CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, June 21, 2011

Day 3 (Mangsa Keadaankah Aku?)

.::7.00pm::.
3 hari day berlalu,aku masih lagi mcm ni. Menyimpan rasa dgn kemas. Aku sedih,mmg aku sedih. Aku nak expresskan apa yang aku rasa,tapi air mata aku tak nak kuar. Setakat bergenang tu adalah. Tapi aku cepat2 tahan ia dari mengalir. Ok. Aku sik mok menangis,tapi aku sendiri rasa terseksa menahan perasaan. Bercampur baur. Sedih+marah+geram+rasa diperbodohkan+dikhianati+tak dihargai=mangsa keadaan. Sejak dari semalam aku asyik teringatkan dia. Aku blh lupakn dia sekejap dan fokus pada sesi pembelajaran dlm kelas,tapi kdg2 tetiba aku blh teringatkan dia. Terusla apa benda yang aku tulis jadi salah. =.= Tadi,waktu dlm bas,pergi dan balik dari Boulevard,sepanjang perjalanan tu fikiran aku melayang. Sumpah,nak nangis aku. Tapi aku tahan gak. Aku pandang tempat kali terakhir aku lihat dia,satu minggu yg lepas. Terus aku terfeeling lebih. Haizz.. =.= Entah. Aku rasa mcm aku lah mangsa keadaan. Aku fikirkan balik,kalau la hal tu tak brlaku,maksud aku kalau la dia tak buat hal hari tu,dah pasti kami msih brsama kan? Menyesalkah aku bertanyakan dia hal tu? Sedangkan aku punya hak utk brtanya. Dia yg mulakan. Mereka yg mulakan. Aku terasa seperti dipermainkan. Kalau lah dia tak kuar ngan ex dia hari tu,sudah pasti kami takkan putus kan? Sebab semuanya brmula lepas aku tanya dia soal tu,aku minta dia jujur padaku. Tapi lain yg terjadi. Yaa.. Aku lah mangsa keadaan. :'( Tapi apalah salah aku kat kat dia? Aku jujur sejujur2nya layak seorg kekasih. Dari mula smpai kami putus,aku tak pernah sembunyikan apa2 dr dia. Apa yg penting aku ceritakan pd dia,trmasuk hal yg tak penting juga. Ex2 aku sendiri msg aku,aku bgtau dia juga. Tapi dia?? Dia ngan ex dia contact2 mcm tu,haram sgt nak bgtau aku. :( Aku keluar dgn sapa,pergi mana,buat apa,smua aku bgtau. Tapi dia?? Dia sggup reka cerita,tipu aku semata2 nak jumpa ex dia.

Hey! Ko kata tak cinta dia,tapi apasal ko jumpa dia tanpa sebab munasabah hah?? Aku ada buat kau mcm tu?? Takde kan? Ko tak ingat janji kau kat aku. Ke kau buat2 lupa? :'( Seolah2 insiden tepi pantai tak pernah kau sematkan dlm otak kau. Ntah. Kat situ ko janji kat aku takkan sakiti aku lg. Aku msih syg kau. Masih tunggu kau,aku bg kau peluang utk kembali. Kau tahu tu. Tapi ntah.. Aku tak pernah rasa sakit hati mcm ni. Ni la 1st time aku couple jarak dekat. Before ni smua long distance relationship. Tapi nmpaknya pengalaman pertama aku couple dekat2,menyedihkan walaupun dlm masa aku bahagia dgn dia,aku dpt rasa yg aku ditipu.

Terasa diri tak dihargai.. :'( Akukah yg salah? Sekali lagi aku bertanya pada diri aku. Baiklah. Aku malas nak type lagi. Hampir pkl 8pm. Kejap agi kwn dtg ambil aku. Tapi aku blm mandi. =.= Nak pi pantai. Itu plan aku. Aku bawa seramai mana kwn2 yg mmg keluar mlm. Okey. Nampaknya ramai yg dpt kuar. Ni yg buat aku WOWWWW!!! =.= Baiknya korang nak ikut plan aku. Haha. Aku kata kat diorg aku nak bersantai and feeling2 di tepi pantai dgn ditemani unggun api. Mcm last time punya tuu~ ^^ Syok! Dingin malam dgn kehangatan unggun api temani kau feeling sana,ko akan rasa tenang. Itu yg aku cari,ketenangan. Bukan saja2 tau nak bawa mereka kuar. Diorg nak buat apa nanti trpulang kat diorg la. Janji aku dah ada kat tempat yg aku nak tenangkan diri. :')


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

0 comments: