CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, June 7, 2011

Karenah itu ini~

Hari ni aku dan kawan2(Cath,Nurul,Atiekah & lain2) ada temu janji nak pegi ke sklh utk buat preparation utk presentation yg akan dtg pd minggu dpn. Nak di jadikan cerita,malam semalam aku tido lewat ngadap laptop,surfing internet non-stop. Dr Pagi smpai lewat pagi. Haha. Memang kerja aku tu kalau musim cuti ni. Jadi aku pun masuk tido pkl 4am. Huhu. Bila bgn pulak,dah nak pukul 9am. Tapi masa tu hujan pulak turun beserta angin. Mak oi!! Sedap tu tido time hujan pagi2 ni. Aku masih lagi nak lelapkan mata tapi aku teringat janji temu dgn kwn2 yg kami harus dtg pd pkl 8am. Tapi aku dah terbangun lewat. So..oleh kerana itu aku tak teruskan niat utk melelapkan mata. Aky terus anta sms kat Nurul,tanya diorang dah kat sklh ke and agak2 smpai kol bpa diorg kat sklh. Dia kata tak la smpai ptg sgt sbb dia ada hal kena balik pkl 1pm. Then aku trtido plak and bgn sejam kmudian,hmpir nak dkat pkl 10am. Aku msg Nurul lgi and tnya Atiekah stay smpai ptg tak,tapi dia tak reply pulak. :'( Aku pun teragak2 nak pergi sklh guna bas bila time2 hujan mcm ni. Malas dowh nak tggu time hjn2. Then mau tak mau,aku cepat2 siapkan diri,plan nak guna bas yg dlm jangkaan aku akan muncul pkl 10.20am. Time tu jugak aku sempat la bermsg2 dgn my hatimanis. Dia bgtau ada bad news,dia tak jadi balik hari ni. Dlm dua hari lagi bru blik. Huhu. Trus xde mood skjap,tp ok2la. Dpt handle,kena fhm la. Takkan trus nak melenting. OK.. Then,aku sempat brsiap dlm wktu yg singkat,tapi oleh krna aku blm sarapan,jdi aku buatla air milo. Dah bancuh,aku terus minum dan hbiskn dgn dua kali teguk je (nampak sgt rushing). Lepas tu aku sedia nak kluar rmh. Sebaik sja aku melangkahkn kaki ke luar pintu,mata aku tertumpu ke jalan yg tak jauh dr rmh aku,aku tgk bas dah lalu. Pulakkk dahh.. Then aku terkaku skjap,trtanya2 ada ke tak bas lgi dlm wktu trdekat ni,so try2 je la nak tggu bas. Keluar je la. Dah keluar dr gate rmh pulak,tiba2 trfikirkn satu idea,apa kata aku drive je hari ni. Memandangkan aku pun dah lambat ni. So aku masuk dlm rumah lg and dptkan kunci kereta yg mummy simpan dlm blik dia.


Dah bgtau kat my hatimanis yg aku nak drive,dia tnya "seriously?" Aku kata ya,takde choice lagi. Then dia sruh take care la. Dgn hati2 nya aku drive ke sklh sambil meredah hujan rintik2. Nasib baik x lebat sgt. Takut la jugak nak drive memandangkn aku blm ada lesen ni. Tapi dah terpaksa. Huhu. Pertama kali aku bawa kereta tu tanpa pengetahuan keluarga. Aku pun tak sangka aku sggup buat tindakan nekad mcm tu. Sampai je kat sklh,aku bgtau kwn2 aku yg aku minta maaf sbab lambat dtg,dan oleh krna itu aku trpaksa drive. Kwn2 aku trus kecoh,ketawa pun ada,terkejut pun ada,impress pun ada =.=' Cath le tu. Haha. Expression yg lain dr yg lain. :p Terus jadi isu hangat selama lebih kurang 1 jam cakap pasal aku driving tanpa lesen. =.=' Then,dah nak kol 12pm,kitorang g Merdeka Mall(MM) g beli makanan tapau. MM tu x jauh sgt dr sklh aku,tapi kalau brjalan kaki dr sklh ke MM,memang terasa la jauhnya,tapi takla sgt,dlm lebih kurang 1km je. Aku drive ke MM dgn kwn2. Pastu balik lg ke sklh utk mkn,tp pastu takda buat keja pun. Kitorang surfing. :D Then hampir pkl 2.30pm,kitorg decide utk balik. Lepas hantar Atiekah,Daniel & Rahmat kat stesen bas,aku pun terus pulang. Sampai kat rumah pukul before pkl 3. Pastu try call my hatimanis,tak dapat pulak. :'( Haiz.. Sah2 la takde coverage.

P/s:Tggu la mggu dpn baru aku ambik JPJ test. Mudah2an aku lulus. Amen! :)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

0 comments: