CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, June 6, 2011

Kembali Terjalin :')

:D Hehe. Dimulakan dgn senyum sumbing dgn kesengihan maut ketika aku menaip pendahuluan entri ni. Ni nak cerita tentang persahabatan aku dan seseorg yg dulu nya kami pernah rapat tetapi kmudiannya menjadi renggang. Ya,ini cerita aku dan kwn lelaki aku. Dia collegue aku di hotel tersebut. Kalau sapa yg ikuti perkembangan cerita aku di blog ni,pasti ingat aku prnah bekerja di hotel mana. Aku kenal si V ni sewaktu bekerja di situ. Kemudian kami menjadi semakin rapat dan seterusnya mmg korang dapat agakkan apa yg trjadi bila seorg perempuan dan seorg lelaki mnjadi akrab? What's on your mind? Wahh! Mcm Facebook pulak aku ni tanya gitu. Haha. Apa yg korang rasa? Cer ceite cer cite~ Hehe *Virus Usop melanda. Yahhh! Pandai! Kalau seorg lelaki dan perempuan begitu mesra sesama sendiri,sudah pastila timbulnya bibit2 perasaan yg gitu2 tuu~ Haha. Fhm2 la kan? Tapi walaupun kami brdua tau apa perasaan trhdp diri masing2,hbngn yg lebih drpd kwn tu tak la terjalin,kami kekal sbgai kwn je. TTM katakan. Teman Tapi Mesra. Tapi,kemesraan kami hanya terjalin selama hampir 2 jln je. Dlm masa yg sama aku juga ada berhubung dgn my boyfie,tapi masa tu aku taklah terlalu layan sgt,sbab aku tau dia milik insan lain ketika itu (Walaupun yg sebenarnya dia dh single,bru je single time tu,aku je yg tak tau! >.<' Dia tak bgtau pun! huh! Sabo je lah.)


Lepas hbgn prsahabatan aku dan dia,si V ni longgar,aku melalui hari2 ku dgn suram. Yelah,org yg hari2 ada dgn kita,teman kita,maksud aku,dlm sehari tu mesti ada dia bagi msg,sblm tido lak bgi mms yg comel2 utk wish good night,tiba2 mghilangkan diri. Huhu. Sunyi sepi hidup den! Mmg sakit sgt la hati ni bila dibuat mcm tu. Dia kata syg,tp tiba2 tak endahkan aku. Bila brjumpa pun takde brtegur. Haizz...parah jiwa ini. Aku pun apa lagi,tension tahap gaban nangis2 tringatkan dia,rindukan dia. Huhu.. Aku tak tau nak luah kesedihan kat mana,time tu aku dpt log in fb je,blog tak dpt. Ape kes? Tarakkk kes maa~ Malas je. So post pnya post,my hatimanis baca,then dia tnya psl pa tension2 je bnyi? Aku msih lgi nak brhsia2,tak nak cita kat sapa2. Tapi oleh krna hati ni dah tak tahan tanggung kesedihan,aku pun cita la kat hatimanisku dgn slow2. Tiap malam aku dok fikirkan si V smpai mata ni pun dah tak pandai lelah nak menghujankan diri. Tiap mlm tu jugak la aku p cari hatimanisku. Nasib baikla dia sudi temankn,dgr luahan aku dan bgi kata2 utk kuatkan semangat diri. Aww~ Thank you sayang! :')

Antara kata2 semangat dr my boyfie ialah:
"Try to forget him,i know it's hard to do,but try."
 "Cry as hard as you want to. But,just make sure that when you stop crying,you'll never cry for the same reason."
 "Just let him go."
 Hmm...mungkin la tak exactly mcm tu yg dia kata,tp lbih kurang cam tu la kata2 yg dia selalu ucapkan time aku frust2 dulu. Hari2 nangis,smpai hatimanisku pun dah tak tau nak kata apa. *Thanks dear sbab tak pernah jemu mendgr luahan hati ini. :'p Haha.

Sbnrnya,aku ni bkn mudah sgt nak terima cinta. Hati manyak keras sikit wor.. Sebelum kenal si V tu pun dah byk cinta yg aku tolak,tp tak tau plak bila dgn dia ni aku senang sgt biarkn hati aku suka kat dia wlupun aku tau kami tak mgkin jdi lebih dr seorg kwn. So sejak peristiwa kami tiba2 tak bertegur tu,aku pun dgn pyh nya bangkit sendiri,i mean bangkitkn semangat diri utk tidak lg menangis krna dia,try nak lupakan dia,walaupun dlm hati meraung2 menangis bila tgk dia lalu slumba mamba dpn aku. T.T Sedih~ Huhu. So,dgn kata2 sokongan dr Stanley,my hatimanis,aku dpt lupakan dia,let him go,dan tak lagi menangis mcm mula2 tu. Aku tekadkn dri utk x menangisi si V. Huhu.

Tapi dlm masa lebih kurang 2 bln kmudian,tub tub aku couple pulak ngan my hatimanis. Haha. Okey,kami brdua jalani hidup mcm biasa.. Kmudian,pada mlm 30 Mei yg lalu,tiba2 aku dppt msg dri si V. Huh! Bagai nak rak jatung aku brdegup kencang. Haishh. Dlm msg tu dia tnya samada aku masih marah dia ke tak sbab dia tak pedulikan aku utk beberapa bulan ni. Pastu dia mnta maaf atas segalanya. Aku pun maafkn je lah. Yg pastinya dgn ikhlas! Ya. Aku trlalu mudah utk memaafkn,bknkah itu lebih baik drpd kita lgsung tak nk maafkn seseorg. Walaupun hati aku pernah dilukai oleh dia,tp aku sudah merelakan semuanya. Aku redha. :') Memang,segala yg indah brlaku antara kami brdua dulu,walaupun tak byk,sedikit sebyk trgambar di dpn mataku. Mcm video yg boleh direwind gayanya~ :D Aku memaafkn,tp aku takkan lupakan bgaimna aku 'jatuh' satu ketika dhulu. Bukan dendam ye,cuma mengenang je.

Setelah sekian lama jugak la aku tak buat part time kat hotel tu,semalam aku kembali mnjejakkn kaki kat situ. Ya,dia pun ada jugak. Itulah pertama kali aku lihat dia selepas lbih kurang 2 bln yg lepas. :') Dia senyum kat aku sebaik saja kami brtentang mata. Oh my! Aku benar2 rindukan senyuman itu! Kami ada juga brborak sikit. Tak byk,tapi cukup utk menyenangkan hatiku. Aku pun pulang kerumah dgn hati yg senang. Ya,senang hati sebab PERSAHABATAN kami KEMBALI TERJALIN. :') Syukurlah. Semuanya kembali seperti biasa tapi keadaannnya takkan sama seperti dahulu. Segala perasaan yg ada padanya dahulu,kini hanyalah sebagai syg seorg sahabat,kerana aku sudah pun mempunyai Stanley,my hatimanis. :')

Inilah si V. Inilah senyuman dia yg aku rindukan itu.
Semalam dia buat muka mcm ni,aku rasa mcm nak nangis je
sbab terharu sgt kmi dah brtegur mcm dulu. :')


P/s:Persahabatan itu lebih indah saat ia kembali terjalin selepas sekian lama tidak bersua. :)


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

0 comments: