CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, June 28, 2011

Monday Blues!

2.49am
*sigh. Org lain dah sedap2 dok brdengkur kroih kroih atas tilam empuk masing2,tapi aku pulak tgh duduk ngadap laptop ni and blogging. =.=' Bukan apa,dah terlebih cukup tido. Balik sklh je ptg td,aku terus tido. Mlm plak,kol 9 dah trtido balik. Tp asyik trjaga. Haizz! Asal salu cam tu eyh?

K. Nak dimulakan cerita,sdg aku syok2 berada di alam mimpi,tiba2 phone aku brdering. Cehh! Skema tol cara aku cerita. Kan? Aku kesah apa. Aku punya cerita,ko baca je lah kalau ko nak teruskan. K. Phone aku brbunyi,dgn trpaksanya aku bgn dr katil utk ambil phone aku yg kat atas meja study aku. Mata aku yg separuh tutup jadi besar bukaannya bila tgk nama ex gf kpd ex bf aku tertera kat phone aku. B4 aku jwb,sempat gak aku trtanya,asal dia ni call? Apa mimpi? Aku biarkan phone tu brdering jap utk beberapa saat agi. Then baru la aku angkat.

Dgn nada yg relax aku katakan hello..... then bye2. Ok. Dah. Habis cita. Hahahahahaha!! No no no..Joking only. Hmm.. She asked me whether i know who she is. Then i say yes. =.= As usual,bukan aku yg mulakan conversation. Ntah. Bkn aku yg call,mana aku tau apa yg dia nak cakapkan. So aku bagi dia ruang utk brcakap. Okey yg pastinya mmg aku dah agak la mesti berkaitan dgn ex aku,ex kami dua,ex whosoever la. Ex aku,ex dia gak. Hahaha. =.='

Dia minta aku utk kembali kpd ex aku,Stanley. Try to get him again. Weyhh.. Itu bkn bnda senang utk aku buat okay. =.= Actualy aku sendiri tak boleh buat apa2. Fine. Td aku dah bgtau dia. It's not easy as that utk aku return ngan my ex. Of course,mmg aku nak return,tp segala keputusan trletak pd tgn Stanley,bkn aku. Aku dah bagi ex aku peluang kedua,ya,aku tunggu dia. Tapi dia sendiri yg kata buat masa skrg ni kitorg hnya brkawan. Sebab dia perlukan masa utk rebuild everything. Ok. Rasanya aku dah 2 3 kali gak sebut bnda yg sama ni. Don't why she asked me to do that. Tapi aku rasa dia sendiri tau yg Stanley sendiri yg tak grab that opportunity. Well,dia kan rapat ngan our ex tu and bak kata dia sendiri,dia faham and masak dgn perangai Stanley. Itu mmg diakui. Jadi,aku rasa tak sesuai dia minta tu semua kat aku. Mmg la dia tak paksa. Aku tau. Ahh! Sapa lah aku utk buat semua tu? Dia call aku pun time dia kat airport. Right! She's leaving to the peninsular. Na'ah.. Study matter. Finally dpt gak dia nak chow dr Miri ni. Yah.. Aku tau ni mesti aku dan ex aku jd antara sebab besar knpa dia sggup pergi jauh dr sini. Setau aku la dia mmg tak sggup nak jauh dr family apalagi jauh dr my ex tu. Entah. I can see that she mmg CINTA MATI kat my ex.

Back to the story,she minta maaf for all that she and he have done to me. But it seems like it's useless already bah. Dgn hanya kata maaf,semua yg dah terjadi takkan dpt kau ubah lagi. Kau pernah dgr tak pepatah Melayu yg sgt popular dimana budak2 umur 4 5 thn pun dah pandai guna iaitu "BERTEPUK SEBELAH TANGAN TAKKAN BERBUNYIA". Kenalkan pepatah ni? Look familiar to you guys? Yeah? Good! Kenapa aku kaitkan pepatah ni dgn situasi kami bertiga? Sebabnya ialah kalau b4 ni that girl tak layan sgt my ex yg time tu adalah my bf,semua ni takkan berlaku. Kami takkan berpisah,bergaduh,aku takkan sakit hati kat mereka berdua and the girl takkan selalu jadi penyebab aku bergaduh dgn ex aku. Apa yg aku mksudkan dgn LAYAN td ialah pergi jumpa my bf,text him or layan text dr him. Kan? Texting yg biasa2 je aku tak kisah,itupun kalau bukan dibelakang2 aku. Amboi.. B4 ni mmg senyap2 aarr diorg msg. Even aku sendiri ada texting ngan ex aku,tp aku texting dpn2 bf aku tu and aku bgtau sapa dgn aku msg. Dia ada buat gitu? NON ADO! That girl also,aku prnah trbaca msg yg dia bg kat my bf,but the msg is not in Malay nor English,but in Melanau's language. Well,aku mmg tak fhm bhsa Melanau,tp aku baca text tu brkali2,last2 aku fhm gak,dpt tau mksud certain words. My God! Damn! Aku terus bad mood,lama aku diam sbb aku menahan amarah. Bf aku yg kat sblh aku time tu diam je,tak tau nak buat apa. Last2 aku nangis. =.=' Haih.. perempuan,bila dah marah,nangis je kojhenye. +_+ Hmm. Lumrah alam.

Okay2..:et's proceed. Hmm. Even pun my bf tu yg mmg ingin sgt nak jumpa dia,tapi that girl harus dah lama tau apa yg dia mesti buat utk elakkan apa2 yg buruk drpd brlaku. If dia mmg sedar posisi kami,dia sendiri tahu yg dia mesti elak utk buat apa yg dia dah buat selama ni. Berkomplot dgn my bf belakang2 aku,baik sgt ler tu plan korg. Huhu. Org kata,"SEPANDAI-PANDAI TUPAI MELOMPAT,AKHIRNYA JATUH KE TANAH JUA". Menipu atau menyorok apa yg korg buat.last2 kantoi jugak kat aku. Mmg itu yg sepatutnya trjadi. Tuhan tak biarkan aku ditipu lama2. Sekali kantoi,korg masih berani buat lagi. Dua kali,tiga kali,empat kali... Sampai la aku dah MUAK GILER.. FINE!! Akhirnya aku pun putus ngan dia. Semua terkejut asal aku putus ngan diaa,sdgkan kami baru je couple dan mereka tgk kami bahagia. Yaa.. Mmg pun kamu baru agi,kalau diikutkan,sepatutnya skrg kami dah 2 bln. =.=' (*Aku mghitung hari ke ni? Hadoi....) Hmm.. Then,finally,dua2 sedar yg diorg dah buat salah kat aku. Hmm.. Aku terima maaf itu tapi itu mmbuatkan aku berfikir and menyesal kenapa diorg tak fikir mcm tu dr dulu lagi. Kenapa diorg tak fikir dulu apa kesan pd masa akan dtg kalau mereka buat sesuatu tindakan. Seperti bidalan atau pepatah yg mengatakan,"MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MERAWAT". Sebab itu org kata,"BERFIKIR DAHULU SEBELUM BERTINDAK". Yeah! Hari ni kita belajar beberapa peribahasa/bidalan/simpulan bahasa/perumpamaan or whatsoever la. My ex pun finally realized that selama ni dia dah berlaku unfair kat aku. Nahh~ Baru sedar ye syg? Takpa. Semua dah berlaku. Hmm~ Sejarah takkan dpt diubah. Huih? Jd sejarah dah? Haha.

Btw,aku hargai usaha yg that girl buat. Sggup call aku semata2 utk cakap sal tu,sggup bazirkan kredit dia utk call aku,sggup buang tenaga dan air liur dia utk brcakap dgn aku. Uih.. Byk tu! Apa yg ko buat,aku tak dpt balas,Tuhan je akan balas apa yg kau buat. Kalau kau ikhlas,baik la balasan kau. Tapi kalau ko separuh ikhlas,tak yah je la. Buang masa kau je. Anyway,apa yg aku luahkan kat sini,bukan utk mengeji org menyalahkan mereka berdua,tapi aku sekadar ingin menyatakan rasa hati. Aku bkn berdendam,aku cuma mengenang je. Sebab ada sedikit kekesalan di hati aku atas apa yg korg dah lakukan kpd aku. Ini ayat yg sesuai dlm situasi tersebut,"SESAL DAHULU PENDAPATAN,SESAL KEMUDIAN TIDAK BERGUNA". Kenapa? Sebab hati aku dah terluka berkali2 dgn segala apa yg mereka lakukan terhadap aku. Malah aku dah lali mghadapi kebohongan dr mereka berdua sebelum ni. Tapi ya,harus diakui,hati aku masih sygkan ex aku. Mgkin ramai yg akan kata aku bodoh sebab msih menyayangi insan yg dah mentah2 tipu aku. Tapi ko kesah apa? Aku punya hati,suka hati aku la. Hati aku,bukan hatimu! Nah~ Sorry,entry kali ni agak kasar sikit. Sebab hati aku ni sekejap keras sekejap lembut. Haha. Lu pikirla sendiri! Bye!



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

0 comments: