CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, June 17, 2011

Waiting and waiting

Seminggu dah tak update blog. So apa cer?? Okey.. Dlm minggu ni,aku dpt berita dr Puan Lucy,guru yg urus kami Tingkatan 6 bahawa aku dpt pindah ke sklh yg aku pilih. Tapi officially letter tu blm lgi PPD fax kan. Plus,fax sklh tgh ada prob. =.=' zzzZZZ... Kacak cerita! Kalau mcm ni,bila la aku dpt pindah?? =.= So lame! Haizz.. Okey2. Tak nak merungut lebih,just tunggu je lah.

Urm..lately,makin jarang mengupdate. Aku selalu nak update,tapi kdg2 masa tak mencukupi. Aku buat satu entry,tapi tak dpt nak publishkan entry tu pada hari tu gak. So,trpksa tggu entry tu siap,baru dpt publish. So,ini btl2 menampakkan yg aku tak punya byk masa utk spend more time utk blogging. Tapi whatever it is,aku still try get some time for this.

Yeahh..tadi bila aku buka blog,cek entry terbaru dr rakan2 seblog. Baca satu entry trbaru dr kwn trbaik aku,trkejut gak tgk nama aku di mention dlm entry dia. Dia mention ttg penggunaan bahasa Malaysia aku utk berblogging. Aku guna BM utk memudahkan follower dr negeri lain utk faham apa yg aku sampaikan dlm blog. Mungkin nampak skema bg org Sarawak yg membaca blog aku ni,tapi ada aku kisah? Aku punya blog,so suka hati aku lah nak guna bahasa pe dlm blog aku. Kan? Itu tandanya aku memikirkan juga kesulitan org lain utk memahami apa yg aku taip dlm blog. Ada pun aku guna bahasa Sarawak,bila aku rasa perlu je. K.. Bebalik kpd seorg kwn td,terima kasih bestie for mentioning my name on your blog! :) Aku harap ko pun mula menggunakan BM utk blog. Aku tau bah ko ada follower dr Semenanjung. :P Keep it up. :)


Ok,ni lagi satu..nak cerita pasal hari Rabu,iaitu 2 hri lpas. Aku kluar ngan hatimanis ku kat parkson. Tgh mkn kat KFC,tiba2 aku tgk seseorg yg aku knal. Oh,itu kwn kpd that girl. Then,aku tgk org kat sblh dia,that girl pun ada gak. Aku terus pggil hatimanis aku,dia tnya knpa. Aku tak jdi nak bgtau dia yg aku nmpak that girl. Then kitorg g Popular,aku nak beli file. Pastu,kitorg limpas McD,trnmpak diorg tgh mkn kat McD tu,okey,time tu baru my hatimanis nmpak that girl and dia terus tgk jam kat hp,dia kata "tak sklh ke dia tu?". Aku diam je. Tapi dlm hati tau la..bergelora dgn mcm2 perasaan. Sukar diungkap. Time limpas diorg tu la aku automatik lemparkan senyum sinis. Actually mata aku kurang jelas time tu,tapi aku peduli pa aku senyum sinis kat sapa. Haa.. Then aku ngan boyfie g duduk kat kerusi yg tak jauh dr McD tu. Lama la jugak duduk situ,then tiba2 that girl with her friends lalu dpn kitorg. =.=' Tujuan ape ntah. Buat songeh je time naik eskalator,ketawa biar smpai aku dgr. (itu kau punya suka la kan nak ketawa kuat2..bukan hal aku pun.) Then boyfie kata,"jgn pedulikan dia..buat tak tau je". Ok. Pastu aku balik,dlm pkul 2. Ya,aku pulang awal kali ni even da jumpa boyfie. Pertama kali balik awal dr brjumpa boyfie. Tapi kesah ape la kan? Dah bosan sgt time tu,tak tau nak pegi mana. So boyfie kata balik je la,aku mmg nak,sebab nak tdo,tak ckup tdo lately. Lagipun dia nak jmpa kwn. Ehh... mcm biasa,g cc,main dota ngan kwn. Errmm.. Dah. End of story. Thanks for reading this followers,friends,silent readers,or stalkers.


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

0 comments: