CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, July 24, 2011

Kahwin kerana terlanjur & dapat anak luar nikah:"TAHNIAH!"

Beberapa hari lepas,aku terdengar perbualan dua org sahabat. Sebaya dgn aku. Mereka bercerita ttg kehidupan mereka & ttg anak masing2. -___-' Sumpah aku mcm tak percaya je yg mereka berdua ni dah kahwin. Umur baru 18 lah syg!! Dah punya anak berusia masing2 2 bln lbih. :-/ Aku ada tanya kenapa kahwin awal,diorang tukar topik plak aihh.. Then,utk kepastian,aku tanya la bila diorang kahwin? Yg sorg kata bln 12 thn lepas,sorg lagi bln 1 thn ni. Anak baru berusia 2 bln lbih. -.-' Haha. So korang dpt agak la apa kes diorg kahwin awalkan? :D Alahaii~


Tp aku tak kisah sgt la pasal tu,hal korang kan? Korang yg mnjalani kehidupan mcm tu,bkn aku yg payah. Pandai pulak korang kata "aku belum puas nak enjoy". Naahhh~ Rasakan! Sendiri yg pilih jalan mcm tu. Kalau dah tau dr dulu yg kau tak puas enjoy,apasal kau pilih utk jdi mcm ni? Yg kau fikir before ni,enjoy sgt la tu buat benda tu?? Aku tempeleng sorang sekor baru tau.

Yg aku heran giler dr dulu.. *lama dah fikir pasal ni.
Aku heran dr dulu,bila pasangan ni terlanjur,then bnda tu mnjadi,diorg ambik keputusan utk nikah. Ok,itu aku tabik aar sebab berani take the responsibility. Kata org,au buat,tau tanggung,ye tak? Tp aku paling rasa kelakor pulak,bila pasangan yg terlanjur ni buat majlis besar2an,invite saudara mara,atuk nenek,mak cik pak cik,kazen mazen,sahabat handai ke majlis mereka. Makk aii.. Muka tu langsung takde sikit pun rasa malu. Bangga pulak wei sbb dpt nikah. Haha. Org ucap tahniah,gembira pulak dia tanpa fikirkan apakah sebab dan alasan dan punca dia naik ke jinjang pelamin. -__- Ada pulak dah sesetengah artis ni,kena tangkap basah,tapi dpt sponsor perkahwinan dr **** sebyk RM 12 juta tuuuuu! Gile tak? Tgk la dunia skrg. Yg psgan tu plak,msih blh gembira & rasa riak dgn smua ni.

Then? Then? Apa lagi??

Then bila psgn yg terlanjur ni dpt anak pulak,ramai yg dtg ucap tahniah sekali lg sbb kononnya dpt baby cute la,bertuah la punya anak,ini lah itu lah. Dan yaaaa... Sekali lagi psgn tersebut merasa bahagia dan gembira. Wakakakaka! Entah apahal la korang blh mcm tu ye?

Korang tak fikir ke mcm mana dan dr mana semua ni bermula? Sudah la korang terlanjur ni dah satu dosa. Ye,aku tau bila korang dah nikah lepas tu,hbgn korang jd halal,kan? Tapi ia tetap satu dosa. Pastu,bila anak tu lahir,tu lagi satu hal. Korang happy la korang dah dpt anak,ramai wish congrates bagai,tp still title anak korang tu 'anak luar nikah'. Nah~ Apa korang tak malu or tak pernah berfikir ke bila pandang muka anak korang tu,korang tak rasa ke apa yg korang buat before ni salah? Kalau takde keterlajuran yg terkebabasan tu,confirm anak korang tu takkan wujud di dunia ni.

Kalau aku la kan.. Aku malu nak berdepan dgn masyarakat,apatah lagi nak nikah buat majlis besar2,malu aku nak bawa anak aku keluar dr rumah. Sbb tu semua bermula dr kesilapan. :( Aku rasa confirm aku tak sanggup nak tgk muka anak aku tu,yg merupakn anak luar nikah. Apakah perasaan dia nanti bila tau yg dia tu anak luar nikah??

Well,aku ada kawan,yg merupakan salah satu drpd golongan anak ini. Sumpah,aku kesian dgn dia. Bkn kesian yg dibuat2 tau? Aku kesian sbb dia terasa dibezakan drpd adik beradik yg lain,hanya kerana dia anak luar nikah. Pas tu,blh plak mak bapak dia kata kat dia yg "kalau tak kerana keterlanjuran itu,dia takkan wujud di dunia ni." Pernah satu ketika dulu,si ibu cuba utk gugurkn kandungan itu,tp Tuhan lebih sygkan kwn aku ni,cubaan berkali2 utk menggugurkan kandungan itu gagal. So,akhirnya kwn aku dilahirkan juga ke dunia ni.

Hei korang,anak yg kau kandungkan tu tak berdosa,kenapa nak bunuh? Sblm buat,kau tak fikir plak kemungkinan yg bakal terjadi. Kalau ye pun sedap sgt and terror sgt korang 2 buat maksiat,apasal tak pandai nak handle utk elak anak tu trjadi? Nah~ Korang blh elak apa. Pancut la luar,jgn pancut dlm. Hahahaha! Aku ni mengkritik ke mengajar??? Bangang seyh! Kurang pendidikan agaknya korang ni. Itu pun tak tau. Korang dtg sklh buat apa? Bljr ke main? Tak patut takde bljr subjek Science? Kalau tak dr subjek Science,ko blh google la utk cari maklumat. Apa guna kau ada internet tp ko guna p tgk porno je??? Hahaha. Tu je korang tau kan? Otak cetek giler kalau tak tau general knowledge of sex. Aku ni,main2 gak kat sklh,tp takde la sebodoh itu tak tau pendidikan ttg seks. Itu kan pengetahuan am? Haih.

Aku dah jauh menyimpang pulak dah. =.=' Point aku buat entry ni,blh kau nak bangga dan happy atas semua tu? Kot ye pun takkan takde rasa berdosa apabila terkenangkan semua tu or apabila tgk muka anak luar nikah kau? Haa~ Confirm korang yg baca ni akan ada yg berfikir jap. Aku ni ckp pasal dosa pulak ye? Tapi mcm tak sedar pulak sendiri pun tgh buat dosa jugak sbb ckp pasal ni kat sini. Aku pe de hal? Aku nak mengkritik,aku punya suka la. Ni aku just keluarkan apa yg aku fikirkan,nak share ngan org2 yg sudi membaca and nak keluarkan pendapat aku. Hahahahaha! Aku rasa cam kelakor giler. Dunia skrg dah berubah. Baru aku sedar berubah mcm mana tu. Org zaman skrg dah advance,kalau org dulu2 malu weyh bila dah buat dosa sedemikian,tp org zaman skrg.."wa happy gua cakap lu,dah kahwin ni,selesai mslh,dpt anak comel gini,sejuk mata memandang". Haa~ Kira gitu la. Sejuk mata memandang konon. Dosa tetap dosa. Dan aku yg tgh mengata and mengkritik korang ni pun ikut sama buat dosa. Wakakaka! Cam sial pulak dah ayat. :D

Amaran!!
Tiada kaitan dgn yg hidup mau pun yg mati. If sapa2 yg terasa or merasa perasanya,korang ada buat salah ni ke nak terasa2?? If ada,jgn ulang lg tau?? Aku tak suruh ko pi taubat,sbb aku tau,itu kau sendiri kena tetapkan nawaitu kau utk bertaubat. Aku mana da kaitan ngan dosa kau. Haha. Sebab tu aku tak kisah. :D

Penegasan!!
Sekali lagi nak bgtau,aku publish entry ni bkn dgn tujuan sengaja nak mengata org2 disekeliling aku or yg knal aku (jika ada kebetulan,hrp maaf). Aku cuma nak berkongsi apa yg aku rasa and fikirkan. Itu la guna nya blog pak cik mak cik oi. :D

Ok,blah la.. Jgn nak baca lagi,habis dah ni. Cerita dongeng dah THE END. :)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

0 comments: