CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, July 10, 2011

So what?

Teii..ptg mrek,nang silap besar la pompuan ya msg Stan. Sapa? Ex nya la,sapa gik? Time ya aku ngan Stan bah.


Ompuan ya:"Stan,me mok tanyak something very important". (kira cam ya la msg nya tek)
Stan:"Apa?"
Ompuan ya:"You ada cita pa2 x sal kita kat gerek you(me)?"
Stan:"Sal apa?"
Ompuan ya:"Sal me salu having ngan you..even kita dah break."
Stan:"Pa benda?"
Ompuan ya:"Xda pa..Biar jak."

Ok. Msg ompuan ya nang lain la bunyi nya. Having apa ya??? Aku terus call ompuan ya k hp aku. First call,x nya jawab,second call,ada org jawab,tpi kwan nya tolong jwb. Eh! Pa kah? Then aku text jak la ompuan ya,ku tanyak nya pa maksud msg ya.

Ompuan ya:"x da pa. Slh sent msg ya tek."
Aku:"Bulak la..Terang2 nyebut nama Stan tek."
Ompuan ya:"Bena la.. Kan kwn kmk yg pake hp tek. Nya nak msg ex nya,tp tersent kat Stan. Ex nya nama Stan juak bah."
Aku:"Bulak! Kmk x bodo ok? Apa maksud msg ya tdik? Having apa?"
Ompuan ya:"Kmk salu mbak nya jumpa mum kmk. Having lunch ngan nya bah."
Aku:"Buat pa ktk mok mbak gerek kmk jumpa mak ktk? Having lunch gik ya. Ktk sapa mok mbak2 gerek kmk jumpa mak ktk? Kmk x bodo bah. Mun bena juak mksud msg ktk ya having lunch ngn mak ktk,pa juak susah nya ktk mok type "having lunch",tok x.. ktk just type "having ya" jak. Mun ayat kdk ya,len bunyi nya tauk x?"
Ompuan ya:"Terpulang la ktk mok pike apa. Kmk dah jauh tok. Malas mok klaie. K. Thanx."
Aku:"Now kmk mintak,ktk jgn contact nya agik. Kmk tauk ktk 2 berkwn jak,tp ktk juak ex nya. And ingat,hbgn kmk 2 pernah hancur gara2 ada ktk. Ya,kmk selfish,mun ktk mok mdh kmk gya. Ktk mdh ktk mok kmk 2 happy brsama,siap mintak kmk return gik ngan nya,tp apa yg ktk pernah plh? Happy la kmk ngan nya bila ada ktk? X sial apa kdk ya?"

Then..ompuan ya x reply msg aku. Dah ya time utk aku berik sepatah dua kata kat Stan. Bkn ompuan ya jak kenak mrh aku bah. Adil bah kan? Mun sorang knk,sorg pun mesti knk juak. Oi ompuan! Ko ingat aku anok kau jak la,tp x anok gerek aku kedirik? Kau silap ah! Nang duak2 salah bah.

Aku tanyak Stan bnda yg sama aku tnyak ompuan ya,apa mksud msg ompuan ya. Tp nya tnyak aku balit,pa ompuan ya pdh kat aku. Aku jwb nya,"ofkoz la nya x mok pdh!" Aku nang membebel la dpn Stan,nya knk mrh,alu diam. Nang diam jak la nya ya. Tauk dikpun slh bah. Aku tnyak nya,apa yg torg buat blkg aku slama tok? Selain apa yg aku tauk. Xda pa,katanya. Aku remind nya blit la. Mun dolok cdak x plh hal,aku berani jamin bah,aku blh brkwn ngan ompuan ya. Tp apa cdak plh? Jmpa senyap2. Aku tanyak nya gik,sapa aku bg nya. Nya pdh gerek la. Then aku tanyak gik,b4 break dlok,sapa aku bg nya? Nya tunjuk muka pelik and mdh gerek nya la. Then aku pdh ngan nya,tauk pun,sedar juak aku tok gerek kau. Ingat x tek. Sebab kau polah aku kdk ya,mcm aku bkn gerek kau jak. Mun ko sedar aku tok gerek kau,knk stiap kali ko mok refer or carik nya,still mbak nya jumpa,still kuar ngan nya even xda hal penting? Aku pernah plh ko dakya? X prnah nak? Mun ku plh dakya,confirm ko akan balas nak? Tapi aku ada balas apa ko plh kat aku? Xda nak? Sebab apa? Sebab aku x main2 ngan kau,sebab aku syg kau. Aku tauk kau gney dr mula2,tp ada aku pndang semua masa lalu kau ya? Ada?? Xda nak? Aku tetap terima kau seadanya kau. Nya mdh nya mok tgga kau happy ngan aku,dr awal dlok mdh dakya,smpe sggup call aku,buang masa and habis kan kredit nya just mok mdh and mintak aku balit ngan kau? What for nya plh kdk ya? Nya tauk bkn yg blh ubah semua ya,it's you. Buat pa smpe sggup call aku b4 nya pergi? Just mok tunjuk nya bait la tek?? Lepas apa nya polah,torang 2 polah,aku x suka nya. Mun dr awal torg 2 x polah hal,xda ku bencik nya kdk tok. Ko fikir2 kan la dr cney mslh tok blh timbul. Now,aku mintak ko plh something utk aku. Blh x? (Nya jwb aku dgn nada yg hampir x dgr,nya tnyak 'apa?') Aku pdh ngan nya,b4 tok ko salu mintak aku dgr ckp kau nak? (nya angguk) Now,aku mok kau gik dgr ckp aku. Aku minta ko jgn contact nya gik,buang skrg numbernya,segala msg nok da kaitan ngan nya kat inbox and sent item. Delete skrg! (Then nya delete la number ompuan ya) Aku pdh ngan nya,ko tauk apa yg aku hrpkan dr kau,aku x prnah minta bnda lain. Ko pun tauk ya. Aku cuma mintak ko jujur ngan aku jak. Susah gilak ka ko plh apa yg aku minta? Susah glak ka ko mok jujur ngan aku? Susah gilak kah?? (Yala 1st time aku tggi kan ckit suara aku kat nya,tp x la tggi glak. Cukupla utk tunjukkn yg aku bena2 mrh dibandingkan b4 tok.) Nya cam biasa,diam jak. Then aku pdh ngan nya,pastok mun ko contact nya gik,siap ko.. Contact abg nya pun x blh,mun ko just mok tanyak abg nya sal nya.

Huh! Bergetar bdn aku gara2 aku mrh ya. Sial juak eh. Udah juak aku ngantok. =.=' Aku malas and x suka la mun aku kaie ngan gerek aku,pa lagik mun da kaitan sal ompuan ya. Asal kaie jak mesti da kaitan ngan ompuan ya. Yobih! X pernah kmk 2 kaie sal bnda lain koh! Nang sial. :-/ Blah~



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

0 comments: