CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, September 26, 2011

Berkenalan Dalam Laman Muka Buku

Disuatu ptg,burung2 sdg berkicauan,ada yg bkerja,ada yg brkebun.. Eh? Haha. Abaikan.. Tak tau nak buat intro mcm mana. :) Hehe.. Ptg td aku tak tau la cam na blh tergerak hati nak search pasal Najwa Latif. Aku rasa ramai dah tau sapa dia tu. Alaa.. Gadis You Tube tuu~ Yang skrg ni tgh meletup dgn single Cinta Muka Buku nya tu. Hehe. Search punya search,terjumpa blog dia. Kalau nak view, click sini ok? ;) Then,aku pergi la search kat You Tube utk dgr lagu dia tu. Aku actually tak minat lagu ni.. Tp aku suka dgn satu baris lirik dia,cuma yg tu je.. Huhu. Baris lirik yg aku suka ialah "kita berkenalan hanya dalam laman muka buku". So,aku search lirik lagu ni jugak utk tahu keseluruhan lirik lagu dia. Kan aku tak tau sgt lagu ni?? :D Tp pa2 pun,lirik yg sebaris tu je yg tetap aku suka. Yg lain,tak lah.

Cinta + Muka + Buka = ?? (LOL)


Kenapa suka lirik sebaris tu je??
Sebab lirik yg sebaris tu buat aku teringat sesuatu ttg aku dan dia. :) Ya. Kami berkenalan dlm laman muka buku ni la. Hehe. Tp tu pun lebih kurang hampir dua tahun lepas. (T.T) Aku pun tak ingat dah.. Time tu,dia main add2 je,and aku pun main approve2 je. Just enough with say "thank you for the add",lepas tu langsung takde tegur dah. Lagi pun dia hanyalah stranger dlm hidup aku,and aku pun stranger dlm hidup dia. :) Lagipun dia tak tegur2 lepas tu,so aku pun tak tegur la. Aku ni,kalau org tak tegur,aku pun tak la. Lagipun dah tak kenal,nak tegur pun awkward je rasa. :D Cukup la setakat aku view2 info dia utk mengetahui dia ni siapa sbrnya. Lama2 Beberapa bln kemudian. Tertgk post dia up kat home page fb aku. Oh! Dia dah ada gf. Oh ok~ Aku no comment la. Tak kisah pun. Bkn hal aku. ^^v Ada la jugak view2 siapa gf dia time tu. LOL! Aku ni agak curious la nak tau sapa couple ngan couple. Bkn dia je,dgn org lain pun aku akan buat cam ni tau? Saje nak keypoh ngan love life org lain. Haha. Mula2 aku tgk muka hubby aku ni kat fb,ermm.. mcm tak caya je kan tu dia,ke org lain?? Sebab muka nampak matang dr usia sbnr. Huhu. Dia ni just tua setahun je dr aku. :DD Then,bila dia dah ada gf,aku view skali lagi,just nak tgk sapa ngan dia time tu. Then.. ermm.. Malas nak komen sal gf dia. Biarlah aku je yg tau. Tp opinion aku trhdp that girl bkn yg jahat2 ok?? Sekali lagi aku tegaskan,BUKAN PANDANGAN YANG JAHAT2 OK? Hurmm.. Sorry la,kena mention 2 kali,kot2 nanti ada org buat2 tak fhm and putar belikkan ayat aku. Or mungkin saja2 nak salah pandang dgn apa yg aku taip. =/ *Abaikan.. Nanti tak pasal2 aku membebel.Tp ntah knpa keadaan mula berubah. Ceh~ Ayat main peranan! :D Haha. Dgn secara tiba2 ja kami dua blh jd rapat. Eh? Stranger blh jadi rapat ngan aku? Errr... Tak sangka kan?

Mcm mana semua tu blh terjadi? Ok,kalau yg ikut kisah aku dr awal tahun ni or mereka2 yg rapat dgn aku,mesti tau mcm mana kami berkenalan and mula rapat. Yes! Once again,it is through Facebook. ^^ Hanya kerana satu album gambar yg aku upload kat fb tu la,yg buat dia tertarik utk tegur aku. Itupun through inbox. LOL. Aku yg agak excited dgn hidup baru aku sbgai part timer kat sbuah hotel tu pun,agak terkejut dgn kedatangan inbox dr dia. Dari org yg aku langsung tak kenal,tak pernah tegur dan sebagainya. A stranger. =.=' Itu pun dia inbox just nak tanya and bgtau yg dia trnampak la gmbr2 aku ngan part timer hotel yg lain. Ok. His point is why tak pernah nampak aku kat hotel tu before ni? Sebab dia pun worker kat hotel tu. LOL. Dia baru 4 bln kot keja kat sana time tu. Aku ni? Bru 2 3 hari buat part time kat situ. Haha. Aku bkerja di company yg sama,cuma lain department. So,since that day,dia selalu inbox aku,tp layan tak layan je sebab tau yg dia tu sudah berpunya. Erk?? Lalala~ Lagipun aku pun sudah berpunya time tu. Hehe. So inbox dia,selalu la aku lambat2 reply. Smpai la satu tahap,dia kata tak dpt nak inbox2 lg. So kalau da pa2,msg la dia kat tut tut tut (dia bagi number). Then dia pesan jgn reply inbox tu. Aku mula2 abaikan je inbox tu,dpt agak dah apa yg terjadi. Ni mesti ada kaitan ngan gf dia time tu. So,aku pun mls la nak sibuk utk tanya2 dia apahal. Lgipun aku fikir ok la cam tu,at least dia tak pyh tau number aku. LOL. Tp krna curiousity aku yg agak tinggi ni =.=' aku msg dia la,tanya utk dptkan kepastian. Eh? Apa yg aku agak tu,btl apa? Nehh~ Hmm. Tp aku fhm la dia sapa,aku sapa. So,msg2 dia aku selalu lmbat reply. Da gak dia merungut,mmg style aku cam tu ke,kalau org msg,aku lambat2 reply? LOL. Bkn smua org aku buat cam tu. Mengerti akan keadaan masing2 bah. :) Lagipun aku tak nak di cop merosakkan 'rumah tangga' org or dituduh perampas. Syukurlah takda. Huhu.

Boyfie ni dulu,time kami masih berkawan and masih milik org lain,time aku ada mslh,aku tak cerita kat dia. Haha. Gila apa ko nak cerita mslh kau kat org yg kau baru kenal?? Kat lelaki pulak tu. Heh! Mmg tak patut. Lagipun dlm bln Febuari and Mac lepas,serasakan mcm hidup aku sgt menekankan aku. Huhu. Semuanya berkaitan ngan perasaan. Damn! (:T.T:) So,dek krna tekanan,apalagi,fb la jd mgsa,tmpat aku menabur sgla rasa mrh and sedih. Huhu. Frust sbnrnya time tu. Ha ha ha ha ha! Ok. Tak lawak pun. =/ Hurm.. Boyfie time tu ada terbaca status2 aku yg cam apa dah tu,so dia text,tanya pesal sedih2 ni,ada mslh ke,kalau tak keberatan blh share kat dia. Kot2 dia blh bantu. At least kalau tak dpt bantu pun,ckup la skdr jd pndengar je. Sekurang2nya ringan sikit beban dihati kan? Tp dia tak pksa la aku cerita. Aku time tu mmg agak keberatan la nak cerita,so aku just kata,tak pa la.. Abaikan. Tp mkin lama,aku dah tak tahan dgn mslh yg aku alami,so sedikit demi sedikit aku buka cerita kat dia. Uh! Tp sumpah,aku rasa tenang lepas tu. Huhu. Lagipun dia bagi aku kata2 yg sungguh menenangkan. Aku tak tau knpa.

Masih lagi aku ingat,setiap mlm aku menangis kerana seseorg,mcm mana sekalipun si dia ni pujuk aku,bagi aku kata2 semangat,tp aku tak dpt nak buat2 apa. Aku tetap ikut perasaan,nangis setiap mlm. Huhu. Aku tak pernah cam tu tau? Menangisi seseorg yg sah2 bkn milik aku. Huhu. Tp si dia tak pernah give up utk bagi aku kata2 semangat tau tak? Walaupun aku selalu buat misi dia utk menenangkan aku gagal. LOL. Epic fail. :D Eh? Yaka? Haha. Pa2 ja la.. Tp dgn tu,aku rasa tenang ngan dia. Tenang ke? Haha. Tak lah,aku rasa senang je ngan dia. So,dgn secara tak langsung,aku dan dia jadi best friend. Kami sama2 share (bukan semua hal) utk brkongsi pndpt. Rasa2 nya kami dua sama2 perlukan seorg kwn utk brcerita. Ya.. Itu la yg dia prnah kata before ni. Dlm bln Mac mcm tu,aku baru tau yg dia dah sebulan break ngan gf dia. =.=' Aku tak tau pun pasal tu. Tp bila difikir2kan,buat apa aku nak tau ttg kisah cinta org kan? Ttg kisah aku sndiri pun tak ter-handle,apa lagi nak sibuk ttg kisah cinta org. Huhu. Lepas tau ttg perpisahan mrke tu,aku terus la tanya utk kepastian bhwa bkn aku yg jdi punca mrke putus. Dia kata ya,bkn aku. Takda kena mengena pun dgn aku. Once again,syukur~ Hmm. Tp dlm tempoh sebulan selepas tu,konflict dtg lgi. Entah mcm mana blh terjatuh 'tangga',aku pun tak tau la. Ex dia merayu or cuba pujuk aku utk terima si dia. Tp aku berkeras kata,aku tak boleh. Kot ye pun,bkn time2 cam ni. Huhu. Entah la.. Sedikit demi sedikit,mmg ada rasa syg kat dia ni,tp time tu tak nak lyn sgt perasaan tu sbb hati masih blm sembuh. Uwaa~ Tp sebulan kemudian,dlm pghujung bln April,kami officially couple. Huhu~ Tp lepas tu,ada la pasang surut nya hbgn kami. Cuma aku hrp perkara yg dah berlaku dulu tak berulang lagi. Huhu. Sedih sgt bila stiap kali ingat hal lama. :'(

Last but not least,"It's an amazing feeling to realize how one person who was once just a stranger suddenly meant the world to you." He was a stranger for me but now,he's the most meaningful person in my life. ;) 



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

0 comments: