CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, September 24, 2011

Disaat aku harus membenci,aku telah berikan cinta.

Aku penat tp still nak buat entry ni. Dari semalam nak buat,tp aku tewas awal. So,before aku tewas awal hari ni,aku ambil kesempatan untuk blogging. Lagipun mcm byk masa ja utk aku buat entry ni,lagipun boyfie langsung takda msg aku time ni. :'( Haiz.. Ya,boyfie selalu org yg pertama aku fikirkan selain family aku. Bila dia tak msg,aku rasa sunyi sgt2. Bila dah sunyi start la aku boring,bila dah boring,time tu la aku tercari2 dia. Bila dah asyik tercari2 tu la aku jadi rindu. (:T.T:) Tapi boyfie tu tak tau la rindu ka tidak. Mcm tak jak kan? Bkn nak apa la kan.. Tp kdg2 agak terasa la jugak. Jrg dia ucap kata rindu apatah lagi nak kata I LOVE YOU. Then bila jumpa,aku selalu tggu dia dulu utk ucapkan kata2 tu,tapi ended up dgn aku frust sendiri and biarlah aku yg ucapkan dulu. :'( Ini perkara kecik ja kan? Tp tgk la,benda kcik cam ni juga blh buat aku rasa sedih. Bila aku kata,"mesti ka syg yg ucap dulu?" Then dia kata,"takkan tu pun nak berkira sapa yg ucap dulu?" Then aku pun,ok je la. Haiz.. Lemah semangat aku.


Setiap kali nak jumpa,aku mmg excited. Yalah.. Even tak jumpa sehari pun aku rindu tau? Aku sanggup je drive selama 25 minit dari rumah aku utk pergi jumpa dia. :( Tp kdg2 bila aku bawa jumpa skjap,dia tolak,sebab malas nak keluar. Dgn sedikit perasaan kecewa,aku ikut je la kata dia. Syg punya pasal kan? Plus,tak nak dia marah jugak kalau aku berdegil nak jumpa. Bila dia yg bawa jumpa,aku mesti tak nak hampakan dia dgn mengatakan "sorry dear,I can't." Kalau boleh aku nak aku ada bila dia perlukan aku. Tak kira masa. Sebab tu la aku akan cari jalan utk pastikan aku dpt jumpa dia secepat yg mungkin.

Buat entry ni pun aku dah bergenang air mata,apa lagi bila duduk sorang2 kat rumah and fikirkan dia. Entah apa la dia buat skrg ni kan? Td dia bawa jmpa,aku tak tau la knapa. Then dia kata cancelled,he might be out with his father. So,aku tanya dia ada apa sbrnya ni and knpa dia nak jumpa. Tp dia langsung tak reply. Sampai la skrg ni,dah berapa jam dah,dia still tak msg aku balik even aku dah bagi dia 2 3 msg. :'(

Semalam dia luangkan masa seharian main dota kat cc. Aku balik sklh semlm,aku tak tau pun dia dah kat cc. Dia ni bila dah dota dpn mata,aku akan diabaikan. Kurang diberi perhatian la. Tp semalam,dgn migrain yg teramat menyeksakan,aku rasa nak tido bila dah smpai rumah. Lgpun,belah ptgnya nanti nak kuar lagi ngan mummy. Boyfie pun tak reply msg aku bila aku kata aku dah balik dr sklh. So,aku tido je la.. Time aku tido tu,ada dia msg. Sejam kemudian,aku bgn,baca msg dia tu,terus aku call. Tp dia reject first2,aku call lagi,baru dia angkat. Huhu. Aku tanya dia kat mana,dia kata kat cc la. Aku dgr je dia kata kat cc,terus aku kata "oklah..mainlah sana" and end the call pastu tanpa sempat dgr dia kata apa2 sebab aku tau panggilan aku mengganggu focus dia utk berdota tu. Huhu. Bila aku dah bgn pkl 2 lebih tu,aku check hp,still,takda satu msg pun dr dia. Dgn perasaan hampa,aku bersiap2 utk keluar. Aku keluar pun aku tak bagitau dia,biarlah.. Cam tak penting jak kan? Aku bagitau pun,bkn ada respond nanti. Sampai la aku balik rumah ptg semalam,dia still tak msg. Ok,aku still dpt sabar. Tp rindu tu,dah tak dpt ditahan lagi.

Balik rumah,aku terus on9,kot2 dia ada on9 ke apa. Aku post status and buat report la kononya td atas apa yg aku buat sepanjang hari tu,last word aku kata,"IMISSESHIM" Hampir 50 minit kemudian,baru dia ada comment situ. :( Sumpah semalam mmg aku terasa sgt2. Dah mlm dlm pkl 9 mcm tu baru la aku dpt texting ngan dia cam biasa. Bkn baru kali ni aku terasa diabaikan,tp setiap kali dia berdota tu la,perasaan diabaikan tu wujud. Dia kata "Nothing could change that". Means that tabiat dia mengabaikan aku time dia berdota la.. Takkan dpt diubah pun. Huhu. Lelaki mmg cam tu la bila dah bertemu dgn dota ni. Even abg aku sendiri pun gamer juga. Mmg addict la. Blh tahan smpai 24 jam tak tido gara2 main dota tu. Tp abg aku lyn W.O.W la. Bila dah main tu,abg aku blh tak lyn tunang dia. Huhu. Tp at least aku tgk,kalau tunang dia msg or call,dia akan layan la. Cuma aku tak tau la bakal kakak ipar aku tu,blh sabar ke tidak ngan tabiat abg aku tu. Huhu. Tp kira ok je la,sbb abg aku lyn dia punya msg. Yg aku ni??? Boyfie langsung tak reply pun msg aku. Kecuali la kalau dia dah nak balik dr cc tu. Huaaa.... D:

Aku tak tau bagaimana perasaan dia pada aku skrg ni. Adakah masih sama seperti selepas pergaduhan besar kami 2 bln lepas,ataupun dah semakin kurang. Sering terngiang2 lagi bila dia kata "I'm not a truly lover". Tp since last kami bergaduh besar tu,dia kata aku la perempuan pertama yg dia btl2 cinta,sbb selama ni dia kata dia tak kisah pun kalau dia kehilangan kekasih. Tp dgn aku,semuanya berubah,dia tak nak kehilangan aku sebagaimana aku juga tak nak kehilangan dia. Tp skrg ni,aku dah jarang dgr dia ucapkan kata cinta. Aku tak tau kenapa. Mngkin bgi dia tak perlu la nak ucapkan semua tu. :( Aku fhm,mmg la kdg2 kita tak perlu kata apa2 utk menunjukkan apa yg kita rasa,kita blh tunjuk melalui perbuatan kita.. Tp kdg2 aku perlu juga dgr kata2 keramat dr dia. Kalau tak aku akan tertanya,adakah dia masih cintakan aku. :'(

Beberapa hari lepas,aku baca semua older posts aku pada bulan Jun lepas,semua tu buat aku sedih bila aku teringat segala yg berlaku pada bulan tu. Now,aku masih teringat lagi,ramai yg tak setuju bila aku masih nak kan dia balik dlm hidup aku. Aku tak peduli la mereka kata aku bodoh ke apa sebab aku buat keputusan cam tu,sebab aku mmg dah teruk sgt dilukai waktu tu. Even besties aku sendiri kata,mereka tak pernah lagi tgk aku sedih smpai tahap mcm tu,mereka tak pernah tgk aku diperlakukan seperti tu. Aku akui,ramai yg mrhkan my boyfie sbb dah lukakan aku. Tp apa? Aku still pertahankan dia dpn kwn2 aku. Mula2 mmg aku pun mrh juga dgn boyfie aku tu,ada rasa benci.. Tp disebalik rasa benci tu,perasaan syg & cinta aku masih lg kuat & segar utk dia. Sebab tu aku kata,disaat aku harus membenci,aku telah berikan cinta. Aku tak peduli kalau mereka kata aku bodoh,tp aku bodoh sebab aku cinta. Aku terima keburukan dia,aku sanjung kebaikan dia. Nobody's perfect bah. So do i. Mngkin dia teruk di mata mereka,tapi dialah yg terindah di mata aku. Aku memaafkan dia yg telah hancurkan hati aku dulu. Skrg? AKU MAKIN CINTA DIA ok?

Tlg jgn musnahkan cinta aku terhadap dia. Doakanlah yg baik2 utk kami. Jgn bawa pengaruh jahat dlm hubungan kami. Aku mohon. Aku pun harap boyfie tak berubah. Tlg jgn berubah dear. Keeps loving me. Keep the love for me..only for me. :( Prove them that their opinion towards you was wrong and they was wrong to put the blame on you for what you've done to me before. :( Prove to me,i'm not wrong to choose you and gave you the chance. :'( Wish you know what i feel right now. Yes,i am crying and dying inside right now. Not my intention to bringing up the past,and not my intention also to tell the world the bad side of you. No! You're not that bad. But i want they know how meaningful you are to me and how much i love you. :'(

I love you hubs! And i misses you so badly.




Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

2 comments:

honey.en92.blogspot.com said...

heeeeeeeeeeee....peace ^^v ...same as me....kadang2 sdih2 juga kena assan.jeles ngan game.tha's why game ya d'anggap sbgai my madu....hahahahaha...biasa larh dat, mun x kna layan tue,sabar jaklah..sumtime da juga tika x sbr,sampai gaduh2...tapi bla fkr syg owez fkr yg positif. bla dfikirkan,better gik they bz wif gaming kan jdi xlah meka hv time to think about other girl & they keep loving u,juz u...:)
well, 8ctually we(girl) need more 8tion from our boyfie,rite....heeee....beta faham akan prasaan anda...hohohhooho

Chris-ty V. said...

waaa...enny! yala.. jeles maaa sama itu game! huhu.. kekasih meka number satu tu! huhu.. mmg sy mau attention dr dia bah.. sbb dia kalau dah ngadap tu game,mmg tak lyn sy punya bah... :(( eee.. thanks btw for the calming words. hehe. da juga btl nya. :)