CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, January 11, 2012

I kiss the rain,baby :')

It's 1 am on January of 11 2012. Aku suppose dah tido time ni. Tapi tak tau knpa hati ni berkeras tak mau pergi tido. Walaupun mata mengantuk sgt2. Pergh~ Ptg tadi pun tak tido juga. :| Yah.. Knpa ni wei?? Knpa ngan aku? Title entry pun lain mcm je. Aku cium hujan. Ececehh~ Biar btl kan? -.-'

K. Mcm yg kwn2 terdekat tau,hubungan aku dgn dia dah putus. Sobsobsob. Beberapa hari lepas kami putus. Tp bru semalam ramai org tau pasal ni. Heran x? Heran x? Hehe. Sehari sblm kami break up,aku membawa diri,menyepi dari dunia Facebook. Tau2 la kan,kat Facebook tu byk org kepoh. Erm.. But then,bila kami dah break pd hari tu,dia ada online fb,tapi aku tak tau knpa dia tak tukar je relationship status dia kat fb tu. Still jugak married ngan aku. =.=' Aku sibuk tanya adik angkat and kwn2 aku utk tgk2 kalau relationship aku dah berubah,tapi msih cam tu gak. :O Aku dah bgtau si dia utk tukarkan smua tu,tapi x tau la knpa tak tukar2 jga. Even DP pun msih gmbr kami brdua. Hmm. :'/ Aku tak nak on9 sbb aku x nak tgk smua tu. So,aku menyepi hampir seminggu. Perasaan nak on9 tu mmg ada lah,tapi aku tahan je. Aargghh~ Terseksa gak x on9 ni. Hahaha. Tp ptg semalam,tak tahan dah. Dr aku biar lama2,bgus aku tukar.

Then,sperti biasa,ramai yg tnya,what happened,is it true,blablablabla.. Then bagi aku kata2 semangat blablablabla.. Ye lah,aku mmg dah kuat,tapi apa yg aku post semlm brdasarkan apa yg aku pendam selama beberapa hari ni. Dah berapa hari aku tak menangis kerana dia. Awesome mehh! :D Tawar hati nak nangis ah. Mata aku pun tau penat gak asyik mengeluarkan air ja. Urgh.. Then,td aku teringat yg hari tu time aku nangis2 on the phone ngan kwn aku,dia tgh mainkan satu lagu kat notebook dia,so aku tanya apa tajuk lagu tu,best bunyi dia,sedih2 pun ada gak. So aku pergi la search lagu tu kat You Tube. Piano version lagu ni mmg banyak la dlm tu,aku tak puas hati,nak cari gak yg ada lyrics. :D Cari punya cari,jumpa la yg ada lyrics. Aww~ Aku hayati lagu tu,ulang byk kali,then aku tetiba air mata jatuh. LOL. Yg buat aku nangis ialah rasa terkilan aku. Sbb aku dah lama tak jumpa dia,even time kami masih bersama,kami tak berkesempatan nak jumpa sbb masing2 takda masa.

Aku tak tau yg hari tu akan jadi hari terakhir aku tgk dia,aku pegang tgn dia,aku sentuh pipi dia,aku ucap kata cinta,dgr dia kata "I Love You Syg",and hari tu jugak la kali terakhir dia cium pipi and dahi aku. :'( Kalau aku tau hari tu adalah hari terakhir kami bertemu (sebagai pasangan kekasih),aku pastikan yg aku buat segala yg terbaik utk dia,supaya dia dpt kenang semua tu. (T^T) At least aku tinggalkan kenangan terindah buat dia.

Tapi ........... Semua dah berakhir lah. Aku akan sentiasa ingat yg dia selalu kata,aku lah wanita pertama yg dia btl2 cinta,kalau sebelum ni,dia tak kisah sgt kehilangan kekasih,tpi aku ubah sglanya. Dulu kan kami pernah break,lepas return tu la dia kata mcm tu. Then,bila dah putus ni,dia selalu kata,aku adalah lebih dari seorang kwn kpd dia,kerana aku lah angel dia. :') Dia minta aku stay sebagai angel dia. So yah.. I do. Tapi pa2 pun,aku lepaskan dia dgn berat hati. Aku blm redhai semua ni,tp aku pasrah. Ketahuilah,hati ini masih syg padanya,cuma jodoh antara kami tak panjang pun,tak kemana..

Sebenarnya,sebelum kami sah putus hbgn,aku dah dpt rasa perkara ni akan trjadi dlm wktu trdekat. Ternyata benar yg sglanya akan berakhir. So skrg,aku dah blh move on la,cuma sedikit sebyk emosi msih terganggu. Tapi aku dah dpt hindar diri aku dr fikirkan dia,cuma kdg2 bila dia tetiba ada msg aku,aku fikirkan dia memanjang terus,susah nak henti2. :'D Jgn risau lah,aku skrg dah dpt ketawa byk drpd menangis byk. Wlupun bila fikirkan segala2 nya jadi sia2,tp at least,aku menjadi kenangan terindah buat dirinya. :')

I know we will never be together again,then why am i still standing here and kiss the rain?
I will let the rain wash away my tears. :)


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)