CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, February 1, 2012

Memories of January

Helo reader! :)
I'm back! I'm back! Ngee~ :D
Okey,February dah kembali lagi. Alahai.. Cepat je masa sebulan tu berlalu kan? Huhu. Goodbye sad January,hello February! Be nice with me k? I hope there's no more tears at night. :') Huhu. Hope je lah,tp sure la lepas ni pasti ada lagi. Ceh~ :|

Flashback balik apa yg dah berlaku spanjang bulan January 2012 ni,kebanyakkannya kisah sedih la,tp byk juga la yg menggembirakan. Haha. Dlm masa 31 hari ni,byk prkara luar biasa yg brlaku dlm hidup aku. Biar aku list dulu ok? Hehe.

Okay.. So here's the things that happened in my life sepanjang bulan January ni. :)

1. Aku putus cinta. Sedih tak? Of course la sedih gila babeng.. Haha. Seminggu aku mghilangkan diri dari dunia Facebook oo.. Tak ramai yg tau. Tp lepas aku stated yang aku single,ramai pulak yg tanya. Jenuh aku nak cerita. =.= Yg pasti,ada la org tu kata dia tak la happy atas perpisahan aku dan ex aku,tp yg sebenarnya dia happy giler2.. Haha. Sial habis. Tak pyh nak drama sgt la kau. :D

2. Aku dpt jumpa kwn yg aku btl2 nak jumpa slma ni. Yeah. Nama dia Shelly a.k.a Umang. Dia ex-gf kpd kwn ex-bf aku. :D Kitorg byk hang out sama. Pergi Esplanade,pergi lepak,minum2 and karaoke. Then byk crita yg dikongsi bersama juga. :)

3. Aku dpt bertemu kembali dgn ex2 senior aku,iaitu abg kpd Fizan (kwn ex-bf aku),nama dia Mr. A and aku juga bertemu kembali dgn anak kpd ckgu BI aku time aku kat sklh rendah dulu,Mr. P. Err.. How blh bertemu kembali? Semuanya gara2 kami keluar lepak beramai2. :)

4. Semua org2 sekeliling aku buat aku happy. Tapi bila aku sorang2,aku blh sedih. Hoho. Biasalah tu kan? Bila bored je,ingat hal sedih2. Tapi sometimes ingat juga lah hal2 manis. Antara perkara manis,byk kwn2 ambil berat sal aku,aku dpt present cake Black Forest dr buddy aku,aku hang out and happy2 dgn kwn2 aku. Pergi visited time CNY dgn kwn2. Smua best la. Yg sedih ialah bila menyentuh soal hati. Huhu. :)

5. Ex aku,Mr. S,still care about me. Kdg2 itu buat aku sedih,rimas,happy,mrh pun ada. Haaa... Dlm FB,in a relationship dgn adik kpd kwn aku sndiri. Ceh.. Knpa msti dgn org yg aku knl? Dah tu adik kpd kwn aku sendiri pulak tu.  =/ Aku benci. Haha. Tp aku x blh kehilangan dia. So,aku pilih utk trus brhubung dgn dia. Alih2,ex aku pun x nak khilangan aku. Lagipun dia kata,smpai bila2 aku tetap lebih seorg kwn kdp dia. Mksud dia,aku tetap jadi ANGEL dlm hidup dia. Huhu. Byk yg dia confess kat aku lepas kami break ni. Which is dia mcm blame diri sendiri atas semua yg brlaku. :') Sudah la. Perkara dah brlalu. Nyesal pun x guna.

6. Aku dpt kwn baru,org Selangor kalau x silap. Hehe. Dia kwn kpd my G.A :) Mereka knal smasa sma2 ikut program PLKN tu. Nama dia Faris. Hehe. Aku letak ekslusif nama dia kat sini. Sebab aku tau,dia akan baca. Haha. Dri awal dulu,dia add aku kat FB,tp aku ignore je request dia. Haha. Aku kan x mudah nak approve org yg aku x kenal,lebih2 lagi kalau tgk mutual friend sekor 2 ekor je. Haha. Jahatnya guna ayat ekor2 ni. :D Sampai la dia sent lgi friend rq tu,baru la aku approved. Trnyata dia kwn yg baik oh. Serius ni. Bila dia brkata2,sumpah aku teringat kat G.A aku. Huhu.

7. Aku happy ada kwn2 yg selalu ada utk aku,terutama nya Mr. VLM ni. Dulu dia emo gileee oh. Tp skrg agak kurang la,tp msih juga la emo tu. Haha. Dia pun kwn kpd G.A aku. Dia ni care sgt2 psl aku,kdg2 smpai aku rimas pun ada. Haha. Dulu selalu perang dingin o ngan dia. :| Tp skrg ok la. Kdg2 aku trasa mcm menyusahkan dia sbb dia selalu risau ttg aku. Argh.. Rasa bersalah pulak dah. Huhu. Dia ni sweet,baik,caring,suka sgt tlg org smpai ada yg mengambil kesempatan ke atas kebaikan dia. Aku pun mrh la jugak tgk dia ni baik sgt. Haha. Knpa la aku dikelilingi dgn org yg baik2 ni. =.=' Mcm aku sorg je yg nakal and jahat antara mereka2 ni. Ish ish ish. Tp apa2 pun aku bersyukur la sbb ada mereka. Sekurang2 nya aku tau,yg msih ramai lg yg sygkan aku kat dunia ni. Sekurang2 nya itu mmbuat kan aku sedar,dunia ni tak la kejam sgt. Kan? Hidup ini tak seindah biasa pun. :)

8. Aku dpt surat dr org di NZ. 2 surat diterima dlm bulan ni. Surat pertama,aku dpt time aku bru sehari break dgn ex aku,Mr. S. Surat kedua aku dpt 30 January lepas. Hmm.. Apa yg ditulis dlm surat2 tu,biarlah aku yg tau. :)

9. Aku sakit? Hmm.. Tak la aku tau camne nak ckp. Nak ckp sakit,aku sihat je. Cuma ada mslh sikit la dlm tubuh aku ni. Jenuh juga la aku pergi buat MC dlm masa seminggu tu pd 2 minggu yg lepas. Smpai kan kes aku dirujuk ke doktor pakar. So,2 minggu lagi aku kena ambil sick leave,tak dtg sklh,and pergi jumpa pakar kat hospital. Aisehh.. Tgk la apa hasil prbincangan dgn pakar tu nnti. Hrp2 x da apa2 la. *tgn didada,mata pejam* :)

Baiklah,tu je kot yg aku dpt simpulkan. Byk lagi kot apa yg trjadi dlm hidup aku sepanjang bulan January ni. Tapi biarlah mnjadi rahsia aku ataupun some of them aku lupa kot.
Al-maklum la aku ni pelupa sikit. Haha. Menyesal tak makan kismis byk2. :D
Baiklah,beta dah penat menaip. See you again. Have a nice day ya? ^^



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

4 comments:

Faris Nazrin said...

=.=" :D :') :'(

woah! byk jga emosi! haha!! thnx sbb mentioned nma sya! sgan la plak.. =.="

Christie V said...

mmg byk Faris. kan sy dah ckp,byk suka duka yg brlaku dlm hdup sy pd bulan ni. huhu. you're welcome anyway. haha. x yah la segan. sy dgn senang hati nak share crita ttg kmu. sbb ianya slh satu prkara indah yg trjadi dlm hdup sy bln January ni. :)

Faris Nazrin said...

awww!! <3 thanks a lot ya! :D

Christie V said...

welcome. ^^