CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, February 4, 2012

Should I?

Sudah lebih 4 minggu aku kehilangan org yg aku syg. Ya,aku msih syg dia,org yg pergi dari hidup aku. Heh.. Aku ni,balik2 crita psl ex juga bila update blog. Kan? =.=' Sorry la kalau korang rasa bosanand menyampah giler baca blog aku ni. Huhu. Tp hrp2 fhm la ye kwn2 smua? :') Aku tak tahu nak buat apa. Mmg aku byk kwn2 yg blh luangkan masa utk mendengar luahan hati aku,tp bila dah sendirian mcm ni dlm blik,fikiran mmg akan ingat dia. Haha. Perkara biasa. Kat mana2 pun pd bila2 msa,aku msih blh fikirkan dia. :'( Hmm..

Aku buntu skrg ni,sgt2 buntu. Aku tnya smua kwn2 aku,should i move on? Mereka kata aku patut move on. "Sudahla2 tu,tak guna menunggu,dia yg minta smua ni berakhir," kata kwn2. Hmm. Tp sejak aku terima msg dr ex aku mlm hari tu,aku jadi buntu.

S : Sorry if I being unfair to you all this time. Sorry again to hurt you. Sorry for giving up on us.

Me : Hmm.. It's okay. Nak dikesali smua tu pun dah tak guna,benda dah pun terjadi. As long as you realize and remember what I've done for you,what we've been through together,segala pahit manis kita dari awal kita berkawan sampai la kita putus,segala usaha me untuk yakinkan you terus stay. Hmm.. Seriously dear,me rindu nak dgr you call me "sayang". Hmm.. Tp apa blh buat,your "sayang" now is not me,but other girl. :)

S : Hmm.. Honestly,I miss you a lot. :( And I actually regretted on what I've done. But too bad,my ego besar sgt. Thought that i'll be okay without you,but i'm not. Hmm. I still love you,but I need some changes in life. I hope you found someone better. And btw,thanks to your guardian angel (my bestfriend).

Me : Why thanking my guardian angel?

S : Nothing. Just saying. 

Me : =/ Okay,but there's no need to thank my guardian angel. :)

S : Ok then. Hmm. Lead a good life. :)

Me : Hmm.. I love you dear. =')

S : You know I love you too. Hmm. Don't blame me if one day,I take you back even you were other's.

Me : =') Set your heart. Love what's belong to you. No regret,please be happy.

S : You belong to me. *i'm gasping reading this*


Me : But you belong to other. Haha. :') *actually i don't really laughing*

S : Hmm..

Okay.. Sebab tu la aku smpai skrg aku buntu. Aku nak move on,tp hati aku blm mahu. :'D Knpa aku blm mahu? Sebab hati aku makin hari makin keras. Skrg aku perlu buat keputusan. Tak perlu move on atau cari pengganti. Alahh.. Kalau aku nak move on pun,bkn dpt move on 100 %,so better jgn la. Follow the flow je. Dah tu,nak cari pengganti? Tu pun baik jgn la. Biarlah berkawan dulu. Apa guna aku terima org lain skrg ni kalau hati aku tak sepenuhnya kat org tu nanti,kan? Aku tak nak org tu terima akibat dri perbuatan aku. Tapi kalau aku dah betul2 TERjatuh syg kat org tu,masa tu baru la blh dikatakan yg aku dah move on. :') Bila teringat kat kata ex aku tu,sumpah kata2 tu mcm beri aku hrpn masa aku tgh mgharap dia ni. Aku mmg masih mgharap,tp hrpn tu semakin pudar sbb aku sedar,harapan yg aku cipta tu lah yg membunuh kegembiraan aku. 


Kekdg aku pun trtanya2,sampai bila aku nak mcm ni? Hmm.. Aku nak tanya dia,adakah dia mksudkan apa yg dia katakan seperti yg di atas sana,tp aku tak tahu mcm mana nak tnya. Zzz.. Cuma aku rasa,semua tu tak mungkin la. Aku kenal sgt2 dia tu,walaupun baru setahun aku kenal dia. Dlm masa setahun ni,mcm2 blh brlaku,and kemungkinan pada masa tu nanti,pendirian dia berubah and tak mustahil kalau sampai bila2 pun dia takkan kembali atau ambil aku dari org lain. Hmm.. :) Tp skrg ni,walaupun aku agak tak ok,tp aku happy la juga dgn adanya kwn2 yg selalu ada dgn aku. God,I love them so much. :) Who says we only need a couple to feel love? Dgn kwn2 pun kita blh rasa diri disygi & dicintai bah kan? Ececeh wahh. Hehe.

P/s : Move on? Or follow the flow?



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

9 comments:

Asheyraf Adymss said...

Just move on and follow the flow :) can't be that hard *actuLLY it's hard.

Christie V said...

Move on and follow the flow?? O.o duhh.. can't la. :/

Asheyraf Adymss said...

hm.. ok and if you really want my advise just move on, someday you will find who's the right person to you my dear. Not with your eyes but with your HEART :)

Christie V said...

how can i move on? i can't. i mean,what the use if i still think about him when i want to move on? u can't say that u already move on while you still thinking about it. hmm..

Asheyraf Adymss said...

that's hardest part of MOVE ON my dear, but when i said move on doesn't make you shud 4get him or somewhat, you just need to go on with normal life and accept him as friend it doesnt matter if you think of him that's why i said move on and u will find the right person to you.
In this life we get to chose whether we take the challenge or not that's all. as for me * Challenge Accpted* Like a BOSS!! XD

Christie V said...

Ok2. I'll move on. Don't worry. Sooner or later,i will move one. :)

Faris Nazrin said...

somehow yr feeling is captivating u, imprisoning u from moving on. hm.. this is commonly happens when someone has just gone through a break up.. yes, family and friends are the best people to make u forget about yr feelings towards him, and letting u to move on, even by a slow-motion.. :D

Christie V said...

Thanks for the motivations friends! Appreciate it so much. :)

Faris Nazrin said...

no problem girl! :D