CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, August 5, 2012

Gained happiness,gained weight. :D

Last week I went to my sis in law's longhouse,my friend which is living there tegur me that me nampak gemuk sikit. Ahh! Tersentap hati mendengarnya. Huhu.. I do realize that I'm getting fat. Yalah.. Selera mkn meningkat. I don't know why and how it can be. Everytime feels like want to eat,I did not take junk food like crackers,snacks,sweet candy etc,but I tend to ambil makanan berat. Don't need to mention la. Hmm. @_@ Perasan juga la yang bdn ni dah sedikit berisi since before org lain tegur,but I don't mind about it. Ada la tertanya2 berapa sudah berat bdn ni since dah lama tak timbang. Last timbang pun bln Mac yg lepas.

Then yesterday's evening,I went out with mum. A good news is at that market ada penimbang yg disediakan. So dgn muka tak malunya,pergila timbang diri sendiri sana. Terkejut tgk angka berat badan diri sndri. Mcm tak percaya. So utk make it sure,aku timbang sekali lagi,kali ni tak pakai sandal pulak. Haha. Still angka yg sama ditunjukkan. Huhu. Officially berat dah jadi 51.5kg. Sikit lagi nak capai angka 52kg. Oh my~ Risau. Balik rmh jak,terus kira BMI. Luckily aku dalam kategori BERAT BADAN UNGGUL. Hehe. Kalau before ni,aku dlm kategori kurang berat badan. :D Wekk!

To be honest,hidup aku skrg just schooling,sleeping,eating with NO EXERCISE. So you know lah how it happen kan? Bak kata aku,hidup "membabi" skrg. Haha. Salah kan sapa? Huhu.. Salahkan my boyfriend kot? Sebab bahagia sgt kan smpai mkn pun main lantak jak.. Haha. Even time boyfie ada dekat pun kami ada la spent time jogging bersama,tp bkn jogging sgt pun.. Last2 kami take evening walk jak pun. :P So,yeah.. Patut salahkan boyfie. Haha. Kononnya my coach la dia ni tadi,tp tak mcm coach pun. Coach apa duduk jauh dr trainee nya? Haha. Sorry sayang! Gurau2 jak.. :P

Mention about my boyfie.. Hurm.. I miss him. A LOT. :( It's a long distance relationship,but could be a short distance relationship once dia balik Miri. :) Baru 3 minggu berpisah,rasa mcm dah berbulan2. LOL. Dulu even dah be in a long distance relationship sebyk 4 kali,tak prnah rasa mcm ni. I mean,rasa mcm dah brbulan or brtahun sedangkan bru brpa minggu tak jumpa. Mungkin sbb otak dah set kot yg dia ni org sini. Yalah,dulu pun couple jauh2 dgn org yg mmg tinggal kat Kuching. Kali ni dgn org dekat,tp prgi jauh,tu yg rasa lama sgt nak jmpa lagi.

Sometimes bila calling or skyping with boyfie,aku blh nangis. Rindu punya pasal kan. Pantang ja dgr suara dia,or tgk muka dia (lam skype jak pun :D),aku blh nangis bila dia ucap kata rindu. Haha. Lawak. Lawak ke? :s Whatever la.. Tapi this guy of mine always makes me feel so touched with his love. He accepted me for who I am,accept my past and present,my bad and good side,that's the most important thing for me. Thanks sweetheart for your love. :') Even kami pernah bergaduh besar beberapa kali (baru 2 kali rasanya..haha),he still wanna stay in this relationship. Aww~ That's what makes me love him even harder.

So I hope,he's my last. :') I don't want to take my another precious 'diamond' for granted. Cukup la aku buat kesilapan lepaskan seorg lelaki yg btl2 sygkan aku dulu just for a jerk. Now I have my precious diamond,I won't wanna take him for granted like I did before. :)
#IfHeWillsIt

I Heart Him! :) 



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

0 comments: