CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, November 17, 2010

Hari Terakhir Persekolahan

16 November merupakan hari terakhir persekolahan sesi 2010 SMK Luak.. Tadi aku dpt gambar2 graduasi dan gmbar suke2 jer yg aku order dr Cikgu Andy. Meh tgk sama2..

Ni gambar semua calon SPM & STPM 2010 SMK Luak

Hahaha..gambar aku ambik sijil.

Sebelah kanan aku ngan kwn2,sebelah kiri aku sorg2.

Aku ngan bestfriend/s aku.

Ahh..gambar gila2 jer tu.


Ni group Wonder Girls versi SMK Luak.. Ahaks! Perasan tul!

Classmates aku ler...i'll miss u guys. ='(
Kenangan yg x kan pernah dilupakan diabadikan di sini..Aku akan ingat korang semua sampai bila2..korang jgn lupa aku erk?? =(


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Monday, November 15, 2010

Happynya Hari Ini =)

Dah lama tak rasa happy sehappy hari ni.. =))))) senyuman pun tak lekang dari bibir.. Tak tau apa rahmat hari semalam hinggakan aku happy mcm ni hari nih.. Kat sklh td pnya la byk sgt ketawa. Ada2 je crta aku ngan kwn2..tu haa..si Rasyid,Catherine dan Aisyah pnya kerja. Aku pun ada gak buat joke. Tak leh salahkan mereka 100% sbb buat aku ketawa sakan hri ni.


 Tadi on fb,fulamak!! Full aarr dgn notifications..yg tukang memenuhkan noti aku tu haaaa.....si Jackie a.k.a Asyraff Adam..Hoho..commented my pictures & status..there's some thing that makes me keep on smiling today..yeah Adam..i know u like my smile..gagagagaga..other people also told me the same.I don't know how's my smile looks alike to other people. But i'm very grateful to have this kind of smile. LOL~ Hope ku terus happy lar hari ni. Don't want anybody or any thing spoil my mood..


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Wednesday, November 10, 2010

~Sedarlah~

Masa semakin suntuk.. Tinggal 1 mggu 6 hari saja lagi aku akan menduduki SPM.

Sekadar ilustrasi.

 Aku kurang revision dah sekarang ni. Leka dgn entertainment. Hah! Sedar pun! Tp tak buat apa2 pun. Eyh..adala.. Cuma kurang jer.. Kurang motivasi kot? Aku btl2 perlukan motivasi dr seseorang yg aku hrpkan ada di sini utk aku. Tp mustahil utk aku perolehi apa yg aku nak saat ni.


Tapi aku lemah skrg ni..mana lagi nak berperang dgn perasaan,brperang dgn pelajaran. Hmm..mana semangat aku ni? Aku perlu semangat! Semangat! Semangat! Datanglah! ='(




Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Saturday, November 6, 2010

Unexpected!!

Urmphh!! Sudahlah.. Pagi td aku trnampak seseorg yg dh lama aku tak tgk/jumpa.. Sblm mjlis graduasi mula,aku & kwn aku nak g toilet. Sesampainya di lobi hotel,mata aku terus tertacap pda wajah seseorang.. Terkejut aku!


DIA!! Dia menjadi tetamu jemputan kwn aku kat majlis graduasi kami. Herm..aku tak sangka pulak dia akan datang sbb aku tak pernah terfikir pun. Dia pun takde bagitau pa2.. Hurm..saja nak bunuh aku. :-/ Tp aku xda la ckap ngn dia,just jeling2 je then senyum~~ Kan btl aku kata,kami 2 selalu terserempak atau berada pada satu majlis bersama,tp kami xda jodoh nak brjumpa dan brbual sama2.. just tgk dr jauh je..susahnya nak brjumpa..Takdir tak kasi kot..


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

It's Done

Graduasi dah selesai.. Dah tak sibuk2 nak fikirkan pasal tu lagi. Sedih la aku blm dpt upload gambar2 time graduasi tu td. Camera digital kat kakak larh,tu pasal la.. Tp sbgai ganti,aku upload pix aku sndiri yg ngegeh ni..hahaha..

Baru balik dr majlis graduasi~
Baju kurung moden ni la yang aku pakai.
Penat & ngantuk pun masih sempat nak ambik picx
Time ni dah ngantuk sgt~ Tak lama lepas ni,terus tido~ Hahaha..


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Friday, November 5, 2010

5 November 2010

Hari yang sangat malang aku rasa.


Mana tak nya,sudah la aku ada masalah dengan persembahan untuk Hari Graduasi esok (sama ada jadi buat atau tidak),kemudian aku ada masalah pulak dengan pakaian yang hendak dipakai esok & masalah tentang slide show. Haiz.. sudahlah aku tension dengan 2 masalah yang datang dalam masa serentak,ada pulak masalah lain. Aku bengang sangat! Akibat terlalu marah & rasa tak puas hati,akhirnya aku menitiskan air mata.


Barulah lega perasaanku.


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Wednesday, November 3, 2010

Funny Moments

Wktu kat sklh mmg mcm2 yg aku lalui..pagi td adalah wktu utk Math,mula2 tu x best..cikgu mrh ngn kitorang la..(alaaa...x best nyer). Sudah la aku duduk kat dpn sekali,cikgu tu pulak berdiri di dpn aku,mau tak pekak telinga aku dibuat nya.

Hehe..kiranya mcm ni la keadaan aku time cikgu marah td.

Dgr dia mrh2,kecut perut gak. Cikgu tu bknnya selalu mrh pun. Tp kalau dia dah tak de mood mcm tu,haaa.......jgn bawa main2 oi. Kitorang pun satu gak,dah nak SPM,tp still nak main2 gak. Hahaha..itula yg org kata "TAK SEDAR DIRI",kan?? =) Lepas tu,waktu Moral pulak. Wah! Aku suka part ni. Ada la suatu masa tu aku overheard prbualan budak2 cina yg duduk di belakang aku. Automaticly aku trus pandang kat diorang dgn muka yg trkejut sbb apa yg mereka bualkan tu psl *** (x leh bgtau aaa..tp kalau dpt agak,bgus la). Adala sorg budak cina ni kata,"i know u know,don't tell who". Fhm tak apa dia kata? Maksudnya,"sy tahu awak tahu,jgn bagitau sesiapa". Dia guna direct translate la.. Aku apa lagi terus ketawa la. Lepas tu aku cerita balik kat kwn2 aku & mereka ketawa & riuh la kami. Kitorang pun terus la trikut2 ayat tu. Hahaha..funny kan? Tapi at least la dia berani cakap,drpd tak de langsung. Hehe..





Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

For The First Time

Yeah! Balik dr sklh tgh hari td aku nampak ada letter dlm post box.


So aku check & aku terus trsnyum bila tgk nama aku tertera di letter tu & brsetemkan $2.40 New Zealand. Ahhh...dah dpt agak siapa pengirimnya tu. It's from someone that i missed all this time. Air mata kerinduan & kegembiraan terus mengalir bila aku baca letter tu.

For the first time aku terima surat dr dia sejak dia pergi 6 bln yg lepas. Apa yg dia tulis dlm letter tu?? Adalah...mana blh bagitau..hehe.. Hanya aku,dia & Tuhan yg tahu. Akan ku kenang dirimu dlm setiap doaku. :')


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Tuesday, November 2, 2010

Cinta Itu Buta


Betul ke cinta itu buta? Kenapa orang kata cinta itu buta,sedangkan cinta itu satu benda yang abstrak. Ia hanya boleh dirasa,bkn dilihat atau disentuh. Sebenarnya cinta itu tidak buta,tetapi orang yang mengalaminya itu sendiri yang buta. Ada yang sanggup berkorban apa sahaja untuk orang yang mereka sayangi,sanggup berkorban kasih,harta dan nyawa untuk orang yang mereka sayangi. Ada juga yang sanggup pandang sebelah mata dan pekakkan telinga untuk melihat atau mendengar segala sesuatu yang tidak baik tentang orang yang mereka sayangi dan cintai itu. Menggadai maruah diri adalah salah satu cara untuk si gadis itu menunjukkan betapa besar dan dalamnya cinta mereka terhadap si teruna. Tetapi sejauh manakah pengorbanan si gadis itu dihargai oleh si teruna? Ada juga bagi pasangan yang sudah berumah tangga mengalami krisis dalam melayari bahtera. Si suami yang tertekan dengan pelbagai masalah kerja dan pengurusan keluarga sanggup memukul si isteri sebagai bahan untuk melepaskan amarah. Si isteri pula sanggup diperhambakan  si suami,sanggup dipukul,diterajang,dan disepak kerana ingin menjaga hubungan suami isteri dan juga kerana terlalu sayangkan si suami. Inilah yang dikatakan "cinta itu buta". Sesungguhnya cinta itu indah jika ia dipelihara dengan keimanan,kesabaran,penuh rasa cinta dan sayang. Tetapi jangan lupa juga cinta boleh menjadi racun dalam hidup setiap insan. :)


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)