CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, October 31, 2011

L.U.C.K.Y

When L meets U meets C meets K meets Y,they will be a word. Yes! It's LUCKY. Hahaha. Why posting about LUCKY? Well~ Don't know lah kan,why in this few days,asyik da jodoh ja sama word LUCKY. Aih..
Few days ago,i posted up this sentence on my Facebook.

"My friend said,"Your bf must be a very lucky man to win your heart/hand."
I wish he feel that way too,friend. :) "

Then,one of my fb's friend commented laa.. He said,"Your bf is fucking lucky..not just very lucky..hehe..lucky man". Then boyfie also comment and ask this guy why saying like that. Then the guy answered him,"You two are in love,you loves her and she loves you and care about you and talk about you all the time (Amboi.. =.=' Ye ke all the time? Chicken chop btl la. Haha) And that makes you lucky man. Do you feel that dude?"
Then boyfie replied him,"don't envy me,i am lucky. :D Love stuff. Hehe."

Then i posted up again this sentence,"How do i know that i am lucky too to have you while they keep saying that you're lucky to have me? =.= #curious "

Haha.. Then the same guy commented me. Then boyfie showed up. LOL. It doesn't matter la actually. But i just a bit tak puas hati la since people always say he's lucky. Eh? Why??? Haha. Bukan apa bah.. Sometimes i also and really want to see and hear someone tell him that i am lucky to have him as my only one. I don't want them to tell me that he's lucky to have me,in front of me. It's useless sometimes. Haha. Mcm make me get jealous jak. Hehe. But nevermind la. It's my unmatured thinking. Biasalah. Umur pun masih 18. Still not fully dewasa. (Amboi.. Ngaku?? Haha) Yes.. Ngaku la ni. Hehe.

Bila fikir2kan,YES,he should feel that way and do realize that he's lucky to have me. Adoii... Not want to puji2 diri bagus ka apa. But,after apa yang kami telah lalui before ni,i think he should be more bersyukur bah. I've been hurted so hard last time by him,yet i still give him chances. People say i'm stupid enough to forgive and accept him back in my life. :( I know i've been hurted so much,like he never care about my feeling last time.Yes,i do feel stupid by doing this that time,but i just followed my heart.

When friends hear to my story about us,the first thing that will come out from their mouth is,"you're stupid,girl. He hurt you damn hard. But you still accept him and give him a second chance. If i were in your shoes,i will never accept him back. But one thing we puji about you la,in love matter,i do respect you. It's your heart. :) Not many people can do what you did."

Some of them also was saying this to me,"masih ada juga perempuan macam kamu,saya ingat dah tak da.". Yes friend,masih ada org yg sebodoh like me,yg dah dilukai sgt2,tp still want the guy that broke her heart. I don't call this a true love. But i do called it a sacrifice. Sepanjang 10 hari berpisah,barulah he sedar that i'm that valuable to him. Bak kata org kan,kdg2 perpisahan tu buat kita sedar,yg kita dah kehilangan/lepaskan org yg brmakna dlm hidup kita. Jadi,dgn kehilangan tu,kita akan lebih menghargai seseorg atau sesuatu pada masa akan dtg.

Yerrr~ Pjg pula berceloteh,tak sedar dah lewat mlm. Haha. So,next time lagi la blogging lagi k? Papai~ :)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Friday, October 28, 2011

Happy Forth Month Anniversary,Mr.S ;)

Bulan ke-4 pun muncul.
Alahai.. Sukar nak diungkap dgn kata2 perasaan aku skrg.
Yang pastinya aku happy la,kan?? Hehe.
Tgh mlm tadi,after pkl 12,dia msg and wish "Happy Monthsary sayang".
Ahaha! Tapi kan ke lebih mengharukan lagi kalau dia call and wish mcm tu?
Eh? Demand sgt aku ni. =.=

Tapi kan..
Semalam frust sgt sebab tak dpt jumpa dia.
Dah elok2 plan nak jumpa dr minggu lepas,alih2 tak jdi pulak?
Kenapa??? Sebab kereta takda. Cissss~~ =/
Kacau plan aku je kan?
Tgk apa dah jadi??
Gara2 kereta takda,aku dah seminggu tak jumpa dia.
Eh?? Baru seminggu je pun. Tu pun nak bising??
:D Kesahhh apa kan? Aku punya suka la nak jumpa dia. =.=
Rindu aar.. Tapi,tapi tapi.. Tapi apaaa??? =.=
Takpa la.. Minggu depan dpt jumpa lagi. (Hopefully lah.)
So,rasanya sampai sini je lah kan aku nak berblogging utk hari ni.
Kemalasan melanda ni. Akibat kepenatan bershopping hari ni. Hehe. :D
Papai~ ^^v



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Thursday, October 27, 2011

Setahun sudah berlalu,aku masih di sini :D

Aww~ Dah berapa hari tak blogging. Kan? Rindu tak? Haha. How's life? Ada baik tak? Hope semua okay2 je kan? ^^ Hihi..

Hari ni berusaha utk spend masa utk blogging,bkn apa.. Hari ni ada something nak share. :D Pasal apa? Tgk balik tajuk entry! Ngee~ :DD

Naa.. Hari ni dah bagitau ni kat korang,aku di sini dah setahun. Ho ye ho ye... \(^^,)/
Aku melibatkan diri dalam dunia blog ni dah setahun,so usia blog aku setahun lah ye?? Aww~ Tak sangka aku tabah dalam berblogging ni. Hahahaha~ *Ape kaitan kan?? Tarakk apa pun. :D

Tak caye ke blog aku dah usia setahun? Kalau tak caya,cuba tgk gambar di bwh. 


Nak info lanjut atau bukti yang lebih sahih,sila rujuk kat Daisypath kat bwh tepi sblh kanan ni. ^^ Dah tgk?? Caya dah kan? Hehe.
Cuba bayangkan... Kalaulah blog aku ni adalah seorang baby. Hahaha! Mesti skrg ni dia dah pandai berjalan kan?? Al-maklum la dah berusia setahun. Ngee~ Ah! Gedikss la sgt. :D

Mr. Bloggie,saya syg awak! Selamat ulang tahun ye kecik! :D Majulah sukan utk negara. Eh? Hahaha.
Ok lah.. Papai.. Nanti2 blog lagi. Esok kot? :D

Bertemu lagi kita di lain hari,di saluran dan tempat yang sama. ^^ Peace!



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Sunday, October 23, 2011

Truth About Girls







P/s: Guys!!! Take note. :D


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Tuesday, October 18, 2011

Kanak-kanak 2 tahun digilis kenderaan 2 kali di China

Semalam kita digemparkan dengan satu berita di mana seorang kanak-kanak perempuan yang berusia 2 tahun telah digilis kenderaan. Kejadian ini berlaku di negara China,dimana kanak-kanak ini telah digilis sebanyak 2 kaki. Lebih menyedihkan lagi apabila orang awam yang lalu di jalan tersebut tidak mengendahkan kanak-kanak ini yang terbaring kaku di jalan tersebut. Kejadian itu telah dirakam oleh CCTV yang terdapat di laluan tersebut. Syukurlah kerana akhirnya ada wanita separuh usia yang sudi menolong untuk mengalihkan kedudukan kanak-kanak tersebut ke tepi jalan. Semoga Tuhan memberkati wanita tersebut. (Amen). Laknatlah mereka yang tidak berperikemanusiaan kerana tidak terdetik pun di hati mereka untuk membantu kanak-kanak tersebut. Di manakah nilai perikemanusiaan manusia zaman sekarang? Agak sedih bercampur marah dan geram aku melihat video kanak-kanak yang telah digilis itu. Kesian dia. Bayangkanlah kesakitan yang dialaminya. :(


Sekarang kanak-kanak ini dilaporkan sedang berada dalam keadaan kritikal di sebuah hospital.



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Thursday, October 13, 2011

Some happiness

Sorry for didn't write any for this few days. It's not that i have no time to blogging but i just too lazy to do some update. It's not because i have nothing to share,I do.. But,like i said,i'm lazy enough this week. :D I received a few good news in this week which made me so happy and grateful.


1.
Dear God,thank You for giving me the best gift in my life. I've waited for more than 11 years for my wish to come true. I started to prayed since that for my wish and dream to come true. And you've granted my wish,you've made my dream came true. I thank You for brought back the person that i really wanted to see from years ago. :') It's the biggest ever blessing from You to my family. I was give up once since i've waited so long,but see? You gave me what I need the most. Do place my family in Your hands,Father. Shower my family with Your love and do bless them in what they do. I thank You for what You've did to us. YOUR PLAN'S ARE SO BEAUTIFUL TO ME. :')

2.
I just knew that i'm still loved. Although i have wrong towards >you<,>you< still love me. Yes,I do regret for letting this 'diamond' go before. I still regretted it. :'( I'm so sorry for these 2 hearts. But what can i do? They say,"you deserves this 'diamond',dear". All i can say is,"no..I'm don't deserve 'it'. 'It' is just too good to me." But seriously,i can't turning back and just close my eyes. I've done wrong and just can't simply to forget all thing just like that. And it is what will makes me regret for the rest of life. The existence of the 'diamond' such a beautiful thing that ever happened in my life. :')

I think that's all i want to tell for now. :) See ya for the next 'love letter'. ;)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Friday, October 7, 2011

Bengkel Teknik Menjawab Kertas Pengajian Perniagaan

Hari ni,seharian aku berada di Hotel Telang Usan,Miri utk menghadiri bengkel PP. Huhu.. Tak sangka pulak terjumpa kawan aku,si Fizan kat sana.. Mula2 aku tau yg student Form 6 dr Kolej turut serta pun,aku dah tercari2 kelibat budak ni. Kot2 ada. Tp xda plak. Last2,terjengul jugak muka budak2 kolej ni. Terkejut aku tgk budak ni pun ada sini. Huhu.. Ada jugak dia rupanya.. Kami sempat la bertegur sapa. Cewah! Skema sungguh ayat aku. Haha. =.='

Tp rasanya agak berbaloi la juga aku dtg ke bengkel PP ni. Byk info and tips aku dpt utk persediaan STPM thn dpn. Huhuhu. Walaupun aku dgn pyh nya menahan rasa mengantok,tp aku dgr jugak. Selama berjam2 aku kunyah Wrigley's Doublemint Chewing Gum aku semata2 menahan rasa ngantok. Haha. Sampaikan chewing gum aku tu dah takda rasa manis. xD

After tea break,aku jumpa si Fizan ni td,loya punya loya,dia plan nak ajak aku and hubby utk keluar hjg mggu ni. Aiseehhh.. Aku tak dpt la. Kereta kena control. :p Then bila dah habis lunch time,Fizan balik!! LOL. Sdgkan masih ada lagi part 2 sesi ceramah kami tu. Aku ingatkan dia balik kejap je,sebab kami diberi masa selama 2 jam utk berehat,tujuannya utk memberi laluan pelajar Islam pergi menunaikan solat. Tp nak tau apa?? Kwn aku ni dia pergi terus tak kembali lagi ke bilik bengkel kami. LOL. Brutal sungguh budak ni. Eh? Biasalah.. Dia kan MDK. :p Apa tu? Erm... biarlah kami saja yg tau. :p Ewah2.. Kwn aku kata dia hensem,tp dr tepi je la.. LOL. =D Aku gelak je dgr ayat terakhir kwn aku memuji si Fizan ni. :)

Erm... balik2 dr bengkel ni,aku penatlah. Masih terasa lagi kepenatan aku ni walaupun baru pukul 9pm. Mana tak nya,aku berada kat sana dari pkl 6.40am lagi smpai la pkl 4.40pm. Smpai rumah dah pkl brpa lg? Huhu. Oklah.. Malas nak cita. Ni link penceramah kami td kalau nak tau tips2 berguna utk yg bakal menduduki STPM kertas Pengajian Perniagaan--> Laman Pengajian Perniagaan STPM Cikgu aZLy . Good luck bagi abg2 kakak2 senior di SMK Riam yg bakal menduduki STPM 44 hari lagi. God bless you guys! :)

Dari kiri:Beth,Fenny,Chak Kai,aku & Ana
Ada gaya model tak kami? Hehe :D



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)