CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, December 19, 2012

Everything just fine. Me LIKEYYY :D

Hey i'm back! I'm back! :D Just get a chance utk berblog. Huhu. Skrg ni sah la aku bergelar penganggur terhormat. Ye lah tu.. Terhormat la sgt. Haha. STPM pun dah lepas,tapi kerja blm lagi ada. Tahun dpn jak la pergi kerja. Enjoy dulu tahun ni. Ye lah.. Maklum la thn dpn dah 20 thn kan? Haha. Dewasa dah aku eh? Tak perasan. Tapi perangai still sama cam budak2 kot? Nakal~ Haha. Lantak la.

Awal2 holiday hari tu aku enjoy btl2 la. Spent time dgn org yg aku syg,aku rindu,aku puja,aku cinta.. Cewah.. Happy gila lah! Aie.. Terus gila. Haha. Well,mcm2 aktiviti kami buat brsama,swimming lah,took an evening walk lah,lunch and dinner together lah,and lepak kat Grand Old Lady sampai lewat mlm sambil tgk view Miri dari atas bukit,kacau dia nak workout kat gym pun ada. Haha. Selagi aku tak balik,selagi tu la dia tak start workout. xD Everything went alright. :) I likeee.. Thanks dear for everything! Me syg you. Haha.

Oh! Don't get angry.. I'm not wanna talking about my lover only de.. I'm going to talk about my holiday with family too. So,this holiday,my relatives dtg dr Kuching,so hari2 la aku keluar jalan2,jadi driver la terutamanya. Huhu.. Jalan sini jalan sana,sampai la lutut aku sakit. Kesian kaki aku. :( Selain tu,makin holiday,mkin mjadi2 aktiviti menambah berat aku. Mkn byk2,tp bila tgk perut mkin berisi,pandai pulak kata nak control mkn. Tapi hampeh.. Tak juga control. Haha. Aku buat juga workout,exercise itu exercise ini,sampai la mucles aku cramp. Tapi mcm x berkesan jak. Mana tak nya,bukan aku buat selalu pun,dah tu pemakanan tak control,mmg la x brkesan. Haha. Silly apa.. What to do? Life is soooo goooood~

Need to go,aku tau korang bosan baca,aku pun bosan baca apa aku type. HAHAHA. Pointless.. Jgn risau,aku takkan selalu mencarut lepas ni,sebab aku akan busy balik kpg,busy attend wedding org and doing the wedding preparation,after new year baru la aku tak busy lagi. At that time aku akan busy kerja and apply UPU jak kot.. Have a nice day! Thanks for reading. :) Merry Christmas to those celebrate it and wish you a Happy New Year. ;) *hug*




Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Thursday, October 25, 2012

My 2 year-old baby :D


Ahaa... In 2 days more,dia dah berusia 2 tahun. Cepatnya masa berlalu kan? Huhu.. Dgn segala susah payah,penat lelah dan pelbagai cerita aku kongsi dgn dia,tak sangka pulak aku mampu menjaga dia dengan baik & aku setia dgn nya.. Hehe. Walaupun aku tak dpt melihat dia selalu,tapi aku selalu merindukannya.

Harap2 la lepas ni aku boleh meluangkan lebih banyak masa dengan my 2 year-old baby ni. :)
Happy 2nd birthday my dear BLOGGIE.. Hehe. Suspen ke? My blog ni ibarat my baby la.. Kalau la blog ni manusia... xD


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Sunday, August 12, 2012

Kehilangan



Manusia ni pelik kan.. Bila dah kehilangan sesuatu,baru kita sedar yang kita dah kehilangan sesuatu yang sgt berharga bagi kita. Time tu la baru kita nak menyesal,sedih2 dan emosi. Semua org pernah rasa cam tu kan? :)
Tapi mcm mana pulak kalau kita kehilangan seseorang dlm hidup kita??

Bayangkan...
Kita pernah miliki seseorang yg sentiasa ada utk kita,mereka syg kita bagai nak rak,mereka sanggup buat apa sahaja utk kita,mereka jaga hati kita sebaik mungkin,dan mereka buat apa sahaja utk menggembirakan kita. Tapi apa yg kita beri sebagai balasan? Kita sakitkan hati mereka,kita sampaikan berharap yang satu hari nanti org tu pergi jauh dari hidup kita kerana mereka mungkin merimaskan,atau kerana kita tak mahu mereka buang masa care pasal kita. Jadi,kita sanggup bertindak kejam dgn tidak ambil peduli akan perasaan mereka yg sgt2 peduli akan diri kita.

Manusia ni ada tahap kesabarannya kan? Menunggu utk sesuatu yg tidak pasti,mmg memenatkan. Sampai satu tahap,kita pasti akan give up. Org yg kita syg tidak menyayangi kita sebagaimana kita menyayangi mereka. Ok.. Sebenarnya itulah yg mereka rasakan. Bila mereka sudah give up kat kita,mereka pun bawa diri,dan terus menyepi dari kita. Move on,itu la jalan terbaik yang difikirkan walaupun sebenarnya hati mereka parah. Mereka membuat keputusan utk pergi sahaja dari hidup kita. People change. Ya,memang. Manusia akan berubah dlm sekelip mata jika mereka disakiti. Mereka akan berubah menjadi dingin kerana itu yang difikirkan terbaik bagi mereka utk tidak disakiti lagi. Tapi siapalah kita utk menghakimi mereka. Oleh itu,pada masa itu,kita merelakan mereka pergi dari hidup kita kerana kita fikir itu jugalah yg terbaik utk mereka.

Setelah mereka berjaya melangkah ke hadapan,dan senyuman terukir kembali pada wajah mereka. Pada masa itu,barulah kesedihan menyelubungi diri kita. Mengapa? Kita melihat org yg kita telah lukai mampu bangun semula dan ikhlas mengukirkan senyuman buat kita. Senyuman itu pula seolah2 memberitahu kita,"Lihatlah..Aku mampu senyum kembali walaupun kau yang telah mengambilnya suatu ketika dahulu."
Saat itu juga la kita mengimbas kembali waktu2 bersama mereka,apa yg mereka sggup lakukan utk kita dan ketika itu jugalah kita merindui mereka yg dulu. Semua itu la yg akan membuat kita mengalirkan air mata. Segala tindakan kita yg dilakukan dahulu seolah-olah seperti kita tidak menghargai mereka. Saat itu jugalah,kita merindui mereka yang dahulunya selalu bersama kita dan sentiasa ada disisi. Namun kini,apa yg mampu kita lakukan adalah berdoa yg terbaik utk mereka dan jgn lupa utk melemparkan senyuman yg ikhlas utk kejayaan mereka yg mampu hidup tanpa adanya kita di sisi mereka. Segalanya sudah berlalu. Jangan ada penyesalan dlm diri.  Sesungguhnya hidup mereka lebih baik tanpa adanya kita dlm hidup mereka.

Jadi,hargailah mereka yang sentiasa ada utkmu,kerana jika suatu hari nanti mereka pergi jauh dari hidup kita,kita akan merasakan impak kehilangan yang amat besar. Sesuatu yg berharga atau bernilai sukar didapati apalagi diganti. :)

And this is what they say. :)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Sunday, August 5, 2012

Gained happiness,gained weight. :D

Last week I went to my sis in law's longhouse,my friend which is living there tegur me that me nampak gemuk sikit. Ahh! Tersentap hati mendengarnya. Huhu.. I do realize that I'm getting fat. Yalah.. Selera mkn meningkat. I don't know why and how it can be. Everytime feels like want to eat,I did not take junk food like crackers,snacks,sweet candy etc,but I tend to ambil makanan berat. Don't need to mention la. Hmm. @_@ Perasan juga la yang bdn ni dah sedikit berisi since before org lain tegur,but I don't mind about it. Ada la tertanya2 berapa sudah berat bdn ni since dah lama tak timbang. Last timbang pun bln Mac yg lepas.

Then yesterday's evening,I went out with mum. A good news is at that market ada penimbang yg disediakan. So dgn muka tak malunya,pergila timbang diri sendiri sana. Terkejut tgk angka berat badan diri sndri. Mcm tak percaya. So utk make it sure,aku timbang sekali lagi,kali ni tak pakai sandal pulak. Haha. Still angka yg sama ditunjukkan. Huhu. Officially berat dah jadi 51.5kg. Sikit lagi nak capai angka 52kg. Oh my~ Risau. Balik rmh jak,terus kira BMI. Luckily aku dalam kategori BERAT BADAN UNGGUL. Hehe. Kalau before ni,aku dlm kategori kurang berat badan. :D Wekk!

To be honest,hidup aku skrg just schooling,sleeping,eating with NO EXERCISE. So you know lah how it happen kan? Bak kata aku,hidup "membabi" skrg. Haha. Salah kan sapa? Huhu.. Salahkan my boyfriend kot? Sebab bahagia sgt kan smpai mkn pun main lantak jak.. Haha. Even time boyfie ada dekat pun kami ada la spent time jogging bersama,tp bkn jogging sgt pun.. Last2 kami take evening walk jak pun. :P So,yeah.. Patut salahkan boyfie. Haha. Kononnya my coach la dia ni tadi,tp tak mcm coach pun. Coach apa duduk jauh dr trainee nya? Haha. Sorry sayang! Gurau2 jak.. :P

Mention about my boyfie.. Hurm.. I miss him. A LOT. :( It's a long distance relationship,but could be a short distance relationship once dia balik Miri. :) Baru 3 minggu berpisah,rasa mcm dah berbulan2. LOL. Dulu even dah be in a long distance relationship sebyk 4 kali,tak prnah rasa mcm ni. I mean,rasa mcm dah brbulan or brtahun sedangkan bru brpa minggu tak jumpa. Mungkin sbb otak dah set kot yg dia ni org sini. Yalah,dulu pun couple jauh2 dgn org yg mmg tinggal kat Kuching. Kali ni dgn org dekat,tp prgi jauh,tu yg rasa lama sgt nak jmpa lagi.

Sometimes bila calling or skyping with boyfie,aku blh nangis. Rindu punya pasal kan. Pantang ja dgr suara dia,or tgk muka dia (lam skype jak pun :D),aku blh nangis bila dia ucap kata rindu. Haha. Lawak. Lawak ke? :s Whatever la.. Tapi this guy of mine always makes me feel so touched with his love. He accepted me for who I am,accept my past and present,my bad and good side,that's the most important thing for me. Thanks sweetheart for your love. :') Even kami pernah bergaduh besar beberapa kali (baru 2 kali rasanya..haha),he still wanna stay in this relationship. Aww~ That's what makes me love him even harder.

So I hope,he's my last. :') I don't want to take my another precious 'diamond' for granted. Cukup la aku buat kesilapan lepaskan seorg lelaki yg btl2 sygkan aku dulu just for a jerk. Now I have my precious diamond,I won't wanna take him for granted like I did before. :)
#IfHeWillsIt

I Heart Him! :) 



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Monday, July 16, 2012

History of the day

Yesterday,I met my ex boyfriend's ex girlfriends (Syamien and Tricia). Gahh.. We met pun sebab we want to meet la. Bukan sebab nak gaduh ka apa. Bukan sebab nak tambah perang gara2 our past yg dulu pernah gaduh gara2 our silly EX BOYFRIEND. Ya ya.. We pernah couple with the same guy. Haha. What the heck? I know right,it is TOTALLY SUCK la.. Uhh.. We met sebab nak make things get better kan? Like why the heck kami patut bermusuh gara2 this one guy. You know,it is so stupid bah gaduh gara2 lelaki. Maka kami yg perempuan bukan da salah pa2 pun. It just you know la,if your EX still ada dlm kehidupan you with your partner,everything akan jadi x menentu. Tambah2 lagi if your EX boyfriend still want to keep in touch with his EX girlfriend. Eh stupid. =.='


Syamien and Tricia

Three of us met and had story telling. We okay jak.. Laughing and teasing each other. Until la our EX ni kata nak jumpa Tricia. Dia kata apa? Nak spend time dgn this girl la sbb it is her birthday. I was like,"APAKAH? Time aku birthday hari tu,xda pun kata nak spend time ngan aku. Ko ajak kluar mlm adala time ya,tp mcm la aku dpt keluar. Silly." Alasan kau jak ya nak spend time. Wekkk!

Firstly,I sent our birthday girl meet him. But I have to go meet her to give back her phone,tertinggal inside my car. Rasa cam c*bai lah bila tgk muka EX td. Eh. =.=' Then Syamien lgi dtg utk bgtau yg dia x nak tggu dlm kreta. Then awkward things happened la. Three of us meet our ex there. LOL. Terus nervous muka kawan.. Dari muka jernih,berubah jadi merah. Gahh.. Aku dgn rasa x puas hati tnya my ex why he can't be friend with me sedangkan aku dah boleh terima yg both of us can't be together anymore. Mana x aku tertanya2 because he still can be friend with this two girls,but not me. Lagipun a day before he putuskan utk x contact aku lagi (he removed me from FB),we okay2 jak bah.. Dah la few days before tu he said wanna tell  me something because he said,"now I know what it feels like". And he promised to talk about it when we meet. Tapi hampeh.. Takda pun. Meet la sgt.. Kata nak berbual dgn aku sbb dah lama kami x berbual panjang. =.= Cehh... Cehh. Cehh..

I asked him why removed me from FB,he didn't reply me. Then I don't care anymore. Ko buang kedak ya,polah aku rasa cam buang aku dari hidup kau mentah2,ko tauk x? Mun ya pun dah x mok brkawan gik ngan aku,x boleh ka ko pdh bait2. At least EX aku nok sorg gik still ada keberanian jumpa aku face to face madah nya x mok contact gik ngan aku. Tapi kau? Hahaha.. Coward. Since that day la aku assume kau x sanggup tgk aku dpt happy semula lepas kau tinggalkan aku. Cehh.. Ya la polah aku benci kau,ko tauk x? =.=' ~~~~



After met my EX,I met Fizan.. Jumpa la sekejap,dah lama tak jumpa dia kan. And our birthday girl ikut our EX,me and Syamien continue jalan and bring our guy friend,Bobo to join us karaoke. Have fun with them.

Fizan,the manja boy. Pfft! :D

This is Bobo yg tgh syok cari lagu karaoke. Haha.

And this... Syamien with me. :)

Even that time,my EX ada msg me and mrh2 me lam msg. I was like,APAKAH?? Dlm msg brani pulak mok mrh2 aku,tapi time aku ada dpn mata nya,xda pun nya brani bersuara. Gahh~ Lawak eh. Sapa kau nak mrh2 aku? Btw,ko ingat aku mok gilak meh muncul dpn kau? Tapi bagus juak kan aku muncul tek,dpt juak tgk muka ko bila ngga kmk 2 brsama. Bangga x kau tiga2 ex kau jumpa ko skali gus dlm masa yg sama? Pfft!

Dah gik eh.. =.= Yahh.. After karaoke,aku and dua org kwn aku pergi ke G.O.L,duduk sna,lepak2,crita2.. Best la.. Then we went to the Syamien's house,lepak sana pulak and her brother and cousin join us too. Then we went to the nearest kedai makan utk smbung cerita kat sana. Haha. Byk juga cerita ni. :D After that baru la we balik.

History of the day. Btw,sorry my future sis in law,I rosakkan your day sikit. Dah la it's your birthday gik ya. Sorry! Happy 18th birthday anyway. :)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Monday, July 9, 2012

I heart you,Love!

It's been a month. My heart filled with love again. Hehe.
Never expect that I will talk about LOVE again here. Pfft!
Well,I love my current boyfriend. Really love him so damn much! :D
Who would have a thought that I would be with him now. Well,I still can believe that we are together now.
I knew him a year ago. From being just a friend,we became a bestfriend. Then he became my Guardian Angel because he just like an angel to me. Haha.
Why? Because just by hearing to my voice on the phone,he knows that I were happy or sad. O.o It's creepy. I know. Haha.
But there's something special about him that make me calm to be with him. His soothing words maybe. Maybe la.. He kept on advice me this and that. Even sometime tak mau dengar,tapi trpaksa pasang telinga juga kan? Mau jaga hati la konon. Haha. Then we always argue also. Somehow,annoying juga dia ni.
Tapi still juga saya syg dia. Hehe. And I don't know bila masanya hati ni terus jatuh sayang sedalam2nya kat dia. But never expect that he will be mine someday.
After being single beberapa bulan,I spent time with him and his friends,which is also my friends,I can forget my EX a little by little. And my boyfie came at the right time.
That night,I accepted him without hesitation. I just can't say anything to answer him when he proposed me. All I can do was smiled at him and nodded my head.
When his friends knew about us,about him being in a relationship,kami rasa macam artis pulak. LOL. =.= Don't know la why they are so excited about him being in a relationship. Haha. Guess that my boyfie is so special la. Dia single pun sudah lama.. Mana tidak kwn2 dia heboh pasal kami. Selama 2 minggu lagi tu. =.= LOL. My friends also heboh eyy.. But most of them happy for me la because they know i was really broken hearted after break up with my Ex in the early January.
Hmm.. Don't wanna talk about it. Useless la. Anyway,I'm happy now to be with my love. I hope that he's the last person that hold my hand till my last breath. I know I'm expect too much,but there's nothing wrong about it,right? Who knows,dreams may be come true,only if we have faith on it. :)

P/s: Hey love,I heart you so much! ;)

I'm happy with you,dear! <3





Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Saturday, June 16, 2012

Terasa sebak di Hari Bapa

Hari Bapa tiba lagi. And hari emo aku pun tiba lagi. Haha!
Bila tiba Hari Bapa ja tahap kesedihan aku meningkat.
Well.. Family aku tak la selengkap and sebahagia family orang lain.
Kalau orang lain ada peluang untuk menyambut Hari Bapa dan mengucap Selamat Hari Bapa kat ayah mereka,tetapi tidak aku. :(
Sejak kecil memang tak pernah aku sambut hari tu and tak pernah sekali pun ada peluang utk ucap "Selamat Hari Bapa" kat orang yang sepatutnya.
So,hidup tanpa orang yang bergelar ayah ni memang payah pada mulanya,tapi bila dah meningkat dewasa ni semuanya jadi perkara biasa,tapi kadang2 hati terusik juga bila teringatkan orang yang bergelar ayah tu. :')
Hati jadi sebak bila mengenangkan apa yang telah aku lalui selama ni.
Whatever lah. Bila dengar kawan2 semua merungut tentang ayah mereka,"Ayah aku garang la,benci gila,nak buat ini tak boleh,itu tak boleh,aku selalu gaduh ngan ayah aku,ayah ini ayah itu.. Blablabla".
Aku senyum ja. Aku selalu bagitau mereka,"Sepatutnya ko bersyukur la kan ada ayah. Tak mcm aku ni.." Bila aku ceritakan tentang aku,mereka terus terdiam. Haha. :'D
Mana2 lah. I'm still grateful because I still have my mum. Even selalu gaduh,tapi tu perkara biasa la.
Gaduh2 lepas tu bertegur balik. Pas tu gaduh balik. Aih? Nang sik pernah habis! :'D

Happy Father's Day,daddy! *wish dalam hati* :')



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Saturday, June 9, 2012

Ohsem Gawai!

Balik kampung 30 Mei yg lepas. Kat mana kampung? Kat Serian sana tu.. Sapa org Kuching,tau la Serian tu kat mana. Eh.. Sebenarnya malas nak cerita panjang2. Cerita panjang pun tak guna. Soooo.. Aku upload la gambar2 yg aku snap utk korang tgk. Kat caption nanti aku cerita la seringkas-ringkasnya. *Itu pun kalau ada org sudi tgk. Wakakaka~ :]

Day 1 (31st May)

Waktu pagi
Aku ngan cousin sediakan bahan utk dimasak keesokan harinya. (1 Jun-Gawai Day)
Waktu petang
Yang ni.. Ucapan Selamat Datang yang ada di tengah2 jalan menuju ke Bandar Serian. :)


Beginilah kesesakan yang berlaku di bandar Serian. Shopping last minute katakan~
Kami pun sama juga,hari ni baru nak beli air berkarbonat and so on. :D
Lepas beli belah,kami pun singgah kat Open Air Serian (tmpat makan ). 

Air yang aku order,macam biasa la Teh C Peng. Hehe. Favorite? Kinda. :)

Mee Kueh Tiaw Goreng kat Serian,sedap ooww.. Tapi aku tak dpt habiskan sebab terlalu banyak and dah kekenyang  makan panggang sebelum tu.
Waktu malam
Kami pergi ke Balai Raya kampung sebab ada acara Pertandingan  Peragaan Pakaian Tradisional masyarakat Dayak oleh para kanak-kanak.
Tepat pkl 12 tgh mlm,bunga api pun dimainkan. Aku time tu pulak  bekerja sebagai penjaga kereta cousin tak bergaji. =.= Dia pergi ke rmh uncle time tu. Kereta dia sgt2 sensitif dgn gerakan.

Day 2 (1 June)

Waktu pagi
Sebelum ke church,kami singgah ke tanah perkuburan utk menziarah  mendiang aunty tersayang. Ibu kepada cousin aku yg tgh berdiri tu. :') Dah hampir 3 thn mendiang pergi tinggalkan kami. Isk2.. Rindu.

Bila hari Gawai,church pun penuh,sampai kena duduk kat luar. Kami yg lmbat dtg ni,berdiri je lah. Haha.

Keturunan datuk aku. Wakakaka.. Aku dan kazen mazen serta dua org aunty aku.

Balik jak dari church,tgk nenek tgh masak ayam pansuh. Guna dapur kayu api lagi. X sabar nak mkn. Huhu.

Sempat lagi relax2. Tgk tv and lagu K-Pop bagai. Haha.

Waktu tengah hari
Ni lah ayam pansuh yg dah siap. Yummy!

Time to eat. Makan besar2an ngan family. Huhu. Selera pun memuncak. Nak padat semua jak dlm perut. :D

Haha. Datuk aku yg sporting giler suruh ambil gmbr ni. Dia pksa nenek utk minum cola lagi. LOL.

Waktu malam

Malam gawai ni la malam paling tak dapat aku lupakan,di mana aku dan cousin2 aku berkumpul dan minum. Semua yg ada di situ tak boleh lari and skip turn. Huhu. Minuman keras yg menjadi santapan mlm tu ialah Jack Daniels. Sampai 2 botol kami habiskan mlm tu.



Kami berdua masih ok lagi walaupun kepala dah mula pening. Haha.

Cousin yang di sebelah kanan dah nak tewas. Haha.
Sampai pukul 3.30am baru la kami semua masuk ke alam mimpi. Dah tak larat nak bangun dan teruskan 'acara'. Aku pulak,terpaksa diiring oleh cousin utk naik ke tingkat atas. Kalau tak,jatuh dari tangga la aku. Haha. Bgn keesokan harinya,aku terus masuk bilik air dan muntah. =.= Huhhh.. Sgt tidak best.

Day 3 (2 June)

Singgah rmh aunty yg pakai baju putih tu sebelum kami pergi ke Lundu. Kat sini la dpt mkn puas2 karikap (keluarga spesies siput sedut) hari tu. Wasehh.. Dia masak sedap,lagipun dah lama tak mkn tu. Huhu.
Kuching Sentral. Tau?? Tempat makan and terminal bas Kuching. Sempat ambil gambar jak pun time limpas sana.
Limpas pun jadi la.

Lalu satu kampung time otw g Kampung Serayan,Lundu.
Apa motif gambar ni diambil? Ohh.. Nak tunjuk gambar gunung belakang tu ja.. Yg puncak dia hanya ada kabus. Tak nampak eh? Tak paa..

Cousin aku buat sambal. Sambal yang kering sebab tak taruh air limau. Tapi still sedap. Haha. :D

Menyampal mangga muda kat rumah ipar aunty kat Lundu. Mmg perghhh~ :D

Cousin aku tgh syok mkn budu. Motif gambar diambil? Saja nak tunjuk yg kucing tu mesra alam,nak minta makanan. :D

Snap2 kat tempat bakal pengantin duduk nikah tak lama lagi. Suka hati duduk sana,roboh karang baru tau. Motif gmbar? Saja nak show off. Rasa artis. :D

Ada aku! :D Ohh ohh.. Kami tau,kami cantik. LOL. Cantik la sgt,gmbar blur2 cam tu.

Day 4 (3 June)
View di ambil dari rumah datuk aku. Hari hujan dan kami pun langsung tak keluar rumah.
Itu bukan monyet,itu cousin aku. Haha. Dia kena naik atas tu utk isi air hujan dlm tangki biru tu. Biasalah..Kat kampung aku mana ada air time siang. Tgh mlm baru ada air,time tu la nak kena takung air dalam baldi2. Huhu.

Waktu malam
Ni la rupa balai raya Kampung Tubih Mawang,Tebedu.
Kami pergi sini sebab adik kepada isteri cousin aku kahwin.  :)
Aku dengan cousin2. :)

Day 5 (4 June)
Hari kelima ni dah takda suasana Gawai lagi. So aku dengan cousin serta datuk dan nenek pergi ke pasar Serian untuk beli barang dapur. Lepas balik dari pasar,aku dan cousin pergi ke Kuching untuk jalan2 cuci mata. :)

Otw to pasar Serian

Tamu Serian

Bandar Kuching

Another patung Kucing kat tgh bandar Kuching. Lol
Hari tu juga la aku rasa sedih yang teramat sangat. Aku jumpa seseorang yang pernah aku sayangi suatu ketika dulu. Tujuan kami jumpa pun sebab nak bincang tentang kami. Aku juga punya alasan sendiri untuk bertemu dia,iaitu memulangkan cincin yang telah diberikan kepadaku dulu. Dia telah menyatakan kesakitan di hati yang dirasai nya kerana aku. Salah aku,kerana aku meninggalkan dia dahulu. Ya,you should put the blame on me. :') Kerana itulah dia telah memutuskan utk tidak lagi menghubungiku. Sebelum dia pergi,dia peluk aku dan meletakkan cincin yang telah aku pulangkan kepadanya sambil berkata,"mungkin suatu hari nanti aku akan kembali". Dan dia pun terus pergi tanpa menoleh. Serius malam tu aku rasa sedih sgt dan teramat kecewa sebab prbuatan seperti itu membuatkan aku rasa sperti org yg aku syg membuang aku dr hidupnya. Aku memang menangisi pemergian dia. Aku bukanlah seorg manusia yg tega utk membuang org yg prnah aku syg dr hdup aku. Malah aku masih menginginkan persahabatan itu hadir diantara kami,tapi keadaan berlaku sebaliknya. Sudahlah sebelum ni seseorg yg aku prnah syg sepenuh hati juga pergi tanpa pesan. Ya.. Kami baik2 saja,tpi entah apa yg dia fikirkan sehingga sggup membuang diriku dr hdup nya. Kedua2 mereka adalah bekas kekasihku. Tetapi mereka yg sampai hati utk membuangku dr hidup mereka. Mana2 kalian lah.. Aku hormat keputusan kalian. Aku pun tidak akan meminta dan berharap utk kalian kembali lagi dlm hidup aku. Sudah2 la tu.. Cukup la segala kesakitan di hati yg dirasai selama ni. :)

Day 6 (5 June)
Hari terakhir aku di kampung. Sepanjang hari tak buat apa2 kecuali texting,dgr lagu,masak,makan,tido dan on9. Petang baru packing pakaian dan brg yg perlu dibawa balik ke Miri. Tapi sebelum malam menjelang,aku dan cousin2 pergi ke Hotspring kampung kami. Semula jadi punya hotspring ye? Panas gila air tu.. Nama juga air panas kan? LOL. =.=

Mereka 2 ni la yg teman aku pergi Hotspring ni. :)
Inila pose rasa seksi aku. Yer~ Rasa seksi? Puikk! Haha. Yg kat sebelah tu cousin aku jga. :)

Ni pun cousin aku. Amboi.. Bukan main slumber lagi dia duduk berendam kat air panas tu. Kulit kebal eh??

Aku pulak hanya mampu rendam kaki smpai paras lutut. Nak rendam seluruh badan x dpt,sebab x tahan panas. Dah cuba. Huhu.

Menggedik jap bergambar ngan cousin sendiri. Susah ow nak bergambar ngan dia ni. Haizz..

Ok. Ini aku.. Konon baru lepas berendam kaki kat air badan. Rmbut tu eksen je nampak basah,sebab aku mmg dah mndi b4 pergi hotspring ni. LOL. xD

~SEKIAN TERIMA KASIH~
:D



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)