CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, December 26, 2011

My Christmas gifts

Talking about Christmas,well.. This is the best Christmas i ever had. I don't know how to express my feeling yesterday. Well yeah,for sure I'M HAPPY. :) I met my school's friends yesterday. Alvin,Rachel and Noel. Tak sangka dpt jumpa dia lagi. Ingatkan dah tak dpt jumpa lagi. :') Rindu sgt kat mereka smpai terasa nak peluk ketat2 je. LOL. Cuti katakan. :) Tapi yg sorang lagi tu,bkn dpt jumpa selalu dah.. Sebab? Sebab dia futher study kat Kuching dah. :( Syg lah Beth and Yulia takda kat Miri,kalau tak mmg reunion besar lah semalam kan? :(

The visiting starts when Rachel came to my place. Then we jalan kaki dgn di sinari terik matahari since we have no transportation. Ah! Abg tak kasi sy drive! Benci. Sampai hati dia kan,tgk adik dia jalan kaki. :( *haha..manjanya.. :D* Berpeluh2 jalan kaki ke rumah Alvin,nasib dekat,kalau jauh? Mau patah kaki,dah patah kaki,sapa nak hantar g hospital? Then sapa nak pay for the bill? Eh? Merapu la! :3 Tak minta pun. =/

Ehem2! Sambung cerita kita tadi. Dah smpai rumah Alvin,i called Noel,asked him whether he can come to Alvin's house,he said can.. Oh yeah! Finally can meet him. I met new friends also. Lee Ming,Sureng and Emman. :) That's my Christmas gifts. Tu je la.. Kira gift la sebab aku dpt jumpa Noel,then jumpa some kwn baru. Sapa tak nak kwn kan? Takkan nak musuh? Huhu. Org lain dpt present mahal2 yg dibeli dari shopping mall,tp aku punya gifts lagi mahal. Dpt friendship bah! Hehe. *Senyum nampak gigi* :D

We spent for hour at Alvin's place then pergi visited rumah kwn2 mereka yg lain,aku tak pernah jumpa,tapi ikut je lah. Can adapt myself with them. Ah! Awesome me right? Hoho. :D Then around 5.30pm,we balik rumah la. Aku penat,so aku tido la sekejap,sebab malam nak kuar lagi. Dah janji nak visit rumah kwn2 yg lain. Time malam semalam baru la aku tanya Noel something yg aku dah lama nak tanya,it's about our friendship. Hurm.. We promised that whatever happened,we will stay in this friendship. :') Hey.. Aku tak tau la org lain mcm mana,tapi aku,aku tak rela hilang kwn. Org kata,musuh jgn dicari. :D Naahh.. Kan kan kan?

But then,i'm sad because i don't know when will i meet my friends again. Even rumah dekat,then our hometown pun sama kat Kuching,and our family berkawan (tak la rapat sgt,just kenal2 cam tu je),tapi payah dah nak jumpa. But it's okay la. We have our phones,blh text2 calling2 kan? Facebook pun ada,tegur2 la lam tu. :) Even he takda dah lam class,i still have the others,Yulia,Beth,Rachel and Alvin. Dgn diorg la aku menggila lam class pas ni. :'D Huhu.. Okaylah. Malas nak menaip panjang2 sudah. After new year update lagi kot,sebab 2 hari lagi nak ke Kuching. Cousin kahwin kat kpg. I'm gonna use my new purple-dress that i bought last 2 days. Woohooo! :D Tak sabar.

P/s: Sorry takda gambar nak show. Btw,Merry Christmas everyone! :)


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Thursday, December 22, 2011

Bila saudara dari kampung datang ke rumah..

A'ahh.. last week,hari Ahad,saudara aku dari kampung dtg ke rumah. Tapi last night dah balik lah. Haha. Sepanjang 5 hari mereka kat sini,rumah ni terasa riuh je,tak mcm selalu. Huhu. Tp skrg dah sunyi balik. Ah~ :'( Sedih!

Sepanjang mereka kat sini memang hari2 lah kami keluar. Ye lah.. Takkan lah org yg pertama kali dtg sini,kita tak bawa jalan2 tgk bandar kan? Utk memberi penerangan dgn lebih jelas lagi,jom tgk gambar kat bawah! Lagipun aku type entry pjg2 utk cerita kat korg pun mcm la korg nak baca kan? :D Hahaha. Fhm sgt ler..

Lepak2 kat Sugar Bun Bintang Mega Mall with family. Eh? Where am i?
Ahh.. Tu.. Kan belakang sekali. ;)

With the siblings. We have our dinner at Sun City Restaurant.


Our family. :)


Mom with her big brother. :)


Cousin with her watermelon juice. Macam buat iklan ja. Haha.  :D


Credit to cuzzie. :) Me yg pkai baju hitam tu bah,smbil pegang rmbut dgn view ombak kat blkg.
Haha. Mcm dlm tv. :P


Me with 15 y/o cousin at Marina Bay. :)


Ada mcm model tak? :P


Credit to my bro. :)
Mcm best ja bergambar atas jambatan gantung kat Taman Awam. :P


Dgn family aku dr kpg. Ni lah mereka anak beranak. :)


With my aunt and cousin.
At Grand Old Lady (GOL).


Sempat main ngan kucing. Dia jinak! Saya suka. ^^


Gambar skema kami. Haha.

Huuu~ Tu je lah gambar2 yg aku mampu post. Tak leh post byk2.. Hehe. Tapi kan.. Ahh.. Aku sedih half happy sebab aku tak Christmas kat kpg. Beberapa hari after Christmas  barulah aku balik,tu pun sebab nak attend wedding cousin kat kpg. Tp bersyukur la sebab dpt blik drpd tak dpt langsung kan? :)


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Monday, December 5, 2011

Back to the old life

Org yg aku harap2kan sgt kepulangan dia sejak berbelas2 tahun yang lepas,sudah pun pergi sekali lagi meninggalkan aku macam yg sebelum ni. Haha. Ni kali kedua dan kali yg terakhir. Sorry,takkan ada lagi kali ketiga. Aku pun dah tak nak lagi dia muncul dlm hidup aku. Biarlah dia dgn kehidupan yg dia pilih skrg ni. Aku tak sedih pun,sebab aku dah puas bersedih selama bertahun2 ni. Apa yg aku rasa skrg ni adalah sedikit perasaan marah. :)


Dia ada ke dia takda ke keadaan tetap sama,masalah sana sini jugak. So apalah bezanya? Jadi dgn pemergian tanpa paksa dia tu,aku dapat balik kehidupan lama aku sekaligus dapat balik kebebasan aku. Eh? Lalala~ :D So after this,mungkin aku jarang blogging kot? Sebab dlm minggu ni aku akan ke Sibu selama 2 hari,lepas tu aku buat part time yang dah delayed dari minggu lepas. Lagipun tak lama lagi org nak Christmas dah. Aku pun tak tau la apa plan utk Christmas nanti. Takde feeling pun nak Christmas ni. Excited sikit je. Tapi rasa2nya mcm thn2 lepas jugak lah kot. K. Bye. :)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)