CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, December 26, 2011

My Christmas gifts

Talking about Christmas,well.. This is the best Christmas i ever had. I don't know how to express my feeling yesterday. Well yeah,for sure I'M HAPPY. :) I met my school's friends yesterday. Alvin,Rachel and Noel. Tak sangka dpt jumpa dia lagi. Ingatkan dah tak dpt jumpa lagi. :') Rindu sgt kat mereka smpai terasa nak peluk ketat2 je. LOL. Cuti katakan. :) Tapi yg sorang lagi tu,bkn dpt jumpa selalu dah.. Sebab? Sebab dia futher study kat Kuching dah. :( Syg lah Beth and Yulia takda kat Miri,kalau tak mmg reunion besar lah semalam kan? :(

The visiting starts when Rachel came to my place. Then we jalan kaki dgn di sinari terik matahari since we have no transportation. Ah! Abg tak kasi sy drive! Benci. Sampai hati dia kan,tgk adik dia jalan kaki. :( *haha..manjanya.. :D* Berpeluh2 jalan kaki ke rumah Alvin,nasib dekat,kalau jauh? Mau patah kaki,dah patah kaki,sapa nak hantar g hospital? Then sapa nak pay for the bill? Eh? Merapu la! :3 Tak minta pun. =/

Ehem2! Sambung cerita kita tadi. Dah smpai rumah Alvin,i called Noel,asked him whether he can come to Alvin's house,he said can.. Oh yeah! Finally can meet him. I met new friends also. Lee Ming,Sureng and Emman. :) That's my Christmas gifts. Tu je la.. Kira gift la sebab aku dpt jumpa Noel,then jumpa some kwn baru. Sapa tak nak kwn kan? Takkan nak musuh? Huhu. Org lain dpt present mahal2 yg dibeli dari shopping mall,tp aku punya gifts lagi mahal. Dpt friendship bah! Hehe. *Senyum nampak gigi* :D

We spent for hour at Alvin's place then pergi visited rumah kwn2 mereka yg lain,aku tak pernah jumpa,tapi ikut je lah. Can adapt myself with them. Ah! Awesome me right? Hoho. :D Then around 5.30pm,we balik rumah la. Aku penat,so aku tido la sekejap,sebab malam nak kuar lagi. Dah janji nak visit rumah kwn2 yg lain. Time malam semalam baru la aku tanya Noel something yg aku dah lama nak tanya,it's about our friendship. Hurm.. We promised that whatever happened,we will stay in this friendship. :') Hey.. Aku tak tau la org lain mcm mana,tapi aku,aku tak rela hilang kwn. Org kata,musuh jgn dicari. :D Naahh.. Kan kan kan?

But then,i'm sad because i don't know when will i meet my friends again. Even rumah dekat,then our hometown pun sama kat Kuching,and our family berkawan (tak la rapat sgt,just kenal2 cam tu je),tapi payah dah nak jumpa. But it's okay la. We have our phones,blh text2 calling2 kan? Facebook pun ada,tegur2 la lam tu. :) Even he takda dah lam class,i still have the others,Yulia,Beth,Rachel and Alvin. Dgn diorg la aku menggila lam class pas ni. :'D Huhu.. Okaylah. Malas nak menaip panjang2 sudah. After new year update lagi kot,sebab 2 hari lagi nak ke Kuching. Cousin kahwin kat kpg. I'm gonna use my new purple-dress that i bought last 2 days. Woohooo! :D Tak sabar.

P/s: Sorry takda gambar nak show. Btw,Merry Christmas everyone! :)


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Thursday, December 22, 2011

Bila saudara dari kampung datang ke rumah..

A'ahh.. last week,hari Ahad,saudara aku dari kampung dtg ke rumah. Tapi last night dah balik lah. Haha. Sepanjang 5 hari mereka kat sini,rumah ni terasa riuh je,tak mcm selalu. Huhu. Tp skrg dah sunyi balik. Ah~ :'( Sedih!

Sepanjang mereka kat sini memang hari2 lah kami keluar. Ye lah.. Takkan lah org yg pertama kali dtg sini,kita tak bawa jalan2 tgk bandar kan? Utk memberi penerangan dgn lebih jelas lagi,jom tgk gambar kat bawah! Lagipun aku type entry pjg2 utk cerita kat korg pun mcm la korg nak baca kan? :D Hahaha. Fhm sgt ler..

Lepak2 kat Sugar Bun Bintang Mega Mall with family. Eh? Where am i?
Ahh.. Tu.. Kan belakang sekali. ;)

With the siblings. We have our dinner at Sun City Restaurant.


Our family. :)


Mom with her big brother. :)


Cousin with her watermelon juice. Macam buat iklan ja. Haha.  :D


Credit to cuzzie. :) Me yg pkai baju hitam tu bah,smbil pegang rmbut dgn view ombak kat blkg.
Haha. Mcm dlm tv. :P


Me with 15 y/o cousin at Marina Bay. :)


Ada mcm model tak? :P


Credit to my bro. :)
Mcm best ja bergambar atas jambatan gantung kat Taman Awam. :P


Dgn family aku dr kpg. Ni lah mereka anak beranak. :)


With my aunt and cousin.
At Grand Old Lady (GOL).


Sempat main ngan kucing. Dia jinak! Saya suka. ^^


Gambar skema kami. Haha.

Huuu~ Tu je lah gambar2 yg aku mampu post. Tak leh post byk2.. Hehe. Tapi kan.. Ahh.. Aku sedih half happy sebab aku tak Christmas kat kpg. Beberapa hari after Christmas  barulah aku balik,tu pun sebab nak attend wedding cousin kat kpg. Tp bersyukur la sebab dpt blik drpd tak dpt langsung kan? :)


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Monday, December 19, 2011

Insomnia

Dah pukul 6am pun aku masih tak tido2 lagi. Baru je lepas mandi ni. Mandi di awal pagi. =.=' Mcm nak pergi sklh pulak? =/ Haih.. Sumpah aku tak dpt tido. Ngantok2 jugak,tp tak nak tido. Eh apakah??? =.=' Entah la,ptg semalam aku keluar jalan2 ngan family and saudara dr kpg. Pkl 2.30pm mcm tu la. Then balik rumah pkl 11 mlm. Smpai je rmh,aku kemas2 brg,then baru la aku on9. Amboi.. Balik rmh trus on9 ye? Tak mandi pulak tu. Naaa.. Tu sbb la aku mndi awal pagi ni. Hahaha. xD


Dlm aku keboringan on9 td,aku p la upgraded blog aku ni. Huhu. Sapa yg selalu bukak blog aku mmg perasan lah ada yg lain lam blog ni. :) Byk la jugak item yg aku tambah tolak lam blog ni. Rasanya dah naik berat kot blog aku ni. Huhu. Tp aku sggup gak,demi nak tgk blog aku berseri skit. xD Yelah,selama ni blog aku gitu2 ja kan,langsung tak berseri,korang bukak pun confirm tak smpai 5 minit,terus close tab pas tu. Kan kan kan? Ah tak ngaku plak dia. Benci!! :P

Lepas aku upgraded blog,aku check FB pulak,aku tgk kwn2 aku on9. Haha. Aku pe lagi,dah bosan tahap babi kan,aku 'nguras' la kat post mereka. Semua post aku like and komen skali. Kebanyakkannya takda mksud pun komen tu,saja suka2 penuhkan ruang kosong kat komen tu. Utk isi masa lapang katakan. :D Then,tak sangka plak mkin byk mkin byk yg ikut menguras. =/ Dah sorg,sorg lagi muncul utk menyampuk lam post. Haha. Tp syok la jgak,layan ja.. Layan jgn tak layan. Then,aku pun mlas nak lyn lagi dah. Pegi mndi then on9 lagi,buat entry ni. :O Bosan giler.. Sini la aku nak mengomel. Huhu.

Eh2... Asal Facebook skrg pkai Timeline ah? Ish.. Buruk beno rupanya. Kiri kanan post,aku pun naik pening tgk. Tp ada yg suka pulak Timeline tu. Kata chantek. Yela.. Yg chantek nya aku tgk cuma cover photo nye aje. Kan? Sape setuju nanti click LIKE ok? Haha. *pancing LIKE nampak? :P Lalalala... Eh2. Kalau aku nak maintain FB aku guna wall aje blh kan? Tiada paksaan ke utk tukar ke new version tu?? Huhu. Aku tak mau yg baru,nak yg lama. Yg lama yg lama yg lama!! Tp kalau system memandai tukar sndiri nanti,tu aku tak tau la. Entah2 tak fasal2 Mark Zuckerberg kena sumpah lahanat lepas tu. Hehehe. :D

Oklah,nak tido. Kalau matahari dah tegak atas kepala nanti,tak sempat pulak nak jejak alam mimpi. Huhu. Tido 4 jam pun cukuplah drpd aku buat rekod tak tido 48jam. Oh tidak! :D

P/s:Inilah terjadi apabila Christie menghadapi Insomnia. Haha. xD Cerita pun serba sebanyak out of topic kan? :P


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Saturday, December 17, 2011

Sibuk betullah kau ni..

Hai awak.. ^^ Ahh.. Lama nya tak update blog. Busy la syg oi.. Aku busy part time skrg ni. Hehe. Cari duit la syg. Ye lah,time cuti ni,sape la nak bagi duit. Huhu. Time masuk sklh je loaded sikit. Eh? Ye ke loaded? :D Haha. Walaupun penat kerja dr siang smpai tgh mlm..tapi berbaloi lah. Penat juga lah kerja selama 4 hari berturut2 bila ko kena byk berjalan and berdiri berjam2. Oh tidakkkk!. Kaki aku pun dah bengkak2 ni. :( Then ekoran kebusyan aku ni..(Cewah.. Kebusyan konon. Pndai ubah bahasa kan? :D) aku ngan boyfie jarang la contact2 ni. Msg la mksud aku. Call ape lagi? =.=' Huhu. Td dia sent msg,kata lately kitorg jrg msg,and tu buat dia rindu. Aku terkejut la jugak baca msg dia tu. Ahhh.. Tiba2 aku emosi tau? =.= Tau knpa? Betapa susahnya aku nak dgr dia kata dia rindu aku. Selama ni asyik aku je trlebih dulu kata aku rindu dia. :'( Ye.. aku mmg rindu dia,blh dikatakan setiap masa lah aku rindu dia. :( Tapi aku faham lah,lelaki mmg sukar nak luahkan apa yg dia rasa. Tak mcm perempuan. Huhu..

Oklah,aku pun tak byk masa ni. Lepas ni nak turun kerja lagi. Tgh mlm baru balik la syg. =/ Lepas tu mlm nanti saudara aku dari kampung dtg and tinggal kat rumah kami smpai 22hb Disember ni. Maknanya,aku tak da masa lah nak keep in touch ngan korang semua (reader sekalian) utk seminggu ni. Sorry ye syg mayang semua. Haha. Jaga diri baik2 tau? Nanti kalau jatuh longkang ke,jatuh tangga ke,tangga jatuh ke,pandai la angkat sendiri tau? Hehe. :D Stay blessed! :)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Monday, December 5, 2011

Back to the old life

Org yg aku harap2kan sgt kepulangan dia sejak berbelas2 tahun yang lepas,sudah pun pergi sekali lagi meninggalkan aku macam yg sebelum ni. Haha. Ni kali kedua dan kali yg terakhir. Sorry,takkan ada lagi kali ketiga. Aku pun dah tak nak lagi dia muncul dlm hidup aku. Biarlah dia dgn kehidupan yg dia pilih skrg ni. Aku tak sedih pun,sebab aku dah puas bersedih selama bertahun2 ni. Apa yg aku rasa skrg ni adalah sedikit perasaan marah. :)


Dia ada ke dia takda ke keadaan tetap sama,masalah sana sini jugak. So apalah bezanya? Jadi dgn pemergian tanpa paksa dia tu,aku dapat balik kehidupan lama aku sekaligus dapat balik kebebasan aku. Eh? Lalala~ :D So after this,mungkin aku jarang blogging kot? Sebab dlm minggu ni aku akan ke Sibu selama 2 hari,lepas tu aku buat part time yang dah delayed dari minggu lepas. Lagipun tak lama lagi org nak Christmas dah. Aku pun tak tau la apa plan utk Christmas nanti. Takde feeling pun nak Christmas ni. Excited sikit je. Tapi rasa2nya mcm thn2 lepas jugak lah kot. K. Bye. :)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)