CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, August 31, 2011

Second Day of Eid with friends

Terlebih dulu nak ucap Selamat Hari Raya dan Salam Merdeka buat rakan2 sekalian,readers and sesiapa yg mengenali diri ini walaupun aku tak kenal. LOL. Sorry semalam tak sempat nak wish. Takde online sebab broadband kat boyfie. LOL. Before cerita sal hari ni,nak cerita pasal semalam dulu,iaitu lebaran pertama. Semalam aku outstation ngan mummy g Peninjau (area ladang kat luar bandar Miri). Pergi beraya kat sana,di mana cousin Iban aku tinggal,dia masuk Islam la ceritanya.. Itu yg sambut raya tu. :) Pergi sana dalam pukul 11 and sampai pukul 12 lebih mcm tu. Tu la 1st time aku drive kereta jauh2 pastu kena lalu jalan yg berlubang2 and berbatu2. Fuh! Adventure habis la. Dapat jugak aku ni drive kat area mcm tu ye? Hehe. Urm.. Kat sana,kami pergi ke 3 rumah je. Tapi aku mencekik tak henti2. Kenyang giler perut aku kat semalam. Balik rumah dalam pkl 6.30pm,smpai2 je aku terus baring and tertidur,lepas tu aku bangun and pergi mandi, Ah! Tak pyh mkn dah,msih kenyang. Hoho.


Ok,lebaran kedua hari ni pulak,aku bgn awal,dalam pkl 9.30am mcm tu. LOL. Awal ke bagi anak dara mcm aku ni? Well~ Haha. Tp hari ni mcm tak sedap bdn pulak la. Panas semacam je. Huhu. Nak demam ke aku ni weyhh? Takkan la.. Semalam baru je boyfie demam,takkan hari ni turn aku pulak?? OH TIDAKKK! :D Kalau dia tau ni,mesti dia balas dendam suruh makan ubat. Haha! So aku decided tak nak bagitau dia. Hehe. ^^v Biar aman.

So seperti yg dijanjikan,lepas aku mandi and makan sikit2,aku pergi ambil Cath,lepas tu ambil Leticia then kami ke rumah Rasyid. 2 jam lbih kami kat rumah budak ni gara2 menunggu parents Rasyid balik rumah,supaya dpt la kami culik si Rasyid ni utk beraya sama. Haha. Bosan la kalau kami 3 je kan? Mcm x lengkap pulak,sebab before ni kami mmg selalu keluar bersama2 ke mana2 sahaja. Hehe. BFF katakan. ^^ Lagipun dah lama tak jumpa sejak masing2 belajar di tempat yg berlainan. Huhu. Hampir pkl 2.30pm baru la kami dpt culik Rasyid. Haha. Tanpa lengahkan masa,kami blah ke Taman Tunku. Pergi ke rumah nenek kwn aku,Nurul. Ada open house. Wah! Mmg cun la ni. Aku dah terbayang2 rendang ni. Haha. Dah smpai tu,kami duduk2 dulu,then makan.. Hehe. :) Tak lama kat situ,sbb kejar masa,takut lewat pulak balik. Lepas tu,kami culik Nurul ni,bawa pergi ke Bakam. Kat Bakam,kami pergi ke rumah Atiekah. Takde open house,semalam dah buat,so kami mkn la kuih pe yg ada. Haha. Lepas tu,kami culik pulik si Tiekah ni pergi ke rmh Aishah,tapi dia pulak takde. Cehh.. Buang minyak keta aku je g sana. Dia kata pergi je bila2 masa,dia akan ada kat umah,tapi kali ni takde pulak,dia kuar ngan tunang tersayang. :( So,dah tak tau nak g rumah sapa,kami hantar Tiekah balik. LOL. Sekejap je dia kuar? xD

Then,kami pun chow dr area Bakam tu. Time otw tu,aku terima msg dr kwn lama kami,Hafizah. Dia jemput g rumah. Tapi kat Permy doh! Jauh tu... Tanya kwn2 diorg nak ke tidak pergi,diorg kata boleh je. So pergi la kami ke sana. Aku cepat2 drive g sana,meredah jammed pe smua,dah sampai area Permy,aku g isi minyak dulu. Kwn2 spon RM5 sorg,so ada RM20 la.. Haha. Kat situ gak aku jumpa Lala. Hoho. Tak malu weyh aku jerit nama dia kat stesen minyak. Peduli hapa haku? xD Dah lama tak jumpa bah. :p Yeke dah lama? Blh la tahan,sebulan kot? Haha.

Yg di sebelah kanan ni la si Lala. Hehe.
Muka happy oh? Dpt jumpa walaupun sekejap. ^^

Rasyid yg snap gmbr ni dr dlm kereta. Tak pulak aku tau. Huhu. Diam2 je dia time aku masuk kereta lepas isi minyak pe smua. =.=' Dah aku tgk kat Facebook,baru aku tau. Lepas aku isi minyak,kami berlima pun chow ke rumah Hafizah ni tadi. Tak susah cari,sebab Rasyid tau area rumah Hafizah ni walaupun kami blm pernah ke sana. Woohoo! \^.^/ Lepas tu,kami pun chow and pergi ke McD drive thru yg tak jauh dr sana,di stesen minyak di mana aku jumpa Lala td. Hehe. Order Big Mac 3 and ermm..ape eh Rasyid order? Aku pun dah lupa la. LOL. Tak kisah la,janji ada. :p Then kami pun balik la,hantar Nurul dulu kat Taman,then hantar Cath,Leticia and last sekali Rasyid. Hoho. Lepas tu aku pun pergi la ke rumah boyfie. Jumpa dia jap. Err.. Jap je ke?? I don't think so,sejam eyy jumpa dia. Blh la dikatakan sekejap. Dah dpt broadband aku,tak lama lepas tu aku pun balik. Smpai rumah dlm pkl 8.50pm. Penat doh hari ni. Kaki pun penat,penat driving. Haha. Sampai rumah pulak aku takde mood,kena lecture mummy sebab aku hilangkan reload card yg dia beli 2 hri lepas. Haha. Tak tau mana simpan,aku kan STM (short term memory)? :p Ah..lantak la. Blh beli lagi pun. Halalkan je la yg dah hilang ni. ^^ Jum tgk pictures yg kami snapped hari ni. :)

Jom main hide and seek. :p


My besties :)


Gelagat mereka dalam kereta.


Dari kiri:Nurul,Leticia,Cath & Atiekah

Whatever-lah korang (:

Rasyid & aku

:D

Atiekah tak nak diambil gambar. =.='
Tak sporting tol la. Huhu. :(

Conversation between a man and a cat. LOL

Ah! Pretty me! LOL. Perasan. :D

Me,Leticia and Cath ^^

Driving driving and driving =.=' I'm tired!

Muka gembira.

Posing  dulu sebelum drive. Haha.

P/s:Mereka semua dah makan habis McD masing2,aku je yg belum,sampai sekarang belum habis. Now dah tgh mlm pun aku blm mkn lg McD aku. LOL.




Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Sunday, August 28, 2011

Happy Second Monthsary,Love :)

Hai hai! :) Hari ni aku bgn awal. Seriously,pkl 6 aku dah bgn gara2 aku dah ada janji dgn sis Cheal. O.o Tapi tak jadi pulak. Haih! So aku pun relax2 jap before pick him up. Him? My boyfie leerr.. I picked him up and bring  him to my place. Perghh! Awal2 pagi dah kena kidnapped budak tu. Haha. Sesampainya aku kat bwh rumah dia dlm pkl 7 lbih pagi td,dia melepaskan geram yg teramat sgt kat aku. Dia poked aku byk kali. (T^T) Mengapaaa??? Sebab aku bgnkan dia awal pagi. Tapi aku buat dia tunggu lama2. Haha. So dia geram arhh. Tak dpt aku nak drive dulu gara2 kena poked,kena cubit pipi and kena ketuk kepala. Cissss! Main kasar ye syg?? Takpe2,nanti balas. (*kata aku lam hati.) Haha. Kitorg mmg dah biasa pun ketuk kepala sesama sendiri. Ganas uhh?? Aku yg mulakan. Haha. Dia terikut2. Ganas rupanya aku ni dgn kekasih sendiri. :p Peace! ^^v

Dah dia tenang and tak geram2 kat aku lagi,aku drive la menuju ke rumah. :)) Dah sampai,dia terus dok depan tv. Buka cita cartoon weyh! Kat channel lain ada cita bgus,tp cartoon jugak yg dia nak. =__=" Oi cik abg! Umur hang dah berapa? Masih agi nak tgk cartoon. Pastu dia jwb,"peduli pe. :pp Hehe. Cerita lain tak best. Cartoon je best pagi2 ni." Aku pun tunjuk muka bengong kat dia mcm ni =__=" Lepas tu aku buatkan breakfast utk kami dua. Nescafe utk dia,milo utk aku. Hehe. Mcm biasa laa.. Pastu aku pi goreng instant wedges. :) Aww~ Breakfast yg agak sempurna utk kami berdua berbandingkan before ni. Wahahahaha! Kami breakfast sambil tgk cartoon. =__=" Terpaksa join ler tgk cartoon2 nih.. Dlm pkl 9 mcm tu,cartoon dia habis and aku alihkan channel. Wah!! Cerita Barbie la! Haha. Aku minat! Aku minat! :p Agak stuck la aku tgk Barbie nih.

Tgh hari pula,aku terfikir2 nak masak apa utk lunch. Omaigot! Malasnya aku nak masak. So,terlintas di fikiran utk pergi beli makanan kat luar. Haha. Tapi boyfie kata tak payah la,masak lagi baik. :( Aku malas nak masak,org suruh masak. Tapi dia kata nak makan masakan aku. Again?? Haih.. Termasuk hari ni,dah berapa kali dah aku masak utk dia. :D Tapi memandangkan hari ni ulang tahun bulan kedua kami bersama semula,so aku dpt idea brilliant punya. Hehe. Aku suruh dia yg masak. Dia terkejut dgr cadangan aku. Tp aku convincekan dia,bkn susah pun,dia masak,aku bagi order je la apa nak dimasak dulu. So,dia pun setuju la. Yay!! Hubby masak for me. Hehe. Tapi agak lama la juga nak suruh dia angkat pergi ke dapur tu. Last2,pukul 1 lebih baru start sediakan bahan masakan. Dua menu je. Mix vege and chicken soup. Hehe.

At the same time,sis Cheal texted. Tanya aku kat mana and dia bawa pergi relax kat pantai. Aku kata masih panas lagi cuaca ni. Dia kata petang karang la. Ooo. Aku ingat time tu jugak dia bawa pergi pantai. Haha. But unfortunately,aku dah ada plan sebelah ptg,jalan ngan mummy. So,tak dapat la relax2 ni. :) So.. Aku and boyfie teruskan memasak. Lapar dah ni... Nak makannnn!! Aaarrrmm! Lapar. :p

Org bujang tgh masak mix vegetable :)

Tgk masukkan tomato ke dalam chicken soup. 


Dah siap masak,kami terus makan. Tak da nak delay2 lagi. Dia ambilkan nasi utk kami dua. Ah! Part ni yg tak adil,dia ambilkan nasi byk utk aku,utk dia sikit. Perghh! Tapi aku main licik. Aku cepat2 bangun and bawa pinggan aku yg penuh dgn nasi tu and masukkan balik sikit nasi ke dlm rice cooker. Haha. Bising gak dia. Dia kata nak aku mkn byk2,biar nanti berisi. Alahai.. (-_-') Dah makan,aku cuci pinggan mangkuk pe smua,pastu kami online. Hehe. Facebook,mcm biasa. Dia upload gambar2 kami kat account dia. :') <3 Ada gak gambar2 aku ngan Rassenda,adik dia. :) Aww~ Kakak rindu kat kau Senda! :') Pkl 4 mcm tu,kami pun chow. Aku pi hantar dia balik and terus ambil mummy balik kerja. Plan nak g rumah cousin kat Senadin,tp tak jadi cuz' dia kata tgh on the way gi Tanjong,so jumpa sana je lah. Before tu aku ngan mummy gi bank dulu. Dah sampai kat Tanjong,pergi kedai mkn kat situ,order air kelapa and mee goreng basah. Wow! Sedap! Aku yg masih kekenyangan makan ngan boyfie tadi pun masih dapat melajak mkn mee goreng basah ni. Hahahaha! Shame on me! :D Dah selesai,baru la gi jumpa cousin kat situ. So balik rumah dlm pkl 6.30pm mcm tu. Ah! Penat kaki aku. Dah la ngantok lagi tu. But i enjoyed my day. :)

Happy second monthsary hubs! :) Finally we made it. Sampai juga ke bulan yg kedua. Before ni tak sempat pun. Sebab pernah putus ditengah jalan. Malas ah nak ingat. Buat sakit hati je kan? And he say "Thank God for blessing our relationship." :') Yeah hubs! I thank Him too for giving us the second chance. :) That's all for now. Lots of love,me. :)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Friday, August 26, 2011

I'm In L O V E again and again and again and again ;)

Hey babes! Aku happy hari ni. Waa~ Kenapa? Sebab i met my man siang td. Woo hoo! :D Balik dr sklh,dia ajak aku lunch kat rumah dia. Waa~ Lunch? At his place? Homagad?! Aku maluu la nak pegi. Ada mom and aunty dia pulak tu,palagi adikk2 dia. Haha. Nasib baik dad dia je yg tak de kat rumah. Boyfie pujuk pujuk pujuk and pujuk,lastly aku pergi gak ke rumah dia.

Aku park kereta kat bawah ( tempat parking kereta la of course),then dia dr atas serambi dapur shutt shutt aku suruh naik atas. =.=' Aku segan laa.. Berat pulak rasa kaki nak melangkah naik ke atas. Tgn pun dah bergetar2. LOL. Nervous nak jumpa keluarga mertua kot? Kahkahkah! Masuk2 je dpn pintu rumah,aku tgk aunty dia tgh mkn. Haha. Senyum je lah aku. Segan agi. Pas tu aku duduk2 je la. Ckap2 ngan my hatimanis dulu. Pas tu dia ajak mkn. So,mkn2 la kami 2 ni td. Smbil cerita2. Aku malu2 kucing garong nak mkn. Haha. Time mkn tu,adik dia,Davis kata aku ni tak puasa? =___=" Apesal lak? Aku bukan Melayu la adik oi.. Tu la hatimanis aku kata,"tedah alu kakak ipar nya tok. Haha". :/  Lepas mkn,kitorg duduk2 tgk adik hatimanis ku,si Davis main PSP dia. Oh2! Fyi,hatimanis aku is the eldest. Second is Danny,baru je Form 2,yg third pulak nama dia Gavis,yg paling encem mencem rupa dia dr yg lain. Haha. Then the forth is Kelvin,yg ni agak nakal sikit la. Sikit ker? xD Then yg last sekali,the only daughter in their family,her name is Rassenda,baru je Darjah 2. Hehe. Aku suka Rassenda ni,dia cute,terutama sekali gigi rabbit dia tu. Hahaha! Dr 1st aku tgk dia dulu time Family Day kat MMRS,aku dah terjatuh suka pulak kat gigi rabbit dia. LOL! Apakah pelik sungguh aku ni. =.='

Time tu,mak hatimanis aku tgh siap2 nak pergi tmpat kerja,ada training. Hoho. Rajinnn.. Lepas tu,aunty mereka pun masuk bilik,buat business sndiri,nak tido ptg agaknya. So tinggallah kami berlima,aku,hatimanisku,Senda,Davis and Kelvin kat ruang tamu. Wahaha! Got nothing to do,rasa nak tido pulak. So dlm keboringan,aku sruh hatimanis aku ambil pemotong kuku. Haha! Aku g potong kuku dia. Aww~ Ni kali kedua aku potongkan kuku dia. Hehe. Dah habis potong,Senda plak jd mangsa kedua aku. Aku potongkan kuku dia jugak. Hehe. Then thenn.. Aku ikut hatimanis pegi ParkCity,hantar borang. Lepas tu,chow pergi Marina Bay. Mak aiihh.. Sunyi je MB ni? Oh. Ptut la dah tutup. Tp apahal ye? Agak lama la aku tak jejak kaki ke situ,terus mcm tu pulak jadinya?? =___=" Tak dpt nak dating kat situ. Hahaha. :D

Then,kitorg tukar port,pergi ke pantai Tanjong. :) Arr..Best kat sini td. Hoho. Time nak turun dr tangga nak menuju ke public toilet tu,aku try nak lari dr hatimanisku. Tapi dia kerja. Wakakaka! Main kejar2 ko yerkk?Mcm filem Hindi pulak. Haha. Then,kami dua lalan2 smpai ke hujung tmpt BBQ kat situ,then stop duduk kat tepi pokok menghadap ke laut. Haha. Kami 2 snap some photos. Nanti aku show keyh?? Hehe. ^^ Pastu kmi dua cari tmpat duduk lg,yg mmg disedia khas kat situ. Cerita3.. Tb2,trjumpa la si Fizan ni pakai motor dgn 2 org kwn dia. Dr jauh aku dah tersenyum2 tgk dia. Haha. Lama x jumpa ko Fizan! :D
Dia talking2 to my hatimanis. Kantoi pulak huh dia jumpa kami 2 dating sini. Haha.Sapa kesaahhh? Wekk! Dia kata,dia dtg sini pun sbab ada occasion. Mus yg ajak. Ooo.. Faham la aku apa occasion dia ni. Haha. Aku ngan hatimanis join la duduk2 dkat diorg,ada gak la ckap sal plan mlm ni. Keluar minum ngan Assan and the gang. Pergghh! Asaan tu. Kepala member ngirup! Haha. No Assan,not merrier la. :p Tak lama pas tu Mus ngan kwn2 Kolej Fajar dia dtg dr beli air.

Aku tanya dia,mana Kim. Dia kata Kim kat rumah,tak dpt dtg. Aku pun owhh je lah. Ni... Si Fizan ni. Tanya aku,bila aku nak chow?? Bagila dia peluang ngan hatimanis aku pulak. Aku just =.=' no way man! He's mine! Don't want to share with you. Haha.  Pas tu dia nak duduk pulak atas paha hatimanis aku. Nasib hatimanis aku elak. Fizan,mun ko nak gay-ing,boh libatkan gerek aku. :p Carik mangsa lain k? Hatimanis aku hanya milik aku. Haha. TAMAK KU EYH! Wekk! :p
Then tak lama lepas tu,aku ngan hatimanis pun chow dr sana,nak hantar dia balik sbb lepas tu aku nak ambil mumy balik kerja.

Lepas ambil mumy balik kerja,terus pergi ke ATM MayBank. Then,drive ke RHB Bank. Then terus ke Boulevard,nak beli brg dapur. Hujung bulan dah rupanya. =.=' Baru aku sedar. Haha. Lama la jugak shopping ni,smpai 3 beg plastik besar bawa keluar dr sana. Berat2 pulak tu. Terpaksa la minta tlg sorg pekerja tlg hantar kat kereta. Then masuk ke Boulevard lg,nak mamam kat KFC. Wee~ Mumy dah janji bah. Tp memandangkan tmpt duduk full,hajat di hati nak mkn kat sana dibatalkan. Tapau je la jwbnya. Nak order pun kena berbaris pjg. =__=" Dah order and byr pa smua,baru la balik. Huh. Berasa pulak kaki aku penat. Penat jalan sana jalan sini,penat drive lagi. (T^T) Aku tak suka drive lah! Tapi aku suka high speed. Haha. :D Kan ke pelik. Before balik rumah,smpat singgah kat pasar area perumahan aku. Then smpai rumah,terus mkn KFC td. Lepas tu,baru la kemas brg2 yg dibeli. Then aku relax jap. Msg2 ngan hatimanis,then g mandi,and tadddaaaaaa! Aku dok dpn lappy now. On9 on9 and on9. ^^ Jom tgk gmbar2 yg aku ambil hari ni.. Hehe.

With his little sister,Rassenda :)

With hatimanisku,at Marina Bay :)

Haha! What the hell? Aku tak nak ambil gambar and sorokkan muka kat belakang dia.  ^^v

Au chak! Hehe. Tak nak bagi nampak muka,begini pun OK la. :p


My man! :) Credit to me,yeah! Of course. Who else can take picture for him? LOL

Us-in the car. :)) Ntah knpa dia mcm tu. Haha. 


Like what he said,"this is happily married couple". WOW?! Haha.

Every moment spent with you is the moment i treasure. I just wanna stay with you always,dear love. :)


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Sunday, August 21, 2011

AKU BAHAGIA ^^

Yuhuuu! Aku menaip entry kali ni dgn senyuman yg lebar. Mcm ni haaa... ^____^ Selepas insiden pagi Jumaat tu,aku perlahan2 mula merasa bahagia. Apa yg terjadi Jumaat lepas? Baca lah entry sebelum ni,baru tau cerita. :) Yep! Aku bahagia selepas kejadian itu. Ternyata kejadian itu membawa hikmah. Tentu sekali pada hubungan aku dan dia. :)) Selepas pergaduhan yang dahsyat antara kami malam tu,bagi aku kira dahsyat la sebab tu la kali pertama dia hilang sabar kat aku. Huh. Tu semua gara2 perempuan tu la..

Cett! Ok,dah2 la cita sal dia. Tujuan aku buat entry ni pun nak bgtau yg aku bahagia. Kami berdua berbaik right away keesokan hari nya lepas bergaduh mlm tu. Hari Sabtu lepas dia bagitau aku yg dia janji,tu btl akan jadi kali terakhir dia contact with that girl. Sebab dia dah berkeras bgtau kat perempuan tu jgn contact dia lagi. And you know what? That girl tengking2 my boyfie bah. Eh what the hell?? Berani2 tengking boyfie aku. Aku ganyang ko nanti,baru kau tau. *mcm la aku nak. haha.
Tp boyfie aku pun tengking that girl balik. Haha. Rasakan! :D Org dah kata jangan,jangan la. Tu la kau,kau tak nak dgr. Da di da di da~~ Dah. Malas nak cita sal org yg tak berkaitan dgn hidup aku. :)

Malam Jumaat lepas,boyfie kata dia minta maaf atas segala yg berlaku hari Khamis lepas. Dia kata,takkan ada lagi kejadian yg serupa berlaku lagi lepas ni. Dia tak nak dah kami gaduh kerana hal yg sama. Dia sedar selama ni kami asyik gaduh disebabkan hal yg sama dan tak pernah bergaduh kerana hal lain. Jadi lepas ni dia nak,takda dah gaduh2 sal hal tu,kalau ada pun,biarla bukan utk hal yg sama. :) Lepas tu,dia kata,dia syg sgt2 kat aku dan tak sanggup kehilangan aku lagi. Kalau dulu dia tak kisah sgt kehilangan girlfriend,tapi since dgn aku,dia dah belajar utk mencintai,belajar utk menghargai. Itu la yg membuatkan dia tak nak kehilangan aku. Akulah yg pertama yg dia sgt2 cinta.

God~ Kata2 dia mbuatkan aku terpana. Telah byk yg aku perlu lalui utk smpai ke tahap ini. Telah byk kali aku sakit hati kerana dia,telah byk kali aku kecewa dgn sikapnya,telah byk kali aku menangis kerana dia. Semuanya kerana dia! Aku pun dah penat meminta dia faham apa yg aku mau. Kejujuran dan kesetiaan dia! Aku dah puas mengatakan aku syg dia,aku cintakan dia sgt2,aku tak mau kehilangan dia & berharap satu hari nanti dia menghargai apa yg aku lakukan utk hubungan kami. But now..guess that all my sacrificed had been payed huh? :') Bgus la kalau dia dah bljr utk menghargai aku. Dia minta aku membimbing dia dan bersama2 berjuang demi cinta kami. :') Then Ahad lepas,dia btl2 buat aku surprised. Huhu. He proposed me by asking

|
|

 My God! Mcm mana aku boleh tak terima? Of course aku kata "yes,i will." Haha. Dlm FB je la mcm tu. :p Then,dlm Facebook pun dia sendiri yg request utk tukar relationship status kami dari "in a relationship" ke "married". Inilah result dia...


Haha. So i'm someone's wifey la now ho? *tp blm sah atas kertas la. Hee~ :D Ada jugak la dia tanya "will you marry me" dpn2 aku. Tapi itu blm lg la. Bkn masa skrg nak kawen2 ni. Hehe.

Hey sweetheart! Know that i love you always hubs! Love me more yah? ^^ 



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Friday, August 19, 2011

I'm enough with YOU

Ku sangka kan hujan sampai ke malam,rupanya panas di tengah hari. Haha. Rosak pepatah Melayu gara2 aku. Haih.. Mlm mrek happy oh mok jumpa hatimanis aku. Lepas busy belah ptg,hantar mumy g BBQ kat Tanjong and hantar abg g airport mlm mrek,aku terus g agak umah hatimanisku,mok anta broadband,nya mok pinjam bah. Aku ingat mo balit mkn lok sebab aku ingat nya gik tido n aku mok mkn,tp time ku dah mok chow dr airport ya,nya dah msg. So aku direct g umah nya la. Berbunga juak ati mok jumpa gerek bah. Mcm2 bunga ada lam hati tok. Mcm Taman Bunga bah.. =.=' Aku merapu. Dah sampe ya,aku call nya and mdh aku dah sampe,nya time ya bok pas mandik and agik bertowel. Haha. Seksi eh. Pas ya nya turun la jumpa aku. Happy la mek 2,pat jumpa setelah seminggu x jumpa. Ceh..baru seminggu. Harum semerbak bau nya menusuk ke dlm hdung aku. Bau apa? Bau sabun lah. Haha. Org baru lepas mandik katakan. :D Tgh syok2 bercerita,tiba2 hp nya berbunyi. Lagu Wiz Khalifa doe. Ya k nya msg ringtone. Leh tahan juak laki aku minat lagu dakya. Haha. Ingat layan rock jak tek.


Hmm.. Ingin bena ati ku nak tauk sapa msg nya ya,so aku pun dok dekat kit nya ya and ikut nya baca sama msg ya. Der~ Mpuan ya msg grk aku. Sik alah2. Nya tnyak grk aku dah bgn ka x. =.=' Dr cya la mula trjadinya kilat and petir sambar menyambar. Aku tnyak hatimanisku phl mpuan tok msg dakya,cney tauk nya tido tek? So nya pdh la mpuan ya kol nya ptg tek. Gara2 nak invite gerek aku g beraya kat umahnya. Cehh~ Perlu ka?? Hmm.. X lama juak cdak nya betepon kata grk ku,x smpe setengah jam pun. Nahh~ Dr cya la aku start manas. Tdik mdh point nya call utk inviteg beraya,tp apa kes smpe hmpir mok setengah jam kakar ya? Sikkan la mok mdh sal g raya kat umah dah ambik masa lamak kdk ya. Ku tnyak pa gik di loya dak 2. Hatimanis ku mdh just tanya kabar,and mpuan ya nok byk bercrita,nya dgr jak,malas mok layan katanya. Mpuan ya cita ngan nya sal hdup nya di negeri org nun,nya x pat tido mlm la,salu sakit palak la. Ngadu la kau tek?? Heh.. Perlu ka?? Pas ya ku mintak hp nya,ku mok eply msg ya,udah la ku eply. Skali ku tgga,cdak 2 bkn setakat bercalling ptg ya,ada juak bermsg nya tek. =.= Caka da juak. Ya la ku bertambah mrh,tdik pdh nya call jak,tp apa ya ada juak bermsg nya? Ptut la inbox nya x pnuh,rupa2nya,nya delete smua msg ya,takut evidence trbongkar la tek? Heh! Mula la ku mrh nya,duak2 la knk mrh aku. Bkn sorg jak knk. X adil la ku mrh sorg jak,duak2 msti knk pun. P mpuan ya x eply pun msg aku. Gelabah kali. X pat mok pk apa point k nembah aku kali. Maka baru jak nya msg ke gerek aku ya. =.='

Aku nang mrh bena bila dibulak kdk ya,dpn nya aku tok dibulaknya. Heh.. Apa la salahnya mun nya mdh daktok,"tadik nya call,mok tok tok tok..Then ada la msg nya jap,mdh mok tido." Tok sik,nya mdh calling jak. Neyh.. Still juak berbulak ya. Plus,nok plh aku x puas hati,aku nang melarang keras dak 2 contact. Apa lagi mun jumpa. Eh sorry la aku mok biar gerek aku g jumpa BEKAS nya ya. Dolok apa cdak plh? Aku still ok jak bila ku tauk dak 2 da kol2 n msg,tp gara2 dr bermsg and bercalling ya la cdak cipta prtemuan. Yala ku x mok gik cdak bercontact. Nang ku strict la ngan gerek ku sal tok. Sapa mok hal yg sama berulang gk? Eh mpuan,ko kena ingat la,ko dah merosak hbgn aku ngan nya dolok. Ko nang dah tauk awal2,aku gerek nya,tp still ko mok or mbak nya jumpa kau. Jalan sama,teman ko g beli brg la tek. Yala ku x mok trjadi gik.

Mrh punya mrh,aku dgr gerek aku lecture aku balit. Ceh! Xda ku diam diri. Ada juak nya try mok tenangkan aku,p setiap kali nya sentuh tgn aku,aku tepis. Tindakan refleks trjadi di cya. Last2 aku mdh aku mok pulang,nya mdh "take care" jak.. Aku x pndang alu muka nya,terus ku drive laju2. Dah lalu kem askar,nya kol aku,tnya sal broadband. Nehh.. Aku lupak berik! =.= Ciss.. Then nya mdh,balit jak,x perlu patah balit. Alang2 dah mok smpe.

Bila aku dah smpe umah,aku pdh ngn nya next time jak ku berik bband ya. Msg2 mek 2 tp nya pun gik mrh,then mlas la ku nak msg nya gik. Smpe la pgi tok tek,ku wish nya morning and mdh ngan nya ku x g sklh. Gastrik ku menyerang doh! Gara2 aku x mkn mrek ya. T.T Sakit. And lepas ya mok la nya msg ku dak beysa,nya pujuk ku soh ku mkn,p awkward alu jak upa msg. So ku delay2 la reply nya. Then,adala mpuan ya tek msg aku and mrh2 aku.

Nya mdh aku tok dlok penyebab nya ngan gerek aku ya break. Adoh2 mpuan.. Sedar la sikit. Dolok ko kedirik mdh bkn aku penyebab torg 2 break. Knek ko nak salahkn aku pulak?? Haih.. Dah mereng kali ko ya nak? Ko mdh aku gatal nak melayan nya? Eh heloo?? Torg 2 putus pun awal bulan 2 ya,aku start rapat ngan nya pun after torg putus ya? Apa point ko nak salahkan aku? B4 ya,aku mmg la dah knl nya,tp mcm la aku mok lyn nya glak sbb nya ya dah da gerek time ya,kau la ya ngok! Xda la aku terhegeh2 mok kaco gerek org. X kdk kau,dah tauk nya dah da gerek,masih juak mok kaco,msg la call la.. Apa ya? Udah juak ko ya talam 2 muka. Nang bertalam2 la muka ko ya. Bapa inci setiap talam kat muka ko ya pun aku sik tauk la. Tebal glak udah. Dolok merayu ngan aku supaya terima nya. Tapi mala jak ko jadi pengganggu hbgn mek 2. Apakah? Sik boleh ka ko biarkan nya diam2. Nya ok jak tanpa ada kau lam hidupnya. Ko ada ka sikda sama jak keadaannya,xda pun ku nangga nya merana. Gik satu.. Ko nak aku berterima kasih ngan kau? Hahaha.. ko polah lawak apa pagi2 tok tek?? Calie la kau,tok ku tlg tetak utk kau. HAHAHAHA! Sebab apa la aku ptut berterima kasih kat kau? Sikda maknanya ku nak berterima kasih ngan kau bah. Sebab kau ah byk susahkan aku,susahkan nya,susahkan hbgn mek 2. And kau pun menyebabkan mek 2 putus dlok. Mun x krna ko mbak nya jumpa riya,xda nya kantoi oleh aku bah n xda kmk 2 akan putus mlm ya. Sial! Ko mdh aku nyamok lam hbgn torg dlok? Ko pk la kdirik pa sebab nya minta putus ngan kau ya. YOU'RE PATHETIC PERSON GIRL! Ko asa selama 6 bln lebih torg bergerek ya,dah cukup lamak la bagi kau? Eh mpuan.. Aku,paling lamak bergerek pun selama 2 thn lbih. X ku riak. Ptus pun sbb trpaksa,bkn aku knk tinggal,tp aku yg tinggalkn org ya. Kau apa? Ko yg ditinggalkan. Huh!

Udah juak time kmk 2 1st kuar sama dolok,ko gago2 nak ikutnya. Ko time ya dah jd BEKAS nya pun,bkn gerek gik. Tp pahal olah ko kdak ya glak?? Dah jd EX,polah la cara kdak EX oh? Tok sik,peluk ctok peluk cya depan umum kat depan Parkson b4 balit. Pa kah? Cam sundal jak upa. Tet! Nasib ko la knk pdh cam ya. Mmg la aku time ya bkn sapa2 pun kat nya. Tapi aku mok ko tauk,time ya hati nya dah pun milik aku. Ko ada? Sikdaaaaa.. Ko pat sentuh jasadnya,tapi bkn hatinya gik. Nehh~ Skati aku la nak mdh apa. Ko nak manas,manas la cya. Mun ko sakit ati,bena la ya pa di kata aku. Kenyataan bah. Org mdh kenyataan itu menyakitkan bah.. Heh! Ko soh aku ambik jak sisa kau ya?? Nya sisa kau,tapi nya juak yg ko syg mok mampus! Cinta mati la tek owh? Mun ko mdh aku ambik sisa kau,tekih kau..HELLO? Ko jgn lupak,KO PUN AMBIK SISA AND TEKIH ORG BEFORE YA! Udah juak ambik sisa and tekih kwn dikpun. Haih! Malu bah sikit mok mdh dakya. Ko hrp glak la nya tinggalkan aku kdk nya tinggalkan ko dlok?? HAHAHA! Teruskan berdoa. Tunggu jak bila ku putus ngan nya,ada la ku mdh ngan kau. Baca jak puas2 blog ku tok. Confirm ko jdi penauk kak ya tanpa perlunya aku text kau n pdh mek 2 dah break. Ko nak mdh karma akan berbalit kat aku lak,pdh laaa.. Aku nang tgh tggu karma aku bah. Karma kau dah smpe sik? Aku rasa dah la kot. Mun blm,kita tunggu sama2 k? Btw nak,ko mdh torg 2 hnya kwn. Ya,mmg torg 2 hnya kwn,tp di mata aku,ko bkn kwn nya,tapi parasit and pengganggu hbgn org. MAKSEH! Ko gago jak ngan hal ko dikpun cnun. Carik and jaga laki ko dikpun. Dah ada tek?? Tapi ku asa cam ko ngaku dirik single jak kat org. Mun nak cover2 pun,pndei2 la carik lubang. HAHA! Makseh cuz sudi baca. Mmg tok khas utk kau pun.

P/s:Kwn ku mdh kau AS koh! Haha. Kesian ko kan?



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Wednesday, August 3, 2011

Don't give a damn to me!

Haiz! Aku tension.. Tak suka dgn persekitaran baru. Kwn2 ok,baik,tp mslh aku.. Aku tak suka sklh tu dan segelintir cikgu yg ajar kelas aku. Huh! Aku benci 2 org cikgu ni. Anti sgt aku dgn mereka 2. Haih.. Tambah2 lagi aku kurang motivasi skrg ni. Pnyakit M mkin brtambah. :-/ Tmbah lg kena ngadap muka ckgu yg sorg tu 4 hari seminggu. Fed up aku uh!! Sabar je lah aku. Pekakkan je telinga ni dgr dia membebel tak tentu pasal. Ko buat lawak eh ckgu? Aku mmg rasa nak gelak dgr lawak ko yg kebykkan nya berupa sindiran,tp aku nak gelak pun sbb aku fikir negative ttg kau bila dgr lawak ko tu. Haha. Sorry,aku tau aku dah kira mcm derhaka or tulah sbb kata ckgu sendiri mcm tu. Tp tlg ah.. Ko sbgai ckgu,ko bimbing pljr kau,beri tunjuk ajar kat student kau. Dah tugas ko utk mengajar,mknanya ko mmg la harus ajar bnda yg sma brkali2. Kalau mls nak ajar bnda yg sama,baik ko tak pyh jadi ckgu je,pondan! Jln pun mcm apa. Mcm gay~ Sorry. Aku mmg tak suka kau. Mulut ko punya la laser,kalah mulut aku. Yg sorg lg,tak habis2 nak pkul org. Dlm seminggu kna jumpa dia dua kali,slama 2 kali dlm seminggu tu la kami ni kena rotan. Tggu aku report kat Jabatan Pendidikan lah kau ni kan??  Sial ler hidup aku kat sklh tu kalau kena ngadap cikgu2 yg mcm ni. Nyesal aku pndah. =.='

P/s Ckp le pape pon,ade aku kesah??


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)