CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, December 26, 2011

My Christmas gifts

Talking about Christmas,well.. This is the best Christmas i ever had. I don't know how to express my feeling yesterday. Well yeah,for sure I'M HAPPY. :) I met my school's friends yesterday. Alvin,Rachel and Noel. Tak sangka dpt jumpa dia lagi. Ingatkan dah tak dpt jumpa lagi. :') Rindu sgt kat mereka smpai terasa nak peluk ketat2 je. LOL. Cuti katakan. :) Tapi yg sorang lagi tu,bkn dpt jumpa selalu dah.. Sebab? Sebab dia futher study kat Kuching dah. :( Syg lah Beth and Yulia takda kat Miri,kalau tak mmg reunion besar lah semalam kan? :(

The visiting starts when Rachel came to my place. Then we jalan kaki dgn di sinari terik matahari since we have no transportation. Ah! Abg tak kasi sy drive! Benci. Sampai hati dia kan,tgk adik dia jalan kaki. :( *haha..manjanya.. :D* Berpeluh2 jalan kaki ke rumah Alvin,nasib dekat,kalau jauh? Mau patah kaki,dah patah kaki,sapa nak hantar g hospital? Then sapa nak pay for the bill? Eh? Merapu la! :3 Tak minta pun. =/

Ehem2! Sambung cerita kita tadi. Dah smpai rumah Alvin,i called Noel,asked him whether he can come to Alvin's house,he said can.. Oh yeah! Finally can meet him. I met new friends also. Lee Ming,Sureng and Emman. :) That's my Christmas gifts. Tu je la.. Kira gift la sebab aku dpt jumpa Noel,then jumpa some kwn baru. Sapa tak nak kwn kan? Takkan nak musuh? Huhu. Org lain dpt present mahal2 yg dibeli dari shopping mall,tp aku punya gifts lagi mahal. Dpt friendship bah! Hehe. *Senyum nampak gigi* :D

We spent for hour at Alvin's place then pergi visited rumah kwn2 mereka yg lain,aku tak pernah jumpa,tapi ikut je lah. Can adapt myself with them. Ah! Awesome me right? Hoho. :D Then around 5.30pm,we balik rumah la. Aku penat,so aku tido la sekejap,sebab malam nak kuar lagi. Dah janji nak visit rumah kwn2 yg lain. Time malam semalam baru la aku tanya Noel something yg aku dah lama nak tanya,it's about our friendship. Hurm.. We promised that whatever happened,we will stay in this friendship. :') Hey.. Aku tak tau la org lain mcm mana,tapi aku,aku tak rela hilang kwn. Org kata,musuh jgn dicari. :D Naahh.. Kan kan kan?

But then,i'm sad because i don't know when will i meet my friends again. Even rumah dekat,then our hometown pun sama kat Kuching,and our family berkawan (tak la rapat sgt,just kenal2 cam tu je),tapi payah dah nak jumpa. But it's okay la. We have our phones,blh text2 calling2 kan? Facebook pun ada,tegur2 la lam tu. :) Even he takda dah lam class,i still have the others,Yulia,Beth,Rachel and Alvin. Dgn diorg la aku menggila lam class pas ni. :'D Huhu.. Okaylah. Malas nak menaip panjang2 sudah. After new year update lagi kot,sebab 2 hari lagi nak ke Kuching. Cousin kahwin kat kpg. I'm gonna use my new purple-dress that i bought last 2 days. Woohooo! :D Tak sabar.

P/s: Sorry takda gambar nak show. Btw,Merry Christmas everyone! :)


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Thursday, December 22, 2011

Bila saudara dari kampung datang ke rumah..

A'ahh.. last week,hari Ahad,saudara aku dari kampung dtg ke rumah. Tapi last night dah balik lah. Haha. Sepanjang 5 hari mereka kat sini,rumah ni terasa riuh je,tak mcm selalu. Huhu. Tp skrg dah sunyi balik. Ah~ :'( Sedih!

Sepanjang mereka kat sini memang hari2 lah kami keluar. Ye lah.. Takkan lah org yg pertama kali dtg sini,kita tak bawa jalan2 tgk bandar kan? Utk memberi penerangan dgn lebih jelas lagi,jom tgk gambar kat bawah! Lagipun aku type entry pjg2 utk cerita kat korg pun mcm la korg nak baca kan? :D Hahaha. Fhm sgt ler..

Lepak2 kat Sugar Bun Bintang Mega Mall with family. Eh? Where am i?
Ahh.. Tu.. Kan belakang sekali. ;)

With the siblings. We have our dinner at Sun City Restaurant.


Our family. :)


Mom with her big brother. :)


Cousin with her watermelon juice. Macam buat iklan ja. Haha.  :D


Credit to cuzzie. :) Me yg pkai baju hitam tu bah,smbil pegang rmbut dgn view ombak kat blkg.
Haha. Mcm dlm tv. :P


Me with 15 y/o cousin at Marina Bay. :)


Ada mcm model tak? :P


Credit to my bro. :)
Mcm best ja bergambar atas jambatan gantung kat Taman Awam. :P


Dgn family aku dr kpg. Ni lah mereka anak beranak. :)


With my aunt and cousin.
At Grand Old Lady (GOL).


Sempat main ngan kucing. Dia jinak! Saya suka. ^^


Gambar skema kami. Haha.

Huuu~ Tu je lah gambar2 yg aku mampu post. Tak leh post byk2.. Hehe. Tapi kan.. Ahh.. Aku sedih half happy sebab aku tak Christmas kat kpg. Beberapa hari after Christmas  barulah aku balik,tu pun sebab nak attend wedding cousin kat kpg. Tp bersyukur la sebab dpt blik drpd tak dpt langsung kan? :)


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Monday, December 19, 2011

Insomnia

Dah pukul 6am pun aku masih tak tido2 lagi. Baru je lepas mandi ni. Mandi di awal pagi. =.=' Mcm nak pergi sklh pulak? =/ Haih.. Sumpah aku tak dpt tido. Ngantok2 jugak,tp tak nak tido. Eh apakah??? =.=' Entah la,ptg semalam aku keluar jalan2 ngan family and saudara dr kpg. Pkl 2.30pm mcm tu la. Then balik rumah pkl 11 mlm. Smpai je rmh,aku kemas2 brg,then baru la aku on9. Amboi.. Balik rmh trus on9 ye? Tak mandi pulak tu. Naaa.. Tu sbb la aku mndi awal pagi ni. Hahaha. xD


Dlm aku keboringan on9 td,aku p la upgraded blog aku ni. Huhu. Sapa yg selalu bukak blog aku mmg perasan lah ada yg lain lam blog ni. :) Byk la jugak item yg aku tambah tolak lam blog ni. Rasanya dah naik berat kot blog aku ni. Huhu. Tp aku sggup gak,demi nak tgk blog aku berseri skit. xD Yelah,selama ni blog aku gitu2 ja kan,langsung tak berseri,korang bukak pun confirm tak smpai 5 minit,terus close tab pas tu. Kan kan kan? Ah tak ngaku plak dia. Benci!! :P

Lepas aku upgraded blog,aku check FB pulak,aku tgk kwn2 aku on9. Haha. Aku pe lagi,dah bosan tahap babi kan,aku 'nguras' la kat post mereka. Semua post aku like and komen skali. Kebanyakkannya takda mksud pun komen tu,saja suka2 penuhkan ruang kosong kat komen tu. Utk isi masa lapang katakan. :D Then,tak sangka plak mkin byk mkin byk yg ikut menguras. =/ Dah sorg,sorg lagi muncul utk menyampuk lam post. Haha. Tp syok la jgak,layan ja.. Layan jgn tak layan. Then,aku pun mlas nak lyn lagi dah. Pegi mndi then on9 lagi,buat entry ni. :O Bosan giler.. Sini la aku nak mengomel. Huhu.

Eh2... Asal Facebook skrg pkai Timeline ah? Ish.. Buruk beno rupanya. Kiri kanan post,aku pun naik pening tgk. Tp ada yg suka pulak Timeline tu. Kata chantek. Yela.. Yg chantek nya aku tgk cuma cover photo nye aje. Kan? Sape setuju nanti click LIKE ok? Haha. *pancing LIKE nampak? :P Lalalala... Eh2. Kalau aku nak maintain FB aku guna wall aje blh kan? Tiada paksaan ke utk tukar ke new version tu?? Huhu. Aku tak mau yg baru,nak yg lama. Yg lama yg lama yg lama!! Tp kalau system memandai tukar sndiri nanti,tu aku tak tau la. Entah2 tak fasal2 Mark Zuckerberg kena sumpah lahanat lepas tu. Hehehe. :D

Oklah,nak tido. Kalau matahari dah tegak atas kepala nanti,tak sempat pulak nak jejak alam mimpi. Huhu. Tido 4 jam pun cukuplah drpd aku buat rekod tak tido 48jam. Oh tidak! :D

P/s:Inilah terjadi apabila Christie menghadapi Insomnia. Haha. xD Cerita pun serba sebanyak out of topic kan? :P


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Saturday, December 17, 2011

Sibuk betullah kau ni..

Hai awak.. ^^ Ahh.. Lama nya tak update blog. Busy la syg oi.. Aku busy part time skrg ni. Hehe. Cari duit la syg. Ye lah,time cuti ni,sape la nak bagi duit. Huhu. Time masuk sklh je loaded sikit. Eh? Ye ke loaded? :D Haha. Walaupun penat kerja dr siang smpai tgh mlm..tapi berbaloi lah. Penat juga lah kerja selama 4 hari berturut2 bila ko kena byk berjalan and berdiri berjam2. Oh tidakkkk!. Kaki aku pun dah bengkak2 ni. :( Then ekoran kebusyan aku ni..(Cewah.. Kebusyan konon. Pndai ubah bahasa kan? :D) aku ngan boyfie jarang la contact2 ni. Msg la mksud aku. Call ape lagi? =.=' Huhu. Td dia sent msg,kata lately kitorg jrg msg,and tu buat dia rindu. Aku terkejut la jugak baca msg dia tu. Ahhh.. Tiba2 aku emosi tau? =.= Tau knpa? Betapa susahnya aku nak dgr dia kata dia rindu aku. Selama ni asyik aku je trlebih dulu kata aku rindu dia. :'( Ye.. aku mmg rindu dia,blh dikatakan setiap masa lah aku rindu dia. :( Tapi aku faham lah,lelaki mmg sukar nak luahkan apa yg dia rasa. Tak mcm perempuan. Huhu..

Oklah,aku pun tak byk masa ni. Lepas ni nak turun kerja lagi. Tgh mlm baru balik la syg. =/ Lepas tu mlm nanti saudara aku dari kampung dtg and tinggal kat rumah kami smpai 22hb Disember ni. Maknanya,aku tak da masa lah nak keep in touch ngan korang semua (reader sekalian) utk seminggu ni. Sorry ye syg mayang semua. Haha. Jaga diri baik2 tau? Nanti kalau jatuh longkang ke,jatuh tangga ke,tangga jatuh ke,pandai la angkat sendiri tau? Hehe. :D Stay blessed! :)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Monday, December 5, 2011

Back to the old life

Org yg aku harap2kan sgt kepulangan dia sejak berbelas2 tahun yang lepas,sudah pun pergi sekali lagi meninggalkan aku macam yg sebelum ni. Haha. Ni kali kedua dan kali yg terakhir. Sorry,takkan ada lagi kali ketiga. Aku pun dah tak nak lagi dia muncul dlm hidup aku. Biarlah dia dgn kehidupan yg dia pilih skrg ni. Aku tak sedih pun,sebab aku dah puas bersedih selama bertahun2 ni. Apa yg aku rasa skrg ni adalah sedikit perasaan marah. :)


Dia ada ke dia takda ke keadaan tetap sama,masalah sana sini jugak. So apalah bezanya? Jadi dgn pemergian tanpa paksa dia tu,aku dapat balik kehidupan lama aku sekaligus dapat balik kebebasan aku. Eh? Lalala~ :D So after this,mungkin aku jarang blogging kot? Sebab dlm minggu ni aku akan ke Sibu selama 2 hari,lepas tu aku buat part time yang dah delayed dari minggu lepas. Lagipun tak lama lagi org nak Christmas dah. Aku pun tak tau la apa plan utk Christmas nanti. Takde feeling pun nak Christmas ni. Excited sikit je. Tapi rasa2nya mcm thn2 lepas jugak lah kot. K. Bye. :)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Thursday, November 24, 2011

Be Grateful with What You Have

So here am i,wanna telling you guys that i had a good life for this time being although i have some problems,but yeah.. I managed to control it from hurting me inside and i'm not dying inside again. Not dying inside again? Hahaha. I LIED. I do still dying inside,but not as much as before. With all the lovely people around me,my friends,my family especially my mum and also my boyfie. They are my strength.


5 days ago,i was crying in front of this small thing (my notebook) while inbox-ing with boyfie. I told him all thing that has been bothering me. Lama dah oh ku tahan air mata,for a about a week la. Then,that night i teared up myself. Finally~ :') Boyfie opened up my mind to think more clearly and positively. So yeahh.. He did it! :')

So for now,i take things easy and just be calm. In this holiday mood,i'm more close to my own boyfie,which is my bestfriend too. ^^ Yeah. He once my best friend,and he is now. Still. Nothing's change. He always makes me happy. I have no idea but i can see that he starting to appreciate me more than before. He putted his attention on me more than before. Everything's change.

Last night we met and we have a long talk at Tanjong. Our regular place. =.=' Haha. Okay,i told him about my family and we talked about us. We flip back all of our memories,how is we met,such a coincidence actually. Then we talked about the night i called him for the first time just to asked for his help. How we start to couple,the night we having fun at his friend's place. But then,i felt sad when i remembered that i was lost him once. I asked him,did he ever think that one day he will lose me again. And he said no,he never do. But i do. Yes i do,like so many times. I'm afraid that i will lose him one day. :( I'm not hoping too. If can't may he will be the last,but i don't have the power to makes thing eternally belongs to me. But thanks to my friends,they do pray for me and wished me the best for this relationship. I didn't ask them to do that. It made me felt so touched and so blessed. Be blessed of all of you,friends. ^^

About friendship,i love it so much than any other thing in this world besides my family and my relationship. I'm afraid of losing one of my friend. Really. Knowing him for 3 years,we never meet,but he's one of my best friend. He's untouchable-and-unseen-friend that still contact me. We was close before but not now anymore. I just missed the old times i had with this friend of mine. But he seems getting far from me. I know why. It's because i'm in a relationship and he told me to appreciate what i had now. I do appreciate what i had now friend. Plus,i'm so grateful with it. But do you understand what i want? I want my old friend,the person that you used to be. If my other male friends can be close to me now even though they know that i'm in a relationship,why not you? So disappointed. :(



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Saturday, November 12, 2011

Beloved's birthday (11 Nov. 2011)

11.11.11-6 nombor yg cantik kan? Hehe. Org dok kecoh sal 6 digit ni oh kat Facebook and Twitter,dlm blog pun tak kurang jugak. Okay,tgk title entry ja dah tau kan aku nak kata apa? Hee~ :D Yes! It's his birthday. Special la sikit kan number tahun ni? Haha. Tp tak kesah pun pasal number2 ni. Hmm..

Semalam,time siang tak dpt jumpa my sweetheart ni,tp dah janji la nak jumpa time mlm. Hoho. ^^ Terpaksa maa... Kalau tak,tak special la kan? Lagipun nak bagi him present juga bah semalam. Dah lama aku prepare that present you know? 2 weeks ago dah prepare! Huhu. Awal kan?

Ok,last night meet up dlm pkl 10.30pm something la. Then we went to Tanjong Lobang,as usual la.. Haha =.=' Then,i heard he say,"sayang,bie haus la". I don't get him at first. I though he want to get some drink like 100 Plus or Cola maybe? Rupa2 nya drink like beer and so on. At first,berat hati juga mau suruh dia minum,lagipun he said takda kawan yg dpt kuar mlm tu since semua tgh kerja smpai ke tgh mlm. Dia minta aku teman dia minum,teman mksudnya duduk tgk jak la. Bkn bawa aku minum sama pun. Haha. Dia memang tak suruh pun aku minum. If so,bkn aku nak pun. Kecuali kalau event besar or da mood la (bila byk geng). But mostly mmg aku tak nak minum la. Mostly byk main pksa2 oh,tak suka. =/  Semalam dgr he said yg every year dia smbut birthday mcm ni bah,takkan tahun ni tak da mcm tu pulak,lain la rasakan? Tak best la konon. So aku tgk muka dia yg muka kesian mcm kucing kelaparan tu,luluh la hati ni tgk muka kesayangan mcm tu,so aku kata ok je lah tp dgn syarat,kejap ja. Both of us pergi ke A1 utk beli beer. =.=' 8 tin semuanya. Then fetched up his friend to the Tanjong. Pas tu dok cita2 la both of them,aku dok diam jak ngan meka. Just dgr prbualan mereka and da la ketawa sikit2 if mereka buat lawak.

Hampir pkl 12am,aku dah mula gelisah la,aku nak balik,tp tak dpt,sebab if aku balik,mereka 2 takda yg hantar balik rumah. =.=' Then kena la tunggu,dahla air mereka tu belum habis2 lagi 8 tin tu. Then,luckily his friends dah balik keja and pergi jumpa dia kat Tanjong tu. We lepak kejap2,then i decided to go home,his friend yg we bawa td,tumpang aku balik la sbb jalan sehala ja. My sweetheart tinggal la kat Tanjong tu with the rest. Before aku blah dr sana,aku bagi dia present yg aku dah sediakan.

Ni la present tu. Hehe. I don't know whether he like it or not. I don't know what to give bah. =/
But i sincere gave him this o.. Hope he like it lah. :)

So this is the birthday boy huh? My another half. ^^ Dear Stanley,me sayang you,you know that? Do sayang me always k? Haha. Gedik eh. Lalalala~ :p

Last night,aku rasa terharu bila tgk layanan dia kat aku semalam lebih mesra dr biasa. I mean,terlebih mesra la,tak mcm biasa. Last night he talked sweet thing to me,like showing his appreciation towards me,something like that la. Haha. That's what made me so touched. Aku sendiri pun heran bila tiba2 tgk dia being nice and sweet with me. Then he said "i love you baby" and so on lah. Selalunya aku yg ucap 3 words tu dulu. Mmg dr a day before birthday dia pun dia terlebih sweet pulak kat aku. Entah la. Mungkin mood baik sgt kot,biasalah,happy nak birthday ni. Haha.

Last night he kan he told me yang tahun ni ada lain (kurang) sikit la birthday dia if tak 'minum2'. Aku mcm agak terasa kecil hati la with that sentences. Why? Terasa mcm aku ni nak tahan2 dia dr buat apa yg dia nak buat (minum) before ni everytime dia birthday. Yalah,kan last year,birthday dia,dia dgn org lain,dia celebrate lain sikit,agak happening la kot? Waa~ Nak nangis ada jugak. Tapi when i heard he say "ada extra and kurang la birthday bie thn ni. Yg extra nya,I GOT YOU WITH ME. Last year kan takda?" Huhu. Then aku pun terus ok la. Haha. =.=' Tak mau la nak kecil2 hati ni. Kan? :)

So that's it. But pagi tadi,he tell me yang present yg aku bagi semalam,tertinggal kat kereta kawan dia. =.=' Great oh? Dah la his friend out station for 3 days,that means,Isnin nanti baru balik. Naaa~ MElancong dulu present tu sblm sampai ke tuan punya hadiah. Huhu. He said sorry many times for that. And me,mcm biasalah,always forgive him maa.. Not a big deal actually. As long as the present is in a good condition,then there's no problem la. HOPE SO~ ;)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Monday, November 7, 2011

Kembali Ke Zaman Retro Ke??

Sedar tak korang yang zaman sekarang ni dah kembali ke zaman dulu,i mean,zaman 60 an,70 an?
Kenapa aku kata mcm ni? Haha. Ada sebab la.
Kebelakangan ni,aku selalu terfikir yang kita sekarang ni bukannya nak menuju ke era 2020,tapi semakin __________ (sila isi tempat kosong) ada la.
Haha. Aku pun tak tau la mcm mana nak bagitau. Tapi ada dua perkara la yang selalu buat aku terfikir tentang 'nak kembali ke zaman retro' ni.

1) Design dress/blouse
Cakap ja lah nak yang colorful,nak yang ber-dot-dot a.k.a Polka Dot,nak yang berbunga-bunga,nak yang mengembang habis di bahagian bawah ataupun ketat habis or nak dress yang labuh,sekarang ni memang banyak berada di pasaran. Cuma kena pandai la usahakan untuk mencari and mendapatkan dresses/blouses mcm ni. Perasan atau tidak,semua style dresses/blouses sekarang diilhamkan dari design dresses/blouses pada zaman retro (70-an,80-an macam tu la).

  • Siapa kata dresses/blouses yang colorful tak diminati kaum wanita? Kalau kena pada gaya dan pada warna kulit seseorang itu,dress/blouses tu akan kelihatan cukup menarik di mata sesiapa yang melihatnya.



  • Dresses/blouses Polka Dot pun tak kurang hebatnya,walaupun nampak tak menarik,tapi ada juga penggemar pakaian yang bercorak mcm ni.




  • Selain tu,yang paling digemari sekarang adalah yang bercorak bunga-bungaan. Pada zaman retro,corak ni la yg paling popular. Perempuan mana yang tak suka bunga oi? :D Even aku sendiri pun suka dress yang bercorak bunga. Haha. Blouse ja yg aku ada kurang sikit. :)


Ni la perkara pertama yang buat aku berfikir panjang (kononnya) seketika. Seterusnya,apa perkara kedua tu?

2) Kahwin Muda
Haha..Cakap pasal topik kahwin,memang terus terbuka besar la mata kau kan? :p Sapa yg tak nak kahwin satu hari nantikan? Semua orang punya keinginan and simpan angan-angan nak tema kahwin yang mcm mana. Tapi aku bukan nak cerita pasal tema kahwin ke apa kat sini,relate balikla dgn tajuk entri aku. Nama pun dah 'Kembali Ke Zaman Retro' kan?

Perasan atau tidak,ramai pasangan sekarang yang baru bercinta setahun dua dah ada yang mendirikan rumah tangga dalam usia 18 tahun ke atas dan kurang dari 25 tahun. Ada juga yang baru lepas menamatkan zaman persekolahan. Ada juga yang masih berada di alam persekolahan sekolah menengah,tapi bila dah mendirikan rumah tangga tu,terus la tinggalkan alam persekolahan,what a waste!!

Orang dulu2 kahwin awal,memang logik la sebab ramai yang tak punyai pendidikan dan banyak terlibat dlm sektor kerja tak mahir. Negara pada masa tu baru nak maju. Jadi ideologi and pun pengetahuan mereka pun cetek la sikit. Huhu. Tapi bila negara semakin maju dan menegaskan setiap anak kecil yang berusia 7 tahun diwajibkan dihantar ke sekolah,secara perlahan-lahan arus peredaran dan cara pemikiran seseorang berubah. Mereka mengutamakan cita-cita dan kerjaya terlebih dahulu dan ingin memajukan diri dan keluarga serta memantapkan ekonomi diri dan keluarga. TAPI.. Orang muda zaman sekarang ramai yang dah tersungkur akibat perkara remeh temeh. Zaman dah berubah,dunia semakin maju. Belia skrg ni dah ramai yg hanyut dgn era modenisasi,lost faith for theirself,dan ramai yg terjerumus dgn gejala negatif. Bkn nak mengutuk atau cuba nak membetulkan org lain. Aku just keluarkan pendapat aku,aku sendiri pun ada yg tak betulnya,so nak kena betulkan diri dululah ya tak?

Ada seseorang yang aku kenal,baru ja berumur 19 tahun,dah nak mendirikan rumah tangga.


Okey.. Dia dah bertunang and bila dikatakan awal giler nak menikah,dia kata seru dah tiba. Urm.. Tu kira tuah dia la kan mendirikan rumah tangga di usia yang muda. Huhu. Tapi ada pasangan yang kahwin awal sebab 'accident' la,tu ALASAN yang menduduki tangga teratas skrg ni. Tapi ada juga yang tak 'accident' berumah tangga awal sebab takut kena bahan org kpg sebab ke hulu ke hilir bersama. Lagipun kahwin awal boleh mencegah mereka dr maksiat dan menambah dosa,kan?

So,it's like..bukan aku sokong and bukan aku tak sokong pun mereka yang nak and telah mendirikan rmh tangga di usia muda ni,ada baik dan buruknya,terpulanglah pada pasangan tu sendiri untuk menjalani hidup berumah tangga mereka. Not my business either. Tapi kalau blh,aku tak nak la kahwin awal,nak enjoy dulu,nikmati duit yg aku usahakan sendiri (yang pasti dgn cara halal la),tunggu cukup modal and ekonomi kukuh,baru aku nak kahwin. Tu harapan aku la. Tapi kalau dah rezeki aku utk get married awal sebelum aku berusia 25 tahun ke atas,then kahwin la. Hahaha! :p

P/s:Terima kasih daun keladi utk masa yg anda luangkan membaca entri saya yg tak seberapa ni. Hehe. Jgn lupa tinggalkan jejak okay? ^^



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Tuesday, November 1, 2011

Back To December :')

WARNING!! Get ready to waste for almost 10-15 minutes your time to read this. Proceed if you wish to continue,do read this or just close tab to get a life. Thank you for your cooperation. :D
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

I'm currently listening to Back To December by Taylor Swift. The song brought me back to my memory. Ha ha ha. K. I'm not really laughing. :( Why? Okay.. As we know,November has arrived. Means that December is just around the corner. Every year,i wait for December to come patiently. Just like right now. *sigh

December brought a lots unforgettable memories to me before. Every time am listening to this song,it will reminded me to someone that ever be at the first place in my heart. I do missed him all this while and still missing him. He's my ex,my 'diamond' that i took for granted just for someone else. Fine,it's my fault anyway. I let him go just like that. He did nothing wrong. The problem is me. No one else. I don't blame other but myself.

I knew this men a long time ago. It's on 11th December 2008. :') I still remembered clearly our first met. Will not forget that! I was in Kuching at that time and that night i followed my cousin to their church to attend the Christmas Dinner Party 2008. We make jokes,laughing and playing games in the party. I had so much fun that night. I noticed that he always looking at me and always wanna be near to me,but i just ignored him and doesn't have any feeling for him. LOL. =.=' Of course lah kan.. We just met bah. And at that time,i already have a boyfriend but we're not in a good condition thou. Dasar playboy! =.=' I broken-hearted that time but still giving him another chance,with hope that he will change but seems like he will never change. Even until now. Erm.. Maybe? I'm not sure. Whatever lah. Not my business also. :)

Back to the story,that night he asked for my number,i reluctantly give it to him but he give me a very good punya reason to have my number. Then i just give it lor with hope can help him that night. Biarlah aku ja yang tau. But,fikir2.. Kinda bodoh juga that alasan yang he bagi. Haha. :D On my way go back home (cousin's house),he called me like so many times yet i rejects/let the phone ringing silently in the car. I just can't answer it because there's other people in the same car with me and my phone was about to mati also bah. Haha.

At the same night,he texted me and i just can reply him with several messages 'cause i'm run of credit. Plus,he's using Digi and i use Celcom (until now). So,you know lah kan what's the problem. Mahal gila bah mau msg from Celcom to Digi. =.=' Then,the next day,he texted me using Celcom number and he told me that's his new number. He bought it just because he want to text me. Aww~ How sweet is him,kan? :'D We texted 24 hours but me,still have no feeling on him even he sudah bagitau his feeling towards me malam sebelumnya. Why me degil tak terima dia? Because that time tgk rupa juga bah. Haha. Bodoh kan aku?? >.<' Huhu. Plus,that time hati sudah keras bah sebab rasa sakit hati dipermainkan boyfriend at that time. Memang benci lelaki la time tu. :D More than 2 weeks he try to get into me but i still tak terima dia. Lastly,he told me that he give up already. Then me pun tetiba rasa kehilangan. And fikir2,he memang betul2 loves me bah. Terus teringat satu pepatah,"LOVE SOMEONE WHO LOVES YOU,RATHER THAN LOVING SOMEONE THAT YOU LOVE,'CAUSE SOMEONE THAT LOVES YOU WILL NEVER LEAVE YOU." Believe me,it's true! :') Buktinya? Sudah pun berlaku kat aku. :'( Lepas aku tau dia dah give up tu,aku terus kata aku terima dia. Haha! Aku jadi takut utk lepaskan dia sebab aku nampak kejujuran dia dan nampak yang dia btl2 cintakan aku. Huhu.

So,we officially in love on 29th December 2008. :) He know that mula2 aku takda feeling kat dia and aku berusaha utk mencintai dia sebagai mana dia mencintai aku. Aku ambil masa yang singkat juga la untuk cinta dia sebab dia pandai sgt ambil hati aku. Aww~ :'p I realzied that he love me so much. He never leave me even banyak kali gaduh,and we gaduh pun because of my stupidity yang tak disengajakan. Mostly la,mmg tak sengaja pun. Huhu. He know me well,understand me so much and dia lah yang dah meruntuhkan ego aku yang dulunya tinggi dari Gunung Everest tu. Huhu. But with him,i learnt to ketepikan ego,bertoleransi sikit and fikirkan juga perasaan org lain. I learnt everything from him. Dia byk bagi aku kata2 semangat dan dorongan dlm study. Dia bantu aku dlm bagi pendapat and even tlg aku fikirkan pendahuluan utk buat esei BM aku and bagi isi2 penting utk buat esei. Haha! Kami punya percintaan jarak jauh oo.. Dia di Kuching,aku di Miri,even masing2 busy dgn pelajaran masing2,tapi the love that we have is never fading away. Bayangkanlah dia yang jauh beribu batu dari aku pun siap blh tlg aku siapkan esei. Dgn bangganya aku hantar esei pertama BM aku awal thn 2009 tu kat cikgu aku. Rasa bangga jugak bila cikgu puji esei aku mantap. Walaoweh! Hahaha. :3 Sedangkan esei tu 100% atas usaha dia,bukan aku pun. Aku just tulis ja.. Hahaha. :D

Pendekkan cerita,kami berjaya melalui tahun pertama hubungan kami. Haha. Rindu tu mmg la ada bila dah berjauhan kan? So both of us can't wait for December to come again 'cause i will go balik kpg for Christmas. Happy la dpt balik and jumpa dia kan? We celebrate Christmas sama2 and my big family pun already kenal him. My grandparents,my nenek saudara,my aunties and uncles,my cousins,and even my mother plus my brother. Hehe. See? Dah berapa jauh tahap hubungan kami. But a few months later,he pergi New Zealand on 12th May 2010 for 2 years. Not further study nor working,tapi dia menjalankan tugas sebagai seorang missionaries. Gereja dia mmg menuntut youth dr church tu utk buat misson. So yeah. Kami berjauhan. Berminggu2 jugak lah aku jatuh sakit lepas dia pergi. Huhu. Lebih kurang 3 minggu la. Agak payah aku nak sembuh sebab demam,flu,batuk2 serang aku sekaligus. Huhu. Setahu aku,tu la tempoh aku sakit yang paling lama. =.='

We can't texting nor calling,dpt email ja. So,susah la bagi aku,sebab aku tak dpt nak dgr suara dia apa lagi tanya khabar dia setiap hari. Huhu. Just perlu tunggu email dr dia ja. Satu email setiap minggu. :') Sebenarnya dia pun tak blh email aku,menurut peraturan yang telah ditetapkan,mereka hanya blg email family dan org yg terdekat dgn family ja. Aku ni sapa la? Bkn family dia pun kan? Last2,dia berutus surat kat aku,and aku reply guna email lah. Haha. Senang kerja aku. :p

So aku dpt bertahan berjauhan selama setahun dari dia,aku tak dapat teruskan untuk tunggu dia setahun lagi. Sepanjang berjauhan,mcm2 ujian dtg pada aku. Aku terpaksa belajar utk meneruskan perjuangkan utk SPM aku dgn sendiri tanpa ada dia yg selalu bagi aku semangat. Hanya satu yg buat aku bersungguh utk capai result yg baik utk SPM yg akan dihadapi,iaitu kata2 dia yg nak tgk aku cemerlang dlm SPM and dia nak aku beat result SPM dia. Haha. Dgn kata2 tu la aku dpt semangat utk bljr. Setiap kali aku rasa malas utk bljr or takda semangat ka apa,mesti aku akan teringat kata2 dia tu yg dah utuh dlm otak aku. Nangis2 jugak la study bila teringatkan dia. Mana tak nya,dulu kan,bila aku rasa takda semangat or ngantok2 and tak dpt nak study,mesti dia akan immediately call aku because he know whenever i hear to his voice,aku akan jadi semangat utk study and sgla rsa ngantok aku hilang. Haha. Mcm tu la aku. Aku mmg dah bergantung sgt kat dia tu. :3 We mmg ada putus beberapa kali according to my foolness tp disebabkan both of us mmg saling memerlukan,putus pun utk tempoh yg pendek ja. Then last2,beberapa bln before dia pergi tu,we gaduh and break,and dia ambil kesempatan tu untuk buatkan aku biasa dgn ketiadaan dia. But it's failed okay? Tak berkesan pun kat aku. So do him actually. :'D Luckily dia nak text and call me like usual.

Okay,that's just a parts of our memories. Dah byk yg kami lalui bersama,susah pyh,sgla sakit hati and happy moment yg kami lalui,buat kami mkin syg satu sama lain. But what happened then? Aku tak dpt bertahan utk satu tahun lagi,utk tunggu dia kembali ke Malaysia. :'( It's my fault. Even time aku terima my boyfie now,80% of my love is still for him. Boyfie tahu pasal dia,pasal hubungan kami 'cause aku dah cerita kat dia dari A-Z. Then boyfie said,bkn kehendak kami masing2 utk berpisah,tp yg sbenarnya masa dan jarak yg memisahkan kami. Then boyfie also said yg dia mmg respect lah dgn cinta kami 2 sebab aku dah cerita kat dia dr mcm mana kami kenal and kenapa aku putuskan dia. Sampai boyfie sendiri terharu bila dgr kisah aku ngan dia tu. =.=' Haha.

And now,mesti hairankan,kenapa aku tiba2 buat entri pasal my precious 'diamond' ni. Sebab aku rindu,bila dah hampir bulan December aku mmg emo habis lah. Apalagi bila setiap kali aku balik kampung. Selalunya tujuan aku balik kampung memang nak jumpa dia selain sambut Christmas ngan family. :D Tapi lepas ni keadaan jadi berbeza la,no more him. :) Tak tau bila dapat jumpa dia lagi kan? Huhu.

So,i think lagu Back To December tadi mmg relate sgt la ngan aku. Huhu. The song is about the girl breaking up with her boy and really regretting it because the guy was really nice and he treated her amazing. But she didn't do the same and he tried so hard to do everything for her but she ended it,because she got scared. And even though she loved him,her fears won. She is saying sorry and wishing she could change her mind. So do i actually. Huhu. I do regretted it for let him go. And i wish i can turn back time,so that i can fix all the mistakes and would ever do the thing that shouldn't be. :( If not,mesti i would never been sakit hati all this while bah. Err.. I didn't mean that what i have now is not what i really want,i do love my boyfie now,'cause dah lalui mcm2 kesusahan utk brsama dia,just like what i've been through with yang lepas. So tak mau lah sia2kan lagi segala usaha tu kan? So,nak menyesal skrg pun tak guna juga bah,kan? Teruskan ja la.. Jgn pndg belakang lagi. Ambil semua tu utk dijadikan pengajaran. :)

P/s:Mula2 couple dgn boyfie,dia pernah tanya,time aku ucap kata cinta kat dia,setiap kata rindu aku and setiap kali aku peluk dia,adakah aku fikirkan ex aku yg bersama aku? Jujur aku katakan,mula2 ada la sesekali aku terfikirkan dia,tapi skrg tidak lagi la. Past is past. Let the past be a sweet memory to remember. :')


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Monday, October 31, 2011

L.U.C.K.Y

When L meets U meets C meets K meets Y,they will be a word. Yes! It's LUCKY. Hahaha. Why posting about LUCKY? Well~ Don't know lah kan,why in this few days,asyik da jodoh ja sama word LUCKY. Aih..
Few days ago,i posted up this sentence on my Facebook.

"My friend said,"Your bf must be a very lucky man to win your heart/hand."
I wish he feel that way too,friend. :) "

Then,one of my fb's friend commented laa.. He said,"Your bf is fucking lucky..not just very lucky..hehe..lucky man". Then boyfie also comment and ask this guy why saying like that. Then the guy answered him,"You two are in love,you loves her and she loves you and care about you and talk about you all the time (Amboi.. =.=' Ye ke all the time? Chicken chop btl la. Haha) And that makes you lucky man. Do you feel that dude?"
Then boyfie replied him,"don't envy me,i am lucky. :D Love stuff. Hehe."

Then i posted up again this sentence,"How do i know that i am lucky too to have you while they keep saying that you're lucky to have me? =.= #curious "

Haha.. Then the same guy commented me. Then boyfie showed up. LOL. It doesn't matter la actually. But i just a bit tak puas hati la since people always say he's lucky. Eh? Why??? Haha. Bukan apa bah.. Sometimes i also and really want to see and hear someone tell him that i am lucky to have him as my only one. I don't want them to tell me that he's lucky to have me,in front of me. It's useless sometimes. Haha. Mcm make me get jealous jak. Hehe. But nevermind la. It's my unmatured thinking. Biasalah. Umur pun masih 18. Still not fully dewasa. (Amboi.. Ngaku?? Haha) Yes.. Ngaku la ni. Hehe.

Bila fikir2kan,YES,he should feel that way and do realize that he's lucky to have me. Adoii... Not want to puji2 diri bagus ka apa. But,after apa yang kami telah lalui before ni,i think he should be more bersyukur bah. I've been hurted so hard last time by him,yet i still give him chances. People say i'm stupid enough to forgive and accept him back in my life. :( I know i've been hurted so much,like he never care about my feeling last time.Yes,i do feel stupid by doing this that time,but i just followed my heart.

When friends hear to my story about us,the first thing that will come out from their mouth is,"you're stupid,girl. He hurt you damn hard. But you still accept him and give him a second chance. If i were in your shoes,i will never accept him back. But one thing we puji about you la,in love matter,i do respect you. It's your heart. :) Not many people can do what you did."

Some of them also was saying this to me,"masih ada juga perempuan macam kamu,saya ingat dah tak da.". Yes friend,masih ada org yg sebodoh like me,yg dah dilukai sgt2,tp still want the guy that broke her heart. I don't call this a true love. But i do called it a sacrifice. Sepanjang 10 hari berpisah,barulah he sedar that i'm that valuable to him. Bak kata org kan,kdg2 perpisahan tu buat kita sedar,yg kita dah kehilangan/lepaskan org yg brmakna dlm hidup kita. Jadi,dgn kehilangan tu,kita akan lebih menghargai seseorg atau sesuatu pada masa akan dtg.

Yerrr~ Pjg pula berceloteh,tak sedar dah lewat mlm. Haha. So,next time lagi la blogging lagi k? Papai~ :)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Friday, October 28, 2011

Happy Forth Month Anniversary,Mr.S ;)

Bulan ke-4 pun muncul.
Alahai.. Sukar nak diungkap dgn kata2 perasaan aku skrg.
Yang pastinya aku happy la,kan?? Hehe.
Tgh mlm tadi,after pkl 12,dia msg and wish "Happy Monthsary sayang".
Ahaha! Tapi kan ke lebih mengharukan lagi kalau dia call and wish mcm tu?
Eh? Demand sgt aku ni. =.=

Tapi kan..
Semalam frust sgt sebab tak dpt jumpa dia.
Dah elok2 plan nak jumpa dr minggu lepas,alih2 tak jdi pulak?
Kenapa??? Sebab kereta takda. Cissss~~ =/
Kacau plan aku je kan?
Tgk apa dah jadi??
Gara2 kereta takda,aku dah seminggu tak jumpa dia.
Eh?? Baru seminggu je pun. Tu pun nak bising??
:D Kesahhh apa kan? Aku punya suka la nak jumpa dia. =.=
Rindu aar.. Tapi,tapi tapi.. Tapi apaaa??? =.=
Takpa la.. Minggu depan dpt jumpa lagi. (Hopefully lah.)
So,rasanya sampai sini je lah kan aku nak berblogging utk hari ni.
Kemalasan melanda ni. Akibat kepenatan bershopping hari ni. Hehe. :D
Papai~ ^^v



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Thursday, October 27, 2011

Setahun sudah berlalu,aku masih di sini :D

Aww~ Dah berapa hari tak blogging. Kan? Rindu tak? Haha. How's life? Ada baik tak? Hope semua okay2 je kan? ^^ Hihi..

Hari ni berusaha utk spend masa utk blogging,bkn apa.. Hari ni ada something nak share. :D Pasal apa? Tgk balik tajuk entry! Ngee~ :DD

Naa.. Hari ni dah bagitau ni kat korang,aku di sini dah setahun. Ho ye ho ye... \(^^,)/
Aku melibatkan diri dalam dunia blog ni dah setahun,so usia blog aku setahun lah ye?? Aww~ Tak sangka aku tabah dalam berblogging ni. Hahahaha~ *Ape kaitan kan?? Tarakk apa pun. :D

Tak caye ke blog aku dah usia setahun? Kalau tak caya,cuba tgk gambar di bwh. 


Nak info lanjut atau bukti yang lebih sahih,sila rujuk kat Daisypath kat bwh tepi sblh kanan ni. ^^ Dah tgk?? Caya dah kan? Hehe.
Cuba bayangkan... Kalaulah blog aku ni adalah seorang baby. Hahaha! Mesti skrg ni dia dah pandai berjalan kan?? Al-maklum la dah berusia setahun. Ngee~ Ah! Gedikss la sgt. :D

Mr. Bloggie,saya syg awak! Selamat ulang tahun ye kecik! :D Majulah sukan utk negara. Eh? Hahaha.
Ok lah.. Papai.. Nanti2 blog lagi. Esok kot? :D

Bertemu lagi kita di lain hari,di saluran dan tempat yang sama. ^^ Peace!



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Sunday, October 23, 2011

Truth About Girls







P/s: Guys!!! Take note. :D


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Tuesday, October 18, 2011

Kanak-kanak 2 tahun digilis kenderaan 2 kali di China

Semalam kita digemparkan dengan satu berita di mana seorang kanak-kanak perempuan yang berusia 2 tahun telah digilis kenderaan. Kejadian ini berlaku di negara China,dimana kanak-kanak ini telah digilis sebanyak 2 kaki. Lebih menyedihkan lagi apabila orang awam yang lalu di jalan tersebut tidak mengendahkan kanak-kanak ini yang terbaring kaku di jalan tersebut. Kejadian itu telah dirakam oleh CCTV yang terdapat di laluan tersebut. Syukurlah kerana akhirnya ada wanita separuh usia yang sudi menolong untuk mengalihkan kedudukan kanak-kanak tersebut ke tepi jalan. Semoga Tuhan memberkati wanita tersebut. (Amen). Laknatlah mereka yang tidak berperikemanusiaan kerana tidak terdetik pun di hati mereka untuk membantu kanak-kanak tersebut. Di manakah nilai perikemanusiaan manusia zaman sekarang? Agak sedih bercampur marah dan geram aku melihat video kanak-kanak yang telah digilis itu. Kesian dia. Bayangkanlah kesakitan yang dialaminya. :(


Sekarang kanak-kanak ini dilaporkan sedang berada dalam keadaan kritikal di sebuah hospital.



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Thursday, October 13, 2011

Some happiness

Sorry for didn't write any for this few days. It's not that i have no time to blogging but i just too lazy to do some update. It's not because i have nothing to share,I do.. But,like i said,i'm lazy enough this week. :D I received a few good news in this week which made me so happy and grateful.


1.
Dear God,thank You for giving me the best gift in my life. I've waited for more than 11 years for my wish to come true. I started to prayed since that for my wish and dream to come true. And you've granted my wish,you've made my dream came true. I thank You for brought back the person that i really wanted to see from years ago. :') It's the biggest ever blessing from You to my family. I was give up once since i've waited so long,but see? You gave me what I need the most. Do place my family in Your hands,Father. Shower my family with Your love and do bless them in what they do. I thank You for what You've did to us. YOUR PLAN'S ARE SO BEAUTIFUL TO ME. :')

2.
I just knew that i'm still loved. Although i have wrong towards >you<,>you< still love me. Yes,I do regret for letting this 'diamond' go before. I still regretted it. :'( I'm so sorry for these 2 hearts. But what can i do? They say,"you deserves this 'diamond',dear". All i can say is,"no..I'm don't deserve 'it'. 'It' is just too good to me." But seriously,i can't turning back and just close my eyes. I've done wrong and just can't simply to forget all thing just like that. And it is what will makes me regret for the rest of life. The existence of the 'diamond' such a beautiful thing that ever happened in my life. :')

I think that's all i want to tell for now. :) See ya for the next 'love letter'. ;)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Friday, October 7, 2011

Bengkel Teknik Menjawab Kertas Pengajian Perniagaan

Hari ni,seharian aku berada di Hotel Telang Usan,Miri utk menghadiri bengkel PP. Huhu.. Tak sangka pulak terjumpa kawan aku,si Fizan kat sana.. Mula2 aku tau yg student Form 6 dr Kolej turut serta pun,aku dah tercari2 kelibat budak ni. Kot2 ada. Tp xda plak. Last2,terjengul jugak muka budak2 kolej ni. Terkejut aku tgk budak ni pun ada sini. Huhu.. Ada jugak dia rupanya.. Kami sempat la bertegur sapa. Cewah! Skema sungguh ayat aku. Haha. =.='

Tp rasanya agak berbaloi la juga aku dtg ke bengkel PP ni. Byk info and tips aku dpt utk persediaan STPM thn dpn. Huhuhu. Walaupun aku dgn pyh nya menahan rasa mengantok,tp aku dgr jugak. Selama berjam2 aku kunyah Wrigley's Doublemint Chewing Gum aku semata2 menahan rasa ngantok. Haha. Sampaikan chewing gum aku tu dah takda rasa manis. xD

After tea break,aku jumpa si Fizan ni td,loya punya loya,dia plan nak ajak aku and hubby utk keluar hjg mggu ni. Aiseehhh.. Aku tak dpt la. Kereta kena control. :p Then bila dah habis lunch time,Fizan balik!! LOL. Sdgkan masih ada lagi part 2 sesi ceramah kami tu. Aku ingatkan dia balik kejap je,sebab kami diberi masa selama 2 jam utk berehat,tujuannya utk memberi laluan pelajar Islam pergi menunaikan solat. Tp nak tau apa?? Kwn aku ni dia pergi terus tak kembali lagi ke bilik bengkel kami. LOL. Brutal sungguh budak ni. Eh? Biasalah.. Dia kan MDK. :p Apa tu? Erm... biarlah kami saja yg tau. :p Ewah2.. Kwn aku kata dia hensem,tp dr tepi je la.. LOL. =D Aku gelak je dgr ayat terakhir kwn aku memuji si Fizan ni. :)

Erm... balik2 dr bengkel ni,aku penatlah. Masih terasa lagi kepenatan aku ni walaupun baru pukul 9pm. Mana tak nya,aku berada kat sana dari pkl 6.40am lagi smpai la pkl 4.40pm. Smpai rumah dah pkl brpa lg? Huhu. Oklah.. Malas nak cita. Ni link penceramah kami td kalau nak tau tips2 berguna utk yg bakal menduduki STPM kertas Pengajian Perniagaan--> Laman Pengajian Perniagaan STPM Cikgu aZLy . Good luck bagi abg2 kakak2 senior di SMK Riam yg bakal menduduki STPM 44 hari lagi. God bless you guys! :)

Dari kiri:Beth,Fenny,Chak Kai,aku & Ana
Ada gaya model tak kami? Hehe :D



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Thursday, September 29, 2011

Wordless Thursday ^^

Yesterday,it's our 3rd monthsary. :) I just can't say any thing to express my feeling right now. It just..i want to see him in front of me all the time,if it could be real. :) But i know it wont. Anyhow,i came to see him last night. But it just for a while. He got his plan with friends,so do i. But if could,he can join us or i can join him and the gang. But i couldn't left my friends just like that since i'm the one who brought 'em out. =/ I feel bad for that. In dilemma for a while. Hubby texted me,asked me to join him. Then,i excused my self from my friends and told them to let me get my boy for a while and if they want to go home,just give me a call.

Though it's a ladies night (LOL),i went to see my boy at his's boy friends's apartment and they having 'dance on the floor' there. The apartment is just such a night club. My mouth stuck with O-shape when i entered the house. Man! I became SAKAI seeing the disco ball on the ceiling. Hahaha! If only i could make one on my own room exactly like that. :p But betteh don't,later mum kill me. :D Almost 11.30pm,i asked hubby to go home. Then i pick my friend's up at Taman Awam,where i left them before that. Huhu. I went home around 12am. :)

Going to school today,i don't talk too much. Just enjoyed my self doing my stuff while the rest is chit chat and LOL-ing all the times when get the chance to do so. :) I studied in the class and pay a bit attention more than usual. Until its the time to go home,i don't talk much also and my friends asked me whether i'm okay or not. I said i'm okay. Like usual. :) But i guess,today is my wordless day. Save saliva and rest my mouth. LOL. =.='

Now,i misses my man. :( When will i could see him again? It just i don't know why i always misses him. But do he miss me too? I've no idea about that. We seldom texting now because he's working and after went home in the evening,he spent his time to sleep. I'm very understanding tho' so i let him be in his dreamland for a few hours. ^^ The next day,same thing happened again and so on.. I have no comment to put on. I just want him to know,no matter what,i hope he always love and misses me too like i do. :') And his love towards me will never change due times.

P/s:Happy 3rd monthsary my love. ^^
Lots of love,


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Monday, September 26, 2011

Berkenalan Dalam Laman Muka Buku

Disuatu ptg,burung2 sdg berkicauan,ada yg bkerja,ada yg brkebun.. Eh? Haha. Abaikan.. Tak tau nak buat intro mcm mana. :) Hehe.. Ptg td aku tak tau la cam na blh tergerak hati nak search pasal Najwa Latif. Aku rasa ramai dah tau sapa dia tu. Alaa.. Gadis You Tube tuu~ Yang skrg ni tgh meletup dgn single Cinta Muka Buku nya tu. Hehe. Search punya search,terjumpa blog dia. Kalau nak view, click sini ok? ;) Then,aku pergi la search kat You Tube utk dgr lagu dia tu. Aku actually tak minat lagu ni.. Tp aku suka dgn satu baris lirik dia,cuma yg tu je.. Huhu. Baris lirik yg aku suka ialah "kita berkenalan hanya dalam laman muka buku". So,aku search lirik lagu ni jugak utk tahu keseluruhan lirik lagu dia. Kan aku tak tau sgt lagu ni?? :D Tp pa2 pun,lirik yg sebaris tu je yg tetap aku suka. Yg lain,tak lah.

Cinta + Muka + Buka = ?? (LOL)


Kenapa suka lirik sebaris tu je??
Sebab lirik yg sebaris tu buat aku teringat sesuatu ttg aku dan dia. :) Ya. Kami berkenalan dlm laman muka buku ni la. Hehe. Tp tu pun lebih kurang hampir dua tahun lepas. (T.T) Aku pun tak ingat dah.. Time tu,dia main add2 je,and aku pun main approve2 je. Just enough with say "thank you for the add",lepas tu langsung takde tegur dah. Lagi pun dia hanyalah stranger dlm hidup aku,and aku pun stranger dlm hidup dia. :) Lagipun dia tak tegur2 lepas tu,so aku pun tak tegur la. Aku ni,kalau org tak tegur,aku pun tak la. Lagipun dah tak kenal,nak tegur pun awkward je rasa. :D Cukup la setakat aku view2 info dia utk mengetahui dia ni siapa sbrnya. Lama2 Beberapa bln kemudian. Tertgk post dia up kat home page fb aku. Oh! Dia dah ada gf. Oh ok~ Aku no comment la. Tak kisah pun. Bkn hal aku. ^^v Ada la jugak view2 siapa gf dia time tu. LOL! Aku ni agak curious la nak tau sapa couple ngan couple. Bkn dia je,dgn org lain pun aku akan buat cam ni tau? Saje nak keypoh ngan love life org lain. Haha. Mula2 aku tgk muka hubby aku ni kat fb,ermm.. mcm tak caya je kan tu dia,ke org lain?? Sebab muka nampak matang dr usia sbnr. Huhu. Dia ni just tua setahun je dr aku. :DD Then,bila dia dah ada gf,aku view skali lagi,just nak tgk sapa ngan dia time tu. Then.. ermm.. Malas nak komen sal gf dia. Biarlah aku je yg tau. Tp opinion aku trhdp that girl bkn yg jahat2 ok?? Sekali lagi aku tegaskan,BUKAN PANDANGAN YANG JAHAT2 OK? Hurmm.. Sorry la,kena mention 2 kali,kot2 nanti ada org buat2 tak fhm and putar belikkan ayat aku. Or mungkin saja2 nak salah pandang dgn apa yg aku taip. =/ *Abaikan.. Nanti tak pasal2 aku membebel.Tp ntah knpa keadaan mula berubah. Ceh~ Ayat main peranan! :D Haha. Dgn secara tiba2 ja kami dua blh jd rapat. Eh? Stranger blh jadi rapat ngan aku? Errr... Tak sangka kan?

Mcm mana semua tu blh terjadi? Ok,kalau yg ikut kisah aku dr awal tahun ni or mereka2 yg rapat dgn aku,mesti tau mcm mana kami berkenalan and mula rapat. Yes! Once again,it is through Facebook. ^^ Hanya kerana satu album gambar yg aku upload kat fb tu la,yg buat dia tertarik utk tegur aku. Itupun through inbox. LOL. Aku yg agak excited dgn hidup baru aku sbgai part timer kat sbuah hotel tu pun,agak terkejut dgn kedatangan inbox dr dia. Dari org yg aku langsung tak kenal,tak pernah tegur dan sebagainya. A stranger. =.=' Itu pun dia inbox just nak tanya and bgtau yg dia trnampak la gmbr2 aku ngan part timer hotel yg lain. Ok. His point is why tak pernah nampak aku kat hotel tu before ni? Sebab dia pun worker kat hotel tu. LOL. Dia baru 4 bln kot keja kat sana time tu. Aku ni? Bru 2 3 hari buat part time kat situ. Haha. Aku bkerja di company yg sama,cuma lain department. So,since that day,dia selalu inbox aku,tp layan tak layan je sebab tau yg dia tu sudah berpunya. Erk?? Lalala~ Lagipun aku pun sudah berpunya time tu. Hehe. So inbox dia,selalu la aku lambat2 reply. Smpai la satu tahap,dia kata tak dpt nak inbox2 lg. So kalau da pa2,msg la dia kat tut tut tut (dia bagi number). Then dia pesan jgn reply inbox tu. Aku mula2 abaikan je inbox tu,dpt agak dah apa yg terjadi. Ni mesti ada kaitan ngan gf dia time tu. So,aku pun mls la nak sibuk utk tanya2 dia apahal. Lgipun aku fikir ok la cam tu,at least dia tak pyh tau number aku. LOL. Tp krna curiousity aku yg agak tinggi ni =.=' aku msg dia la,tanya utk dptkan kepastian. Eh? Apa yg aku agak tu,btl apa? Nehh~ Hmm. Tp aku fhm la dia sapa,aku sapa. So,msg2 dia aku selalu lmbat reply. Da gak dia merungut,mmg style aku cam tu ke,kalau org msg,aku lambat2 reply? LOL. Bkn smua org aku buat cam tu. Mengerti akan keadaan masing2 bah. :) Lagipun aku tak nak di cop merosakkan 'rumah tangga' org or dituduh perampas. Syukurlah takda. Huhu.

Boyfie ni dulu,time kami masih berkawan and masih milik org lain,time aku ada mslh,aku tak cerita kat dia. Haha. Gila apa ko nak cerita mslh kau kat org yg kau baru kenal?? Kat lelaki pulak tu. Heh! Mmg tak patut. Lagipun dlm bln Febuari and Mac lepas,serasakan mcm hidup aku sgt menekankan aku. Huhu. Semuanya berkaitan ngan perasaan. Damn! (:T.T:) So,dek krna tekanan,apalagi,fb la jd mgsa,tmpat aku menabur sgla rasa mrh and sedih. Huhu. Frust sbnrnya time tu. Ha ha ha ha ha! Ok. Tak lawak pun. =/ Hurm.. Boyfie time tu ada terbaca status2 aku yg cam apa dah tu,so dia text,tanya pesal sedih2 ni,ada mslh ke,kalau tak keberatan blh share kat dia. Kot2 dia blh bantu. At least kalau tak dpt bantu pun,ckup la skdr jd pndengar je. Sekurang2nya ringan sikit beban dihati kan? Tp dia tak pksa la aku cerita. Aku time tu mmg agak keberatan la nak cerita,so aku just kata,tak pa la.. Abaikan. Tp mkin lama,aku dah tak tahan dgn mslh yg aku alami,so sedikit demi sedikit aku buka cerita kat dia. Uh! Tp sumpah,aku rasa tenang lepas tu. Huhu. Lagipun dia bagi aku kata2 yg sungguh menenangkan. Aku tak tau knpa.

Masih lagi aku ingat,setiap mlm aku menangis kerana seseorg,mcm mana sekalipun si dia ni pujuk aku,bagi aku kata2 semangat,tp aku tak dpt nak buat2 apa. Aku tetap ikut perasaan,nangis setiap mlm. Huhu. Aku tak pernah cam tu tau? Menangisi seseorg yg sah2 bkn milik aku. Huhu. Tp si dia tak pernah give up utk bagi aku kata2 semangat tau tak? Walaupun aku selalu buat misi dia utk menenangkan aku gagal. LOL. Epic fail. :D Eh? Yaka? Haha. Pa2 ja la.. Tp dgn tu,aku rasa tenang ngan dia. Tenang ke? Haha. Tak lah,aku rasa senang je ngan dia. So,dgn secara tak langsung,aku dan dia jadi best friend. Kami sama2 share (bukan semua hal) utk brkongsi pndpt. Rasa2 nya kami dua sama2 perlukan seorg kwn utk brcerita. Ya.. Itu la yg dia prnah kata before ni. Dlm bln Mac mcm tu,aku baru tau yg dia dah sebulan break ngan gf dia. =.=' Aku tak tau pun pasal tu. Tp bila difikir2kan,buat apa aku nak tau ttg kisah cinta org kan? Ttg kisah aku sndiri pun tak ter-handle,apa lagi nak sibuk ttg kisah cinta org. Huhu. Lepas tau ttg perpisahan mrke tu,aku terus la tanya utk kepastian bhwa bkn aku yg jdi punca mrke putus. Dia kata ya,bkn aku. Takda kena mengena pun dgn aku. Once again,syukur~ Hmm. Tp dlm tempoh sebulan selepas tu,konflict dtg lgi. Entah mcm mana blh terjatuh 'tangga',aku pun tak tau la. Ex dia merayu or cuba pujuk aku utk terima si dia. Tp aku berkeras kata,aku tak boleh. Kot ye pun,bkn time2 cam ni. Huhu. Entah la.. Sedikit demi sedikit,mmg ada rasa syg kat dia ni,tp time tu tak nak lyn sgt perasaan tu sbb hati masih blm sembuh. Uwaa~ Tp sebulan kemudian,dlm pghujung bln April,kami officially couple. Huhu~ Tp lepas tu,ada la pasang surut nya hbgn kami. Cuma aku hrp perkara yg dah berlaku dulu tak berulang lagi. Huhu. Sedih sgt bila stiap kali ingat hal lama. :'(

Last but not least,"It's an amazing feeling to realize how one person who was once just a stranger suddenly meant the world to you." He was a stranger for me but now,he's the most meaningful person in my life. ;) 



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Saturday, September 24, 2011

Disaat aku harus membenci,aku telah berikan cinta.

Aku penat tp still nak buat entry ni. Dari semalam nak buat,tp aku tewas awal. So,before aku tewas awal hari ni,aku ambil kesempatan untuk blogging. Lagipun mcm byk masa ja utk aku buat entry ni,lagipun boyfie langsung takda msg aku time ni. :'( Haiz.. Ya,boyfie selalu org yg pertama aku fikirkan selain family aku. Bila dia tak msg,aku rasa sunyi sgt2. Bila dah sunyi start la aku boring,bila dah boring,time tu la aku tercari2 dia. Bila dah asyik tercari2 tu la aku jadi rindu. (:T.T:) Tapi boyfie tu tak tau la rindu ka tidak. Mcm tak jak kan? Bkn nak apa la kan.. Tp kdg2 agak terasa la jugak. Jrg dia ucap kata rindu apatah lagi nak kata I LOVE YOU. Then bila jumpa,aku selalu tggu dia dulu utk ucapkan kata2 tu,tapi ended up dgn aku frust sendiri and biarlah aku yg ucapkan dulu. :'( Ini perkara kecik ja kan? Tp tgk la,benda kcik cam ni juga blh buat aku rasa sedih. Bila aku kata,"mesti ka syg yg ucap dulu?" Then dia kata,"takkan tu pun nak berkira sapa yg ucap dulu?" Then aku pun,ok je la. Haiz.. Lemah semangat aku.


Setiap kali nak jumpa,aku mmg excited. Yalah.. Even tak jumpa sehari pun aku rindu tau? Aku sanggup je drive selama 25 minit dari rumah aku utk pergi jumpa dia. :( Tp kdg2 bila aku bawa jumpa skjap,dia tolak,sebab malas nak keluar. Dgn sedikit perasaan kecewa,aku ikut je la kata dia. Syg punya pasal kan? Plus,tak nak dia marah jugak kalau aku berdegil nak jumpa. Bila dia yg bawa jumpa,aku mesti tak nak hampakan dia dgn mengatakan "sorry dear,I can't." Kalau boleh aku nak aku ada bila dia perlukan aku. Tak kira masa. Sebab tu la aku akan cari jalan utk pastikan aku dpt jumpa dia secepat yg mungkin.

Buat entry ni pun aku dah bergenang air mata,apa lagi bila duduk sorang2 kat rumah and fikirkan dia. Entah apa la dia buat skrg ni kan? Td dia bawa jmpa,aku tak tau la knapa. Then dia kata cancelled,he might be out with his father. So,aku tanya dia ada apa sbrnya ni and knpa dia nak jumpa. Tp dia langsung tak reply. Sampai la skrg ni,dah berapa jam dah,dia still tak msg aku balik even aku dah bagi dia 2 3 msg. :'(

Semalam dia luangkan masa seharian main dota kat cc. Aku balik sklh semlm,aku tak tau pun dia dah kat cc. Dia ni bila dah dota dpn mata,aku akan diabaikan. Kurang diberi perhatian la. Tp semalam,dgn migrain yg teramat menyeksakan,aku rasa nak tido bila dah smpai rumah. Lgpun,belah ptgnya nanti nak kuar lagi ngan mummy. Boyfie pun tak reply msg aku bila aku kata aku dah balik dr sklh. So,aku tido je la.. Time aku tido tu,ada dia msg. Sejam kemudian,aku bgn,baca msg dia tu,terus aku call. Tp dia reject first2,aku call lagi,baru dia angkat. Huhu. Aku tanya dia kat mana,dia kata kat cc la. Aku dgr je dia kata kat cc,terus aku kata "oklah..mainlah sana" and end the call pastu tanpa sempat dgr dia kata apa2 sebab aku tau panggilan aku mengganggu focus dia utk berdota tu. Huhu. Bila aku dah bgn pkl 2 lebih tu,aku check hp,still,takda satu msg pun dr dia. Dgn perasaan hampa,aku bersiap2 utk keluar. Aku keluar pun aku tak bagitau dia,biarlah.. Cam tak penting jak kan? Aku bagitau pun,bkn ada respond nanti. Sampai la aku balik rumah ptg semalam,dia still tak msg. Ok,aku still dpt sabar. Tp rindu tu,dah tak dpt ditahan lagi.

Balik rumah,aku terus on9,kot2 dia ada on9 ke apa. Aku post status and buat report la kononya td atas apa yg aku buat sepanjang hari tu,last word aku kata,"IMISSESHIM" Hampir 50 minit kemudian,baru dia ada comment situ. :( Sumpah semalam mmg aku terasa sgt2. Dah mlm dlm pkl 9 mcm tu baru la aku dpt texting ngan dia cam biasa. Bkn baru kali ni aku terasa diabaikan,tp setiap kali dia berdota tu la,perasaan diabaikan tu wujud. Dia kata "Nothing could change that". Means that tabiat dia mengabaikan aku time dia berdota la.. Takkan dpt diubah pun. Huhu. Lelaki mmg cam tu la bila dah bertemu dgn dota ni. Even abg aku sendiri pun gamer juga. Mmg addict la. Blh tahan smpai 24 jam tak tido gara2 main dota tu. Tp abg aku lyn W.O.W la. Bila dah main tu,abg aku blh tak lyn tunang dia. Huhu. Tp at least aku tgk,kalau tunang dia msg or call,dia akan layan la. Cuma aku tak tau la bakal kakak ipar aku tu,blh sabar ke tidak ngan tabiat abg aku tu. Huhu. Tp kira ok je la,sbb abg aku lyn dia punya msg. Yg aku ni??? Boyfie langsung tak reply pun msg aku. Kecuali la kalau dia dah nak balik dr cc tu. Huaaa.... D:

Aku tak tau bagaimana perasaan dia pada aku skrg ni. Adakah masih sama seperti selepas pergaduhan besar kami 2 bln lepas,ataupun dah semakin kurang. Sering terngiang2 lagi bila dia kata "I'm not a truly lover". Tp since last kami bergaduh besar tu,dia kata aku la perempuan pertama yg dia btl2 cinta,sbb selama ni dia kata dia tak kisah pun kalau dia kehilangan kekasih. Tp dgn aku,semuanya berubah,dia tak nak kehilangan aku sebagaimana aku juga tak nak kehilangan dia. Tp skrg ni,aku dah jarang dgr dia ucapkan kata cinta. Aku tak tau kenapa. Mngkin bgi dia tak perlu la nak ucapkan semua tu. :( Aku fhm,mmg la kdg2 kita tak perlu kata apa2 utk menunjukkan apa yg kita rasa,kita blh tunjuk melalui perbuatan kita.. Tp kdg2 aku perlu juga dgr kata2 keramat dr dia. Kalau tak aku akan tertanya,adakah dia masih cintakan aku. :'(

Beberapa hari lepas,aku baca semua older posts aku pada bulan Jun lepas,semua tu buat aku sedih bila aku teringat segala yg berlaku pada bulan tu. Now,aku masih teringat lagi,ramai yg tak setuju bila aku masih nak kan dia balik dlm hidup aku. Aku tak peduli la mereka kata aku bodoh ke apa sebab aku buat keputusan cam tu,sebab aku mmg dah teruk sgt dilukai waktu tu. Even besties aku sendiri kata,mereka tak pernah lagi tgk aku sedih smpai tahap mcm tu,mereka tak pernah tgk aku diperlakukan seperti tu. Aku akui,ramai yg mrhkan my boyfie sbb dah lukakan aku. Tp apa? Aku still pertahankan dia dpn kwn2 aku. Mula2 mmg aku pun mrh juga dgn boyfie aku tu,ada rasa benci.. Tp disebalik rasa benci tu,perasaan syg & cinta aku masih lg kuat & segar utk dia. Sebab tu aku kata,disaat aku harus membenci,aku telah berikan cinta. Aku tak peduli kalau mereka kata aku bodoh,tp aku bodoh sebab aku cinta. Aku terima keburukan dia,aku sanjung kebaikan dia. Nobody's perfect bah. So do i. Mngkin dia teruk di mata mereka,tapi dialah yg terindah di mata aku. Aku memaafkan dia yg telah hancurkan hati aku dulu. Skrg? AKU MAKIN CINTA DIA ok?

Tlg jgn musnahkan cinta aku terhadap dia. Doakanlah yg baik2 utk kami. Jgn bawa pengaruh jahat dlm hubungan kami. Aku mohon. Aku pun harap boyfie tak berubah. Tlg jgn berubah dear. Keeps loving me. Keep the love for me..only for me. :( Prove them that their opinion towards you was wrong and they was wrong to put the blame on you for what you've done to me before. :( Prove to me,i'm not wrong to choose you and gave you the chance. :'( Wish you know what i feel right now. Yes,i am crying and dying inside right now. Not my intention to bringing up the past,and not my intention also to tell the world the bad side of you. No! You're not that bad. But i want they know how meaningful you are to me and how much i love you. :'(

I love you hubs! And i misses you so badly.




Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Wednesday, September 21, 2011

Student Economy (L6A2) SMKR 2011

Hai awak,hai kamu,hai semua.. Haiii haiii.. *berapa kali nak say 'hai' la kan? ^^ hehe..
Okay,kali ni,nak cerita pasal students Economy kelas L6A2 kat SMKR. SMKR?? Pe tu? SMK Riam la. :)
Haha.. Sudah berapa bulan aku masuk ke Pra-U sklh ni kan,tp aku belum lagi kenalkan classmates aku kat korg. Wee~ Biasalah,aku blm ckup sumber utk buat entri ni. *Alasan munasarawak ni.. Hehe. :D

Sudah 4 bln aku berpindah ke sklh ni,baru skrg aku berkesempatan nak kenalkan mreka kpd anda semua. That's mean,sudah 4 bln jugalah aku meninggalkan rakan2 Pra-U aku kat SMK Luak. Huhu. Agak sedih juga lah bila teringatkan mereka di sana,sampai skrg aku masih merindui rakan2 yg rapat dgn aku kat SMKL tu. Terutamanya Catherine Chong dan Abdul Rasyid (tapi skrg dia dah smbung study kat Poli Mukah). Apa2 pun,rakan2 yg sama2 ngan aku berjuang utk SPM tahun lepas seperti Leticia Ria (study kat Matrikulasi Labuan) ,Noor Azreena (anak kpd Puan Pengetua sklh aku..huhu..dia skrg ni study kat Terengganu), dan Siti Aishah (bestfriend aku yg sekepala ngan aku,skrg study kat Fajar College). Semua dah bawa haluan masing2 kan? Huhu.. Tgk la bgaimana masa dan jarak memisahkan kami. :'( Tapi time cuti raya yg lepas,aku berkesempatan beraya brsama mereka pd lebaran yg ke 2. Nak tau apa yg kami lakukan sepanjang hari raya ke-2 tu?? Sila click sini .. Mereka tu semua la yg rapat ngan aku. Huhu. Eh? Cam jauh menyimpang je kan cerita aku ni dgn topic asal. Haha. Mmg tak sesuai jadi pengarang la aku ni. Suka je nak flashback. Haha. Cam kenal je ayat tu? Ermm.. ABAIKAN. :p

Nak dimulakan cerita,pada 24 Jun yg lepas,aku secara rasminya menjadi pelajar baru di kelas L6A2 di SMKR,sekaligus menjadi warga SMKR secara rasmi. Oh God! Fyi guys,aku tak pernah pun terfikir akan melanjutkan pljrn kat Pra-U SMKR ni dulu. Huhu. Tapi skrg,itu la yg trjadi. Hoho. Pindah sini pun sbb rmh aku lebih dkt dgn SMKR ni berbanding dgn SMKL. Huhu. Jadi 'pelajar baru' agak seronok juga la.. Dulu asyik2 aku yg gelar org lain cam tu kan bila stiap kali ada student bru masuk kelas. Huhu. Tak sangka pulak skrg ni,aku yg merasa digelar cam tu. Haha. Amekk kau. :p Mula2 aku masuk sklh ni,mcm2 pndangan aku terhdp sklh trsebut. Haha. Nak tau apa? Mari baca komen2 aku ttg sklh tu kat entri terdahulu-->SMKR . Erm.. kwn2 yg dari SMKR,jgn kecil hati ye dgn komen2 yg aku berikan tu. Huhu.. Itu pdgn aku sebagai warga baru di sklh ni. Itu kisah lama la ye? Lupakan je lah ye. Hehe. Terimalah kritikan dgn terbuka ye kwn2? :D

Ok.. The show was on.. Sesi orientasi pelajar2 L6A2 SMKR pun bermula,dari skrg.. *bunyi drum..
Kita mulakan dgn Ketua Kelas. Hoho..


Beethrise

Beethrise ni berbangsa Iban. Bagi aku,dia seorg yg gila2 juga,mcm aku ni.. Huh.. Mmg geng merapu aku dlm kelas pun. Haha. Tapi kdg2 aku tgk dia ni complicated la jugak org nya. Kalau dia tgh jiwa kacau tu... Haaaa... Kejap2 ok,kejap2 tak ok.. Kdg2 aku pun tak faham. Haha. Tp kalau bab2 buat homework,dia mmg rajin la.. Ada inisiatif nak siapkan homework,tak mcm aku ni. Suka delay2. =.=' Hehe.

Sekarang,meet our Penolong Ketua Kelas pulak..

Kong Chak Kai
 Ini apek.. Jejaka L6A2 yg paling jambu. Hahaha. Jambu ke??? :p Pa2 lah.. The only Chinese guy dlm kelas. Student Science sbnrnya,tp pindah masuk kelas Economy,sebab menurut beliau,susah nak study Math utk Form 6. Hoho.. Kira top student dlm class la dia ni. Mula2 aku knl dia,makk  bapakkk! Kata2 dia dlm bergurau tu byk yg menyakitkan hati. Tapi skrg dah ok la sebab dah rapat. Hoho. (^^)v

Skrg giliran utk aku perkenalkan,bakal ahli2 ekonomi L6A2. Haha.. Kononnya la. AHLI EKONOMI la sgt.. Bljr subjek tu pun nak tunggang langgang,ada hati nak gelar diri AHLI EKONOMI. :D Takpa.. Pasang angan2 dulu. :)

Alvin Ambros
Yang ni,mcm muka org India pun ada jugak kan? First time aku tgk dia ni,aku ingat dia org India. Rupa2nya Iban je beb! =.=' Entah dr mana la dia dpt rupa ke-India-an dia tu? Takpe,nanti aku Mission Impossible dia. Haha. Dia pun salah satu dr geng merapu aku. Ketua merapu segala rapu. :D Takde dia,blh sunyi jugak kami sekelas. Ahh.. Kalau dia tau aku kata cam ni,mesti sebesar serombong kapal lubang hidung dia. Haha. Dia chubby,tapi comel. Haha. Aduhh! Mesti makin besar serombong dia lepas ni. =.=' Hehe.. Jgn mrh! :D Gurau je... Mcm tak biasa kan,Alvin? :p


Chang Siaw Chen
 Amoi ni pulak.. Tgk muka je dah tauk kan bangsa apa? Anak Cina punya olang la.. Satu2nya student dlm kelas aku yg giat aktif sebagai Ahli Koperasi. Dia baik,sweet je kan? Pas tu pandai pulak tu. Huhu. Aku bila nak pandai ni?? Asyik puji org je pandai. Huhu.


Dayang Nur Syazwani 
Dayang ni pulak.. Satu2nya student Muslim dlm kelas. Aduhai.. Mcm terbalik pula fenomena kat SMKR ni dgn SMKL kan? Kalau kat SMKL,byk Muslim drpd agama lain. Tp kat SMKR ni,byk Kristian drpd Muslim. Dayang ni,duduk sblh aku je dlm kelas. Dia jenis org yg rushing,kuat menggelabah tp pandai cover. Haha. Itu aku suka. Bijak cover diri. Kdg2 suka merapu,cam akuy jugak. :D Tapi dia ni,suka buat kerja last minute. Aku tgk,dia ni pun mcm pelupa jugak,cam aku. =.=' Berapa kali nak kata 'cam aku' ni?? Hurm..

Kelvin Kalang
 Lelaki ni pulak,berbangsa Kayan. Duduk di sebelah kiri Dayang. Di mana tempat duduk aku dulu. Huhu. Dia ni la seorg pendiam dlm kelas. Kalau dia ada ke takde ke dlm kelas,cam sama je.. Takda effect lgsung bagi kami. Mcm org tersisih pulak. Bukan kami tak mau geng,tp dia yg senang mcm tu. Mula2 aku msuk kelas tu,aku ingat dia sombong giler.. Huhu. Tapi last2 dia ok la ngan aku. At least ada bertegur dgn aku. Cuma dia agak blur la sikit. Kalau dia tak fhm or tak dgr apa ckgu ckp,siap la aku jd kaunter pertanyaan dia. Selalunya cam tu la. Sebab before ni aku yg duduk dpn dia. Huhu. Tp dia ni kalau ada topik yg dia berkenan,nak juga dia ikut sama cerita or ketawa ngan kami. ^^


Rachel Jafta
 Haa... Yg ni pulak. Kwn merapu aku jugak. Brapa byk kwn merapu la aku ni?? Huhu.. Dia gadis Lun Bawang. ^^ Tinggal tak jauh dr rumah aku. Pergi and balik sklh sama2 je kami 2,sebab pakai van yg sama. LOL. :D Dia baru2 ni diberi jawatan Ketua Pengawas sebab KP yg sblm ni dah berhenti sklh sebab dpt UITM. Cett! Sepatutnya aku pun pergi,tp aku tolak. Huhu. :( Eh?? Lalala.. Sambung cita. Then.. Rachel ni,agak KREKKK la jugak. Mcm kami. Hoho.


Noel Roga

Budak ni pulak,baru2 ni tinggalkan kami utk menjalani PLKN dia dlm seminggu yg lepas.. Bln 12 nanti balik la. Tak lama tu. Hmm.. Bak kata Alvin dan Beth,dialah Pejuang Negara. Hahaha. Noel ni berbangsa Bidayuh+Kayan. Tp tak tau pun nak berbahasa Bidayuh,sikit2 je la dia tau. Kalau nak tau,aku dan Rachel pergi & balik sklh guna van parents dia ni la.. Noel ni baik,easy going,senang brkwn ngan dia. Menjadi pilihan hati si Beth. Haha (Gurau je..) Tp aku tgk dia ni,kdg2 pndai emo tiba2 la time kami se-geng cerita pasal masa dulu yg melibatkan perasaan. Huhu. Budak ni pun alim je kan? Hehe. Ce tgk sgla post dia kat Fb,semua yg brkaitan dgn agama. Ni kalau dihantar jadi mubaligh,mmg sesuai la.. Pasti tugas tu akan dijalankan dgn baik. Huhu. Mana kau nak cari org cam ni? Ko ado? Non-ado.. :D


Yuliarica
 Yang ni,geng merapu juga.. Dia berbangsa Kayan. Duduk kat depan sekali sebaris dgn mereka Beth,Rachel & Yong. Dia ni rajin la,comel je.. Hehe. Then,orgnya lawak. Senang la berkwn ngn dia. Dia kalau ketawa,aku pun tak dpt nak kalahkan dia. Haha. Dia ni suka gaduh ngan si Chak Kai tu. Kenapa pun aku tak tau la.. Tanya dia sendiri. Huhu. Bestfriend si Yong,kemana2 mesti bersama. :)


Winie Lirang
Winie ni,berbangsa Kayan jugak.. Bkn nak mengata keburukan org la,tp dia ni digelar oleh guru P.A kami sebagai Ratu Ponteng. Huhu. Yela,Winie ni selalu tak hadir ke sklh la. :( Dia selalu sakit la. Antibodi dia lemah kot? Kalau bkn dia yg sakit,mak dia yg sakit. So dia jaga mak dia yg sakit la kat rmh tu. Dia ok jugak,comel je kalau senyum. Mcm Doraemon. Haha. :D 


Yong Cheng Yat
 Yong ni.. Chinese girl yg terlalu suka baca buku dlm kelas. Yg pastinya buku bertulisan cina la. Novel kot tu. Aku pun tak tau la,sebab tak pandai baca tulisan cina. Haha. Tp ye la tu,novel. Kalau dah dia start buka buku tu dlm kelas,bomb jatuh dpn dia pun dia tak hiraukan tau? Mmg fokus giler beb. Even time ckgu tgh ajar kat dpn pun,dia concentrate je baca buku dia tu. Sudahlah dia mmg duduk dpn meja guru,aku tak tau la camna dia berani buat dek je baca buku lain dpn ckgu. Huhu.

Ok.. Tu je la yg masih berada kat lower 6 ni. Baru2 ni,Isnin lepas sorg kwn kami dah berhenti bljr. Sebab mmg tak dpt nak fokus dlm form 6 ni. So berhentilah,plus dia nak pindah daerah,ikut ayah dia.
Patrick Ripin
Ni lah dia,budak yg dah berhenti Isnin lepas. Dia ni,susah sikit la aku nak cerita. Huhu. Knpa yerkk? Sebab dia ni la manusia yg paling pelik aku pernah jumpa. Manusia paling pelik jugalah dlm kelas aku. Huhu. Tak dpt nak didescribekan dgn kata2 la kepelikan dia. Dia berbangsa Iban. Kalau dia bercakap,pelat a.k.a slanga Iban dia tu mmg ketara sgt lah. Adushh! Agak lawak la bunyi dia kalau bersuara. Selalu jdi bhn ketawa kami dlm kelas atas kepelikan dia tu. Then.. Bkn nak menghina,tp dia ni mempunyai dua lubang serombong yg agak besar la juga sampai dpt memuatkan jari dia ke dlm tu. Aduh! Masih teringat lg insiden minggu lepas dimana time tu kami dan student dr kelas sblh,iaitu budak Geo,lepak kat kelas kami. Topik kami masa tu adalag mengenai bulu hidung yg panjang. =.=' Mcm takde topik lain kan? Bkn apa topik tu yg diutarakan,sebab sorg budak Geo ni tgh brckp pasal si Patrick ni,mmg kutuk dpn2 la. Huhu. Kesian jugak sama si Pat ni kan? Perempuan tu kata,"cuba kau potong bulu hidung kau tu,panjang sgt! Geli kami tgk." So Patrick ni apa lagi,ambil kesempatan time kami tgh syok ketawa,dia luruskan dua jari dia (jari telunjuk dan jari tgh) kemudian meng-arah kan kedua2 jari tu ke dlm lubang hidung dia. Aku cun2 tgk ke arah dia time tu,trus menjerit. "PATRICKKKK!! Eee... pa kamu buat tu???" Trkejut aku tgk dia dgn slumba mamba cucuk lubang hidung time kami semua tak tgk ke arah dia. Tapi aku yg agak malang la sbb tgk perbuatan dia tu. Tujuan dia cucuk jari2 dia ke lubang hidung dia tu ialah utk atur bulu hidung dia yg pjg keluar tu. Huhu. Tp aku tgk free je jari2 dia tu masuk ke lubang hidung dia,sebab serombong dia tu kan besar?? Hehe. Aduh2.. Blh naik gila aku dibuatnya. Dah la.. Cerita pasal budak ni bkn main pjg je kan? Mereka yg lain pendek je.. Huhu. Special punya kes,so buat pjg la. Haha. :D


Baru2 ni dlm 2 minggu lepas,2 shabat kami telah pun berhenti juga,atas sebab dpt tempat di UITM Kuching dlm bidang Akauntan. Huhu. Kalau aku minta Akauntan hari tu,confirm aku dpt. Tp malangnya aku minta course lain. Kami 3 sama2 g beli pin number hari tu,sama2 apply utk ambilan November,tp aku je yg minta course lain dr mreka dua. Huhu. Yang berhenti tu jugak merupakan kwn aku time sama2 sklh rendah dulu,dan yg sorg lagi,shbt karib dia. 

Ezureen Flavin
Ni la kwn lama aku tu. Huhu. Gadis berbangsa Kayan. Tak sangka lepas 9 thn kami berpisah,thn ni jumpa balik. Tu pun utk beberapa bln ja. Huhu. Last day dia kat sklh hari tu,nangis gak dia bila dgr aku kata camni. Yela.. Dah elok2 jumpa balik lepas 9 thn tu,skrg brpisah lagi. Entah bila la dpt jmpa lagi. Tp tak pa la.. Ada jodoh,jumpa lagi. :') Miss you,babe! :(


Slyvia Jatum
 Yg terakhir sekali,gadis Kayan ni. Kayan jugak? Hurm.. Dia ni baik,kecil molek.. Putih,suka bergaul ngan dia. Tak lokek org nya,aku dulu suka minta kertas graf kat dia utk buat graf P.A.,sebab aku asyik trlupa bawa. Tp dia ok je,kalau kau minta kertas graf ke apa kat dia. Dia bagi je.. Haha. Dia jenis yg happy go lucky. Tak byk karenah la. :)

Tu je kot pasal rakan2 kelas Ekonomi L6A2 aku ni. Dah tak tau nak describe apa lagi kat diorg ni. Oh ya,gambar2 mereka ni,ada yg aku ambil dr koleksi aku sendiri,ada yg aku ambil dr FB masing2. Jgn mrh k kwn2 sbb aku copet gmbr korg. Hehe. Lgpun,ada yg aku dah maklumkan pasal. Diorg kata tak kisah. Eh? Ok.. Hehe. :) Dari apa yg aku cerita ni,so korg blh la agak berapa komposisi pjr Islam dan pljr bkn Islam dlm kelas aku. Then,berapa komposisi pljr berbangsa Kayan,Iban,Cina,Melayu dan bangsa lain dlm kelas aku. Sudah semestinya pljr yg beragama Kristian dan berbangsa Kayan yg byk dlm kelas aku. Huhu. Agak berlainan dgn situasi di SMKL. Lagi satu,bahasa yg digunakan oleh pljr utk brkomunikasi sesama pljr ialah Bahasa Melayu dan bkn nya bahasa Melayu Sarawak seperti yg digunakan oleh student SMKL. Trlalu byk perbezaannya. :) Walaupun aku sedih terpaksa meninggalkan SMKL dan aku tak berapa berkenan dgn SMKR,tapi dgn adanya mereka,kwn2 L6A2 aku ni,aku rasa selesa la. At least this is not awkward moment utk aku terus berada di SMKR ni. :)

Thanks for being nice to me,friends. I love you guys. ^^




Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)