CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Monday, December 26, 2011

My Christmas gifts

Talking about Christmas,well.. This is the best Christmas i ever had. I don't know how to express my feeling yesterday. Well yeah,for sure I'M HAPPY. :) I met my school's friends yesterday. Alvin,Rachel and Noel. Tak sangka dpt jumpa dia lagi. Ingatkan dah tak dpt jumpa lagi. :') Rindu sgt kat mereka smpai terasa nak peluk ketat2 je. LOL. Cuti katakan. :) Tapi yg sorang lagi tu,bkn dpt jumpa selalu dah.. Sebab? Sebab dia futher study kat Kuching dah. :( Syg lah Beth and Yulia takda kat Miri,kalau tak mmg reunion besar lah semalam kan? :(

The visiting starts when Rachel came to my place. Then we jalan kaki dgn di sinari terik matahari since we have no transportation. Ah! Abg tak kasi sy drive! Benci. Sampai hati dia kan,tgk adik dia jalan kaki. :( *haha..manjanya.. :D* Berpeluh2 jalan kaki ke rumah Alvin,nasib dekat,kalau jauh? Mau patah kaki,dah patah kaki,sapa nak hantar g hospital? Then sapa nak pay for the bill? Eh? Merapu la! :3 Tak minta pun. =/

Ehem2! Sambung cerita kita tadi. Dah smpai rumah Alvin,i called Noel,asked him whether he can come to Alvin's house,he said can.. Oh yeah! Finally can meet him. I met new friends also. Lee Ming,Sureng and Emman. :) That's my Christmas gifts. Tu je la.. Kira gift la sebab aku dpt jumpa Noel,then jumpa some kwn baru. Sapa tak nak kwn kan? Takkan nak musuh? Huhu. Org lain dpt present mahal2 yg dibeli dari shopping mall,tp aku punya gifts lagi mahal. Dpt friendship bah! Hehe. *Senyum nampak gigi* :D

We spent for hour at Alvin's place then pergi visited rumah kwn2 mereka yg lain,aku tak pernah jumpa,tapi ikut je lah. Can adapt myself with them. Ah! Awesome me right? Hoho. :D Then around 5.30pm,we balik rumah la. Aku penat,so aku tido la sekejap,sebab malam nak kuar lagi. Dah janji nak visit rumah kwn2 yg lain. Time malam semalam baru la aku tanya Noel something yg aku dah lama nak tanya,it's about our friendship. Hurm.. We promised that whatever happened,we will stay in this friendship. :') Hey.. Aku tak tau la org lain mcm mana,tapi aku,aku tak rela hilang kwn. Org kata,musuh jgn dicari. :D Naahh.. Kan kan kan?

But then,i'm sad because i don't know when will i meet my friends again. Even rumah dekat,then our hometown pun sama kat Kuching,and our family berkawan (tak la rapat sgt,just kenal2 cam tu je),tapi payah dah nak jumpa. But it's okay la. We have our phones,blh text2 calling2 kan? Facebook pun ada,tegur2 la lam tu. :) Even he takda dah lam class,i still have the others,Yulia,Beth,Rachel and Alvin. Dgn diorg la aku menggila lam class pas ni. :'D Huhu.. Okaylah. Malas nak menaip panjang2 sudah. After new year update lagi kot,sebab 2 hari lagi nak ke Kuching. Cousin kahwin kat kpg. I'm gonna use my new purple-dress that i bought last 2 days. Woohooo! :D Tak sabar.

P/s: Sorry takda gambar nak show. Btw,Merry Christmas everyone! :)


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Thursday, December 22, 2011

Bila saudara dari kampung datang ke rumah..

A'ahh.. last week,hari Ahad,saudara aku dari kampung dtg ke rumah. Tapi last night dah balik lah. Haha. Sepanjang 5 hari mereka kat sini,rumah ni terasa riuh je,tak mcm selalu. Huhu. Tp skrg dah sunyi balik. Ah~ :'( Sedih!

Sepanjang mereka kat sini memang hari2 lah kami keluar. Ye lah.. Takkan lah org yg pertama kali dtg sini,kita tak bawa jalan2 tgk bandar kan? Utk memberi penerangan dgn lebih jelas lagi,jom tgk gambar kat bawah! Lagipun aku type entry pjg2 utk cerita kat korg pun mcm la korg nak baca kan? :D Hahaha. Fhm sgt ler..

Lepak2 kat Sugar Bun Bintang Mega Mall with family. Eh? Where am i?
Ahh.. Tu.. Kan belakang sekali. ;)

With the siblings. We have our dinner at Sun City Restaurant.


Our family. :)


Mom with her big brother. :)


Cousin with her watermelon juice. Macam buat iklan ja. Haha.  :D


Credit to cuzzie. :) Me yg pkai baju hitam tu bah,smbil pegang rmbut dgn view ombak kat blkg.
Haha. Mcm dlm tv. :P


Me with 15 y/o cousin at Marina Bay. :)


Ada mcm model tak? :P


Credit to my bro. :)
Mcm best ja bergambar atas jambatan gantung kat Taman Awam. :P


Dgn family aku dr kpg. Ni lah mereka anak beranak. :)


With my aunt and cousin.
At Grand Old Lady (GOL).


Sempat main ngan kucing. Dia jinak! Saya suka. ^^


Gambar skema kami. Haha.

Huuu~ Tu je lah gambar2 yg aku mampu post. Tak leh post byk2.. Hehe. Tapi kan.. Ahh.. Aku sedih half happy sebab aku tak Christmas kat kpg. Beberapa hari after Christmas  barulah aku balik,tu pun sebab nak attend wedding cousin kat kpg. Tp bersyukur la sebab dpt blik drpd tak dpt langsung kan? :)


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Monday, December 5, 2011

Back to the old life

Org yg aku harap2kan sgt kepulangan dia sejak berbelas2 tahun yang lepas,sudah pun pergi sekali lagi meninggalkan aku macam yg sebelum ni. Haha. Ni kali kedua dan kali yg terakhir. Sorry,takkan ada lagi kali ketiga. Aku pun dah tak nak lagi dia muncul dlm hidup aku. Biarlah dia dgn kehidupan yg dia pilih skrg ni. Aku tak sedih pun,sebab aku dah puas bersedih selama bertahun2 ni. Apa yg aku rasa skrg ni adalah sedikit perasaan marah. :)


Dia ada ke dia takda ke keadaan tetap sama,masalah sana sini jugak. So apalah bezanya? Jadi dgn pemergian tanpa paksa dia tu,aku dapat balik kehidupan lama aku sekaligus dapat balik kebebasan aku. Eh? Lalala~ :D So after this,mungkin aku jarang blogging kot? Sebab dlm minggu ni aku akan ke Sibu selama 2 hari,lepas tu aku buat part time yang dah delayed dari minggu lepas. Lagipun tak lama lagi org nak Christmas dah. Aku pun tak tau la apa plan utk Christmas nanti. Takde feeling pun nak Christmas ni. Excited sikit je. Tapi rasa2nya mcm thn2 lepas jugak lah kot. K. Bye. :)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Thursday, November 24, 2011

Be Grateful with What You Have

So here am i,wanna telling you guys that i had a good life for this time being although i have some problems,but yeah.. I managed to control it from hurting me inside and i'm not dying inside again. Not dying inside again? Hahaha. I LIED. I do still dying inside,but not as much as before. With all the lovely people around me,my friends,my family especially my mum and also my boyfie. They are my strength.


5 days ago,i was crying in front of this small thing (my notebook) while inbox-ing with boyfie. I told him all thing that has been bothering me. Lama dah oh ku tahan air mata,for a about a week la. Then,that night i teared up myself. Finally~ :') Boyfie opened up my mind to think more clearly and positively. So yeahh.. He did it! :')

So for now,i take things easy and just be calm. In this holiday mood,i'm more close to my own boyfie,which is my bestfriend too. ^^ Yeah. He once my best friend,and he is now. Still. Nothing's change. He always makes me happy. I have no idea but i can see that he starting to appreciate me more than before. He putted his attention on me more than before. Everything's change.

Last night we met and we have a long talk at Tanjong. Our regular place. =.=' Haha. Okay,i told him about my family and we talked about us. We flip back all of our memories,how is we met,such a coincidence actually. Then we talked about the night i called him for the first time just to asked for his help. How we start to couple,the night we having fun at his friend's place. But then,i felt sad when i remembered that i was lost him once. I asked him,did he ever think that one day he will lose me again. And he said no,he never do. But i do. Yes i do,like so many times. I'm afraid that i will lose him one day. :( I'm not hoping too. If can't may he will be the last,but i don't have the power to makes thing eternally belongs to me. But thanks to my friends,they do pray for me and wished me the best for this relationship. I didn't ask them to do that. It made me felt so touched and so blessed. Be blessed of all of you,friends. ^^

About friendship,i love it so much than any other thing in this world besides my family and my relationship. I'm afraid of losing one of my friend. Really. Knowing him for 3 years,we never meet,but he's one of my best friend. He's untouchable-and-unseen-friend that still contact me. We was close before but not now anymore. I just missed the old times i had with this friend of mine. But he seems getting far from me. I know why. It's because i'm in a relationship and he told me to appreciate what i had now. I do appreciate what i had now friend. Plus,i'm so grateful with it. But do you understand what i want? I want my old friend,the person that you used to be. If my other male friends can be close to me now even though they know that i'm in a relationship,why not you? So disappointed. :(



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Saturday, November 12, 2011

Beloved's birthday (11 Nov. 2011)

11.11.11-6 nombor yg cantik kan? Hehe. Org dok kecoh sal 6 digit ni oh kat Facebook and Twitter,dlm blog pun tak kurang jugak. Okay,tgk title entry ja dah tau kan aku nak kata apa? Hee~ :D Yes! It's his birthday. Special la sikit kan number tahun ni? Haha. Tp tak kesah pun pasal number2 ni. Hmm..

Semalam,time siang tak dpt jumpa my sweetheart ni,tp dah janji la nak jumpa time mlm. Hoho. ^^ Terpaksa maa... Kalau tak,tak special la kan? Lagipun nak bagi him present juga bah semalam. Dah lama aku prepare that present you know? 2 weeks ago dah prepare! Huhu. Awal kan?

Ok,last night meet up dlm pkl 10.30pm something la. Then we went to Tanjong Lobang,as usual la.. Haha =.=' Then,i heard he say,"sayang,bie haus la". I don't get him at first. I though he want to get some drink like 100 Plus or Cola maybe? Rupa2 nya drink like beer and so on. At first,berat hati juga mau suruh dia minum,lagipun he said takda kawan yg dpt kuar mlm tu since semua tgh kerja smpai ke tgh mlm. Dia minta aku teman dia minum,teman mksudnya duduk tgk jak la. Bkn bawa aku minum sama pun. Haha. Dia memang tak suruh pun aku minum. If so,bkn aku nak pun. Kecuali kalau event besar or da mood la (bila byk geng). But mostly mmg aku tak nak minum la. Mostly byk main pksa2 oh,tak suka. =/  Semalam dgr he said yg every year dia smbut birthday mcm ni bah,takkan tahun ni tak da mcm tu pulak,lain la rasakan? Tak best la konon. So aku tgk muka dia yg muka kesian mcm kucing kelaparan tu,luluh la hati ni tgk muka kesayangan mcm tu,so aku kata ok je lah tp dgn syarat,kejap ja. Both of us pergi ke A1 utk beli beer. =.=' 8 tin semuanya. Then fetched up his friend to the Tanjong. Pas tu dok cita2 la both of them,aku dok diam jak ngan meka. Just dgr prbualan mereka and da la ketawa sikit2 if mereka buat lawak.

Hampir pkl 12am,aku dah mula gelisah la,aku nak balik,tp tak dpt,sebab if aku balik,mereka 2 takda yg hantar balik rumah. =.=' Then kena la tunggu,dahla air mereka tu belum habis2 lagi 8 tin tu. Then,luckily his friends dah balik keja and pergi jumpa dia kat Tanjong tu. We lepak kejap2,then i decided to go home,his friend yg we bawa td,tumpang aku balik la sbb jalan sehala ja. My sweetheart tinggal la kat Tanjong tu with the rest. Before aku blah dr sana,aku bagi dia present yg aku dah sediakan.

Ni la present tu. Hehe. I don't know whether he like it or not. I don't know what to give bah. =/
But i sincere gave him this o.. Hope he like it lah. :)

So this is the birthday boy huh? My another half. ^^ Dear Stanley,me sayang you,you know that? Do sayang me always k? Haha. Gedik eh. Lalalala~ :p

Last night,aku rasa terharu bila tgk layanan dia kat aku semalam lebih mesra dr biasa. I mean,terlebih mesra la,tak mcm biasa. Last night he talked sweet thing to me,like showing his appreciation towards me,something like that la. Haha. That's what made me so touched. Aku sendiri pun heran bila tiba2 tgk dia being nice and sweet with me. Then he said "i love you baby" and so on lah. Selalunya aku yg ucap 3 words tu dulu. Mmg dr a day before birthday dia pun dia terlebih sweet pulak kat aku. Entah la. Mungkin mood baik sgt kot,biasalah,happy nak birthday ni. Haha.

Last night he kan he told me yang tahun ni ada lain (kurang) sikit la birthday dia if tak 'minum2'. Aku mcm agak terasa kecil hati la with that sentences. Why? Terasa mcm aku ni nak tahan2 dia dr buat apa yg dia nak buat (minum) before ni everytime dia birthday. Yalah,kan last year,birthday dia,dia dgn org lain,dia celebrate lain sikit,agak happening la kot? Waa~ Nak nangis ada jugak. Tapi when i heard he say "ada extra and kurang la birthday bie thn ni. Yg extra nya,I GOT YOU WITH ME. Last year kan takda?" Huhu. Then aku pun terus ok la. Haha. =.=' Tak mau la nak kecil2 hati ni. Kan? :)

So that's it. But pagi tadi,he tell me yang present yg aku bagi semalam,tertinggal kat kereta kawan dia. =.=' Great oh? Dah la his friend out station for 3 days,that means,Isnin nanti baru balik. Naaa~ MElancong dulu present tu sblm sampai ke tuan punya hadiah. Huhu. He said sorry many times for that. And me,mcm biasalah,always forgive him maa.. Not a big deal actually. As long as the present is in a good condition,then there's no problem la. HOPE SO~ ;)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Tuesday, November 1, 2011

Back To December :')

WARNING!! Get ready to waste for almost 10-15 minutes your time to read this. Proceed if you wish to continue,do read this or just close tab to get a life. Thank you for your cooperation. :D
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

I'm currently listening to Back To December by Taylor Swift. The song brought me back to my memory. Ha ha ha. K. I'm not really laughing. :( Why? Okay.. As we know,November has arrived. Means that December is just around the corner. Every year,i wait for December to come patiently. Just like right now. *sigh

December brought a lots unforgettable memories to me before. Every time am listening to this song,it will reminded me to someone that ever be at the first place in my heart. I do missed him all this while and still missing him. He's my ex,my 'diamond' that i took for granted just for someone else. Fine,it's my fault anyway. I let him go just like that. He did nothing wrong. The problem is me. No one else. I don't blame other but myself.

I knew this men a long time ago. It's on 11th December 2008. :') I still remembered clearly our first met. Will not forget that! I was in Kuching at that time and that night i followed my cousin to their church to attend the Christmas Dinner Party 2008. We make jokes,laughing and playing games in the party. I had so much fun that night. I noticed that he always looking at me and always wanna be near to me,but i just ignored him and doesn't have any feeling for him. LOL. =.=' Of course lah kan.. We just met bah. And at that time,i already have a boyfriend but we're not in a good condition thou. Dasar playboy! =.=' I broken-hearted that time but still giving him another chance,with hope that he will change but seems like he will never change. Even until now. Erm.. Maybe? I'm not sure. Whatever lah. Not my business also. :)

Back to the story,that night he asked for my number,i reluctantly give it to him but he give me a very good punya reason to have my number. Then i just give it lor with hope can help him that night. Biarlah aku ja yang tau. But,fikir2.. Kinda bodoh juga that alasan yang he bagi. Haha. :D On my way go back home (cousin's house),he called me like so many times yet i rejects/let the phone ringing silently in the car. I just can't answer it because there's other people in the same car with me and my phone was about to mati also bah. Haha.

At the same night,he texted me and i just can reply him with several messages 'cause i'm run of credit. Plus,he's using Digi and i use Celcom (until now). So,you know lah kan what's the problem. Mahal gila bah mau msg from Celcom to Digi. =.=' Then,the next day,he texted me using Celcom number and he told me that's his new number. He bought it just because he want to text me. Aww~ How sweet is him,kan? :'D We texted 24 hours but me,still have no feeling on him even he sudah bagitau his feeling towards me malam sebelumnya. Why me degil tak terima dia? Because that time tgk rupa juga bah. Haha. Bodoh kan aku?? >.<' Huhu. Plus,that time hati sudah keras bah sebab rasa sakit hati dipermainkan boyfriend at that time. Memang benci lelaki la time tu. :D More than 2 weeks he try to get into me but i still tak terima dia. Lastly,he told me that he give up already. Then me pun tetiba rasa kehilangan. And fikir2,he memang betul2 loves me bah. Terus teringat satu pepatah,"LOVE SOMEONE WHO LOVES YOU,RATHER THAN LOVING SOMEONE THAT YOU LOVE,'CAUSE SOMEONE THAT LOVES YOU WILL NEVER LEAVE YOU." Believe me,it's true! :') Buktinya? Sudah pun berlaku kat aku. :'( Lepas aku tau dia dah give up tu,aku terus kata aku terima dia. Haha! Aku jadi takut utk lepaskan dia sebab aku nampak kejujuran dia dan nampak yang dia btl2 cintakan aku. Huhu.

So,we officially in love on 29th December 2008. :) He know that mula2 aku takda feeling kat dia and aku berusaha utk mencintai dia sebagai mana dia mencintai aku. Aku ambil masa yang singkat juga la untuk cinta dia sebab dia pandai sgt ambil hati aku. Aww~ :'p I realzied that he love me so much. He never leave me even banyak kali gaduh,and we gaduh pun because of my stupidity yang tak disengajakan. Mostly la,mmg tak sengaja pun. Huhu. He know me well,understand me so much and dia lah yang dah meruntuhkan ego aku yang dulunya tinggi dari Gunung Everest tu. Huhu. But with him,i learnt to ketepikan ego,bertoleransi sikit and fikirkan juga perasaan org lain. I learnt everything from him. Dia byk bagi aku kata2 semangat dan dorongan dlm study. Dia bantu aku dlm bagi pendapat and even tlg aku fikirkan pendahuluan utk buat esei BM aku and bagi isi2 penting utk buat esei. Haha! Kami punya percintaan jarak jauh oo.. Dia di Kuching,aku di Miri,even masing2 busy dgn pelajaran masing2,tapi the love that we have is never fading away. Bayangkanlah dia yang jauh beribu batu dari aku pun siap blh tlg aku siapkan esei. Dgn bangganya aku hantar esei pertama BM aku awal thn 2009 tu kat cikgu aku. Rasa bangga jugak bila cikgu puji esei aku mantap. Walaoweh! Hahaha. :3 Sedangkan esei tu 100% atas usaha dia,bukan aku pun. Aku just tulis ja.. Hahaha. :D

Pendekkan cerita,kami berjaya melalui tahun pertama hubungan kami. Haha. Rindu tu mmg la ada bila dah berjauhan kan? So both of us can't wait for December to come again 'cause i will go balik kpg for Christmas. Happy la dpt balik and jumpa dia kan? We celebrate Christmas sama2 and my big family pun already kenal him. My grandparents,my nenek saudara,my aunties and uncles,my cousins,and even my mother plus my brother. Hehe. See? Dah berapa jauh tahap hubungan kami. But a few months later,he pergi New Zealand on 12th May 2010 for 2 years. Not further study nor working,tapi dia menjalankan tugas sebagai seorang missionaries. Gereja dia mmg menuntut youth dr church tu utk buat misson. So yeah. Kami berjauhan. Berminggu2 jugak lah aku jatuh sakit lepas dia pergi. Huhu. Lebih kurang 3 minggu la. Agak payah aku nak sembuh sebab demam,flu,batuk2 serang aku sekaligus. Huhu. Setahu aku,tu la tempoh aku sakit yang paling lama. =.='

We can't texting nor calling,dpt email ja. So,susah la bagi aku,sebab aku tak dpt nak dgr suara dia apa lagi tanya khabar dia setiap hari. Huhu. Just perlu tunggu email dr dia ja. Satu email setiap minggu. :') Sebenarnya dia pun tak blh email aku,menurut peraturan yang telah ditetapkan,mereka hanya blg email family dan org yg terdekat dgn family ja. Aku ni sapa la? Bkn family dia pun kan? Last2,dia berutus surat kat aku,and aku reply guna email lah. Haha. Senang kerja aku. :p

So aku dpt bertahan berjauhan selama setahun dari dia,aku tak dapat teruskan untuk tunggu dia setahun lagi. Sepanjang berjauhan,mcm2 ujian dtg pada aku. Aku terpaksa belajar utk meneruskan perjuangkan utk SPM aku dgn sendiri tanpa ada dia yg selalu bagi aku semangat. Hanya satu yg buat aku bersungguh utk capai result yg baik utk SPM yg akan dihadapi,iaitu kata2 dia yg nak tgk aku cemerlang dlm SPM and dia nak aku beat result SPM dia. Haha. Dgn kata2 tu la aku dpt semangat utk bljr. Setiap kali aku rasa malas utk bljr or takda semangat ka apa,mesti aku akan teringat kata2 dia tu yg dah utuh dlm otak aku. Nangis2 jugak la study bila teringatkan dia. Mana tak nya,dulu kan,bila aku rasa takda semangat or ngantok2 and tak dpt nak study,mesti dia akan immediately call aku because he know whenever i hear to his voice,aku akan jadi semangat utk study and sgla rsa ngantok aku hilang. Haha. Mcm tu la aku. Aku mmg dah bergantung sgt kat dia tu. :3 We mmg ada putus beberapa kali according to my foolness tp disebabkan both of us mmg saling memerlukan,putus pun utk tempoh yg pendek ja. Then last2,beberapa bln before dia pergi tu,we gaduh and break,and dia ambil kesempatan tu untuk buatkan aku biasa dgn ketiadaan dia. But it's failed okay? Tak berkesan pun kat aku. So do him actually. :'D Luckily dia nak text and call me like usual.

Okay,that's just a parts of our memories. Dah byk yg kami lalui bersama,susah pyh,sgla sakit hati and happy moment yg kami lalui,buat kami mkin syg satu sama lain. But what happened then? Aku tak dpt bertahan utk satu tahun lagi,utk tunggu dia kembali ke Malaysia. :'( It's my fault. Even time aku terima my boyfie now,80% of my love is still for him. Boyfie tahu pasal dia,pasal hubungan kami 'cause aku dah cerita kat dia dari A-Z. Then boyfie said,bkn kehendak kami masing2 utk berpisah,tp yg sbenarnya masa dan jarak yg memisahkan kami. Then boyfie also said yg dia mmg respect lah dgn cinta kami 2 sebab aku dah cerita kat dia dr mcm mana kami kenal and kenapa aku putuskan dia. Sampai boyfie sendiri terharu bila dgr kisah aku ngan dia tu. =.=' Haha.

And now,mesti hairankan,kenapa aku tiba2 buat entri pasal my precious 'diamond' ni. Sebab aku rindu,bila dah hampir bulan December aku mmg emo habis lah. Apalagi bila setiap kali aku balik kampung. Selalunya tujuan aku balik kampung memang nak jumpa dia selain sambut Christmas ngan family. :D Tapi lepas ni keadaan jadi berbeza la,no more him. :) Tak tau bila dapat jumpa dia lagi kan? Huhu.

So,i think lagu Back To December tadi mmg relate sgt la ngan aku. Huhu. The song is about the girl breaking up with her boy and really regretting it because the guy was really nice and he treated her amazing. But she didn't do the same and he tried so hard to do everything for her but she ended it,because she got scared. And even though she loved him,her fears won. She is saying sorry and wishing she could change her mind. So do i actually. Huhu. I do regretted it for let him go. And i wish i can turn back time,so that i can fix all the mistakes and would ever do the thing that shouldn't be. :( If not,mesti i would never been sakit hati all this while bah. Err.. I didn't mean that what i have now is not what i really want,i do love my boyfie now,'cause dah lalui mcm2 kesusahan utk brsama dia,just like what i've been through with yang lepas. So tak mau lah sia2kan lagi segala usaha tu kan? So,nak menyesal skrg pun tak guna juga bah,kan? Teruskan ja la.. Jgn pndg belakang lagi. Ambil semua tu utk dijadikan pengajaran. :)

P/s:Mula2 couple dgn boyfie,dia pernah tanya,time aku ucap kata cinta kat dia,setiap kata rindu aku and setiap kali aku peluk dia,adakah aku fikirkan ex aku yg bersama aku? Jujur aku katakan,mula2 ada la sesekali aku terfikirkan dia,tapi skrg tidak lagi la. Past is past. Let the past be a sweet memory to remember. :')


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Monday, October 31, 2011

L.U.C.K.Y

When L meets U meets C meets K meets Y,they will be a word. Yes! It's LUCKY. Hahaha. Why posting about LUCKY? Well~ Don't know lah kan,why in this few days,asyik da jodoh ja sama word LUCKY. Aih..
Few days ago,i posted up this sentence on my Facebook.

"My friend said,"Your bf must be a very lucky man to win your heart/hand."
I wish he feel that way too,friend. :) "

Then,one of my fb's friend commented laa.. He said,"Your bf is fucking lucky..not just very lucky..hehe..lucky man". Then boyfie also comment and ask this guy why saying like that. Then the guy answered him,"You two are in love,you loves her and she loves you and care about you and talk about you all the time (Amboi.. =.=' Ye ke all the time? Chicken chop btl la. Haha) And that makes you lucky man. Do you feel that dude?"
Then boyfie replied him,"don't envy me,i am lucky. :D Love stuff. Hehe."

Then i posted up again this sentence,"How do i know that i am lucky too to have you while they keep saying that you're lucky to have me? =.= #curious "

Haha.. Then the same guy commented me. Then boyfie showed up. LOL. It doesn't matter la actually. But i just a bit tak puas hati la since people always say he's lucky. Eh? Why??? Haha. Bukan apa bah.. Sometimes i also and really want to see and hear someone tell him that i am lucky to have him as my only one. I don't want them to tell me that he's lucky to have me,in front of me. It's useless sometimes. Haha. Mcm make me get jealous jak. Hehe. But nevermind la. It's my unmatured thinking. Biasalah. Umur pun masih 18. Still not fully dewasa. (Amboi.. Ngaku?? Haha) Yes.. Ngaku la ni. Hehe.

Bila fikir2kan,YES,he should feel that way and do realize that he's lucky to have me. Adoii... Not want to puji2 diri bagus ka apa. But,after apa yang kami telah lalui before ni,i think he should be more bersyukur bah. I've been hurted so hard last time by him,yet i still give him chances. People say i'm stupid enough to forgive and accept him back in my life. :( I know i've been hurted so much,like he never care about my feeling last time.Yes,i do feel stupid by doing this that time,but i just followed my heart.

When friends hear to my story about us,the first thing that will come out from their mouth is,"you're stupid,girl. He hurt you damn hard. But you still accept him and give him a second chance. If i were in your shoes,i will never accept him back. But one thing we puji about you la,in love matter,i do respect you. It's your heart. :) Not many people can do what you did."

Some of them also was saying this to me,"masih ada juga perempuan macam kamu,saya ingat dah tak da.". Yes friend,masih ada org yg sebodoh like me,yg dah dilukai sgt2,tp still want the guy that broke her heart. I don't call this a true love. But i do called it a sacrifice. Sepanjang 10 hari berpisah,barulah he sedar that i'm that valuable to him. Bak kata org kan,kdg2 perpisahan tu buat kita sedar,yg kita dah kehilangan/lepaskan org yg brmakna dlm hidup kita. Jadi,dgn kehilangan tu,kita akan lebih menghargai seseorg atau sesuatu pada masa akan dtg.

Yerrr~ Pjg pula berceloteh,tak sedar dah lewat mlm. Haha. So,next time lagi la blogging lagi k? Papai~ :)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Sunday, October 23, 2011

Truth About Girls







P/s: Guys!!! Take note. :D


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Thursday, October 13, 2011

Some happiness

Sorry for didn't write any for this few days. It's not that i have no time to blogging but i just too lazy to do some update. It's not because i have nothing to share,I do.. But,like i said,i'm lazy enough this week. :D I received a few good news in this week which made me so happy and grateful.


1.
Dear God,thank You for giving me the best gift in my life. I've waited for more than 11 years for my wish to come true. I started to prayed since that for my wish and dream to come true. And you've granted my wish,you've made my dream came true. I thank You for brought back the person that i really wanted to see from years ago. :') It's the biggest ever blessing from You to my family. I was give up once since i've waited so long,but see? You gave me what I need the most. Do place my family in Your hands,Father. Shower my family with Your love and do bless them in what they do. I thank You for what You've did to us. YOUR PLAN'S ARE SO BEAUTIFUL TO ME. :')

2.
I just knew that i'm still loved. Although i have wrong towards >you<,>you< still love me. Yes,I do regret for letting this 'diamond' go before. I still regretted it. :'( I'm so sorry for these 2 hearts. But what can i do? They say,"you deserves this 'diamond',dear". All i can say is,"no..I'm don't deserve 'it'. 'It' is just too good to me." But seriously,i can't turning back and just close my eyes. I've done wrong and just can't simply to forget all thing just like that. And it is what will makes me regret for the rest of life. The existence of the 'diamond' such a beautiful thing that ever happened in my life. :')

I think that's all i want to tell for now. :) See ya for the next 'love letter'. ;)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Friday, October 7, 2011

Bengkel Teknik Menjawab Kertas Pengajian Perniagaan

Hari ni,seharian aku berada di Hotel Telang Usan,Miri utk menghadiri bengkel PP. Huhu.. Tak sangka pulak terjumpa kawan aku,si Fizan kat sana.. Mula2 aku tau yg student Form 6 dr Kolej turut serta pun,aku dah tercari2 kelibat budak ni. Kot2 ada. Tp xda plak. Last2,terjengul jugak muka budak2 kolej ni. Terkejut aku tgk budak ni pun ada sini. Huhu.. Ada jugak dia rupanya.. Kami sempat la bertegur sapa. Cewah! Skema sungguh ayat aku. Haha. =.='

Tp rasanya agak berbaloi la juga aku dtg ke bengkel PP ni. Byk info and tips aku dpt utk persediaan STPM thn dpn. Huhuhu. Walaupun aku dgn pyh nya menahan rasa mengantok,tp aku dgr jugak. Selama berjam2 aku kunyah Wrigley's Doublemint Chewing Gum aku semata2 menahan rasa ngantok. Haha. Sampaikan chewing gum aku tu dah takda rasa manis. xD

After tea break,aku jumpa si Fizan ni td,loya punya loya,dia plan nak ajak aku and hubby utk keluar hjg mggu ni. Aiseehhh.. Aku tak dpt la. Kereta kena control. :p Then bila dah habis lunch time,Fizan balik!! LOL. Sdgkan masih ada lagi part 2 sesi ceramah kami tu. Aku ingatkan dia balik kejap je,sebab kami diberi masa selama 2 jam utk berehat,tujuannya utk memberi laluan pelajar Islam pergi menunaikan solat. Tp nak tau apa?? Kwn aku ni dia pergi terus tak kembali lagi ke bilik bengkel kami. LOL. Brutal sungguh budak ni. Eh? Biasalah.. Dia kan MDK. :p Apa tu? Erm... biarlah kami saja yg tau. :p Ewah2.. Kwn aku kata dia hensem,tp dr tepi je la.. LOL. =D Aku gelak je dgr ayat terakhir kwn aku memuji si Fizan ni. :)

Erm... balik2 dr bengkel ni,aku penatlah. Masih terasa lagi kepenatan aku ni walaupun baru pukul 9pm. Mana tak nya,aku berada kat sana dari pkl 6.40am lagi smpai la pkl 4.40pm. Smpai rumah dah pkl brpa lg? Huhu. Oklah.. Malas nak cita. Ni link penceramah kami td kalau nak tau tips2 berguna utk yg bakal menduduki STPM kertas Pengajian Perniagaan--> Laman Pengajian Perniagaan STPM Cikgu aZLy . Good luck bagi abg2 kakak2 senior di SMK Riam yg bakal menduduki STPM 44 hari lagi. God bless you guys! :)

Dari kiri:Beth,Fenny,Chak Kai,aku & Ana
Ada gaya model tak kami? Hehe :D



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Thursday, September 29, 2011

Wordless Thursday ^^

Yesterday,it's our 3rd monthsary. :) I just can't say any thing to express my feeling right now. It just..i want to see him in front of me all the time,if it could be real. :) But i know it wont. Anyhow,i came to see him last night. But it just for a while. He got his plan with friends,so do i. But if could,he can join us or i can join him and the gang. But i couldn't left my friends just like that since i'm the one who brought 'em out. =/ I feel bad for that. In dilemma for a while. Hubby texted me,asked me to join him. Then,i excused my self from my friends and told them to let me get my boy for a while and if they want to go home,just give me a call.

Though it's a ladies night (LOL),i went to see my boy at his's boy friends's apartment and they having 'dance on the floor' there. The apartment is just such a night club. My mouth stuck with O-shape when i entered the house. Man! I became SAKAI seeing the disco ball on the ceiling. Hahaha! If only i could make one on my own room exactly like that. :p But betteh don't,later mum kill me. :D Almost 11.30pm,i asked hubby to go home. Then i pick my friend's up at Taman Awam,where i left them before that. Huhu. I went home around 12am. :)

Going to school today,i don't talk too much. Just enjoyed my self doing my stuff while the rest is chit chat and LOL-ing all the times when get the chance to do so. :) I studied in the class and pay a bit attention more than usual. Until its the time to go home,i don't talk much also and my friends asked me whether i'm okay or not. I said i'm okay. Like usual. :) But i guess,today is my wordless day. Save saliva and rest my mouth. LOL. =.='

Now,i misses my man. :( When will i could see him again? It just i don't know why i always misses him. But do he miss me too? I've no idea about that. We seldom texting now because he's working and after went home in the evening,he spent his time to sleep. I'm very understanding tho' so i let him be in his dreamland for a few hours. ^^ The next day,same thing happened again and so on.. I have no comment to put on. I just want him to know,no matter what,i hope he always love and misses me too like i do. :') And his love towards me will never change due times.

P/s:Happy 3rd monthsary my love. ^^
Lots of love,


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Wednesday, September 21, 2011

Student Economy (L6A2) SMKR 2011

Hai awak,hai kamu,hai semua.. Haiii haiii.. *berapa kali nak say 'hai' la kan? ^^ hehe..
Okay,kali ni,nak cerita pasal students Economy kelas L6A2 kat SMKR. SMKR?? Pe tu? SMK Riam la. :)
Haha.. Sudah berapa bulan aku masuk ke Pra-U sklh ni kan,tp aku belum lagi kenalkan classmates aku kat korg. Wee~ Biasalah,aku blm ckup sumber utk buat entri ni. *Alasan munasarawak ni.. Hehe. :D

Sudah 4 bln aku berpindah ke sklh ni,baru skrg aku berkesempatan nak kenalkan mreka kpd anda semua. That's mean,sudah 4 bln jugalah aku meninggalkan rakan2 Pra-U aku kat SMK Luak. Huhu. Agak sedih juga lah bila teringatkan mereka di sana,sampai skrg aku masih merindui rakan2 yg rapat dgn aku kat SMKL tu. Terutamanya Catherine Chong dan Abdul Rasyid (tapi skrg dia dah smbung study kat Poli Mukah). Apa2 pun,rakan2 yg sama2 ngan aku berjuang utk SPM tahun lepas seperti Leticia Ria (study kat Matrikulasi Labuan) ,Noor Azreena (anak kpd Puan Pengetua sklh aku..huhu..dia skrg ni study kat Terengganu), dan Siti Aishah (bestfriend aku yg sekepala ngan aku,skrg study kat Fajar College). Semua dah bawa haluan masing2 kan? Huhu.. Tgk la bgaimana masa dan jarak memisahkan kami. :'( Tapi time cuti raya yg lepas,aku berkesempatan beraya brsama mereka pd lebaran yg ke 2. Nak tau apa yg kami lakukan sepanjang hari raya ke-2 tu?? Sila click sini .. Mereka tu semua la yg rapat ngan aku. Huhu. Eh? Cam jauh menyimpang je kan cerita aku ni dgn topic asal. Haha. Mmg tak sesuai jadi pengarang la aku ni. Suka je nak flashback. Haha. Cam kenal je ayat tu? Ermm.. ABAIKAN. :p

Nak dimulakan cerita,pada 24 Jun yg lepas,aku secara rasminya menjadi pelajar baru di kelas L6A2 di SMKR,sekaligus menjadi warga SMKR secara rasmi. Oh God! Fyi guys,aku tak pernah pun terfikir akan melanjutkan pljrn kat Pra-U SMKR ni dulu. Huhu. Tapi skrg,itu la yg trjadi. Hoho. Pindah sini pun sbb rmh aku lebih dkt dgn SMKR ni berbanding dgn SMKL. Huhu. Jadi 'pelajar baru' agak seronok juga la.. Dulu asyik2 aku yg gelar org lain cam tu kan bila stiap kali ada student bru masuk kelas. Huhu. Tak sangka pulak skrg ni,aku yg merasa digelar cam tu. Haha. Amekk kau. :p Mula2 aku masuk sklh ni,mcm2 pndangan aku terhdp sklh trsebut. Haha. Nak tau apa? Mari baca komen2 aku ttg sklh tu kat entri terdahulu-->SMKR . Erm.. kwn2 yg dari SMKR,jgn kecil hati ye dgn komen2 yg aku berikan tu. Huhu.. Itu pdgn aku sebagai warga baru di sklh ni. Itu kisah lama la ye? Lupakan je lah ye. Hehe. Terimalah kritikan dgn terbuka ye kwn2? :D

Ok.. The show was on.. Sesi orientasi pelajar2 L6A2 SMKR pun bermula,dari skrg.. *bunyi drum..
Kita mulakan dgn Ketua Kelas. Hoho..


Beethrise

Beethrise ni berbangsa Iban. Bagi aku,dia seorg yg gila2 juga,mcm aku ni.. Huh.. Mmg geng merapu aku dlm kelas pun. Haha. Tapi kdg2 aku tgk dia ni complicated la jugak org nya. Kalau dia tgh jiwa kacau tu... Haaaa... Kejap2 ok,kejap2 tak ok.. Kdg2 aku pun tak faham. Haha. Tp kalau bab2 buat homework,dia mmg rajin la.. Ada inisiatif nak siapkan homework,tak mcm aku ni. Suka delay2. =.=' Hehe.

Sekarang,meet our Penolong Ketua Kelas pulak..

Kong Chak Kai
 Ini apek.. Jejaka L6A2 yg paling jambu. Hahaha. Jambu ke??? :p Pa2 lah.. The only Chinese guy dlm kelas. Student Science sbnrnya,tp pindah masuk kelas Economy,sebab menurut beliau,susah nak study Math utk Form 6. Hoho.. Kira top student dlm class la dia ni. Mula2 aku knl dia,makk  bapakkk! Kata2 dia dlm bergurau tu byk yg menyakitkan hati. Tapi skrg dah ok la sebab dah rapat. Hoho. (^^)v

Skrg giliran utk aku perkenalkan,bakal ahli2 ekonomi L6A2. Haha.. Kononnya la. AHLI EKONOMI la sgt.. Bljr subjek tu pun nak tunggang langgang,ada hati nak gelar diri AHLI EKONOMI. :D Takpa.. Pasang angan2 dulu. :)

Alvin Ambros
Yang ni,mcm muka org India pun ada jugak kan? First time aku tgk dia ni,aku ingat dia org India. Rupa2nya Iban je beb! =.=' Entah dr mana la dia dpt rupa ke-India-an dia tu? Takpe,nanti aku Mission Impossible dia. Haha. Dia pun salah satu dr geng merapu aku. Ketua merapu segala rapu. :D Takde dia,blh sunyi jugak kami sekelas. Ahh.. Kalau dia tau aku kata cam ni,mesti sebesar serombong kapal lubang hidung dia. Haha. Dia chubby,tapi comel. Haha. Aduhh! Mesti makin besar serombong dia lepas ni. =.=' Hehe.. Jgn mrh! :D Gurau je... Mcm tak biasa kan,Alvin? :p


Chang Siaw Chen
 Amoi ni pulak.. Tgk muka je dah tauk kan bangsa apa? Anak Cina punya olang la.. Satu2nya student dlm kelas aku yg giat aktif sebagai Ahli Koperasi. Dia baik,sweet je kan? Pas tu pandai pulak tu. Huhu. Aku bila nak pandai ni?? Asyik puji org je pandai. Huhu.


Dayang Nur Syazwani 
Dayang ni pulak.. Satu2nya student Muslim dlm kelas. Aduhai.. Mcm terbalik pula fenomena kat SMKR ni dgn SMKL kan? Kalau kat SMKL,byk Muslim drpd agama lain. Tp kat SMKR ni,byk Kristian drpd Muslim. Dayang ni,duduk sblh aku je dlm kelas. Dia jenis org yg rushing,kuat menggelabah tp pandai cover. Haha. Itu aku suka. Bijak cover diri. Kdg2 suka merapu,cam akuy jugak. :D Tapi dia ni,suka buat kerja last minute. Aku tgk,dia ni pun mcm pelupa jugak,cam aku. =.=' Berapa kali nak kata 'cam aku' ni?? Hurm..

Kelvin Kalang
 Lelaki ni pulak,berbangsa Kayan. Duduk di sebelah kiri Dayang. Di mana tempat duduk aku dulu. Huhu. Dia ni la seorg pendiam dlm kelas. Kalau dia ada ke takde ke dlm kelas,cam sama je.. Takda effect lgsung bagi kami. Mcm org tersisih pulak. Bukan kami tak mau geng,tp dia yg senang mcm tu. Mula2 aku msuk kelas tu,aku ingat dia sombong giler.. Huhu. Tapi last2 dia ok la ngan aku. At least ada bertegur dgn aku. Cuma dia agak blur la sikit. Kalau dia tak fhm or tak dgr apa ckgu ckp,siap la aku jd kaunter pertanyaan dia. Selalunya cam tu la. Sebab before ni aku yg duduk dpn dia. Huhu. Tp dia ni kalau ada topik yg dia berkenan,nak juga dia ikut sama cerita or ketawa ngan kami. ^^


Rachel Jafta
 Haa... Yg ni pulak. Kwn merapu aku jugak. Brapa byk kwn merapu la aku ni?? Huhu.. Dia gadis Lun Bawang. ^^ Tinggal tak jauh dr rumah aku. Pergi and balik sklh sama2 je kami 2,sebab pakai van yg sama. LOL. :D Dia baru2 ni diberi jawatan Ketua Pengawas sebab KP yg sblm ni dah berhenti sklh sebab dpt UITM. Cett! Sepatutnya aku pun pergi,tp aku tolak. Huhu. :( Eh?? Lalala.. Sambung cita. Then.. Rachel ni,agak KREKKK la jugak. Mcm kami. Hoho.


Noel Roga

Budak ni pulak,baru2 ni tinggalkan kami utk menjalani PLKN dia dlm seminggu yg lepas.. Bln 12 nanti balik la. Tak lama tu. Hmm.. Bak kata Alvin dan Beth,dialah Pejuang Negara. Hahaha. Noel ni berbangsa Bidayuh+Kayan. Tp tak tau pun nak berbahasa Bidayuh,sikit2 je la dia tau. Kalau nak tau,aku dan Rachel pergi & balik sklh guna van parents dia ni la.. Noel ni baik,easy going,senang brkwn ngan dia. Menjadi pilihan hati si Beth. Haha (Gurau je..) Tp aku tgk dia ni,kdg2 pndai emo tiba2 la time kami se-geng cerita pasal masa dulu yg melibatkan perasaan. Huhu. Budak ni pun alim je kan? Hehe. Ce tgk sgla post dia kat Fb,semua yg brkaitan dgn agama. Ni kalau dihantar jadi mubaligh,mmg sesuai la.. Pasti tugas tu akan dijalankan dgn baik. Huhu. Mana kau nak cari org cam ni? Ko ado? Non-ado.. :D


Yuliarica
 Yang ni,geng merapu juga.. Dia berbangsa Kayan. Duduk kat depan sekali sebaris dgn mereka Beth,Rachel & Yong. Dia ni rajin la,comel je.. Hehe. Then,orgnya lawak. Senang la berkwn ngn dia. Dia kalau ketawa,aku pun tak dpt nak kalahkan dia. Haha. Dia ni suka gaduh ngan si Chak Kai tu. Kenapa pun aku tak tau la.. Tanya dia sendiri. Huhu. Bestfriend si Yong,kemana2 mesti bersama. :)


Winie Lirang
Winie ni,berbangsa Kayan jugak.. Bkn nak mengata keburukan org la,tp dia ni digelar oleh guru P.A kami sebagai Ratu Ponteng. Huhu. Yela,Winie ni selalu tak hadir ke sklh la. :( Dia selalu sakit la. Antibodi dia lemah kot? Kalau bkn dia yg sakit,mak dia yg sakit. So dia jaga mak dia yg sakit la kat rmh tu. Dia ok jugak,comel je kalau senyum. Mcm Doraemon. Haha. :D 


Yong Cheng Yat
 Yong ni.. Chinese girl yg terlalu suka baca buku dlm kelas. Yg pastinya buku bertulisan cina la. Novel kot tu. Aku pun tak tau la,sebab tak pandai baca tulisan cina. Haha. Tp ye la tu,novel. Kalau dah dia start buka buku tu dlm kelas,bomb jatuh dpn dia pun dia tak hiraukan tau? Mmg fokus giler beb. Even time ckgu tgh ajar kat dpn pun,dia concentrate je baca buku dia tu. Sudahlah dia mmg duduk dpn meja guru,aku tak tau la camna dia berani buat dek je baca buku lain dpn ckgu. Huhu.

Ok.. Tu je la yg masih berada kat lower 6 ni. Baru2 ni,Isnin lepas sorg kwn kami dah berhenti bljr. Sebab mmg tak dpt nak fokus dlm form 6 ni. So berhentilah,plus dia nak pindah daerah,ikut ayah dia.
Patrick Ripin
Ni lah dia,budak yg dah berhenti Isnin lepas. Dia ni,susah sikit la aku nak cerita. Huhu. Knpa yerkk? Sebab dia ni la manusia yg paling pelik aku pernah jumpa. Manusia paling pelik jugalah dlm kelas aku. Huhu. Tak dpt nak didescribekan dgn kata2 la kepelikan dia. Dia berbangsa Iban. Kalau dia bercakap,pelat a.k.a slanga Iban dia tu mmg ketara sgt lah. Adushh! Agak lawak la bunyi dia kalau bersuara. Selalu jdi bhn ketawa kami dlm kelas atas kepelikan dia tu. Then.. Bkn nak menghina,tp dia ni mempunyai dua lubang serombong yg agak besar la juga sampai dpt memuatkan jari dia ke dlm tu. Aduh! Masih teringat lg insiden minggu lepas dimana time tu kami dan student dr kelas sblh,iaitu budak Geo,lepak kat kelas kami. Topik kami masa tu adalag mengenai bulu hidung yg panjang. =.=' Mcm takde topik lain kan? Bkn apa topik tu yg diutarakan,sebab sorg budak Geo ni tgh brckp pasal si Patrick ni,mmg kutuk dpn2 la. Huhu. Kesian jugak sama si Pat ni kan? Perempuan tu kata,"cuba kau potong bulu hidung kau tu,panjang sgt! Geli kami tgk." So Patrick ni apa lagi,ambil kesempatan time kami tgh syok ketawa,dia luruskan dua jari dia (jari telunjuk dan jari tgh) kemudian meng-arah kan kedua2 jari tu ke dlm lubang hidung dia. Aku cun2 tgk ke arah dia time tu,trus menjerit. "PATRICKKKK!! Eee... pa kamu buat tu???" Trkejut aku tgk dia dgn slumba mamba cucuk lubang hidung time kami semua tak tgk ke arah dia. Tapi aku yg agak malang la sbb tgk perbuatan dia tu. Tujuan dia cucuk jari2 dia ke lubang hidung dia tu ialah utk atur bulu hidung dia yg pjg keluar tu. Huhu. Tp aku tgk free je jari2 dia tu masuk ke lubang hidung dia,sebab serombong dia tu kan besar?? Hehe. Aduh2.. Blh naik gila aku dibuatnya. Dah la.. Cerita pasal budak ni bkn main pjg je kan? Mereka yg lain pendek je.. Huhu. Special punya kes,so buat pjg la. Haha. :D


Baru2 ni dlm 2 minggu lepas,2 shabat kami telah pun berhenti juga,atas sebab dpt tempat di UITM Kuching dlm bidang Akauntan. Huhu. Kalau aku minta Akauntan hari tu,confirm aku dpt. Tp malangnya aku minta course lain. Kami 3 sama2 g beli pin number hari tu,sama2 apply utk ambilan November,tp aku je yg minta course lain dr mreka dua. Huhu. Yang berhenti tu jugak merupakan kwn aku time sama2 sklh rendah dulu,dan yg sorg lagi,shbt karib dia. 

Ezureen Flavin
Ni la kwn lama aku tu. Huhu. Gadis berbangsa Kayan. Tak sangka lepas 9 thn kami berpisah,thn ni jumpa balik. Tu pun utk beberapa bln ja. Huhu. Last day dia kat sklh hari tu,nangis gak dia bila dgr aku kata camni. Yela.. Dah elok2 jumpa balik lepas 9 thn tu,skrg brpisah lagi. Entah bila la dpt jmpa lagi. Tp tak pa la.. Ada jodoh,jumpa lagi. :') Miss you,babe! :(


Slyvia Jatum
 Yg terakhir sekali,gadis Kayan ni. Kayan jugak? Hurm.. Dia ni baik,kecil molek.. Putih,suka bergaul ngan dia. Tak lokek org nya,aku dulu suka minta kertas graf kat dia utk buat graf P.A.,sebab aku asyik trlupa bawa. Tp dia ok je,kalau kau minta kertas graf ke apa kat dia. Dia bagi je.. Haha. Dia jenis yg happy go lucky. Tak byk karenah la. :)

Tu je kot pasal rakan2 kelas Ekonomi L6A2 aku ni. Dah tak tau nak describe apa lagi kat diorg ni. Oh ya,gambar2 mereka ni,ada yg aku ambil dr koleksi aku sendiri,ada yg aku ambil dr FB masing2. Jgn mrh k kwn2 sbb aku copet gmbr korg. Hehe. Lgpun,ada yg aku dah maklumkan pasal. Diorg kata tak kisah. Eh? Ok.. Hehe. :) Dari apa yg aku cerita ni,so korg blh la agak berapa komposisi pjr Islam dan pljr bkn Islam dlm kelas aku. Then,berapa komposisi pljr berbangsa Kayan,Iban,Cina,Melayu dan bangsa lain dlm kelas aku. Sudah semestinya pljr yg beragama Kristian dan berbangsa Kayan yg byk dlm kelas aku. Huhu. Agak berlainan dgn situasi di SMKL. Lagi satu,bahasa yg digunakan oleh pljr utk brkomunikasi sesama pljr ialah Bahasa Melayu dan bkn nya bahasa Melayu Sarawak seperti yg digunakan oleh student SMKL. Trlalu byk perbezaannya. :) Walaupun aku sedih terpaksa meninggalkan SMKL dan aku tak berapa berkenan dgn SMKR,tapi dgn adanya mereka,kwn2 L6A2 aku ni,aku rasa selesa la. At least this is not awkward moment utk aku terus berada di SMKR ni. :)

Thanks for being nice to me,friends. I love you guys. ^^




Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Friday, September 16, 2011

Selamat Hari Malaysia

Selamat Hari Malaysia warga Malaysia sekalian! :) Yang ke berapa sudah? Hehe. Aku sebenarnya kalau bab2 Sejarah ni,aku payah sikit nak hafal tarikh2 yg penting bagi negara. LOL. Yang aku tau,bila Merdeka,bila Hari Malaysia,bila rusuhan kaum berlaku.. Tu je la yg aku tau. Kalau tanya aku bila tarikh lahir family aku,tau la aku nak jawab. Tarikh lahir aku,tarikh lahir boyfie.. Eh? Hahaha..


Sambutan Hari Malaysia kat bandaraya Miri ni diadakan semalam. Err.. Tak tau la apahal diadakan sehari awal,tapi kalau tak silap aku tahun lepas dia buat pada tarikh Hari Malaysia. Bukan sehari awal. Tp tema dia tetap tema yg sama mcm tahun lepas la. STREET PARTY. Mmg btl2 street la ni sebab mereka buat stage utk event tu kat jalan raya. So apa lagi,terpaksa ditutup la jalan raya tu. Tp aku tak lama kat sana. Boring! Why? Sebab aku tak berapa berkenan dgn event ni,apalagi dgn cara mereka buat sambutan tu. Mungkin bagi korang aku ni kolot kot. Tapi seriously aku tak suka dgn cara mereka memeriahkan konsert tu. Agak terkejut juga la aku. Ko celebrate hari Malaysia dgn buat tarian seksi ko atas pentas tu,tayang ko punya body,mcm tak cukup kain je,dpn khalayak ramai. Mcm tu ke menunjukkan semangat patriotisme kau? Tu apa yg terjadi thn lepas la.. Thn ni aku no comment. Mcm yg aku kata tadi,aku tak lama kat sana. Dtg sana hampir pkl 7,lepas tu aku blah dr tmpat tu pkl 8 mcm tu la. Sempat tgk satu band local nyanyi 2 lagu je. Haha. Pas tu aku drive pergi ke Grand Old Lady,tapi malangnya time drive naik bukit tu,hujan pun turun. Huh.. Potong line btl la. Then aku pun drive turun and pergi Pantai Tanjong. Huhu. Lepak la situ. Before pkl 11 dah drive balik.

Err.. Ada kaitan ke cerita aku ni ngan tajuk entri? Haha. Hrp ada la kan walaupun sikit. :p Tapi point aku buat entri ni pun just nak ucapkan Selamat Hari Malaysia.  :)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Sunday, September 11, 2011

Pemergian Seorang Sahabat ♥

Dah lama jugak aku tak update blog kan? Hari ni je aku ada masa utk update. Huhuhu.. Nak kata busy,tak gak. Sebab hari2 pulak aku on9,hari2 tu jugak la org nampak status aku je asyik2 up kat fb tu. Org pun dah naik bosan tgk muka aku je kat home diorg kan? LOL. :D

Hari ni rasanya agak menyedihkan jugak la.. Aku kehilangan sorg rakan sekelas. Dia pergi hari ni. Epp! Jap2.. Korg fikirkan apa?? Jgn salah fhm tau? Kwn aku tak 'pergi' seperti yg korang fikir tu. Huishhh.. Tumpang malaikat 44. Huhu. Dia pergi ke Selangor hari ni utk menjalani latihan Khidmat Negara. Haha. Setelah berminggu2 dia kebingungan utk decide samada nak pergi or tak,akhirnya dia pergi gak atas sebab family yg suruh. Dia actually nak stay je ngan kami,tapi family suruh,so dia tak jadi la nak tangguh PLKN tu. :') Siapa dia??

Ni la dia.. Noel namanya. :)

Tgk perkataan yg ada kat baju dia. "DON'T STOP ME". Uhh?! Fine. Mentang2 rakan2 sekelas tak suruh dia pergi,terus nak memberontak la kau ye? Sengaja ke pakai baju tu? Haha. Dlm kelas,smua rakan2 tak suruh dia pergi,aku sorang je yg suruh. Tu dia mcm terasa la jugak mcm aku ni nak menghalau dia. LOL. Bukan tu mksud aku. Well.. PLKN tu kan cuma 3 bln je. Hjg thn nnti jumpa lagi pun. Actually aku pun berat hati nak suruh dia pergi,tapi bukan hak aku pun nak tahan2 dia and decide utk dia whether nak pergi or not. :) 

Sempena hari keberangkatan dia hari ni,mlm semalam aku dan 5 org lagi kwn aku (Alvin Ambrose,Beethrise,Yulia,Raymond & Rachel) pun keluar la lepak dgn Noel ni. Alaa..sekitar perumahan kami ni je. Guna 2 buah motor and sebuah kereta. Hoho. Seronok la jugak luangkan masa bersama mereka. Sedih je kan tgk muka si Noel ni. Asyik nak nangis je dia. Syg btl la aku tak dpt lama dgn mereka sbb nak hantar mummy pergi kerja mlm tdi. Uhh.. Shift mlm pulak dia neh.. Hmpir nak pkl 9pm mcm tu la aku sampai rumah. Rachel,Raymond & Noel yg hantar aku balik. Time hantar aku balik tu la Noel nangis atas motor. LOL. Aku tak tau pun. Ni pun dia yg bgtau mlm semalam,time kami sama2 online tgh mlm td. Dia ni kalau dpn org,sorry lah nak nangis. Senyap2 je.. :') Alaa.. Kesian plak kwn aku ni. Touching2 sungguh. :D

Noel bersama Rachel,yg dibelakang tu Raymond. :)


Ni pulak,dia dgn Beethrise,kwn dia time tadika dulu,itu apa yg aku tau la.
8 thn berpisah,akhirnya berjumpa lagi. Aww~ Mcm aku ngan Ezurin la tu.
Ouch! I miss you la babe (Ezurin). :'(

Nak dibuat cerita,pagi tadi lepas ambil mummy balik kerja,aku smpai sanggup bawa mummy p airport utk jumpa budak ni. Ahaha! Kesian je rasa sebab dia takde kawan dgn menunggu kat sana. Ada2,tp kwn yg bru dia kenal masa registration PLKN pgi td.

So,ni la gambar kami berdua. :)

Sorry la,ni je gambar yg aku ada. Yg lain semua ambil pakai hp dia. Huhu.. Lepas snapped pictures,kami dua jalan2 kat airport tu. Pergi Famous Amos! Dia bawa. Dok belek2 bnda kat situ kan tiba2 dia tanya,"kamu nak apa?". Aku terus "haaa??".. Dia tanya lg,so aku kata je la,"Kitorg perempuan paling2 pun mesti akan pilih chocolate." Hehe. So dia tanya la chocholate yg mcm mana,aku just kata apa2 je. Then aku pegang la satu jenis chocolate yg dlm kotak. Aku tak tgk harga la. Then dia grab chocolate yg aku dah letak balik td. Mak aiii.. Aku nervous bila tgk dia grab chocolate ni and dia kata "yang ni lah". Chocolate yg dibungkus dgn cantik and kemas tu. Dlm hati aku berkata,"Mesti mahal ni.. Habislah. Takkan dia nak beli ni kot?" Sekali aku ambil dr tgn dia,aku tgk harga... Perghh!! Terus aku kata,"Mahal ni Noel.." Dia kata,"Takpa..Saya tak kisah pun." Aku pun just mampu kata ''Err..Ok.Mana2 kamu la."

Ni la chocolate yg dia beli td. Hoho. Chaumet.
Lepas bayar pa semua,kami masuk lagi ke kedai tak jauh dr Famous Amos tu,kedai Buy More nama dia. LOL. Apa punya nama la kedai ni.. Hehe. Kat sana,kami belek2 lagi bnda yg ada dpn mata. Dia kata mok beli present utk Beethrise. So yeah.. Aku tlg pilihkan. Sama2 tak tau apa bnda yg Beth ni suka. So inila yg dia belikan utk Beth.
Key chain kot ni? Ye la tu kot? Haha. Ke pakai gantung kat beg?
Or handphone? Err.. Dua2 kot? Aku pun tak pasti. LOL.

Lepas tu,dia belikan aku Teddy Bear yg kat bwh ni.. Damn man! Aku dah serba salah. Sudahlah dia belikan aku chocolate yg dah berapa harganya,dia belikan pulak teddy ni. Tp agak comel la teddy tu. Hehe. Aku suka. Aww~ Jgn jeles tau?? :p

Comel tak teddy ni? Comel kan kan kan? Hehe.
Even tak besar mana,tapi aku tetap terima.
*Jangan tamak okay? :)

 Then what? Aku dgn rasa tak sedap hati and kebingungan sebab aku tak da pa2 ke nak diberi kat dia sebagai balasan. Huhu. Aku pusing2 satu kedai Buy More tu,masuk dr satu lorong ke satu lorong,tiba2 ternampak satu benda.. Wahh! Aku tertarik plak dgn bnda tu. So aku terus ambil,benda tu bukan utk aku,tp utk kwn aku ni. Akhirnya ada jugak bnda yg aku blh beri kat dia sebagai tnda persahabatan kan? Pas tu kami pun pergi ke kaunter and bayar. Haha. Nak tau apa yg aku beli utk dia? Tgk bwh. :)

Tadddaaa...! Ni la benda tu. Haha. Pemukul yg lembut.
Ada word THANK YOU kat situ,tu la aku nak beli utk dia.
*Tolong abaikan perempuan yg dlm gmbr tu k? Hehe. :D

Okeylah..sampai disini sahaja. Penat dah jari jemari aku yg halus ni (kononnya la)menaip. Ambil masa berjam2 gak la nak menyiapkan entry ni. Tapi bila pulak aku ni nak menyiapkan homework aku yg berlambak tu?? Alahai... Chow2.. Habis la aku. (T^T)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)