CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, September 29, 2011

Wordless Thursday ^^

Yesterday,it's our 3rd monthsary. :) I just can't say any thing to express my feeling right now. It just..i want to see him in front of me all the time,if it could be real. :) But i know it wont. Anyhow,i came to see him last night. But it just for a while. He got his plan with friends,so do i. But if could,he can join us or i can join him and the gang. But i couldn't left my friends just like that since i'm the one who brought 'em out. =/ I feel bad for that. In dilemma for a while. Hubby texted me,asked me to join him. Then,i excused my self from my friends and told them to let me get my boy for a while and if they want to go home,just give me a call.

Though it's a ladies night (LOL),i went to see my boy at his's boy friends's apartment and they having 'dance on the floor' there. The apartment is just such a night club. My mouth stuck with O-shape when i entered the house. Man! I became SAKAI seeing the disco ball on the ceiling. Hahaha! If only i could make one on my own room exactly like that. :p But betteh don't,later mum kill me. :D Almost 11.30pm,i asked hubby to go home. Then i pick my friend's up at Taman Awam,where i left them before that. Huhu. I went home around 12am. :)

Going to school today,i don't talk too much. Just enjoyed my self doing my stuff while the rest is chit chat and LOL-ing all the times when get the chance to do so. :) I studied in the class and pay a bit attention more than usual. Until its the time to go home,i don't talk much also and my friends asked me whether i'm okay or not. I said i'm okay. Like usual. :) But i guess,today is my wordless day. Save saliva and rest my mouth. LOL. =.='

Now,i misses my man. :( When will i could see him again? It just i don't know why i always misses him. But do he miss me too? I've no idea about that. We seldom texting now because he's working and after went home in the evening,he spent his time to sleep. I'm very understanding tho' so i let him be in his dreamland for a few hours. ^^ The next day,same thing happened again and so on.. I have no comment to put on. I just want him to know,no matter what,i hope he always love and misses me too like i do. :') And his love towards me will never change due times.

P/s:Happy 3rd monthsary my love. ^^
Lots of love,


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Wednesday, September 21, 2011

Student Economy (L6A2) SMKR 2011

Hai awak,hai kamu,hai semua.. Haiii haiii.. *berapa kali nak say 'hai' la kan? ^^ hehe..
Okay,kali ni,nak cerita pasal students Economy kelas L6A2 kat SMKR. SMKR?? Pe tu? SMK Riam la. :)
Haha.. Sudah berapa bulan aku masuk ke Pra-U sklh ni kan,tp aku belum lagi kenalkan classmates aku kat korg. Wee~ Biasalah,aku blm ckup sumber utk buat entri ni. *Alasan munasarawak ni.. Hehe. :D

Sudah 4 bln aku berpindah ke sklh ni,baru skrg aku berkesempatan nak kenalkan mreka kpd anda semua. That's mean,sudah 4 bln jugalah aku meninggalkan rakan2 Pra-U aku kat SMK Luak. Huhu. Agak sedih juga lah bila teringatkan mereka di sana,sampai skrg aku masih merindui rakan2 yg rapat dgn aku kat SMKL tu. Terutamanya Catherine Chong dan Abdul Rasyid (tapi skrg dia dah smbung study kat Poli Mukah). Apa2 pun,rakan2 yg sama2 ngan aku berjuang utk SPM tahun lepas seperti Leticia Ria (study kat Matrikulasi Labuan) ,Noor Azreena (anak kpd Puan Pengetua sklh aku..huhu..dia skrg ni study kat Terengganu), dan Siti Aishah (bestfriend aku yg sekepala ngan aku,skrg study kat Fajar College). Semua dah bawa haluan masing2 kan? Huhu.. Tgk la bgaimana masa dan jarak memisahkan kami. :'( Tapi time cuti raya yg lepas,aku berkesempatan beraya brsama mereka pd lebaran yg ke 2. Nak tau apa yg kami lakukan sepanjang hari raya ke-2 tu?? Sila click sini .. Mereka tu semua la yg rapat ngan aku. Huhu. Eh? Cam jauh menyimpang je kan cerita aku ni dgn topic asal. Haha. Mmg tak sesuai jadi pengarang la aku ni. Suka je nak flashback. Haha. Cam kenal je ayat tu? Ermm.. ABAIKAN. :p

Nak dimulakan cerita,pada 24 Jun yg lepas,aku secara rasminya menjadi pelajar baru di kelas L6A2 di SMKR,sekaligus menjadi warga SMKR secara rasmi. Oh God! Fyi guys,aku tak pernah pun terfikir akan melanjutkan pljrn kat Pra-U SMKR ni dulu. Huhu. Tapi skrg,itu la yg trjadi. Hoho. Pindah sini pun sbb rmh aku lebih dkt dgn SMKR ni berbanding dgn SMKL. Huhu. Jadi 'pelajar baru' agak seronok juga la.. Dulu asyik2 aku yg gelar org lain cam tu kan bila stiap kali ada student bru masuk kelas. Huhu. Tak sangka pulak skrg ni,aku yg merasa digelar cam tu. Haha. Amekk kau. :p Mula2 aku masuk sklh ni,mcm2 pndangan aku terhdp sklh trsebut. Haha. Nak tau apa? Mari baca komen2 aku ttg sklh tu kat entri terdahulu-->SMKR . Erm.. kwn2 yg dari SMKR,jgn kecil hati ye dgn komen2 yg aku berikan tu. Huhu.. Itu pdgn aku sebagai warga baru di sklh ni. Itu kisah lama la ye? Lupakan je lah ye. Hehe. Terimalah kritikan dgn terbuka ye kwn2? :D

Ok.. The show was on.. Sesi orientasi pelajar2 L6A2 SMKR pun bermula,dari skrg.. *bunyi drum..
Kita mulakan dgn Ketua Kelas. Hoho..


Beethrise

Beethrise ni berbangsa Iban. Bagi aku,dia seorg yg gila2 juga,mcm aku ni.. Huh.. Mmg geng merapu aku dlm kelas pun. Haha. Tapi kdg2 aku tgk dia ni complicated la jugak org nya. Kalau dia tgh jiwa kacau tu... Haaaa... Kejap2 ok,kejap2 tak ok.. Kdg2 aku pun tak faham. Haha. Tp kalau bab2 buat homework,dia mmg rajin la.. Ada inisiatif nak siapkan homework,tak mcm aku ni. Suka delay2. =.=' Hehe.

Sekarang,meet our Penolong Ketua Kelas pulak..

Kong Chak Kai
 Ini apek.. Jejaka L6A2 yg paling jambu. Hahaha. Jambu ke??? :p Pa2 lah.. The only Chinese guy dlm kelas. Student Science sbnrnya,tp pindah masuk kelas Economy,sebab menurut beliau,susah nak study Math utk Form 6. Hoho.. Kira top student dlm class la dia ni. Mula2 aku knl dia,makk  bapakkk! Kata2 dia dlm bergurau tu byk yg menyakitkan hati. Tapi skrg dah ok la sebab dah rapat. Hoho. (^^)v

Skrg giliran utk aku perkenalkan,bakal ahli2 ekonomi L6A2. Haha.. Kononnya la. AHLI EKONOMI la sgt.. Bljr subjek tu pun nak tunggang langgang,ada hati nak gelar diri AHLI EKONOMI. :D Takpa.. Pasang angan2 dulu. :)

Alvin Ambros
Yang ni,mcm muka org India pun ada jugak kan? First time aku tgk dia ni,aku ingat dia org India. Rupa2nya Iban je beb! =.=' Entah dr mana la dia dpt rupa ke-India-an dia tu? Takpe,nanti aku Mission Impossible dia. Haha. Dia pun salah satu dr geng merapu aku. Ketua merapu segala rapu. :D Takde dia,blh sunyi jugak kami sekelas. Ahh.. Kalau dia tau aku kata cam ni,mesti sebesar serombong kapal lubang hidung dia. Haha. Dia chubby,tapi comel. Haha. Aduhh! Mesti makin besar serombong dia lepas ni. =.=' Hehe.. Jgn mrh! :D Gurau je... Mcm tak biasa kan,Alvin? :p


Chang Siaw Chen
 Amoi ni pulak.. Tgk muka je dah tauk kan bangsa apa? Anak Cina punya olang la.. Satu2nya student dlm kelas aku yg giat aktif sebagai Ahli Koperasi. Dia baik,sweet je kan? Pas tu pandai pulak tu. Huhu. Aku bila nak pandai ni?? Asyik puji org je pandai. Huhu.


Dayang Nur Syazwani 
Dayang ni pulak.. Satu2nya student Muslim dlm kelas. Aduhai.. Mcm terbalik pula fenomena kat SMKR ni dgn SMKL kan? Kalau kat SMKL,byk Muslim drpd agama lain. Tp kat SMKR ni,byk Kristian drpd Muslim. Dayang ni,duduk sblh aku je dlm kelas. Dia jenis org yg rushing,kuat menggelabah tp pandai cover. Haha. Itu aku suka. Bijak cover diri. Kdg2 suka merapu,cam akuy jugak. :D Tapi dia ni,suka buat kerja last minute. Aku tgk,dia ni pun mcm pelupa jugak,cam aku. =.=' Berapa kali nak kata 'cam aku' ni?? Hurm..

Kelvin Kalang
 Lelaki ni pulak,berbangsa Kayan. Duduk di sebelah kiri Dayang. Di mana tempat duduk aku dulu. Huhu. Dia ni la seorg pendiam dlm kelas. Kalau dia ada ke takde ke dlm kelas,cam sama je.. Takda effect lgsung bagi kami. Mcm org tersisih pulak. Bukan kami tak mau geng,tp dia yg senang mcm tu. Mula2 aku msuk kelas tu,aku ingat dia sombong giler.. Huhu. Tapi last2 dia ok la ngan aku. At least ada bertegur dgn aku. Cuma dia agak blur la sikit. Kalau dia tak fhm or tak dgr apa ckgu ckp,siap la aku jd kaunter pertanyaan dia. Selalunya cam tu la. Sebab before ni aku yg duduk dpn dia. Huhu. Tp dia ni kalau ada topik yg dia berkenan,nak juga dia ikut sama cerita or ketawa ngan kami. ^^


Rachel Jafta
 Haa... Yg ni pulak. Kwn merapu aku jugak. Brapa byk kwn merapu la aku ni?? Huhu.. Dia gadis Lun Bawang. ^^ Tinggal tak jauh dr rumah aku. Pergi and balik sklh sama2 je kami 2,sebab pakai van yg sama. LOL. :D Dia baru2 ni diberi jawatan Ketua Pengawas sebab KP yg sblm ni dah berhenti sklh sebab dpt UITM. Cett! Sepatutnya aku pun pergi,tp aku tolak. Huhu. :( Eh?? Lalala.. Sambung cita. Then.. Rachel ni,agak KREKKK la jugak. Mcm kami. Hoho.


Noel Roga

Budak ni pulak,baru2 ni tinggalkan kami utk menjalani PLKN dia dlm seminggu yg lepas.. Bln 12 nanti balik la. Tak lama tu. Hmm.. Bak kata Alvin dan Beth,dialah Pejuang Negara. Hahaha. Noel ni berbangsa Bidayuh+Kayan. Tp tak tau pun nak berbahasa Bidayuh,sikit2 je la dia tau. Kalau nak tau,aku dan Rachel pergi & balik sklh guna van parents dia ni la.. Noel ni baik,easy going,senang brkwn ngan dia. Menjadi pilihan hati si Beth. Haha (Gurau je..) Tp aku tgk dia ni,kdg2 pndai emo tiba2 la time kami se-geng cerita pasal masa dulu yg melibatkan perasaan. Huhu. Budak ni pun alim je kan? Hehe. Ce tgk sgla post dia kat Fb,semua yg brkaitan dgn agama. Ni kalau dihantar jadi mubaligh,mmg sesuai la.. Pasti tugas tu akan dijalankan dgn baik. Huhu. Mana kau nak cari org cam ni? Ko ado? Non-ado.. :D


Yuliarica
 Yang ni,geng merapu juga.. Dia berbangsa Kayan. Duduk kat depan sekali sebaris dgn mereka Beth,Rachel & Yong. Dia ni rajin la,comel je.. Hehe. Then,orgnya lawak. Senang la berkwn ngn dia. Dia kalau ketawa,aku pun tak dpt nak kalahkan dia. Haha. Dia ni suka gaduh ngan si Chak Kai tu. Kenapa pun aku tak tau la.. Tanya dia sendiri. Huhu. Bestfriend si Yong,kemana2 mesti bersama. :)


Winie Lirang
Winie ni,berbangsa Kayan jugak.. Bkn nak mengata keburukan org la,tp dia ni digelar oleh guru P.A kami sebagai Ratu Ponteng. Huhu. Yela,Winie ni selalu tak hadir ke sklh la. :( Dia selalu sakit la. Antibodi dia lemah kot? Kalau bkn dia yg sakit,mak dia yg sakit. So dia jaga mak dia yg sakit la kat rmh tu. Dia ok jugak,comel je kalau senyum. Mcm Doraemon. Haha. :D 


Yong Cheng Yat
 Yong ni.. Chinese girl yg terlalu suka baca buku dlm kelas. Yg pastinya buku bertulisan cina la. Novel kot tu. Aku pun tak tau la,sebab tak pandai baca tulisan cina. Haha. Tp ye la tu,novel. Kalau dah dia start buka buku tu dlm kelas,bomb jatuh dpn dia pun dia tak hiraukan tau? Mmg fokus giler beb. Even time ckgu tgh ajar kat dpn pun,dia concentrate je baca buku dia tu. Sudahlah dia mmg duduk dpn meja guru,aku tak tau la camna dia berani buat dek je baca buku lain dpn ckgu. Huhu.

Ok.. Tu je la yg masih berada kat lower 6 ni. Baru2 ni,Isnin lepas sorg kwn kami dah berhenti bljr. Sebab mmg tak dpt nak fokus dlm form 6 ni. So berhentilah,plus dia nak pindah daerah,ikut ayah dia.
Patrick Ripin
Ni lah dia,budak yg dah berhenti Isnin lepas. Dia ni,susah sikit la aku nak cerita. Huhu. Knpa yerkk? Sebab dia ni la manusia yg paling pelik aku pernah jumpa. Manusia paling pelik jugalah dlm kelas aku. Huhu. Tak dpt nak didescribekan dgn kata2 la kepelikan dia. Dia berbangsa Iban. Kalau dia bercakap,pelat a.k.a slanga Iban dia tu mmg ketara sgt lah. Adushh! Agak lawak la bunyi dia kalau bersuara. Selalu jdi bhn ketawa kami dlm kelas atas kepelikan dia tu. Then.. Bkn nak menghina,tp dia ni mempunyai dua lubang serombong yg agak besar la juga sampai dpt memuatkan jari dia ke dlm tu. Aduh! Masih teringat lg insiden minggu lepas dimana time tu kami dan student dr kelas sblh,iaitu budak Geo,lepak kat kelas kami. Topik kami masa tu adalag mengenai bulu hidung yg panjang. =.=' Mcm takde topik lain kan? Bkn apa topik tu yg diutarakan,sebab sorg budak Geo ni tgh brckp pasal si Patrick ni,mmg kutuk dpn2 la. Huhu. Kesian jugak sama si Pat ni kan? Perempuan tu kata,"cuba kau potong bulu hidung kau tu,panjang sgt! Geli kami tgk." So Patrick ni apa lagi,ambil kesempatan time kami tgh syok ketawa,dia luruskan dua jari dia (jari telunjuk dan jari tgh) kemudian meng-arah kan kedua2 jari tu ke dlm lubang hidung dia. Aku cun2 tgk ke arah dia time tu,trus menjerit. "PATRICKKKK!! Eee... pa kamu buat tu???" Trkejut aku tgk dia dgn slumba mamba cucuk lubang hidung time kami semua tak tgk ke arah dia. Tapi aku yg agak malang la sbb tgk perbuatan dia tu. Tujuan dia cucuk jari2 dia ke lubang hidung dia tu ialah utk atur bulu hidung dia yg pjg keluar tu. Huhu. Tp aku tgk free je jari2 dia tu masuk ke lubang hidung dia,sebab serombong dia tu kan besar?? Hehe. Aduh2.. Blh naik gila aku dibuatnya. Dah la.. Cerita pasal budak ni bkn main pjg je kan? Mereka yg lain pendek je.. Huhu. Special punya kes,so buat pjg la. Haha. :D


Baru2 ni dlm 2 minggu lepas,2 shabat kami telah pun berhenti juga,atas sebab dpt tempat di UITM Kuching dlm bidang Akauntan. Huhu. Kalau aku minta Akauntan hari tu,confirm aku dpt. Tp malangnya aku minta course lain. Kami 3 sama2 g beli pin number hari tu,sama2 apply utk ambilan November,tp aku je yg minta course lain dr mreka dua. Huhu. Yang berhenti tu jugak merupakan kwn aku time sama2 sklh rendah dulu,dan yg sorg lagi,shbt karib dia. 

Ezureen Flavin
Ni la kwn lama aku tu. Huhu. Gadis berbangsa Kayan. Tak sangka lepas 9 thn kami berpisah,thn ni jumpa balik. Tu pun utk beberapa bln ja. Huhu. Last day dia kat sklh hari tu,nangis gak dia bila dgr aku kata camni. Yela.. Dah elok2 jumpa balik lepas 9 thn tu,skrg brpisah lagi. Entah bila la dpt jmpa lagi. Tp tak pa la.. Ada jodoh,jumpa lagi. :') Miss you,babe! :(


Slyvia Jatum
 Yg terakhir sekali,gadis Kayan ni. Kayan jugak? Hurm.. Dia ni baik,kecil molek.. Putih,suka bergaul ngan dia. Tak lokek org nya,aku dulu suka minta kertas graf kat dia utk buat graf P.A.,sebab aku asyik trlupa bawa. Tp dia ok je,kalau kau minta kertas graf ke apa kat dia. Dia bagi je.. Haha. Dia jenis yg happy go lucky. Tak byk karenah la. :)

Tu je kot pasal rakan2 kelas Ekonomi L6A2 aku ni. Dah tak tau nak describe apa lagi kat diorg ni. Oh ya,gambar2 mereka ni,ada yg aku ambil dr koleksi aku sendiri,ada yg aku ambil dr FB masing2. Jgn mrh k kwn2 sbb aku copet gmbr korg. Hehe. Lgpun,ada yg aku dah maklumkan pasal. Diorg kata tak kisah. Eh? Ok.. Hehe. :) Dari apa yg aku cerita ni,so korg blh la agak berapa komposisi pjr Islam dan pljr bkn Islam dlm kelas aku. Then,berapa komposisi pljr berbangsa Kayan,Iban,Cina,Melayu dan bangsa lain dlm kelas aku. Sudah semestinya pljr yg beragama Kristian dan berbangsa Kayan yg byk dlm kelas aku. Huhu. Agak berlainan dgn situasi di SMKL. Lagi satu,bahasa yg digunakan oleh pljr utk brkomunikasi sesama pljr ialah Bahasa Melayu dan bkn nya bahasa Melayu Sarawak seperti yg digunakan oleh student SMKL. Trlalu byk perbezaannya. :) Walaupun aku sedih terpaksa meninggalkan SMKL dan aku tak berapa berkenan dgn SMKR,tapi dgn adanya mereka,kwn2 L6A2 aku ni,aku rasa selesa la. At least this is not awkward moment utk aku terus berada di SMKR ni. :)

Thanks for being nice to me,friends. I love you guys. ^^




Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Friday, September 16, 2011

Selamat Hari Malaysia

Selamat Hari Malaysia warga Malaysia sekalian! :) Yang ke berapa sudah? Hehe. Aku sebenarnya kalau bab2 Sejarah ni,aku payah sikit nak hafal tarikh2 yg penting bagi negara. LOL. Yang aku tau,bila Merdeka,bila Hari Malaysia,bila rusuhan kaum berlaku.. Tu je la yg aku tau. Kalau tanya aku bila tarikh lahir family aku,tau la aku nak jawab. Tarikh lahir aku,tarikh lahir boyfie.. Eh? Hahaha..


Sambutan Hari Malaysia kat bandaraya Miri ni diadakan semalam. Err.. Tak tau la apahal diadakan sehari awal,tapi kalau tak silap aku tahun lepas dia buat pada tarikh Hari Malaysia. Bukan sehari awal. Tp tema dia tetap tema yg sama mcm tahun lepas la. STREET PARTY. Mmg btl2 street la ni sebab mereka buat stage utk event tu kat jalan raya. So apa lagi,terpaksa ditutup la jalan raya tu. Tp aku tak lama kat sana. Boring! Why? Sebab aku tak berapa berkenan dgn event ni,apalagi dgn cara mereka buat sambutan tu. Mungkin bagi korang aku ni kolot kot. Tapi seriously aku tak suka dgn cara mereka memeriahkan konsert tu. Agak terkejut juga la aku. Ko celebrate hari Malaysia dgn buat tarian seksi ko atas pentas tu,tayang ko punya body,mcm tak cukup kain je,dpn khalayak ramai. Mcm tu ke menunjukkan semangat patriotisme kau? Tu apa yg terjadi thn lepas la.. Thn ni aku no comment. Mcm yg aku kata tadi,aku tak lama kat sana. Dtg sana hampir pkl 7,lepas tu aku blah dr tmpat tu pkl 8 mcm tu la. Sempat tgk satu band local nyanyi 2 lagu je. Haha. Pas tu aku drive pergi ke Grand Old Lady,tapi malangnya time drive naik bukit tu,hujan pun turun. Huh.. Potong line btl la. Then aku pun drive turun and pergi Pantai Tanjong. Huhu. Lepak la situ. Before pkl 11 dah drive balik.

Err.. Ada kaitan ke cerita aku ni ngan tajuk entri? Haha. Hrp ada la kan walaupun sikit. :p Tapi point aku buat entri ni pun just nak ucapkan Selamat Hari Malaysia.  :)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Sunday, September 11, 2011

Pemergian Seorang Sahabat ♥

Dah lama jugak aku tak update blog kan? Hari ni je aku ada masa utk update. Huhuhu.. Nak kata busy,tak gak. Sebab hari2 pulak aku on9,hari2 tu jugak la org nampak status aku je asyik2 up kat fb tu. Org pun dah naik bosan tgk muka aku je kat home diorg kan? LOL. :D

Hari ni rasanya agak menyedihkan jugak la.. Aku kehilangan sorg rakan sekelas. Dia pergi hari ni. Epp! Jap2.. Korg fikirkan apa?? Jgn salah fhm tau? Kwn aku tak 'pergi' seperti yg korang fikir tu. Huishhh.. Tumpang malaikat 44. Huhu. Dia pergi ke Selangor hari ni utk menjalani latihan Khidmat Negara. Haha. Setelah berminggu2 dia kebingungan utk decide samada nak pergi or tak,akhirnya dia pergi gak atas sebab family yg suruh. Dia actually nak stay je ngan kami,tapi family suruh,so dia tak jadi la nak tangguh PLKN tu. :') Siapa dia??

Ni la dia.. Noel namanya. :)

Tgk perkataan yg ada kat baju dia. "DON'T STOP ME". Uhh?! Fine. Mentang2 rakan2 sekelas tak suruh dia pergi,terus nak memberontak la kau ye? Sengaja ke pakai baju tu? Haha. Dlm kelas,smua rakan2 tak suruh dia pergi,aku sorang je yg suruh. Tu dia mcm terasa la jugak mcm aku ni nak menghalau dia. LOL. Bukan tu mksud aku. Well.. PLKN tu kan cuma 3 bln je. Hjg thn nnti jumpa lagi pun. Actually aku pun berat hati nak suruh dia pergi,tapi bukan hak aku pun nak tahan2 dia and decide utk dia whether nak pergi or not. :) 

Sempena hari keberangkatan dia hari ni,mlm semalam aku dan 5 org lagi kwn aku (Alvin Ambrose,Beethrise,Yulia,Raymond & Rachel) pun keluar la lepak dgn Noel ni. Alaa..sekitar perumahan kami ni je. Guna 2 buah motor and sebuah kereta. Hoho. Seronok la jugak luangkan masa bersama mereka. Sedih je kan tgk muka si Noel ni. Asyik nak nangis je dia. Syg btl la aku tak dpt lama dgn mereka sbb nak hantar mummy pergi kerja mlm tdi. Uhh.. Shift mlm pulak dia neh.. Hmpir nak pkl 9pm mcm tu la aku sampai rumah. Rachel,Raymond & Noel yg hantar aku balik. Time hantar aku balik tu la Noel nangis atas motor. LOL. Aku tak tau pun. Ni pun dia yg bgtau mlm semalam,time kami sama2 online tgh mlm td. Dia ni kalau dpn org,sorry lah nak nangis. Senyap2 je.. :') Alaa.. Kesian plak kwn aku ni. Touching2 sungguh. :D

Noel bersama Rachel,yg dibelakang tu Raymond. :)


Ni pulak,dia dgn Beethrise,kwn dia time tadika dulu,itu apa yg aku tau la.
8 thn berpisah,akhirnya berjumpa lagi. Aww~ Mcm aku ngan Ezurin la tu.
Ouch! I miss you la babe (Ezurin). :'(

Nak dibuat cerita,pagi tadi lepas ambil mummy balik kerja,aku smpai sanggup bawa mummy p airport utk jumpa budak ni. Ahaha! Kesian je rasa sebab dia takde kawan dgn menunggu kat sana. Ada2,tp kwn yg bru dia kenal masa registration PLKN pgi td.

So,ni la gambar kami berdua. :)

Sorry la,ni je gambar yg aku ada. Yg lain semua ambil pakai hp dia. Huhu.. Lepas snapped pictures,kami dua jalan2 kat airport tu. Pergi Famous Amos! Dia bawa. Dok belek2 bnda kat situ kan tiba2 dia tanya,"kamu nak apa?". Aku terus "haaa??".. Dia tanya lg,so aku kata je la,"Kitorg perempuan paling2 pun mesti akan pilih chocolate." Hehe. So dia tanya la chocholate yg mcm mana,aku just kata apa2 je. Then aku pegang la satu jenis chocolate yg dlm kotak. Aku tak tgk harga la. Then dia grab chocolate yg aku dah letak balik td. Mak aiii.. Aku nervous bila tgk dia grab chocolate ni and dia kata "yang ni lah". Chocolate yg dibungkus dgn cantik and kemas tu. Dlm hati aku berkata,"Mesti mahal ni.. Habislah. Takkan dia nak beli ni kot?" Sekali aku ambil dr tgn dia,aku tgk harga... Perghh!! Terus aku kata,"Mahal ni Noel.." Dia kata,"Takpa..Saya tak kisah pun." Aku pun just mampu kata ''Err..Ok.Mana2 kamu la."

Ni la chocolate yg dia beli td. Hoho. Chaumet.
Lepas bayar pa semua,kami masuk lagi ke kedai tak jauh dr Famous Amos tu,kedai Buy More nama dia. LOL. Apa punya nama la kedai ni.. Hehe. Kat sana,kami belek2 lagi bnda yg ada dpn mata. Dia kata mok beli present utk Beethrise. So yeah.. Aku tlg pilihkan. Sama2 tak tau apa bnda yg Beth ni suka. So inila yg dia belikan utk Beth.
Key chain kot ni? Ye la tu kot? Haha. Ke pakai gantung kat beg?
Or handphone? Err.. Dua2 kot? Aku pun tak pasti. LOL.

Lepas tu,dia belikan aku Teddy Bear yg kat bwh ni.. Damn man! Aku dah serba salah. Sudahlah dia belikan aku chocolate yg dah berapa harganya,dia belikan pulak teddy ni. Tp agak comel la teddy tu. Hehe. Aku suka. Aww~ Jgn jeles tau?? :p

Comel tak teddy ni? Comel kan kan kan? Hehe.
Even tak besar mana,tapi aku tetap terima.
*Jangan tamak okay? :)

 Then what? Aku dgn rasa tak sedap hati and kebingungan sebab aku tak da pa2 ke nak diberi kat dia sebagai balasan. Huhu. Aku pusing2 satu kedai Buy More tu,masuk dr satu lorong ke satu lorong,tiba2 ternampak satu benda.. Wahh! Aku tertarik plak dgn bnda tu. So aku terus ambil,benda tu bukan utk aku,tp utk kwn aku ni. Akhirnya ada jugak bnda yg aku blh beri kat dia sebagai tnda persahabatan kan? Pas tu kami pun pergi ke kaunter and bayar. Haha. Nak tau apa yg aku beli utk dia? Tgk bwh. :)

Tadddaaa...! Ni la benda tu. Haha. Pemukul yg lembut.
Ada word THANK YOU kat situ,tu la aku nak beli utk dia.
*Tolong abaikan perempuan yg dlm gmbr tu k? Hehe. :D

Okeylah..sampai disini sahaja. Penat dah jari jemari aku yg halus ni (kononnya la)menaip. Ambil masa berjam2 gak la nak menyiapkan entry ni. Tapi bila pulak aku ni nak menyiapkan homework aku yg berlambak tu?? Alahai... Chow2.. Habis la aku. (T^T)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Friday, September 2, 2011

2nd September 2011

I want to wish Happy Birthday to my brother and my niece. Whoaa.. Both sama2 birthday hari ni lorhh.. Abg aku dah berusia 26 tahun. Muda agi kan? Tp tahun dpn dah nak kawen dah. Haha. Awal nyer.. Huhu. Niece aku pulak berusia 6 tahun hari ni. Thn dpn dah nak erm..kawen gak ke?? Haha. Takkan la? Tahun dpn dah nak masuk Primary One la. :p Huhu. Makin besar je dia kan? Makin montel pun ada gak. :D Tp syg la dua2 takda dpn mata. Abg kat Sabah,niece plak kat rumah sia sendiri. Ek eleh.. Wish you thru the phone je lah. :p


Hari ni aku g JPN sebab nak renew i.c. Hurm.. It should be my hubby yg teman,tp last minute dia kata tak dpt nak teman. Huh! =__=" Benci lah. Last2 aku called semua bestie aku dan mengharap seorg drpd mereka dpt temankan diri ini. Huhu. Sapa nak pegi sorg2? Aku tak mau lah. Bajet je buat muka seposen tunggu kat pejabat JPN sorg2. :-/ Mula2 aku call Racheal,tp dia ni masih tidur lagi. Huhu. Aku tau la sebab takde respond. Haha. Then aku cari Cath,dia pun 2x5=10 je. Masih bermimpi lagi. Lepas tu aku call Leticia,dia tak dpt sebab tgh keluar ngan family. Alahai.. Awal pulak diorg ni keluar,baru pkl 9.15am. =/ Lepas tu aku cari Dayang,classmate aku. Waa~ Dia ni lagi la x da respond. Then lastly aku dpt msg dr Cath. Finally! Akhirnya dia la yg dpt temankan aku g JPN. Huhu.. Thanks buddy! ;)

Aku ambil dia around 10am then directly pergi ke JPN and sampai sana hampir 10.30am. Whoa! Laju gak aku drive?? O.o Hrm..dah smpai cepat2 pergi ke pjbt JPN,skali tgk nombor giliran sesi pagi dah habis daaa... So kena tunggu sebelah ptg punya. Huhu. Then kami 2 chow la ke kedai mkn 2020 around Survey Hyper/Grand Palace Hotel smentara tuggu office JPN buka sebelah ptg. Awal lagi utk lunch,tp memandangkan perut dah lapo.. Redah je. Dulik hapa haku tu time utk breafast ke lunch,janji dpt mencekik. :D hee~ Lama la jugak kat 2020 tu,chit chat chit chat smbil makan.



Pas tu kami g Boulevard. G kedai PBB nak beli stationery. :) Heh..budak sklh,biasalah. :p Then? Hampir pkl 1pm kami dtg balik ke JPN,lepak dulu dlm kereta. Cukup masa baru la naik ke office. Kat situ nak kena tunggu lagi. =.=" Ingatkan office bukak pkl 1.30pm,rupa2nya pkl 2. =.=" Lamo beno den tunggu. =/ Aku ngan Cath rileks je tunggu pintu office bukak,org lain dah siap berdiri dpn pintu office dr before pkl 1.30pm. Hahaha. Beberapa minit kepas pkl 2pm baru la office buka,dlm skelip mata ja dah penuh office tu. Haha. Mcm ada mega sale discount 100% ja lagaknya. :p Ada ka org buat discount 100%?? Hoho..Tu bkn discount nama nya,tu brg free. Haha.

=__=" k..asal jauh melencong topik aku nih?  Huh! Smbung balik cita.. Dah puas aku dihimpit org time nak ambil nmbor,akhirnya dpt gak nombor giliran aku dgn borang skli. Sambil tggu giliran,aku isi borang. Nak tukar alamat dlm i.c gak ni. Tak lama tggu,dah smpai giliran aku. Thumb print pe semua,byr and ambil gmbar,so taddaaaaaa..slesai lah sudah urusan rasmi and urusan kerajaan aku. Haha. Time ni la boyfie kata dia keluar g cyber. Adohai!! Aku tak puas hati. Td pgi kata x dpt kluar,ptg dpt plak?? Apa cita ni? Huhu. Nevermind la.. Biarlah dia kluar ngan kwn dia tu. Huhu.

Lepas chow dr JPN,aku dan Cath g 7 Eleven dekat area Mall gara2 nak beli slurpee,tp out of stock pulak. Huhu. Then cari tempat utk minum2 kat area Parkson. Haus tekak doh! Nak mkn cendol,tp ada kedai yg di promote Cath tu dah full. Huhu. Then last2 kami pergi ke Tanjong. =__= Why harus ended up kat Tanjong gak walaupun sejauh mana kami nak pergi? Huaaa.. Then kat sana aku pesan ABC,Cath pulak pesan air kelapa. Hoho. Then,kami pun pergi ambil mummy balik kerja. Huhu. Hantar Cath balik lepas tu,sesampai ja kat rumah,aku terus online sebelum g cuci kereta. That's all. Haha. Boredkan cerita aku?? ^__^





Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Thursday, September 1, 2011

Persahabatan Mula Retak

Mlm ni aku tetiba emosi. Emosi ok?? Emosi!! =.=' Menatap FB pun blh buat aku tetiba hangin. Baru tau yg sahabat baik aku ni ada byk account FB,aku ingat 2 je,rupanya ada pulak yg ketiga. Haih.. Pesal aku tetiba hangin? Ye la.. Cuba fikir,buat account byk2,pi add aku jd friend,tp langsung takde tegur. Friend ke mcm tu?? Baik unfriend je aku ni. Kalau setakat nak buat tambah friend kat friend list,baik tak pyh la kalau tak tegur. Kalau org lain takpe gak,sebab mereka tak rapat sgt ngan kau. Tapi aku ni??? Aku la org yg paling rapat ngan kau dr From 1 lagi,mesti la aku terasa yg teramat sgt.

Eh,kalau aku,L,C and R plus A and N blh stick together,kenapa kau tak boleh stick ngan kami?? Even kwn yg dah lama pindah dr school kita dulu pun smpai skrg masih lg ada in touch ngan aku and the rest. Tapi kau?? Baru 8 bln tinggalkan alam persekolahan dah lupa ngan kitorg. Dah tu ko tukar number pun takde nak inform ngan aku. Patut lah aku call tak dpt2. =.=" Dlm FB pun bkn ko nak tegur. Aku comment kau,kau tak reply pun. Kau siap delete pulak status kau yg aku comment tu. =___=" Kenapa kau mcm tu??

Aku baru sedar yg raya tahun ni kita tak ada gambar raya bersama2. Camne agi? Dah raya pun kita takde jumpa. Semalam aku pergi rumah kau,kau takde. =__=" Tak dpt nak jumpa bestfriend sndiri. Huhu. Tak pe la.. Aku dah tak mrh kau. Aku just rasa sedih je. :'( Tak pe la sahabat.. Aku happy tgk kau happy. Tgk dr jauh pun ok la. Tgk kau ketawa pun aku senang hati,even time tu kau ketawa bukan dgn aku. :( Aku tau aku dah jauh dr hidup kau skrg. Aku dah tak penting bagi diri kau mcm dulu lagi. Lagipun skrg kau dah ada 2 sahabat baik yg lebih dkat ngan kau. :'( Take care ya friend? I miss you.




Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)