CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, September 29, 2011

Wordless Thursday ^^

Yesterday,it's our 3rd monthsary. :) I just can't say any thing to express my feeling right now. It just..i want to see him in front of me all the time,if it could be real. :) But i know it wont. Anyhow,i came to see him last night. But it just for a while. He got his plan with friends,so do i. But if could,he can join us or i can join him and the gang. But i couldn't left my friends just like that since i'm the one who brought 'em out. =/ I feel bad for that. In dilemma for a while. Hubby texted me,asked me to join him. Then,i excused my self from my friends and told them to let me get my boy for a while and if they want to go home,just give me a call.

Though it's a ladies night (LOL),i went to see my boy at his's boy friends's apartment and they having 'dance on the floor' there. The apartment is just such a night club. My mouth stuck with O-shape when i entered the house. Man! I became SAKAI seeing the disco ball on the ceiling. Hahaha! If only i could make one on my own room exactly like that. :p But betteh don't,later mum kill me. :D Almost 11.30pm,i asked hubby to go home. Then i pick my friend's up at Taman Awam,where i left them before that. Huhu. I went home around 12am. :)

Going to school today,i don't talk too much. Just enjoyed my self doing my stuff while the rest is chit chat and LOL-ing all the times when get the chance to do so. :) I studied in the class and pay a bit attention more than usual. Until its the time to go home,i don't talk much also and my friends asked me whether i'm okay or not. I said i'm okay. Like usual. :) But i guess,today is my wordless day. Save saliva and rest my mouth. LOL. =.='

Now,i misses my man. :( When will i could see him again? It just i don't know why i always misses him. But do he miss me too? I've no idea about that. We seldom texting now because he's working and after went home in the evening,he spent his time to sleep. I'm very understanding tho' so i let him be in his dreamland for a few hours. ^^ The next day,same thing happened again and so on.. I have no comment to put on. I just want him to know,no matter what,i hope he always love and misses me too like i do. :') And his love towards me will never change due times.

P/s:Happy 3rd monthsary my love. ^^
Lots of love,


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Monday, September 26, 2011

Berkenalan Dalam Laman Muka Buku

Disuatu ptg,burung2 sdg berkicauan,ada yg bkerja,ada yg brkebun.. Eh? Haha. Abaikan.. Tak tau nak buat intro mcm mana. :) Hehe.. Ptg td aku tak tau la cam na blh tergerak hati nak search pasal Najwa Latif. Aku rasa ramai dah tau sapa dia tu. Alaa.. Gadis You Tube tuu~ Yang skrg ni tgh meletup dgn single Cinta Muka Buku nya tu. Hehe. Search punya search,terjumpa blog dia. Kalau nak view, click sini ok? ;) Then,aku pergi la search kat You Tube utk dgr lagu dia tu. Aku actually tak minat lagu ni.. Tp aku suka dgn satu baris lirik dia,cuma yg tu je.. Huhu. Baris lirik yg aku suka ialah "kita berkenalan hanya dalam laman muka buku". So,aku search lirik lagu ni jugak utk tahu keseluruhan lirik lagu dia. Kan aku tak tau sgt lagu ni?? :D Tp pa2 pun,lirik yg sebaris tu je yg tetap aku suka. Yg lain,tak lah.

Cinta + Muka + Buka = ?? (LOL)


Kenapa suka lirik sebaris tu je??
Sebab lirik yg sebaris tu buat aku teringat sesuatu ttg aku dan dia. :) Ya. Kami berkenalan dlm laman muka buku ni la. Hehe. Tp tu pun lebih kurang hampir dua tahun lepas. (T.T) Aku pun tak ingat dah.. Time tu,dia main add2 je,and aku pun main approve2 je. Just enough with say "thank you for the add",lepas tu langsung takde tegur dah. Lagi pun dia hanyalah stranger dlm hidup aku,and aku pun stranger dlm hidup dia. :) Lagipun dia tak tegur2 lepas tu,so aku pun tak tegur la. Aku ni,kalau org tak tegur,aku pun tak la. Lagipun dah tak kenal,nak tegur pun awkward je rasa. :D Cukup la setakat aku view2 info dia utk mengetahui dia ni siapa sbrnya. Lama2 Beberapa bln kemudian. Tertgk post dia up kat home page fb aku. Oh! Dia dah ada gf. Oh ok~ Aku no comment la. Tak kisah pun. Bkn hal aku. ^^v Ada la jugak view2 siapa gf dia time tu. LOL! Aku ni agak curious la nak tau sapa couple ngan couple. Bkn dia je,dgn org lain pun aku akan buat cam ni tau? Saje nak keypoh ngan love life org lain. Haha. Mula2 aku tgk muka hubby aku ni kat fb,ermm.. mcm tak caya je kan tu dia,ke org lain?? Sebab muka nampak matang dr usia sbnr. Huhu. Dia ni just tua setahun je dr aku. :DD Then,bila dia dah ada gf,aku view skali lagi,just nak tgk sapa ngan dia time tu. Then.. ermm.. Malas nak komen sal gf dia. Biarlah aku je yg tau. Tp opinion aku trhdp that girl bkn yg jahat2 ok?? Sekali lagi aku tegaskan,BUKAN PANDANGAN YANG JAHAT2 OK? Hurmm.. Sorry la,kena mention 2 kali,kot2 nanti ada org buat2 tak fhm and putar belikkan ayat aku. Or mungkin saja2 nak salah pandang dgn apa yg aku taip. =/ *Abaikan.. Nanti tak pasal2 aku membebel.Tp ntah knpa keadaan mula berubah. Ceh~ Ayat main peranan! :D Haha. Dgn secara tiba2 ja kami dua blh jd rapat. Eh? Stranger blh jadi rapat ngan aku? Errr... Tak sangka kan?

Mcm mana semua tu blh terjadi? Ok,kalau yg ikut kisah aku dr awal tahun ni or mereka2 yg rapat dgn aku,mesti tau mcm mana kami berkenalan and mula rapat. Yes! Once again,it is through Facebook. ^^ Hanya kerana satu album gambar yg aku upload kat fb tu la,yg buat dia tertarik utk tegur aku. Itupun through inbox. LOL. Aku yg agak excited dgn hidup baru aku sbgai part timer kat sbuah hotel tu pun,agak terkejut dgn kedatangan inbox dr dia. Dari org yg aku langsung tak kenal,tak pernah tegur dan sebagainya. A stranger. =.=' Itu pun dia inbox just nak tanya and bgtau yg dia trnampak la gmbr2 aku ngan part timer hotel yg lain. Ok. His point is why tak pernah nampak aku kat hotel tu before ni? Sebab dia pun worker kat hotel tu. LOL. Dia baru 4 bln kot keja kat sana time tu. Aku ni? Bru 2 3 hari buat part time kat situ. Haha. Aku bkerja di company yg sama,cuma lain department. So,since that day,dia selalu inbox aku,tp layan tak layan je sebab tau yg dia tu sudah berpunya. Erk?? Lalala~ Lagipun aku pun sudah berpunya time tu. Hehe. So inbox dia,selalu la aku lambat2 reply. Smpai la satu tahap,dia kata tak dpt nak inbox2 lg. So kalau da pa2,msg la dia kat tut tut tut (dia bagi number). Then dia pesan jgn reply inbox tu. Aku mula2 abaikan je inbox tu,dpt agak dah apa yg terjadi. Ni mesti ada kaitan ngan gf dia time tu. So,aku pun mls la nak sibuk utk tanya2 dia apahal. Lgipun aku fikir ok la cam tu,at least dia tak pyh tau number aku. LOL. Tp krna curiousity aku yg agak tinggi ni =.=' aku msg dia la,tanya utk dptkan kepastian. Eh? Apa yg aku agak tu,btl apa? Nehh~ Hmm. Tp aku fhm la dia sapa,aku sapa. So,msg2 dia aku selalu lmbat reply. Da gak dia merungut,mmg style aku cam tu ke,kalau org msg,aku lambat2 reply? LOL. Bkn smua org aku buat cam tu. Mengerti akan keadaan masing2 bah. :) Lagipun aku tak nak di cop merosakkan 'rumah tangga' org or dituduh perampas. Syukurlah takda. Huhu.

Boyfie ni dulu,time kami masih berkawan and masih milik org lain,time aku ada mslh,aku tak cerita kat dia. Haha. Gila apa ko nak cerita mslh kau kat org yg kau baru kenal?? Kat lelaki pulak tu. Heh! Mmg tak patut. Lagipun dlm bln Febuari and Mac lepas,serasakan mcm hidup aku sgt menekankan aku. Huhu. Semuanya berkaitan ngan perasaan. Damn! (:T.T:) So,dek krna tekanan,apalagi,fb la jd mgsa,tmpat aku menabur sgla rasa mrh and sedih. Huhu. Frust sbnrnya time tu. Ha ha ha ha ha! Ok. Tak lawak pun. =/ Hurm.. Boyfie time tu ada terbaca status2 aku yg cam apa dah tu,so dia text,tanya pesal sedih2 ni,ada mslh ke,kalau tak keberatan blh share kat dia. Kot2 dia blh bantu. At least kalau tak dpt bantu pun,ckup la skdr jd pndengar je. Sekurang2nya ringan sikit beban dihati kan? Tp dia tak pksa la aku cerita. Aku time tu mmg agak keberatan la nak cerita,so aku just kata,tak pa la.. Abaikan. Tp mkin lama,aku dah tak tahan dgn mslh yg aku alami,so sedikit demi sedikit aku buka cerita kat dia. Uh! Tp sumpah,aku rasa tenang lepas tu. Huhu. Lagipun dia bagi aku kata2 yg sungguh menenangkan. Aku tak tau knpa.

Masih lagi aku ingat,setiap mlm aku menangis kerana seseorg,mcm mana sekalipun si dia ni pujuk aku,bagi aku kata2 semangat,tp aku tak dpt nak buat2 apa. Aku tetap ikut perasaan,nangis setiap mlm. Huhu. Aku tak pernah cam tu tau? Menangisi seseorg yg sah2 bkn milik aku. Huhu. Tp si dia tak pernah give up utk bagi aku kata2 semangat tau tak? Walaupun aku selalu buat misi dia utk menenangkan aku gagal. LOL. Epic fail. :D Eh? Yaka? Haha. Pa2 ja la.. Tp dgn tu,aku rasa tenang ngan dia. Tenang ke? Haha. Tak lah,aku rasa senang je ngan dia. So,dgn secara tak langsung,aku dan dia jadi best friend. Kami sama2 share (bukan semua hal) utk brkongsi pndpt. Rasa2 nya kami dua sama2 perlukan seorg kwn utk brcerita. Ya.. Itu la yg dia prnah kata before ni. Dlm bln Mac mcm tu,aku baru tau yg dia dah sebulan break ngan gf dia. =.=' Aku tak tau pun pasal tu. Tp bila difikir2kan,buat apa aku nak tau ttg kisah cinta org kan? Ttg kisah aku sndiri pun tak ter-handle,apa lagi nak sibuk ttg kisah cinta org. Huhu. Lepas tau ttg perpisahan mrke tu,aku terus la tanya utk kepastian bhwa bkn aku yg jdi punca mrke putus. Dia kata ya,bkn aku. Takda kena mengena pun dgn aku. Once again,syukur~ Hmm. Tp dlm tempoh sebulan selepas tu,konflict dtg lgi. Entah mcm mana blh terjatuh 'tangga',aku pun tak tau la. Ex dia merayu or cuba pujuk aku utk terima si dia. Tp aku berkeras kata,aku tak boleh. Kot ye pun,bkn time2 cam ni. Huhu. Entah la.. Sedikit demi sedikit,mmg ada rasa syg kat dia ni,tp time tu tak nak lyn sgt perasaan tu sbb hati masih blm sembuh. Uwaa~ Tp sebulan kemudian,dlm pghujung bln April,kami officially couple. Huhu~ Tp lepas tu,ada la pasang surut nya hbgn kami. Cuma aku hrp perkara yg dah berlaku dulu tak berulang lagi. Huhu. Sedih sgt bila stiap kali ingat hal lama. :'(

Last but not least,"It's an amazing feeling to realize how one person who was once just a stranger suddenly meant the world to you." He was a stranger for me but now,he's the most meaningful person in my life. ;) 



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Saturday, September 24, 2011

Disaat aku harus membenci,aku telah berikan cinta.

Aku penat tp still nak buat entry ni. Dari semalam nak buat,tp aku tewas awal. So,before aku tewas awal hari ni,aku ambil kesempatan untuk blogging. Lagipun mcm byk masa ja utk aku buat entry ni,lagipun boyfie langsung takda msg aku time ni. :'( Haiz.. Ya,boyfie selalu org yg pertama aku fikirkan selain family aku. Bila dia tak msg,aku rasa sunyi sgt2. Bila dah sunyi start la aku boring,bila dah boring,time tu la aku tercari2 dia. Bila dah asyik tercari2 tu la aku jadi rindu. (:T.T:) Tapi boyfie tu tak tau la rindu ka tidak. Mcm tak jak kan? Bkn nak apa la kan.. Tp kdg2 agak terasa la jugak. Jrg dia ucap kata rindu apatah lagi nak kata I LOVE YOU. Then bila jumpa,aku selalu tggu dia dulu utk ucapkan kata2 tu,tapi ended up dgn aku frust sendiri and biarlah aku yg ucapkan dulu. :'( Ini perkara kecik ja kan? Tp tgk la,benda kcik cam ni juga blh buat aku rasa sedih. Bila aku kata,"mesti ka syg yg ucap dulu?" Then dia kata,"takkan tu pun nak berkira sapa yg ucap dulu?" Then aku pun,ok je la. Haiz.. Lemah semangat aku.


Setiap kali nak jumpa,aku mmg excited. Yalah.. Even tak jumpa sehari pun aku rindu tau? Aku sanggup je drive selama 25 minit dari rumah aku utk pergi jumpa dia. :( Tp kdg2 bila aku bawa jumpa skjap,dia tolak,sebab malas nak keluar. Dgn sedikit perasaan kecewa,aku ikut je la kata dia. Syg punya pasal kan? Plus,tak nak dia marah jugak kalau aku berdegil nak jumpa. Bila dia yg bawa jumpa,aku mesti tak nak hampakan dia dgn mengatakan "sorry dear,I can't." Kalau boleh aku nak aku ada bila dia perlukan aku. Tak kira masa. Sebab tu la aku akan cari jalan utk pastikan aku dpt jumpa dia secepat yg mungkin.

Buat entry ni pun aku dah bergenang air mata,apa lagi bila duduk sorang2 kat rumah and fikirkan dia. Entah apa la dia buat skrg ni kan? Td dia bawa jmpa,aku tak tau la knapa. Then dia kata cancelled,he might be out with his father. So,aku tanya dia ada apa sbrnya ni and knpa dia nak jumpa. Tp dia langsung tak reply. Sampai la skrg ni,dah berapa jam dah,dia still tak msg aku balik even aku dah bagi dia 2 3 msg. :'(

Semalam dia luangkan masa seharian main dota kat cc. Aku balik sklh semlm,aku tak tau pun dia dah kat cc. Dia ni bila dah dota dpn mata,aku akan diabaikan. Kurang diberi perhatian la. Tp semalam,dgn migrain yg teramat menyeksakan,aku rasa nak tido bila dah smpai rumah. Lgpun,belah ptgnya nanti nak kuar lagi ngan mummy. Boyfie pun tak reply msg aku bila aku kata aku dah balik dr sklh. So,aku tido je la.. Time aku tido tu,ada dia msg. Sejam kemudian,aku bgn,baca msg dia tu,terus aku call. Tp dia reject first2,aku call lagi,baru dia angkat. Huhu. Aku tanya dia kat mana,dia kata kat cc la. Aku dgr je dia kata kat cc,terus aku kata "oklah..mainlah sana" and end the call pastu tanpa sempat dgr dia kata apa2 sebab aku tau panggilan aku mengganggu focus dia utk berdota tu. Huhu. Bila aku dah bgn pkl 2 lebih tu,aku check hp,still,takda satu msg pun dr dia. Dgn perasaan hampa,aku bersiap2 utk keluar. Aku keluar pun aku tak bagitau dia,biarlah.. Cam tak penting jak kan? Aku bagitau pun,bkn ada respond nanti. Sampai la aku balik rumah ptg semalam,dia still tak msg. Ok,aku still dpt sabar. Tp rindu tu,dah tak dpt ditahan lagi.

Balik rumah,aku terus on9,kot2 dia ada on9 ke apa. Aku post status and buat report la kononya td atas apa yg aku buat sepanjang hari tu,last word aku kata,"IMISSESHIM" Hampir 50 minit kemudian,baru dia ada comment situ. :( Sumpah semalam mmg aku terasa sgt2. Dah mlm dlm pkl 9 mcm tu baru la aku dpt texting ngan dia cam biasa. Bkn baru kali ni aku terasa diabaikan,tp setiap kali dia berdota tu la,perasaan diabaikan tu wujud. Dia kata "Nothing could change that". Means that tabiat dia mengabaikan aku time dia berdota la.. Takkan dpt diubah pun. Huhu. Lelaki mmg cam tu la bila dah bertemu dgn dota ni. Even abg aku sendiri pun gamer juga. Mmg addict la. Blh tahan smpai 24 jam tak tido gara2 main dota tu. Tp abg aku lyn W.O.W la. Bila dah main tu,abg aku blh tak lyn tunang dia. Huhu. Tp at least aku tgk,kalau tunang dia msg or call,dia akan layan la. Cuma aku tak tau la bakal kakak ipar aku tu,blh sabar ke tidak ngan tabiat abg aku tu. Huhu. Tp kira ok je la,sbb abg aku lyn dia punya msg. Yg aku ni??? Boyfie langsung tak reply pun msg aku. Kecuali la kalau dia dah nak balik dr cc tu. Huaaa.... D:

Aku tak tau bagaimana perasaan dia pada aku skrg ni. Adakah masih sama seperti selepas pergaduhan besar kami 2 bln lepas,ataupun dah semakin kurang. Sering terngiang2 lagi bila dia kata "I'm not a truly lover". Tp since last kami bergaduh besar tu,dia kata aku la perempuan pertama yg dia btl2 cinta,sbb selama ni dia kata dia tak kisah pun kalau dia kehilangan kekasih. Tp dgn aku,semuanya berubah,dia tak nak kehilangan aku sebagaimana aku juga tak nak kehilangan dia. Tp skrg ni,aku dah jarang dgr dia ucapkan kata cinta. Aku tak tau kenapa. Mngkin bgi dia tak perlu la nak ucapkan semua tu. :( Aku fhm,mmg la kdg2 kita tak perlu kata apa2 utk menunjukkan apa yg kita rasa,kita blh tunjuk melalui perbuatan kita.. Tp kdg2 aku perlu juga dgr kata2 keramat dr dia. Kalau tak aku akan tertanya,adakah dia masih cintakan aku. :'(

Beberapa hari lepas,aku baca semua older posts aku pada bulan Jun lepas,semua tu buat aku sedih bila aku teringat segala yg berlaku pada bulan tu. Now,aku masih teringat lagi,ramai yg tak setuju bila aku masih nak kan dia balik dlm hidup aku. Aku tak peduli la mereka kata aku bodoh ke apa sebab aku buat keputusan cam tu,sebab aku mmg dah teruk sgt dilukai waktu tu. Even besties aku sendiri kata,mereka tak pernah lagi tgk aku sedih smpai tahap mcm tu,mereka tak pernah tgk aku diperlakukan seperti tu. Aku akui,ramai yg mrhkan my boyfie sbb dah lukakan aku. Tp apa? Aku still pertahankan dia dpn kwn2 aku. Mula2 mmg aku pun mrh juga dgn boyfie aku tu,ada rasa benci.. Tp disebalik rasa benci tu,perasaan syg & cinta aku masih lg kuat & segar utk dia. Sebab tu aku kata,disaat aku harus membenci,aku telah berikan cinta. Aku tak peduli kalau mereka kata aku bodoh,tp aku bodoh sebab aku cinta. Aku terima keburukan dia,aku sanjung kebaikan dia. Nobody's perfect bah. So do i. Mngkin dia teruk di mata mereka,tapi dialah yg terindah di mata aku. Aku memaafkan dia yg telah hancurkan hati aku dulu. Skrg? AKU MAKIN CINTA DIA ok?

Tlg jgn musnahkan cinta aku terhadap dia. Doakanlah yg baik2 utk kami. Jgn bawa pengaruh jahat dlm hubungan kami. Aku mohon. Aku pun harap boyfie tak berubah. Tlg jgn berubah dear. Keeps loving me. Keep the love for me..only for me. :( Prove them that their opinion towards you was wrong and they was wrong to put the blame on you for what you've done to me before. :( Prove to me,i'm not wrong to choose you and gave you the chance. :'( Wish you know what i feel right now. Yes,i am crying and dying inside right now. Not my intention to bringing up the past,and not my intention also to tell the world the bad side of you. No! You're not that bad. But i want they know how meaningful you are to me and how much i love you. :'(

I love you hubs! And i misses you so badly.




Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Wednesday, September 21, 2011

Student Economy (L6A2) SMKR 2011

Hai awak,hai kamu,hai semua.. Haiii haiii.. *berapa kali nak say 'hai' la kan? ^^ hehe..
Okay,kali ni,nak cerita pasal students Economy kelas L6A2 kat SMKR. SMKR?? Pe tu? SMK Riam la. :)
Haha.. Sudah berapa bulan aku masuk ke Pra-U sklh ni kan,tp aku belum lagi kenalkan classmates aku kat korg. Wee~ Biasalah,aku blm ckup sumber utk buat entri ni. *Alasan munasarawak ni.. Hehe. :D

Sudah 4 bln aku berpindah ke sklh ni,baru skrg aku berkesempatan nak kenalkan mreka kpd anda semua. That's mean,sudah 4 bln jugalah aku meninggalkan rakan2 Pra-U aku kat SMK Luak. Huhu. Agak sedih juga lah bila teringatkan mereka di sana,sampai skrg aku masih merindui rakan2 yg rapat dgn aku kat SMKL tu. Terutamanya Catherine Chong dan Abdul Rasyid (tapi skrg dia dah smbung study kat Poli Mukah). Apa2 pun,rakan2 yg sama2 ngan aku berjuang utk SPM tahun lepas seperti Leticia Ria (study kat Matrikulasi Labuan) ,Noor Azreena (anak kpd Puan Pengetua sklh aku..huhu..dia skrg ni study kat Terengganu), dan Siti Aishah (bestfriend aku yg sekepala ngan aku,skrg study kat Fajar College). Semua dah bawa haluan masing2 kan? Huhu.. Tgk la bgaimana masa dan jarak memisahkan kami. :'( Tapi time cuti raya yg lepas,aku berkesempatan beraya brsama mereka pd lebaran yg ke 2. Nak tau apa yg kami lakukan sepanjang hari raya ke-2 tu?? Sila click sini .. Mereka tu semua la yg rapat ngan aku. Huhu. Eh? Cam jauh menyimpang je kan cerita aku ni dgn topic asal. Haha. Mmg tak sesuai jadi pengarang la aku ni. Suka je nak flashback. Haha. Cam kenal je ayat tu? Ermm.. ABAIKAN. :p

Nak dimulakan cerita,pada 24 Jun yg lepas,aku secara rasminya menjadi pelajar baru di kelas L6A2 di SMKR,sekaligus menjadi warga SMKR secara rasmi. Oh God! Fyi guys,aku tak pernah pun terfikir akan melanjutkan pljrn kat Pra-U SMKR ni dulu. Huhu. Tapi skrg,itu la yg trjadi. Hoho. Pindah sini pun sbb rmh aku lebih dkt dgn SMKR ni berbanding dgn SMKL. Huhu. Jadi 'pelajar baru' agak seronok juga la.. Dulu asyik2 aku yg gelar org lain cam tu kan bila stiap kali ada student bru masuk kelas. Huhu. Tak sangka pulak skrg ni,aku yg merasa digelar cam tu. Haha. Amekk kau. :p Mula2 aku masuk sklh ni,mcm2 pndangan aku terhdp sklh trsebut. Haha. Nak tau apa? Mari baca komen2 aku ttg sklh tu kat entri terdahulu-->SMKR . Erm.. kwn2 yg dari SMKR,jgn kecil hati ye dgn komen2 yg aku berikan tu. Huhu.. Itu pdgn aku sebagai warga baru di sklh ni. Itu kisah lama la ye? Lupakan je lah ye. Hehe. Terimalah kritikan dgn terbuka ye kwn2? :D

Ok.. The show was on.. Sesi orientasi pelajar2 L6A2 SMKR pun bermula,dari skrg.. *bunyi drum..
Kita mulakan dgn Ketua Kelas. Hoho..


Beethrise

Beethrise ni berbangsa Iban. Bagi aku,dia seorg yg gila2 juga,mcm aku ni.. Huh.. Mmg geng merapu aku dlm kelas pun. Haha. Tapi kdg2 aku tgk dia ni complicated la jugak org nya. Kalau dia tgh jiwa kacau tu... Haaaa... Kejap2 ok,kejap2 tak ok.. Kdg2 aku pun tak faham. Haha. Tp kalau bab2 buat homework,dia mmg rajin la.. Ada inisiatif nak siapkan homework,tak mcm aku ni. Suka delay2. =.=' Hehe.

Sekarang,meet our Penolong Ketua Kelas pulak..

Kong Chak Kai
 Ini apek.. Jejaka L6A2 yg paling jambu. Hahaha. Jambu ke??? :p Pa2 lah.. The only Chinese guy dlm kelas. Student Science sbnrnya,tp pindah masuk kelas Economy,sebab menurut beliau,susah nak study Math utk Form 6. Hoho.. Kira top student dlm class la dia ni. Mula2 aku knl dia,makk  bapakkk! Kata2 dia dlm bergurau tu byk yg menyakitkan hati. Tapi skrg dah ok la sebab dah rapat. Hoho. (^^)v

Skrg giliran utk aku perkenalkan,bakal ahli2 ekonomi L6A2. Haha.. Kononnya la. AHLI EKONOMI la sgt.. Bljr subjek tu pun nak tunggang langgang,ada hati nak gelar diri AHLI EKONOMI. :D Takpa.. Pasang angan2 dulu. :)

Alvin Ambros
Yang ni,mcm muka org India pun ada jugak kan? First time aku tgk dia ni,aku ingat dia org India. Rupa2nya Iban je beb! =.=' Entah dr mana la dia dpt rupa ke-India-an dia tu? Takpe,nanti aku Mission Impossible dia. Haha. Dia pun salah satu dr geng merapu aku. Ketua merapu segala rapu. :D Takde dia,blh sunyi jugak kami sekelas. Ahh.. Kalau dia tau aku kata cam ni,mesti sebesar serombong kapal lubang hidung dia. Haha. Dia chubby,tapi comel. Haha. Aduhh! Mesti makin besar serombong dia lepas ni. =.=' Hehe.. Jgn mrh! :D Gurau je... Mcm tak biasa kan,Alvin? :p


Chang Siaw Chen
 Amoi ni pulak.. Tgk muka je dah tauk kan bangsa apa? Anak Cina punya olang la.. Satu2nya student dlm kelas aku yg giat aktif sebagai Ahli Koperasi. Dia baik,sweet je kan? Pas tu pandai pulak tu. Huhu. Aku bila nak pandai ni?? Asyik puji org je pandai. Huhu.


Dayang Nur Syazwani 
Dayang ni pulak.. Satu2nya student Muslim dlm kelas. Aduhai.. Mcm terbalik pula fenomena kat SMKR ni dgn SMKL kan? Kalau kat SMKL,byk Muslim drpd agama lain. Tp kat SMKR ni,byk Kristian drpd Muslim. Dayang ni,duduk sblh aku je dlm kelas. Dia jenis org yg rushing,kuat menggelabah tp pandai cover. Haha. Itu aku suka. Bijak cover diri. Kdg2 suka merapu,cam akuy jugak. :D Tapi dia ni,suka buat kerja last minute. Aku tgk,dia ni pun mcm pelupa jugak,cam aku. =.=' Berapa kali nak kata 'cam aku' ni?? Hurm..

Kelvin Kalang
 Lelaki ni pulak,berbangsa Kayan. Duduk di sebelah kiri Dayang. Di mana tempat duduk aku dulu. Huhu. Dia ni la seorg pendiam dlm kelas. Kalau dia ada ke takde ke dlm kelas,cam sama je.. Takda effect lgsung bagi kami. Mcm org tersisih pulak. Bukan kami tak mau geng,tp dia yg senang mcm tu. Mula2 aku msuk kelas tu,aku ingat dia sombong giler.. Huhu. Tapi last2 dia ok la ngan aku. At least ada bertegur dgn aku. Cuma dia agak blur la sikit. Kalau dia tak fhm or tak dgr apa ckgu ckp,siap la aku jd kaunter pertanyaan dia. Selalunya cam tu la. Sebab before ni aku yg duduk dpn dia. Huhu. Tp dia ni kalau ada topik yg dia berkenan,nak juga dia ikut sama cerita or ketawa ngan kami. ^^


Rachel Jafta
 Haa... Yg ni pulak. Kwn merapu aku jugak. Brapa byk kwn merapu la aku ni?? Huhu.. Dia gadis Lun Bawang. ^^ Tinggal tak jauh dr rumah aku. Pergi and balik sklh sama2 je kami 2,sebab pakai van yg sama. LOL. :D Dia baru2 ni diberi jawatan Ketua Pengawas sebab KP yg sblm ni dah berhenti sklh sebab dpt UITM. Cett! Sepatutnya aku pun pergi,tp aku tolak. Huhu. :( Eh?? Lalala.. Sambung cita. Then.. Rachel ni,agak KREKKK la jugak. Mcm kami. Hoho.


Noel Roga

Budak ni pulak,baru2 ni tinggalkan kami utk menjalani PLKN dia dlm seminggu yg lepas.. Bln 12 nanti balik la. Tak lama tu. Hmm.. Bak kata Alvin dan Beth,dialah Pejuang Negara. Hahaha. Noel ni berbangsa Bidayuh+Kayan. Tp tak tau pun nak berbahasa Bidayuh,sikit2 je la dia tau. Kalau nak tau,aku dan Rachel pergi & balik sklh guna van parents dia ni la.. Noel ni baik,easy going,senang brkwn ngan dia. Menjadi pilihan hati si Beth. Haha (Gurau je..) Tp aku tgk dia ni,kdg2 pndai emo tiba2 la time kami se-geng cerita pasal masa dulu yg melibatkan perasaan. Huhu. Budak ni pun alim je kan? Hehe. Ce tgk sgla post dia kat Fb,semua yg brkaitan dgn agama. Ni kalau dihantar jadi mubaligh,mmg sesuai la.. Pasti tugas tu akan dijalankan dgn baik. Huhu. Mana kau nak cari org cam ni? Ko ado? Non-ado.. :D


Yuliarica
 Yang ni,geng merapu juga.. Dia berbangsa Kayan. Duduk kat depan sekali sebaris dgn mereka Beth,Rachel & Yong. Dia ni rajin la,comel je.. Hehe. Then,orgnya lawak. Senang la berkwn ngn dia. Dia kalau ketawa,aku pun tak dpt nak kalahkan dia. Haha. Dia ni suka gaduh ngan si Chak Kai tu. Kenapa pun aku tak tau la.. Tanya dia sendiri. Huhu. Bestfriend si Yong,kemana2 mesti bersama. :)


Winie Lirang
Winie ni,berbangsa Kayan jugak.. Bkn nak mengata keburukan org la,tp dia ni digelar oleh guru P.A kami sebagai Ratu Ponteng. Huhu. Yela,Winie ni selalu tak hadir ke sklh la. :( Dia selalu sakit la. Antibodi dia lemah kot? Kalau bkn dia yg sakit,mak dia yg sakit. So dia jaga mak dia yg sakit la kat rmh tu. Dia ok jugak,comel je kalau senyum. Mcm Doraemon. Haha. :D 


Yong Cheng Yat
 Yong ni.. Chinese girl yg terlalu suka baca buku dlm kelas. Yg pastinya buku bertulisan cina la. Novel kot tu. Aku pun tak tau la,sebab tak pandai baca tulisan cina. Haha. Tp ye la tu,novel. Kalau dah dia start buka buku tu dlm kelas,bomb jatuh dpn dia pun dia tak hiraukan tau? Mmg fokus giler beb. Even time ckgu tgh ajar kat dpn pun,dia concentrate je baca buku dia tu. Sudahlah dia mmg duduk dpn meja guru,aku tak tau la camna dia berani buat dek je baca buku lain dpn ckgu. Huhu.

Ok.. Tu je la yg masih berada kat lower 6 ni. Baru2 ni,Isnin lepas sorg kwn kami dah berhenti bljr. Sebab mmg tak dpt nak fokus dlm form 6 ni. So berhentilah,plus dia nak pindah daerah,ikut ayah dia.
Patrick Ripin
Ni lah dia,budak yg dah berhenti Isnin lepas. Dia ni,susah sikit la aku nak cerita. Huhu. Knpa yerkk? Sebab dia ni la manusia yg paling pelik aku pernah jumpa. Manusia paling pelik jugalah dlm kelas aku. Huhu. Tak dpt nak didescribekan dgn kata2 la kepelikan dia. Dia berbangsa Iban. Kalau dia bercakap,pelat a.k.a slanga Iban dia tu mmg ketara sgt lah. Adushh! Agak lawak la bunyi dia kalau bersuara. Selalu jdi bhn ketawa kami dlm kelas atas kepelikan dia tu. Then.. Bkn nak menghina,tp dia ni mempunyai dua lubang serombong yg agak besar la juga sampai dpt memuatkan jari dia ke dlm tu. Aduh! Masih teringat lg insiden minggu lepas dimana time tu kami dan student dr kelas sblh,iaitu budak Geo,lepak kat kelas kami. Topik kami masa tu adalag mengenai bulu hidung yg panjang. =.=' Mcm takde topik lain kan? Bkn apa topik tu yg diutarakan,sebab sorg budak Geo ni tgh brckp pasal si Patrick ni,mmg kutuk dpn2 la. Huhu. Kesian jugak sama si Pat ni kan? Perempuan tu kata,"cuba kau potong bulu hidung kau tu,panjang sgt! Geli kami tgk." So Patrick ni apa lagi,ambil kesempatan time kami tgh syok ketawa,dia luruskan dua jari dia (jari telunjuk dan jari tgh) kemudian meng-arah kan kedua2 jari tu ke dlm lubang hidung dia. Aku cun2 tgk ke arah dia time tu,trus menjerit. "PATRICKKKK!! Eee... pa kamu buat tu???" Trkejut aku tgk dia dgn slumba mamba cucuk lubang hidung time kami semua tak tgk ke arah dia. Tapi aku yg agak malang la sbb tgk perbuatan dia tu. Tujuan dia cucuk jari2 dia ke lubang hidung dia tu ialah utk atur bulu hidung dia yg pjg keluar tu. Huhu. Tp aku tgk free je jari2 dia tu masuk ke lubang hidung dia,sebab serombong dia tu kan besar?? Hehe. Aduh2.. Blh naik gila aku dibuatnya. Dah la.. Cerita pasal budak ni bkn main pjg je kan? Mereka yg lain pendek je.. Huhu. Special punya kes,so buat pjg la. Haha. :D


Baru2 ni dlm 2 minggu lepas,2 shabat kami telah pun berhenti juga,atas sebab dpt tempat di UITM Kuching dlm bidang Akauntan. Huhu. Kalau aku minta Akauntan hari tu,confirm aku dpt. Tp malangnya aku minta course lain. Kami 3 sama2 g beli pin number hari tu,sama2 apply utk ambilan November,tp aku je yg minta course lain dr mreka dua. Huhu. Yang berhenti tu jugak merupakan kwn aku time sama2 sklh rendah dulu,dan yg sorg lagi,shbt karib dia. 

Ezureen Flavin
Ni la kwn lama aku tu. Huhu. Gadis berbangsa Kayan. Tak sangka lepas 9 thn kami berpisah,thn ni jumpa balik. Tu pun utk beberapa bln ja. Huhu. Last day dia kat sklh hari tu,nangis gak dia bila dgr aku kata camni. Yela.. Dah elok2 jumpa balik lepas 9 thn tu,skrg brpisah lagi. Entah bila la dpt jmpa lagi. Tp tak pa la.. Ada jodoh,jumpa lagi. :') Miss you,babe! :(


Slyvia Jatum
 Yg terakhir sekali,gadis Kayan ni. Kayan jugak? Hurm.. Dia ni baik,kecil molek.. Putih,suka bergaul ngan dia. Tak lokek org nya,aku dulu suka minta kertas graf kat dia utk buat graf P.A.,sebab aku asyik trlupa bawa. Tp dia ok je,kalau kau minta kertas graf ke apa kat dia. Dia bagi je.. Haha. Dia jenis yg happy go lucky. Tak byk karenah la. :)

Tu je kot pasal rakan2 kelas Ekonomi L6A2 aku ni. Dah tak tau nak describe apa lagi kat diorg ni. Oh ya,gambar2 mereka ni,ada yg aku ambil dr koleksi aku sendiri,ada yg aku ambil dr FB masing2. Jgn mrh k kwn2 sbb aku copet gmbr korg. Hehe. Lgpun,ada yg aku dah maklumkan pasal. Diorg kata tak kisah. Eh? Ok.. Hehe. :) Dari apa yg aku cerita ni,so korg blh la agak berapa komposisi pjr Islam dan pljr bkn Islam dlm kelas aku. Then,berapa komposisi pljr berbangsa Kayan,Iban,Cina,Melayu dan bangsa lain dlm kelas aku. Sudah semestinya pljr yg beragama Kristian dan berbangsa Kayan yg byk dlm kelas aku. Huhu. Agak berlainan dgn situasi di SMKL. Lagi satu,bahasa yg digunakan oleh pljr utk brkomunikasi sesama pljr ialah Bahasa Melayu dan bkn nya bahasa Melayu Sarawak seperti yg digunakan oleh student SMKL. Trlalu byk perbezaannya. :) Walaupun aku sedih terpaksa meninggalkan SMKL dan aku tak berapa berkenan dgn SMKR,tapi dgn adanya mereka,kwn2 L6A2 aku ni,aku rasa selesa la. At least this is not awkward moment utk aku terus berada di SMKR ni. :)

Thanks for being nice to me,friends. I love you guys. ^^




Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Friday, September 16, 2011

Selamat Hari Malaysia

Selamat Hari Malaysia warga Malaysia sekalian! :) Yang ke berapa sudah? Hehe. Aku sebenarnya kalau bab2 Sejarah ni,aku payah sikit nak hafal tarikh2 yg penting bagi negara. LOL. Yang aku tau,bila Merdeka,bila Hari Malaysia,bila rusuhan kaum berlaku.. Tu je la yg aku tau. Kalau tanya aku bila tarikh lahir family aku,tau la aku nak jawab. Tarikh lahir aku,tarikh lahir boyfie.. Eh? Hahaha..


Sambutan Hari Malaysia kat bandaraya Miri ni diadakan semalam. Err.. Tak tau la apahal diadakan sehari awal,tapi kalau tak silap aku tahun lepas dia buat pada tarikh Hari Malaysia. Bukan sehari awal. Tp tema dia tetap tema yg sama mcm tahun lepas la. STREET PARTY. Mmg btl2 street la ni sebab mereka buat stage utk event tu kat jalan raya. So apa lagi,terpaksa ditutup la jalan raya tu. Tp aku tak lama kat sana. Boring! Why? Sebab aku tak berapa berkenan dgn event ni,apalagi dgn cara mereka buat sambutan tu. Mungkin bagi korang aku ni kolot kot. Tapi seriously aku tak suka dgn cara mereka memeriahkan konsert tu. Agak terkejut juga la aku. Ko celebrate hari Malaysia dgn buat tarian seksi ko atas pentas tu,tayang ko punya body,mcm tak cukup kain je,dpn khalayak ramai. Mcm tu ke menunjukkan semangat patriotisme kau? Tu apa yg terjadi thn lepas la.. Thn ni aku no comment. Mcm yg aku kata tadi,aku tak lama kat sana. Dtg sana hampir pkl 7,lepas tu aku blah dr tmpat tu pkl 8 mcm tu la. Sempat tgk satu band local nyanyi 2 lagu je. Haha. Pas tu aku drive pergi ke Grand Old Lady,tapi malangnya time drive naik bukit tu,hujan pun turun. Huh.. Potong line btl la. Then aku pun drive turun and pergi Pantai Tanjong. Huhu. Lepak la situ. Before pkl 11 dah drive balik.

Err.. Ada kaitan ke cerita aku ni ngan tajuk entri? Haha. Hrp ada la kan walaupun sikit. :p Tapi point aku buat entri ni pun just nak ucapkan Selamat Hari Malaysia.  :)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Sunday, September 11, 2011

Pemergian Seorang Sahabat ♥

Dah lama jugak aku tak update blog kan? Hari ni je aku ada masa utk update. Huhuhu.. Nak kata busy,tak gak. Sebab hari2 pulak aku on9,hari2 tu jugak la org nampak status aku je asyik2 up kat fb tu. Org pun dah naik bosan tgk muka aku je kat home diorg kan? LOL. :D

Hari ni rasanya agak menyedihkan jugak la.. Aku kehilangan sorg rakan sekelas. Dia pergi hari ni. Epp! Jap2.. Korg fikirkan apa?? Jgn salah fhm tau? Kwn aku tak 'pergi' seperti yg korang fikir tu. Huishhh.. Tumpang malaikat 44. Huhu. Dia pergi ke Selangor hari ni utk menjalani latihan Khidmat Negara. Haha. Setelah berminggu2 dia kebingungan utk decide samada nak pergi or tak,akhirnya dia pergi gak atas sebab family yg suruh. Dia actually nak stay je ngan kami,tapi family suruh,so dia tak jadi la nak tangguh PLKN tu. :') Siapa dia??

Ni la dia.. Noel namanya. :)

Tgk perkataan yg ada kat baju dia. "DON'T STOP ME". Uhh?! Fine. Mentang2 rakan2 sekelas tak suruh dia pergi,terus nak memberontak la kau ye? Sengaja ke pakai baju tu? Haha. Dlm kelas,smua rakan2 tak suruh dia pergi,aku sorang je yg suruh. Tu dia mcm terasa la jugak mcm aku ni nak menghalau dia. LOL. Bukan tu mksud aku. Well.. PLKN tu kan cuma 3 bln je. Hjg thn nnti jumpa lagi pun. Actually aku pun berat hati nak suruh dia pergi,tapi bukan hak aku pun nak tahan2 dia and decide utk dia whether nak pergi or not. :) 

Sempena hari keberangkatan dia hari ni,mlm semalam aku dan 5 org lagi kwn aku (Alvin Ambrose,Beethrise,Yulia,Raymond & Rachel) pun keluar la lepak dgn Noel ni. Alaa..sekitar perumahan kami ni je. Guna 2 buah motor and sebuah kereta. Hoho. Seronok la jugak luangkan masa bersama mereka. Sedih je kan tgk muka si Noel ni. Asyik nak nangis je dia. Syg btl la aku tak dpt lama dgn mereka sbb nak hantar mummy pergi kerja mlm tdi. Uhh.. Shift mlm pulak dia neh.. Hmpir nak pkl 9pm mcm tu la aku sampai rumah. Rachel,Raymond & Noel yg hantar aku balik. Time hantar aku balik tu la Noel nangis atas motor. LOL. Aku tak tau pun. Ni pun dia yg bgtau mlm semalam,time kami sama2 online tgh mlm td. Dia ni kalau dpn org,sorry lah nak nangis. Senyap2 je.. :') Alaa.. Kesian plak kwn aku ni. Touching2 sungguh. :D

Noel bersama Rachel,yg dibelakang tu Raymond. :)


Ni pulak,dia dgn Beethrise,kwn dia time tadika dulu,itu apa yg aku tau la.
8 thn berpisah,akhirnya berjumpa lagi. Aww~ Mcm aku ngan Ezurin la tu.
Ouch! I miss you la babe (Ezurin). :'(

Nak dibuat cerita,pagi tadi lepas ambil mummy balik kerja,aku smpai sanggup bawa mummy p airport utk jumpa budak ni. Ahaha! Kesian je rasa sebab dia takde kawan dgn menunggu kat sana. Ada2,tp kwn yg bru dia kenal masa registration PLKN pgi td.

So,ni la gambar kami berdua. :)

Sorry la,ni je gambar yg aku ada. Yg lain semua ambil pakai hp dia. Huhu.. Lepas snapped pictures,kami dua jalan2 kat airport tu. Pergi Famous Amos! Dia bawa. Dok belek2 bnda kat situ kan tiba2 dia tanya,"kamu nak apa?". Aku terus "haaa??".. Dia tanya lg,so aku kata je la,"Kitorg perempuan paling2 pun mesti akan pilih chocolate." Hehe. So dia tanya la chocholate yg mcm mana,aku just kata apa2 je. Then aku pegang la satu jenis chocolate yg dlm kotak. Aku tak tgk harga la. Then dia grab chocolate yg aku dah letak balik td. Mak aiii.. Aku nervous bila tgk dia grab chocolate ni and dia kata "yang ni lah". Chocolate yg dibungkus dgn cantik and kemas tu. Dlm hati aku berkata,"Mesti mahal ni.. Habislah. Takkan dia nak beli ni kot?" Sekali aku ambil dr tgn dia,aku tgk harga... Perghh!! Terus aku kata,"Mahal ni Noel.." Dia kata,"Takpa..Saya tak kisah pun." Aku pun just mampu kata ''Err..Ok.Mana2 kamu la."

Ni la chocolate yg dia beli td. Hoho. Chaumet.
Lepas bayar pa semua,kami masuk lagi ke kedai tak jauh dr Famous Amos tu,kedai Buy More nama dia. LOL. Apa punya nama la kedai ni.. Hehe. Kat sana,kami belek2 lagi bnda yg ada dpn mata. Dia kata mok beli present utk Beethrise. So yeah.. Aku tlg pilihkan. Sama2 tak tau apa bnda yg Beth ni suka. So inila yg dia belikan utk Beth.
Key chain kot ni? Ye la tu kot? Haha. Ke pakai gantung kat beg?
Or handphone? Err.. Dua2 kot? Aku pun tak pasti. LOL.

Lepas tu,dia belikan aku Teddy Bear yg kat bwh ni.. Damn man! Aku dah serba salah. Sudahlah dia belikan aku chocolate yg dah berapa harganya,dia belikan pulak teddy ni. Tp agak comel la teddy tu. Hehe. Aku suka. Aww~ Jgn jeles tau?? :p

Comel tak teddy ni? Comel kan kan kan? Hehe.
Even tak besar mana,tapi aku tetap terima.
*Jangan tamak okay? :)

 Then what? Aku dgn rasa tak sedap hati and kebingungan sebab aku tak da pa2 ke nak diberi kat dia sebagai balasan. Huhu. Aku pusing2 satu kedai Buy More tu,masuk dr satu lorong ke satu lorong,tiba2 ternampak satu benda.. Wahh! Aku tertarik plak dgn bnda tu. So aku terus ambil,benda tu bukan utk aku,tp utk kwn aku ni. Akhirnya ada jugak bnda yg aku blh beri kat dia sebagai tnda persahabatan kan? Pas tu kami pun pergi ke kaunter and bayar. Haha. Nak tau apa yg aku beli utk dia? Tgk bwh. :)

Tadddaaa...! Ni la benda tu. Haha. Pemukul yg lembut.
Ada word THANK YOU kat situ,tu la aku nak beli utk dia.
*Tolong abaikan perempuan yg dlm gmbr tu k? Hehe. :D

Okeylah..sampai disini sahaja. Penat dah jari jemari aku yg halus ni (kononnya la)menaip. Ambil masa berjam2 gak la nak menyiapkan entry ni. Tapi bila pulak aku ni nak menyiapkan homework aku yg berlambak tu?? Alahai... Chow2.. Habis la aku. (T^T)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Friday, September 2, 2011

2nd September 2011

I want to wish Happy Birthday to my brother and my niece. Whoaa.. Both sama2 birthday hari ni lorhh.. Abg aku dah berusia 26 tahun. Muda agi kan? Tp tahun dpn dah nak kawen dah. Haha. Awal nyer.. Huhu. Niece aku pulak berusia 6 tahun hari ni. Thn dpn dah nak erm..kawen gak ke?? Haha. Takkan la? Tahun dpn dah nak masuk Primary One la. :p Huhu. Makin besar je dia kan? Makin montel pun ada gak. :D Tp syg la dua2 takda dpn mata. Abg kat Sabah,niece plak kat rumah sia sendiri. Ek eleh.. Wish you thru the phone je lah. :p


Hari ni aku g JPN sebab nak renew i.c. Hurm.. It should be my hubby yg teman,tp last minute dia kata tak dpt nak teman. Huh! =__=" Benci lah. Last2 aku called semua bestie aku dan mengharap seorg drpd mereka dpt temankan diri ini. Huhu. Sapa nak pegi sorg2? Aku tak mau lah. Bajet je buat muka seposen tunggu kat pejabat JPN sorg2. :-/ Mula2 aku call Racheal,tp dia ni masih tidur lagi. Huhu. Aku tau la sebab takde respond. Haha. Then aku cari Cath,dia pun 2x5=10 je. Masih bermimpi lagi. Lepas tu aku call Leticia,dia tak dpt sebab tgh keluar ngan family. Alahai.. Awal pulak diorg ni keluar,baru pkl 9.15am. =/ Lepas tu aku cari Dayang,classmate aku. Waa~ Dia ni lagi la x da respond. Then lastly aku dpt msg dr Cath. Finally! Akhirnya dia la yg dpt temankan aku g JPN. Huhu.. Thanks buddy! ;)

Aku ambil dia around 10am then directly pergi ke JPN and sampai sana hampir 10.30am. Whoa! Laju gak aku drive?? O.o Hrm..dah smpai cepat2 pergi ke pjbt JPN,skali tgk nombor giliran sesi pagi dah habis daaa... So kena tunggu sebelah ptg punya. Huhu. Then kami 2 chow la ke kedai mkn 2020 around Survey Hyper/Grand Palace Hotel smentara tuggu office JPN buka sebelah ptg. Awal lagi utk lunch,tp memandangkan perut dah lapo.. Redah je. Dulik hapa haku tu time utk breafast ke lunch,janji dpt mencekik. :D hee~ Lama la jugak kat 2020 tu,chit chat chit chat smbil makan.



Pas tu kami g Boulevard. G kedai PBB nak beli stationery. :) Heh..budak sklh,biasalah. :p Then? Hampir pkl 1pm kami dtg balik ke JPN,lepak dulu dlm kereta. Cukup masa baru la naik ke office. Kat situ nak kena tunggu lagi. =.=" Ingatkan office bukak pkl 1.30pm,rupa2nya pkl 2. =.=" Lamo beno den tunggu. =/ Aku ngan Cath rileks je tunggu pintu office bukak,org lain dah siap berdiri dpn pintu office dr before pkl 1.30pm. Hahaha. Beberapa minit kepas pkl 2pm baru la office buka,dlm skelip mata ja dah penuh office tu. Haha. Mcm ada mega sale discount 100% ja lagaknya. :p Ada ka org buat discount 100%?? Hoho..Tu bkn discount nama nya,tu brg free. Haha.

=__=" k..asal jauh melencong topik aku nih?  Huh! Smbung balik cita.. Dah puas aku dihimpit org time nak ambil nmbor,akhirnya dpt gak nombor giliran aku dgn borang skli. Sambil tggu giliran,aku isi borang. Nak tukar alamat dlm i.c gak ni. Tak lama tggu,dah smpai giliran aku. Thumb print pe semua,byr and ambil gmbar,so taddaaaaaa..slesai lah sudah urusan rasmi and urusan kerajaan aku. Haha. Time ni la boyfie kata dia keluar g cyber. Adohai!! Aku tak puas hati. Td pgi kata x dpt kluar,ptg dpt plak?? Apa cita ni? Huhu. Nevermind la.. Biarlah dia kluar ngan kwn dia tu. Huhu.

Lepas chow dr JPN,aku dan Cath g 7 Eleven dekat area Mall gara2 nak beli slurpee,tp out of stock pulak. Huhu. Then cari tempat utk minum2 kat area Parkson. Haus tekak doh! Nak mkn cendol,tp ada kedai yg di promote Cath tu dah full. Huhu. Then last2 kami pergi ke Tanjong. =__= Why harus ended up kat Tanjong gak walaupun sejauh mana kami nak pergi? Huaaa.. Then kat sana aku pesan ABC,Cath pulak pesan air kelapa. Hoho. Then,kami pun pergi ambil mummy balik kerja. Huhu. Hantar Cath balik lepas tu,sesampai ja kat rumah,aku terus online sebelum g cuci kereta. That's all. Haha. Boredkan cerita aku?? ^__^





Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Thursday, September 1, 2011

Persahabatan Mula Retak

Mlm ni aku tetiba emosi. Emosi ok?? Emosi!! =.=' Menatap FB pun blh buat aku tetiba hangin. Baru tau yg sahabat baik aku ni ada byk account FB,aku ingat 2 je,rupanya ada pulak yg ketiga. Haih.. Pesal aku tetiba hangin? Ye la.. Cuba fikir,buat account byk2,pi add aku jd friend,tp langsung takde tegur. Friend ke mcm tu?? Baik unfriend je aku ni. Kalau setakat nak buat tambah friend kat friend list,baik tak pyh la kalau tak tegur. Kalau org lain takpe gak,sebab mereka tak rapat sgt ngan kau. Tapi aku ni??? Aku la org yg paling rapat ngan kau dr From 1 lagi,mesti la aku terasa yg teramat sgt.

Eh,kalau aku,L,C and R plus A and N blh stick together,kenapa kau tak boleh stick ngan kami?? Even kwn yg dah lama pindah dr school kita dulu pun smpai skrg masih lg ada in touch ngan aku and the rest. Tapi kau?? Baru 8 bln tinggalkan alam persekolahan dah lupa ngan kitorg. Dah tu ko tukar number pun takde nak inform ngan aku. Patut lah aku call tak dpt2. =.=" Dlm FB pun bkn ko nak tegur. Aku comment kau,kau tak reply pun. Kau siap delete pulak status kau yg aku comment tu. =___=" Kenapa kau mcm tu??

Aku baru sedar yg raya tahun ni kita tak ada gambar raya bersama2. Camne agi? Dah raya pun kita takde jumpa. Semalam aku pergi rumah kau,kau takde. =__=" Tak dpt nak jumpa bestfriend sndiri. Huhu. Tak pe la.. Aku dah tak mrh kau. Aku just rasa sedih je. :'( Tak pe la sahabat.. Aku happy tgk kau happy. Tgk dr jauh pun ok la. Tgk kau ketawa pun aku senang hati,even time tu kau ketawa bukan dgn aku. :( Aku tau aku dah jauh dr hidup kau skrg. Aku dah tak penting bagi diri kau mcm dulu lagi. Lagipun skrg kau dah ada 2 sahabat baik yg lebih dkat ngan kau. :'( Take care ya friend? I miss you.




Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)