CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, January 20, 2011

Rindunyaaaaa~

Dah lama tak blogging ni. Rindu pulak rasanya. Lately busy la. Busy dgn kerja lagi.. Now nak tau tak sy kat mana? Saya kat kpg halaman skrg ni. Kat Serian,Kuching.Cewahh..semalam smpai sini kira2 hampir pkl 1 pagi. Sy,mummy and dua org abg sy blik kpg guna kereta. Bertolak dari Miri pkl 1.30 ptg. Ish3..lewat la pulak dr Miri,bukan pe.. Ada mslh la awal2 tu. Perjalanan di darat mengambil masa lebih kurang 12 jam dari Miri ke Kuching. Penat jugak la duduk dlm kereta sepanjang masa tu,tp penat lagi org yg jdi pak driver. Huhu.. Abg aku le tu.. Sepanjang perjalanan,skjap pun aku lgsung x lelapkan mata,excited sgt kot? So,pe yg aku selalu buat bila dok lam keta,itula yg aku buat sepanjang perjalanan blik kpg.. Aku la yg membuatkn keadaan/suasana dlm kereta jdi bingit. Haha.. Asyik menyanyi je keja aku. Pasang le lagu apa2 pun,mmg aku nyanyi,yg aku x tau lirik pun,ku hentam je la..bkn aku msuk pertandingam\n menyanyi AF tu pun. Tapi kalau yg btl2 aku x tau tu or lagu tu bosan nak mampus,baru la aku diam. Then melalak balik bila ada lgu yg aku tau ataupun best. Abg aku yg dua org tu pun ikut nyanyi sama bila ada lagu2 melayu lama berkumandang di corong radio. Ewahh...mumy yg dok sblh aku pulak,turut menyumbangkan suara dgn dengkurannya. Haha. Sronok la skali skala dpt blik kpg sefamily.. Jarang tau dpt peluang mcm ni sbb abg aku dua org tu kerja,kdg2 sorg dpt cuti berlainan masa. Ahad ni balik Miri la. X lama pun kat sini. Okla..penat & mengantok pulak skrg ni. Good night! ^^



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Wednesday, January 12, 2011

Dah Masuk Senarai Dah :p

Hari ni aku rasa btl2 bosan tahap dewa.. Ntah dewa apa ntah,tp sumpah bosan giler hari ni. Online ngadap facebook pun hari ni facebook mcm tak bernyawa je. *Erk japp..facebook selama ni ada nyawa ke? Mengarut je aku nihh..* Setelah beberapa duduk menghadap facebook tnpa ada buat apa2,tiba2 aku tergerak nak buka blog aku. Mcm biasa aku p dashboard dulu and tgk column blogs updated. Pastu aku p la cari entry BPM mengenai Blogger Sarawak,hah! Jumpa pun. Cepat je tgn aku p click kat entry tu....... dup dap dup dap hati aku....then,jeng jeng jeng! Mak aii... Sekali lg,jeng jeng jeng..!! Aku terus la terjerit kecik and senyum2 sendiri dpn laptop ni. Waa~tgk tgk tgk,blog aku dah tersenarai dlm Blogger Sarawak BPM (click sini kalau nak tgk). Happy wakk.. Tak sia2 la aku type and share link kat BPM hari tu. Dan tak sia2 juga la aku menunggu dgn sabar selama seminggu utk abg Azman,tuan punya Blog Pilihan Malaysia tu sebab beberapa hari lepas dia kata ada masalah ckit. So skrg ni rasa berbaloi la. Toche toche toche abg Azman! I appreciate usaha abg buat smua ni. Heeheheee.... Tiada kata yang dapat mengungkapkan perasaan ku kini. Cewah! Ni pesal tiba klise je ni? Haha.. penyakit belog aku dtg kot? o.O huh?? >.<


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Sunday, January 9, 2011

Hari-hari Yang Bosan

Hai,apa khabar semua? Aku hrap korang semua sihat. Aku still mcm ni aa.. Tak sihat la sejak 6 hari yg lepas. Demam dah ok dah,flu pun ok gak,cuma batuk je yg blm ok. Haiz.. Kerana kurang sihat la aku tak ada mood nak blogging. Tapi sbnrnya aku rinduuuu.. Wuuu... Uwaaaa~~ |ok stop!!|


Walaupun msih lg batuk2 ni,aku tetap juga gagahkan diri menaip entry ni. Kuatkan aku? Hehe.. Perasan! Erm..minggu ni aku takde pa2 aktiviti pun,seriously! Langsung takde! Alahai~~ *sigh.
Bosannye minggu ni. 2 days ago,aku p ambik gaji part time hari tu. Tak la byk sgt,tp at least ada la pendapatan,kan? Dlm keadaan ok tak ok,aku p juga naik bas 2 kali ke hotel tu.

Lepas ambil gaji,aku di ajak kwn2 part time g minum kat restaurant seberang hotel. Ada 6 org kitorg. Aku sorg je perempuan masa tu,tp aku ok je. Diorg smua baik bah. Nakal tp kelakar la.. :p Lepak +/- hampir sejam gitu,kitorg g ke pantai yg tak jauh dr hotel. Alaa...sebelah je tu. Haha.. So,tgk gmbr kat bwh ni time kitorg kat pntai hari tu.

Yah..kita brmain di tepi pntai.

Suatu kelaziman kita menulis nama sendiri atas pasir bila berada di pantai
Kwn aku tulis nama sendiri-SHAFFRIE.

Aku,Alvin,Garel,Victor & Flonnie.

Org gila mana ni nak tikam batu kat camera man??

Erk??Tak nmpak muka aku. :(
Hari tu mmg aku happy la sbb ada diorg ni. Di mana ada mereka,di situ ada ketawa. Cewaahhhh! Haha. Sekarang ni,selain aku mkn,tido lewat mlm and on9 facebook serta berblogging,takde benda lain lah yang aku buat kat rumah ni. Nak kerja pun blm dpt lg ni coz' aku msih lg dlm proses memanjakan diri...haha...takdelah,aku msih lagi dlm proses nak menyihatkan diri. Bila la batuk2 aku ni nak segera pergi dr aku? Syg sgt la batuk ni kat aku. Isk isk isk :( Okla,aku dah nak tutup cerita dongeng aku ni. Dah penat jugak jari aku menari2 atas keyboard ni. Aaaarhh....now nak rest! Jumpa lagi. :)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Sunday, January 2, 2011

Part Time

Haa..salam semua. Err..entry kali ni dah tau la aku nak cite psl pe kan? Part time! Yah! Aku kerja part time kat Marriot Miri Resort & Spa.

Fuhhh~ Ptg 31 Disember 2010 around 2pm mcm tu,mummy called.Dia kata org kat hotel perlukan pekerja tambahan,jd aku pun turun la secara PAKSARELA. Huhu..dah la tu 1st time aku kerja kat hotel. Nervous aku. Sampai sana,aku mcm org bodoh. Ikut je ke mana mak aku pergi. Mak aku pun pekerja hotel tu gak. Aku g tukar baju,pkai bju wrna oren,itu department Banquet punya.Haha. Aku g tukar baju,pkai bju wrna oren,itu department Banquet punya. Haha. Mcm2 yg brlaku time kerja. O God,kaki aku sakit gara2 kasut kerja aku tu. Sampai terkupas kulit kaki aku. Mmg sakit ler. X tertanggung rsa sakit nya. Walaupun x berdarah. Ahh..sudah! Tutup crita pasal kasut.

1st day kerja mmg rsa cuak ckit la. X tau nak buat apa. Apa yg org buat,tu la aku buat. Org bg arahan,bru aku buat apa yg ptut. Pasal collegues,diorg mmg sporting hbis! Funny! Gila2 jugak. Mostly lelaki la yg sama part time ngan aku. Perempuan plak 4 org je hri tu including me. Haii..dlm kesakitan & kepenatan bekerja tu,ada juga seronoknya because ada collegues mcm diorg. Kerja2 jugak,main2 jugak. Haha. Yang sedih nye la..org sibuk2 countdown,kitorg sibuk2 kerja. Huhu. Hbis kerja pkl 2.30am,kitorg duduk la lepak2 kat stesen menunggu sementara tggu van hotel jln antar kitorg balik. Kitorg kna tggu smpai pkl 4 am,bru la van brgerak. Almost 5.30am,baru aku smpai rumah. Tu pun aku tak terus p tido,aku on9 jap. XD Dah lelah2 gitu pun still tak blh jauh dr on9. Sbb ingatkn nak on9 skjap je. Tb2 ada org call,haiya,awal2 pg dh ada org call. Matahari pun blm naik lg. Kwn aku tu yg dh lama tak aku contact. Kitorg bergayut smpai hampir pkl 7am. Bayangkan! Lama tu dr pkl 5.30am lg. Byk sgt kot kredit dia. Haha. Dah hbis bergayut pe smua,aku trus p tido.

Sampai la pkl 12 tgh hri,lebih ckit la. Hehe. Mummy call,mrh tu dia sbb 6 missed call dah,aku x agnkat2. Syok btl aku tido,mana tak nye. Aku pergi la kerja pkl 2 seperti yg org suruh. Aku start kerja kul 3pm. Haiz..lelah tau,smpai ke hri ni msih terasa. Otot2 sendi2 mmg sakit hbis. 2nd day x byk kwn2 aku yg dtg. Ni mmg kes kepenatan yg tak terkata ni. Aku kira untung la sbb pergi kerja ptg,byk kwn aku x ckup tido,ade yg 2 jam je tido sbb diorg ada yg kena dtg kerja pkl 8 atau 11 am. Mlm tu Malay weedding dinner,nsib ada 15 tables je. So kira ok la. 3 org je perempuan part timer trmasuk aku. Yg lelaki 5 6 org je. Nasib baik la function tu awal hbis. Tak seperti yg trtulis di jadual. Dlm jdual kata hbis pkl 11pm,tp pkl 9.30pm mcm tu,dh selesai pun majlis diorg. Happy btl aku.

Time kerja sempat jugak aku mengelamun kejap. Waktu pengantin perempuan msuk dlm ballroom menuju ke arah pengantin lelaki,aku trbayangkn aku dan si dia sbgai pengantin pd mlm tu. Haha. Sudah la didendangkan lagu Wonderful Tonight time tu,aku pe lg,sebak sgt2. Air mata pun dh bergenang ka kelopak mata aku ni. Nasib baik aku dpt tahan,aku cover guna rmbut dpn aku. Huhu. Smpai rmh mlm tu pkl 12 tgh mlm. Aku on9 smpai pkl 2.30am,then aku tido. Esok hri nya aku demam,smpai la hri ni. Haha.

Yang duduk posing maut atas pelamin tu ialah Alvin.
Yang duduk kat bawah,dari kiri:Garel,Shaffie & Flonnie.

Kumbang2 bersama dgn boss Banquet.
Dari kiri:Flonnie,Alvin,Mr.Frankie,Shaffie,Mr.Rodney,Victor & Garel.

Argghh..mcm2 perangai.

Yang di depan aku tu Alvin.Herm..dia mmg ambil gmbr suka pelik2.
Yang 2 org disebelah aku tu,Victor & Victoria. (hampir sma nama,sbb tu kalau nak panggil diorg,nama tu msti sbut full2,kalau tak,dua2 akan toleh)
Yang depan sekali ni Alvin.
Mcm budak2 sekolah brgambar utk majalah sklh je,kata Victor. :)


Aku ngan Victoria,kwn aku yg sorg lg,Felis tak nak bergambar.Syg btl. :(

Dia kata pose gini la pose paling comel dia. Haha.
Dia la yg berbadan besar antara kumbang2 part timer yg ada kat situ.

Aaa..yg ni abaikan je.Haha.Paling gila antara kami smua.Shaffie,org Melayu,tp pndai ckp Iban tau?Kalah aku.Kitekan 1 Malaysia.Haha.Dia ni partner aku 2nd night tu,sma2 jga meja guest yg satu lg.Kalau dgn dia,asyik ktawa je kmiorg.
Oklah,byk lg aku nak crita sbnrnya,tp aku rasa entry kali ni dah pjg sgt,kalah essay yg aku pernah buat kat sklh dulu.(kononnye lah). See ya!




Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)