CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Saturday, February 18, 2012

They Called It Valentine's Day,I Called It Self Awareness Single Day

Valentine's Day dah 4 hari pun berlalu,baru hari ni aku nak post psl Valentine. Eh bukan pak cik Valentine ko tu.. Psl Hari Valentine lah. Haha. Sedihkan bila tgk org keluar smbut Valentine dgn couple? (Bagi yg Christian je la.) God.. I thought la thn ni dpt la celebrate Valentine dgn my bf. Tup tup..break pulak last month. Haha. 'Bertuah' la sgt kan? =.=' Huhu..


On the Valentine's Day,aku keluar dgn org yg aku syg. Even dia bkn milik aku,tp aku msih syg dia. Who else that person could be? Of course my own ex. Lalalala~. I know la what you guys think about. Since my ex dah byk kali ajak tgk wyg and me kept saying tak dpt,than that day,berkesempatan utk keluar,so keluar la. We went to MM and tgk wyg. Movie Chronicle. Grr~ Can't say much about the movie. After sent him back to his place,then I drove back to my residential area. Met my friend first before I went home. Dah janji pun nak jumpa dia that day,cuma plan trpksa delayed.

My friend gave me Valentine's gifts. Once I got the presents,I asked for a permission to open the gifts. Firstly,I read the card,it do teared me up. I cried after read it. Terharu gila me,you know? Sedih plus happy pun ada. What is written on the card? Let me keep it as a scret la k? :) It keeps me wondering,but I just don't want to think much about it. Lastly,I opened a small rectangular box. There's a bracelet in it. Huhu. All I can do is crying and keep on silent. Then I hugged my friend sebagai tanda terima kasih and sorry la tadi. I was sad because I know dia habiskan masa utk buat and sediakan semua tu utk aku. Aku tau dia plan byk benda that day,tapi aku pulak just rosakkan the plan and going out with my ex. So,my friend ni tadi bad mood la. Huhu. After dgr dia nagging sana nagging sini sal hari dia hari tu,aku rasa bersalah la.. That's why air mata mengalir sebab terharu,happy,sedih and rsa brsalah semua brcampur baur.

Before balik,we went to 7 Eleven because nak top up. Mcm biasa,aku tggu dlm kereta and dia pergi beli top up. Other than that,dia belikan aku Chocolate Cadbury and Orange Minute Maid Puply. Damnn!! It's my favorite. Huhu. You know,I'm addicted to the MMP. Haha. :D Then the chocolate,I brought it to school the next day and share it with my friends. Haha. About the chocolate,you tunggu until next month pun,chocolate takkan hbis2 dimakan. Haha. Susah nak hbis kan chocolate sorg2,dah la yg besar pulak tu,so the best way is share la ngn kwn2,bkn rugi pun. Sharing is caring bah kan? :D Tapi Minute Maid Pulpy tu sorry la kalau nak share. Haha. Yg tu kedekut sikit la. Ngee~ Even dgn my own mum pun aku tak nak share. But she know la I love the MMP,that's why setiap kali dia beli air for me,dia akan beli MMP. Wee~ The best mom ever. :) Every mom knows what her children like and dislike kan?

The kotak gelang and card yg blm dibuka. :)



So,inilah rupa bracelet and card tu. Simple but nice. :)

P/s: Gmbr chocolate and MMP lupa ambil. Tp x kisah pun. Yg penting ada mention. Oh oh.. To my friend,thank you so much for the gifts ya? God bless you. :)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Saturday, February 4, 2012

Should I?

Sudah lebih 4 minggu aku kehilangan org yg aku syg. Ya,aku msih syg dia,org yg pergi dari hidup aku. Heh.. Aku ni,balik2 crita psl ex juga bila update blog. Kan? =.=' Sorry la kalau korang rasa bosanand menyampah giler baca blog aku ni. Huhu. Tp hrp2 fhm la ye kwn2 smua? :') Aku tak tahu nak buat apa. Mmg aku byk kwn2 yg blh luangkan masa utk mendengar luahan hati aku,tp bila dah sendirian mcm ni dlm blik,fikiran mmg akan ingat dia. Haha. Perkara biasa. Kat mana2 pun pd bila2 msa,aku msih blh fikirkan dia. :'( Hmm..

Aku buntu skrg ni,sgt2 buntu. Aku tnya smua kwn2 aku,should i move on? Mereka kata aku patut move on. "Sudahla2 tu,tak guna menunggu,dia yg minta smua ni berakhir," kata kwn2. Hmm. Tp sejak aku terima msg dr ex aku mlm hari tu,aku jadi buntu.

S : Sorry if I being unfair to you all this time. Sorry again to hurt you. Sorry for giving up on us.

Me : Hmm.. It's okay. Nak dikesali smua tu pun dah tak guna,benda dah pun terjadi. As long as you realize and remember what I've done for you,what we've been through together,segala pahit manis kita dari awal kita berkawan sampai la kita putus,segala usaha me untuk yakinkan you terus stay. Hmm.. Seriously dear,me rindu nak dgr you call me "sayang". Hmm.. Tp apa blh buat,your "sayang" now is not me,but other girl. :)

S : Hmm.. Honestly,I miss you a lot. :( And I actually regretted on what I've done. But too bad,my ego besar sgt. Thought that i'll be okay without you,but i'm not. Hmm. I still love you,but I need some changes in life. I hope you found someone better. And btw,thanks to your guardian angel (my bestfriend).

Me : Why thanking my guardian angel?

S : Nothing. Just saying. 

Me : =/ Okay,but there's no need to thank my guardian angel. :)

S : Ok then. Hmm. Lead a good life. :)

Me : Hmm.. I love you dear. =')

S : You know I love you too. Hmm. Don't blame me if one day,I take you back even you were other's.

Me : =') Set your heart. Love what's belong to you. No regret,please be happy.

S : You belong to me. *i'm gasping reading this*


Me : But you belong to other. Haha. :') *actually i don't really laughing*

S : Hmm..

Okay.. Sebab tu la aku smpai skrg aku buntu. Aku nak move on,tp hati aku blm mahu. :'D Knpa aku blm mahu? Sebab hati aku makin hari makin keras. Skrg aku perlu buat keputusan. Tak perlu move on atau cari pengganti. Alahh.. Kalau aku nak move on pun,bkn dpt move on 100 %,so better jgn la. Follow the flow je. Dah tu,nak cari pengganti? Tu pun baik jgn la. Biarlah berkawan dulu. Apa guna aku terima org lain skrg ni kalau hati aku tak sepenuhnya kat org tu nanti,kan? Aku tak nak org tu terima akibat dri perbuatan aku. Tapi kalau aku dah betul2 TERjatuh syg kat org tu,masa tu baru la blh dikatakan yg aku dah move on. :') Bila teringat kat kata ex aku tu,sumpah kata2 tu mcm beri aku hrpn masa aku tgh mgharap dia ni. Aku mmg masih mgharap,tp hrpn tu semakin pudar sbb aku sedar,harapan yg aku cipta tu lah yg membunuh kegembiraan aku. 


Kekdg aku pun trtanya2,sampai bila aku nak mcm ni? Hmm.. Aku nak tanya dia,adakah dia mksudkan apa yg dia katakan seperti yg di atas sana,tp aku tak tahu mcm mana nak tnya. Zzz.. Cuma aku rasa,semua tu tak mungkin la. Aku kenal sgt2 dia tu,walaupun baru setahun aku kenal dia. Dlm masa setahun ni,mcm2 blh brlaku,and kemungkinan pada masa tu nanti,pendirian dia berubah and tak mustahil kalau sampai bila2 pun dia takkan kembali atau ambil aku dari org lain. Hmm.. :) Tp skrg ni,walaupun aku agak tak ok,tp aku happy la juga dgn adanya kwn2 yg selalu ada dgn aku. God,I love them so much. :) Who says we only need a couple to feel love? Dgn kwn2 pun kita blh rasa diri disygi & dicintai bah kan? Ececeh wahh. Hehe.

P/s : Move on? Or follow the flow?



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Wednesday, February 1, 2012

Memories of January

Helo reader! :)
I'm back! I'm back! Ngee~ :D
Okey,February dah kembali lagi. Alahai.. Cepat je masa sebulan tu berlalu kan? Huhu. Goodbye sad January,hello February! Be nice with me k? I hope there's no more tears at night. :') Huhu. Hope je lah,tp sure la lepas ni pasti ada lagi. Ceh~ :|

Flashback balik apa yg dah berlaku spanjang bulan January 2012 ni,kebanyakkannya kisah sedih la,tp byk juga la yg menggembirakan. Haha. Dlm masa 31 hari ni,byk prkara luar biasa yg brlaku dlm hidup aku. Biar aku list dulu ok? Hehe.

Okay.. So here's the things that happened in my life sepanjang bulan January ni. :)

1. Aku putus cinta. Sedih tak? Of course la sedih gila babeng.. Haha. Seminggu aku mghilangkan diri dari dunia Facebook oo.. Tak ramai yg tau. Tp lepas aku stated yang aku single,ramai pulak yg tanya. Jenuh aku nak cerita. =.= Yg pasti,ada la org tu kata dia tak la happy atas perpisahan aku dan ex aku,tp yg sebenarnya dia happy giler2.. Haha. Sial habis. Tak pyh nak drama sgt la kau. :D

2. Aku dpt jumpa kwn yg aku btl2 nak jumpa slma ni. Yeah. Nama dia Shelly a.k.a Umang. Dia ex-gf kpd kwn ex-bf aku. :D Kitorg byk hang out sama. Pergi Esplanade,pergi lepak,minum2 and karaoke. Then byk crita yg dikongsi bersama juga. :)

3. Aku dpt bertemu kembali dgn ex2 senior aku,iaitu abg kpd Fizan (kwn ex-bf aku),nama dia Mr. A and aku juga bertemu kembali dgn anak kpd ckgu BI aku time aku kat sklh rendah dulu,Mr. P. Err.. How blh bertemu kembali? Semuanya gara2 kami keluar lepak beramai2. :)

4. Semua org2 sekeliling aku buat aku happy. Tapi bila aku sorang2,aku blh sedih. Hoho. Biasalah tu kan? Bila bored je,ingat hal sedih2. Tapi sometimes ingat juga lah hal2 manis. Antara perkara manis,byk kwn2 ambil berat sal aku,aku dpt present cake Black Forest dr buddy aku,aku hang out and happy2 dgn kwn2 aku. Pergi visited time CNY dgn kwn2. Smua best la. Yg sedih ialah bila menyentuh soal hati. Huhu. :)

5. Ex aku,Mr. S,still care about me. Kdg2 itu buat aku sedih,rimas,happy,mrh pun ada. Haaa... Dlm FB,in a relationship dgn adik kpd kwn aku sndiri. Ceh.. Knpa msti dgn org yg aku knl? Dah tu adik kpd kwn aku sendiri pulak tu.  =/ Aku benci. Haha. Tp aku x blh kehilangan dia. So,aku pilih utk trus brhubung dgn dia. Alih2,ex aku pun x nak khilangan aku. Lagipun dia kata,smpai bila2 aku tetap lebih seorg kwn kdp dia. Mksud dia,aku tetap jadi ANGEL dlm hidup dia. Huhu. Byk yg dia confess kat aku lepas kami break ni. Which is dia mcm blame diri sendiri atas semua yg brlaku. :') Sudah la. Perkara dah brlalu. Nyesal pun x guna.

6. Aku dpt kwn baru,org Selangor kalau x silap. Hehe. Dia kwn kpd my G.A :) Mereka knal smasa sma2 ikut program PLKN tu. Nama dia Faris. Hehe. Aku letak ekslusif nama dia kat sini. Sebab aku tau,dia akan baca. Haha. Dri awal dulu,dia add aku kat FB,tp aku ignore je request dia. Haha. Aku kan x mudah nak approve org yg aku x kenal,lebih2 lagi kalau tgk mutual friend sekor 2 ekor je. Haha. Jahatnya guna ayat ekor2 ni. :D Sampai la dia sent lgi friend rq tu,baru la aku approved. Trnyata dia kwn yg baik oh. Serius ni. Bila dia brkata2,sumpah aku teringat kat G.A aku. Huhu.

7. Aku happy ada kwn2 yg selalu ada utk aku,terutama nya Mr. VLM ni. Dulu dia emo gileee oh. Tp skrg agak kurang la,tp msih juga la emo tu. Haha. Dia pun kwn kpd G.A aku. Dia ni care sgt2 psl aku,kdg2 smpai aku rimas pun ada. Haha. Dulu selalu perang dingin o ngan dia. :| Tp skrg ok la. Kdg2 aku trasa mcm menyusahkan dia sbb dia selalu risau ttg aku. Argh.. Rasa bersalah pulak dah. Huhu. Dia ni sweet,baik,caring,suka sgt tlg org smpai ada yg mengambil kesempatan ke atas kebaikan dia. Aku pun mrh la jugak tgk dia ni baik sgt. Haha. Knpa la aku dikelilingi dgn org yg baik2 ni. =.=' Mcm aku sorg je yg nakal and jahat antara mereka2 ni. Ish ish ish. Tp apa2 pun aku bersyukur la sbb ada mereka. Sekurang2 nya aku tau,yg msih ramai lg yg sygkan aku kat dunia ni. Sekurang2 nya itu mmbuat kan aku sedar,dunia ni tak la kejam sgt. Kan? Hidup ini tak seindah biasa pun. :)

8. Aku dpt surat dr org di NZ. 2 surat diterima dlm bulan ni. Surat pertama,aku dpt time aku bru sehari break dgn ex aku,Mr. S. Surat kedua aku dpt 30 January lepas. Hmm.. Apa yg ditulis dlm surat2 tu,biarlah aku yg tau. :)

9. Aku sakit? Hmm.. Tak la aku tau camne nak ckp. Nak ckp sakit,aku sihat je. Cuma ada mslh sikit la dlm tubuh aku ni. Jenuh juga la aku pergi buat MC dlm masa seminggu tu pd 2 minggu yg lepas. Smpai kan kes aku dirujuk ke doktor pakar. So,2 minggu lagi aku kena ambil sick leave,tak dtg sklh,and pergi jumpa pakar kat hospital. Aisehh.. Tgk la apa hasil prbincangan dgn pakar tu nnti. Hrp2 x da apa2 la. *tgn didada,mata pejam* :)

Baiklah,tu je kot yg aku dpt simpulkan. Byk lagi kot apa yg trjadi dlm hidup aku sepanjang bulan January ni. Tapi biarlah mnjadi rahsia aku ataupun some of them aku lupa kot.
Al-maklum la aku ni pelupa sikit. Haha. Menyesal tak makan kismis byk2. :D
Baiklah,beta dah penat menaip. See you again. Have a nice day ya? ^^



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)