CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, July 24, 2011

Kahwin kerana terlanjur & dapat anak luar nikah:"TAHNIAH!"

Beberapa hari lepas,aku terdengar perbualan dua org sahabat. Sebaya dgn aku. Mereka bercerita ttg kehidupan mereka & ttg anak masing2. -___-' Sumpah aku mcm tak percaya je yg mereka berdua ni dah kahwin. Umur baru 18 lah syg!! Dah punya anak berusia masing2 2 bln lbih. :-/ Aku ada tanya kenapa kahwin awal,diorang tukar topik plak aihh.. Then,utk kepastian,aku tanya la bila diorang kahwin? Yg sorg kata bln 12 thn lepas,sorg lagi bln 1 thn ni. Anak baru berusia 2 bln lbih. -.-' Haha. So korang dpt agak la apa kes diorg kahwin awalkan? :D Alahaii~


Tp aku tak kisah sgt la pasal tu,hal korang kan? Korang yg mnjalani kehidupan mcm tu,bkn aku yg payah. Pandai pulak korang kata "aku belum puas nak enjoy". Naahhh~ Rasakan! Sendiri yg pilih jalan mcm tu. Kalau dah tau dr dulu yg kau tak puas enjoy,apasal kau pilih utk jdi mcm ni? Yg kau fikir before ni,enjoy sgt la tu buat benda tu?? Aku tempeleng sorang sekor baru tau.

Yg aku heran giler dr dulu.. *lama dah fikir pasal ni.
Aku heran dr dulu,bila pasangan ni terlanjur,then bnda tu mnjadi,diorg ambik keputusan utk nikah. Ok,itu aku tabik aar sebab berani take the responsibility. Kata org,au buat,tau tanggung,ye tak? Tp aku paling rasa kelakor pulak,bila pasangan yg terlanjur ni buat majlis besar2an,invite saudara mara,atuk nenek,mak cik pak cik,kazen mazen,sahabat handai ke majlis mereka. Makk aii.. Muka tu langsung takde sikit pun rasa malu. Bangga pulak wei sbb dpt nikah. Haha. Org ucap tahniah,gembira pulak dia tanpa fikirkan apakah sebab dan alasan dan punca dia naik ke jinjang pelamin. -__- Ada pulak dah sesetengah artis ni,kena tangkap basah,tapi dpt sponsor perkahwinan dr **** sebyk RM 12 juta tuuuuu! Gile tak? Tgk la dunia skrg. Yg psgan tu plak,msih blh gembira & rasa riak dgn smua ni.

Then? Then? Apa lagi??

Then bila psgn yg terlanjur ni dpt anak pulak,ramai yg dtg ucap tahniah sekali lg sbb kononnya dpt baby cute la,bertuah la punya anak,ini lah itu lah. Dan yaaaa... Sekali lagi psgn tersebut merasa bahagia dan gembira. Wakakakaka! Entah apahal la korang blh mcm tu ye?

Korang tak fikir ke mcm mana dan dr mana semua ni bermula? Sudah la korang terlanjur ni dah satu dosa. Ye,aku tau bila korang dah nikah lepas tu,hbgn korang jd halal,kan? Tapi ia tetap satu dosa. Pastu,bila anak tu lahir,tu lagi satu hal. Korang happy la korang dah dpt anak,ramai wish congrates bagai,tp still title anak korang tu 'anak luar nikah'. Nah~ Apa korang tak malu or tak pernah berfikir ke bila pandang muka anak korang tu,korang tak rasa ke apa yg korang buat before ni salah? Kalau takde keterlajuran yg terkebabasan tu,confirm anak korang tu takkan wujud di dunia ni.

Kalau aku la kan.. Aku malu nak berdepan dgn masyarakat,apatah lagi nak nikah buat majlis besar2,malu aku nak bawa anak aku keluar dr rumah. Sbb tu semua bermula dr kesilapan. :( Aku rasa confirm aku tak sanggup nak tgk muka anak aku tu,yg merupakn anak luar nikah. Apakah perasaan dia nanti bila tau yg dia tu anak luar nikah??

Well,aku ada kawan,yg merupakan salah satu drpd golongan anak ini. Sumpah,aku kesian dgn dia. Bkn kesian yg dibuat2 tau? Aku kesian sbb dia terasa dibezakan drpd adik beradik yg lain,hanya kerana dia anak luar nikah. Pas tu,blh plak mak bapak dia kata kat dia yg "kalau tak kerana keterlanjuran itu,dia takkan wujud di dunia ni." Pernah satu ketika dulu,si ibu cuba utk gugurkn kandungan itu,tp Tuhan lebih sygkan kwn aku ni,cubaan berkali2 utk menggugurkan kandungan itu gagal. So,akhirnya kwn aku dilahirkan juga ke dunia ni.

Hei korang,anak yg kau kandungkan tu tak berdosa,kenapa nak bunuh? Sblm buat,kau tak fikir plak kemungkinan yg bakal terjadi. Kalau ye pun sedap sgt and terror sgt korang 2 buat maksiat,apasal tak pandai nak handle utk elak anak tu trjadi? Nah~ Korang blh elak apa. Pancut la luar,jgn pancut dlm. Hahahaha! Aku ni mengkritik ke mengajar??? Bangang seyh! Kurang pendidikan agaknya korang ni. Itu pun tak tau. Korang dtg sklh buat apa? Bljr ke main? Tak patut takde bljr subjek Science? Kalau tak dr subjek Science,ko blh google la utk cari maklumat. Apa guna kau ada internet tp ko guna p tgk porno je??? Hahaha. Tu je korang tau kan? Otak cetek giler kalau tak tau general knowledge of sex. Aku ni,main2 gak kat sklh,tp takde la sebodoh itu tak tau pendidikan ttg seks. Itu kan pengetahuan am? Haih.

Aku dah jauh menyimpang pulak dah. =.=' Point aku buat entry ni,blh kau nak bangga dan happy atas semua tu? Kot ye pun takkan takde rasa berdosa apabila terkenangkan semua tu or apabila tgk muka anak luar nikah kau? Haa~ Confirm korang yg baca ni akan ada yg berfikir jap. Aku ni ckp pasal dosa pulak ye? Tapi mcm tak sedar pulak sendiri pun tgh buat dosa jugak sbb ckp pasal ni kat sini. Aku pe de hal? Aku nak mengkritik,aku punya suka la. Ni aku just keluarkan apa yg aku fikirkan,nak share ngan org2 yg sudi membaca and nak keluarkan pendapat aku. Hahahahaha! Aku rasa cam kelakor giler. Dunia skrg dah berubah. Baru aku sedar berubah mcm mana tu. Org zaman skrg dah advance,kalau org dulu2 malu weyh bila dah buat dosa sedemikian,tp org zaman skrg.."wa happy gua cakap lu,dah kahwin ni,selesai mslh,dpt anak comel gini,sejuk mata memandang". Haa~ Kira gitu la. Sejuk mata memandang konon. Dosa tetap dosa. Dan aku yg tgh mengata and mengkritik korang ni pun ikut sama buat dosa. Wakakaka! Cam sial pulak dah ayat. :D

Amaran!!
Tiada kaitan dgn yg hidup mau pun yg mati. If sapa2 yg terasa or merasa perasanya,korang ada buat salah ni ke nak terasa2?? If ada,jgn ulang lg tau?? Aku tak suruh ko pi taubat,sbb aku tau,itu kau sendiri kena tetapkan nawaitu kau utk bertaubat. Aku mana da kaitan ngan dosa kau. Haha. Sebab tu aku tak kisah. :D

Penegasan!!
Sekali lagi nak bgtau,aku publish entry ni bkn dgn tujuan sengaja nak mengata org2 disekeliling aku or yg knal aku (jika ada kebetulan,hrp maaf). Aku cuma nak berkongsi apa yg aku rasa and fikirkan. Itu la guna nya blog pak cik mak cik oi. :D

Ok,blah la.. Jgn nak baca lagi,habis dah ni. Cerita dongeng dah THE END. :)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Saturday, July 23, 2011

Kawan Mengata Kawan

Hell-o! Oh! It's mean HELLO to me. :) Dah lama pulak aku tak blogging kan? Ada pulak org bising,kata dia kurang bahan bacaan. Haha. :D Well,bkn sengaja tak nak buat entry,tapi aku tak masa utk blogging ni. Busy sgt minggu ni. Selalu tak cukup masa. Kdg2 aku online pun punya la sekejap je. Sekadar nak check2 fb,then offline balik.

Hmm..title entry aku semcm je kan? Hari tu,aku terjumpa kwn lama aku,kwn dr sklh rendah lg. Lama la jugak tak jumpa. Kalau dah jumpa kwn lama tu,mesti la pjg cerita kan? Gosip2 pun ye jugak. Haha. :D Ok,kalau girls meet girls,topic utama mesti la C.I.N.T.A. Hehe. Itu normal. :)

Dunia ni kecil je kan? Ko pusing satu dunia ni,tub tub blh pulak ko jumpa org yg kau tak nak jumpa ke apa,org yg aku knl,ko pun knl. Itu la yg t'jadi kat aku hari tu. Tak sangka plak kwn aku ni knl dgn org yg aku tak suka tu. Diorang berkawan,ex classmate pulak tu,tapi sumpah,kwn aku ni pun tak suka juga kat org yg aku tak suka tu. Dikatanya budak tu gedik,semua dia nak,ada org ada jugak dia,pastu tak malu la nak buka pekung didada sendiri,jln mcm org sakit,bdn mcm tiang,ngegeh dia jugak. Nak dibandingkan aku ni dgn budak tu,aku lagi cantik! Haha. Itu kawan aku yg cakap okay? Bukan aku yg saja2 gedik nak puji diri. Huhu.

Mula2,aku trkejut gak bila kwn lama aku ni kata dia tak suka budak tu. Dia kata bkn dia saja la yg tak suka,tp ramai lagi org tak suka dia,tapi always diorg layan budak tu saja2 je,sebab nak bagi muka. Alahai~ Perempuan,malang sungguh kau ye? Dikutuk kawan blkg2 kau. Nak kutuk dpn,nanti kau mrh pulak kan? Nangis pe semua,silap2 nanti ko bunuh diri pulak. Wee~ Itula pasal aku punya title entry mcm ni. Kwn ada pelbagai jenis kat dunia ni. Ada yg main kutuk blkg,dpn2 kau buat dekk je kan? Hmm.. So i guest,berkwn tu biar berpada2 la. Ko nak buka rahsia ko pun,tgk org la der.

:)


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Tuesday, July 19, 2011

I LOVE YOU! ;)

Oh my~
I've fallen again and again and again.
Fallen in love~
Never ends.
LOL!
=.='

I've fallen to whom??
Oppss!
That is the wrong question!
It suppose to be like this:
|
|
|
|
|
You've fallen in love to WHAT?
Nah~ Haha.
That''s the correct question to be ask.

See this:

LOL!
Ya! I love my blog so much!
This is where i express everything.
I know my hater(s) do read my blog,
but do i care of what s/he will talk about me after they read this?

Okay~ That is so out of topic!
LMAO~ xD
So,my love for my blog is getting bigger and bigger.
Big like Big Apple (=.=') yaw! Haha
Muah!

Another thing to share is,
this evening I went to Boulevard,alone,yeah!
Damn!



I was surprised like a dumbass (haha)
when i saw Old Town White Coffee station at the back's corner of the Boulevard.
=.=' After a long time I didn't go there,
there's a new thingy huh?
:O
No wonder that place is under reconstruction last month.
Approximately they want to build the station there.
Okay.
I'm so lame. Huhu.
Will try it someday~
*crossing finger even though i don't really like coffee (how's that?) xD



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Slurpee Fever


So,hari ni nak cakap pasal Slurpee lagi la eh? Hehe. Gara2 aku post pasal Slurpee. Yah! Byk kwn2 aku yg komen,especially classmates aku. Ini post aku mlm Ahad yg lepas,so semalam,dok heboh diorg tnya aku pasal Slurpee and cerita2 sal Slurpee. =.=' Haihh.. Jadi isu la pulak Slurpee ni dlm kelas aku.

Then nak tau tak? Hari ni aku terkejut bila kwn2 cerita yg ptg semalam diorg sggup ke 7 Eleven tu semata2 nak beli and try Slurpee!! Haha. Begitu kuat penangan Slurpee. Ntah diorang tu,terpengaruh lepas baca apa yg aku post tu kot? Hehe~ So,i think it's Slurpee fever. Kalah Bieber Fever tu. Hehe. Sampaikn my boyfie pun nak gak. Haha. Ye2 je~ :)


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Monday, July 18, 2011

Babbling :)

Nak blogging sal apa ye kali ni? Bosan sungguh. Nak cerita sal benda lain,tp entry yg mcm ni plak yg aku buat. :-/ Haha. Okay. Dipendekkan cerita,bila aku bosan,facebook la tempat aku selalu lari san lari sini. Mcm tmn permainan pulak kan? Yela,mcm seronok sgt hari2 jenguk facebook tak reti2 nak rasa jemu. Heran. =.=' So,apa yg aku salu post? Okay,let us skodeng2. :D Haha.

Huhu. Mlm tu,aku rasa mrh teramat sgt,frust pun ada. Tu psl la smpai nak tumbuk org.
Kalau ada yg sudi la. Tapi sapa la yg sudi nak sakitkan? :'D


Yeah! Ni la aku. Tak mungkin aku dpt jd baik setiap masa. Mustahil la sgt2. :)


Ni plak.. Haiz! Bagi Celcom user,mmg tau la apa bnda ni.
Asyik2 advertisement mcm ni masuk inbox. Aku benci la,bodoh!


Ni pulak,aku post time aku tgh syok2 on9,then mumy aku plak tgh syok2 'tgk' tv.
Haha. Lawak giler. Stiap kali msti mcm tu. :D


Haha! Syok giler dpt beli Slurpee lagi. Tapi hajat tak kesampaian bila Slurpee wrna merah tak available. :(


Hehe~ Heboh2 kat sis Cheal sal Slurpee lagi. Tau dia minta giler ngan Slurpee ni,kasi jeles sikit.
Tu la. Sapa suruh jauh nun di Sibu. Haha. Next time pergi sama2 k sis? Jnji ni. Swear. Hehe.


Ni pulak,mlm td. :( Dia tiba2 buka cerita sal tu. :'( Aku jdi rindu akan semua tu.
Kalau blh aku nak ulang balik saat2 indah dulu. Huhu.


Ni pulak status siang td. Haha. Tgh syok tgk ending Marimar,yg si Angelica mati tu.
Best ah! Tragis. Tapi nak tragis dr yg tu,bru best! :D


7 pokes! Okay~ Apa ke jadah main poke2 ni? Sampai jenuh aku nak poke balik. Then,bila nak habis?? =.='  So,biarkan saja la pokes tu melambak mcm tu. Nnti bila aku clear,ada lagi yg poke. Tu yg mls.


Haha.. Tu je la cita aku. Bosan. Aku letih. Nak tido ah! Tapi keja melambak. Gila siot. :D Rsa nak chow dr tempat di mana aku berada skrg ni. :)



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Sunday, July 17, 2011

Those Memories

Tak tau apa mimpi dia mlm ni,tiba2 buka cerita mula2 kitorg knl dulu. Alahai~ Aku jdi rindu akan semua tu. :( How i wish i could turn back time. It's where i get to know you and we getting closer and more close. Oh dear! Never though that things would be like this. We have been through so many hard times. Why do we have to face all those thing? Obviously,i don't want to lose you again even though i know what type of person you are. I'm okay with that dear. Just i ask one thing from you,love me and make sure the love never fade by time. :( Okay2. I missed our past time actually especially how we met. :') Glad that you still remember this. :)




Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Tuesday, July 12, 2011

Hey,i'm missing you,buddy! :(

Mana ni emo-icon sad face?? Blog should have one bah. :( To show with clearly people out there our real feeling. Haha huhu. Suddenly feel so sad atas 'kehilangan' seseorang ni. Waaa! D: Entah ke mana la budak ni menghilang. Honestly,we have never met each other. Don't know how we getting closer. We knew each other through Facebook. Oh Facebook! You are really connecting others even though they don't know each other. 


Hmm.. :( I used to called him 'brother'. And he called me 'sister'. I say he is an 'alien'. And he say me 'seposen'. Haha. :') Then i said,''you're my LIMITED EDITION ALIEN". He replied,"you're my only seposen". Haha. Goshh! I miss him,i miss my bro. We are so close before,until my own boyfie so curious and suddenly asked me who that guy is. Cuz' he saw and read our wall  post last time. Hmm. I think he(my alien) and I lost contact for almost a month. Last time we contact is after the breaking up. I mean,when i break off with my bf. 

Uwaa! Why bah? Where have you been bro?? Your Facebook account is not activated anymore. I can't find you there. Same goes to your girlfie. Alahai.. I didn't add her as a friend also,my mistake. :-/ Hurm.. I hope you're just being fine anywhere you go and in whatever you do,brother. I wish you read this,but i know you wont. :-/ And obviously,org lain yg baca ni. -.-' Haiz.. Ke kau dah balik ke Sydney? :( Apasal tiba2 menghilang bah?? Eee..  Tak patut btl la,kalau ye pun dah balik Sydney,of course la still dpt surf itu Facebook. :-/ Tak sound2 langsung. It's okay. I hope you won't forget me. Huhu. I'm afraid that you will forget me. You used to feel the same way to : afraid that i will forget you! No,bro. I never forget you. :'( May God bless you whenever you are. I miss you,Alien! :')




Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Sunday, July 10, 2011

So what?

Teii..ptg mrek,nang silap besar la pompuan ya msg Stan. Sapa? Ex nya la,sapa gik? Time ya aku ngan Stan bah.


Ompuan ya:"Stan,me mok tanyak something very important". (kira cam ya la msg nya tek)
Stan:"Apa?"
Ompuan ya:"You ada cita pa2 x sal kita kat gerek you(me)?"
Stan:"Sal apa?"
Ompuan ya:"Sal me salu having ngan you..even kita dah break."
Stan:"Pa benda?"
Ompuan ya:"Xda pa..Biar jak."

Ok. Msg ompuan ya nang lain la bunyi nya. Having apa ya??? Aku terus call ompuan ya k hp aku. First call,x nya jawab,second call,ada org jawab,tpi kwan nya tolong jwb. Eh! Pa kah? Then aku text jak la ompuan ya,ku tanyak nya pa maksud msg ya.

Ompuan ya:"x da pa. Slh sent msg ya tek."
Aku:"Bulak la..Terang2 nyebut nama Stan tek."
Ompuan ya:"Bena la.. Kan kwn kmk yg pake hp tek. Nya nak msg ex nya,tp tersent kat Stan. Ex nya nama Stan juak bah."
Aku:"Bulak! Kmk x bodo ok? Apa maksud msg ya tdik? Having apa?"
Ompuan ya:"Kmk salu mbak nya jumpa mum kmk. Having lunch ngan nya bah."
Aku:"Buat pa ktk mok mbak gerek kmk jumpa mak ktk? Having lunch gik ya. Ktk sapa mok mbak2 gerek kmk jumpa mak ktk? Kmk x bodo bah. Mun bena juak mksud msg ktk ya having lunch ngn mak ktk,pa juak susah nya ktk mok type "having lunch",tok x.. ktk just type "having ya" jak. Mun ayat kdk ya,len bunyi nya tauk x?"
Ompuan ya:"Terpulang la ktk mok pike apa. Kmk dah jauh tok. Malas mok klaie. K. Thanx."
Aku:"Now kmk mintak,ktk jgn contact nya agik. Kmk tauk ktk 2 berkwn jak,tp ktk juak ex nya. And ingat,hbgn kmk 2 pernah hancur gara2 ada ktk. Ya,kmk selfish,mun ktk mok mdh kmk gya. Ktk mdh ktk mok kmk 2 happy brsama,siap mintak kmk return gik ngan nya,tp apa yg ktk pernah plh? Happy la kmk ngan nya bila ada ktk? X sial apa kdk ya?"

Then..ompuan ya x reply msg aku. Dah ya time utk aku berik sepatah dua kata kat Stan. Bkn ompuan ya jak kenak mrh aku bah. Adil bah kan? Mun sorang knk,sorg pun mesti knk juak. Oi ompuan! Ko ingat aku anok kau jak la,tp x anok gerek aku kedirik? Kau silap ah! Nang duak2 salah bah.

Aku tanyak Stan bnda yg sama aku tnyak ompuan ya,apa mksud msg ompuan ya. Tp nya tnyak aku balit,pa ompuan ya pdh kat aku. Aku jwb nya,"ofkoz la nya x mok pdh!" Aku nang membebel la dpn Stan,nya knk mrh,alu diam. Nang diam jak la nya ya. Tauk dikpun slh bah. Aku tnyak nya,apa yg torg buat blkg aku slama tok? Selain apa yg aku tauk. Xda pa,katanya. Aku remind nya blit la. Mun dolok cdak x plh hal,aku berani jamin bah,aku blh brkwn ngan ompuan ya. Tp apa cdak plh? Jmpa senyap2. Aku tanyak nya gik,sapa aku bg nya. Nya pdh gerek la. Then aku tanyak gik,b4 break dlok,sapa aku bg nya? Nya tunjuk muka pelik and mdh gerek nya la. Then aku pdh ngan nya,tauk pun,sedar juak aku tok gerek kau. Ingat x tek. Sebab kau polah aku kdk ya,mcm aku bkn gerek kau jak. Mun ko sedar aku tok gerek kau,knk stiap kali ko mok refer or carik nya,still mbak nya jumpa,still kuar ngan nya even xda hal penting? Aku pernah plh ko dakya? X prnah nak? Mun ku plh dakya,confirm ko akan balas nak? Tapi aku ada balas apa ko plh kat aku? Xda nak? Sebab apa? Sebab aku x main2 ngan kau,sebab aku syg kau. Aku tauk kau gney dr mula2,tp ada aku pndang semua masa lalu kau ya? Ada?? Xda nak? Aku tetap terima kau seadanya kau. Nya mdh nya mok tgga kau happy ngan aku,dr awal dlok mdh dakya,smpe sggup call aku,buang masa and habis kan kredit nya just mok mdh and mintak aku balit ngan kau? What for nya plh kdk ya? Nya tauk bkn yg blh ubah semua ya,it's you. Buat pa smpe sggup call aku b4 nya pergi? Just mok tunjuk nya bait la tek?? Lepas apa nya polah,torang 2 polah,aku x suka nya. Mun dr awal torg 2 x polah hal,xda ku bencik nya kdk tok. Ko fikir2 kan la dr cney mslh tok blh timbul. Now,aku mintak ko plh something utk aku. Blh x? (Nya jwb aku dgn nada yg hampir x dgr,nya tnyak 'apa?') Aku pdh ngan nya,b4 tok ko salu mintak aku dgr ckp kau nak? (nya angguk) Now,aku mok kau gik dgr ckp aku. Aku minta ko jgn contact nya gik,buang skrg numbernya,segala msg nok da kaitan ngan nya kat inbox and sent item. Delete skrg! (Then nya delete la number ompuan ya) Aku pdh ngan nya,ko tauk apa yg aku hrpkan dr kau,aku x prnah minta bnda lain. Ko pun tauk ya. Aku cuma mintak ko jujur ngan aku jak. Susah gilak ka ko plh apa yg aku minta? Susah glak ka ko mok jujur ngan aku? Susah gilak kah?? (Yala 1st time aku tggi kan ckit suara aku kat nya,tp x la tggi glak. Cukupla utk tunjukkn yg aku bena2 mrh dibandingkan b4 tok.) Nya cam biasa,diam jak. Then aku pdh ngan nya,pastok mun ko contact nya gik,siap ko.. Contact abg nya pun x blh,mun ko just mok tanyak abg nya sal nya.

Huh! Bergetar bdn aku gara2 aku mrh ya. Sial juak eh. Udah juak aku ngantok. =.=' Aku malas and x suka la mun aku kaie ngan gerek aku,pa lagik mun da kaitan sal ompuan ya. Asal kaie jak mesti da kaitan ngan ompuan ya. Yobih! X pernah kmk 2 kaie sal bnda lain koh! Nang sial. :-/ Blah~



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

Saturday, July 2, 2011

Semalam Yang Teruk

Oh my.. Aku sungguh down semalam. Tak tau nak buat apa. Down gile2. :( Luckily mlm semalam,kira2 pkl 7pm lebih,sis Racheal dtg rumah and bawa keluar. Dia kata sis Lala ajak. Then,aku asked for my mum permission. Yes! She give me a green light yo! ^^ Tapi dgn syarat,balik b4 12. Haha. Then,aku suruh Cheal chow dulu,pasal aku time tu tgh mkn and blm mandi. Aku kata akan call dia bila aku dah siap. Okay,around 7.30pm,aku dah siap then aku pun cepat2 la keluar. Wahaha! Tanduk sudah keluar. Aku,Cheal and her boyfie terus chow jumpa the gang. Dah berkumpul,kitorg pegi Island Bistro,near to the Balcony. Wah! Duduk satu meja besar,order air,minum2 smbil tggu sis Lala with her sister and friends to come. Ada John Rentap,Rahmat,CJ,Kal,Alvin,Mat,Charles,Yon,Cheal and me. Aku and Cheal just minum soft drink. Para lelaki pulak minum hard drink. Wahaha! Okay,itu perkara biasa. Jgn heran,jgn kutuk kwn2 aku.

Then sis Lala with her rombongan sampai. Then lepak2 jap kat bistro tu,cerita2,then kitorg berpecah. I'm with Cheal,Lala,Erika,Cinta and Yayang. Yang lain2 pergi somewhere. Plan nak jumpa lagi kat G.O.L. Kitorg pergi Open Air,beli air. Ehem2.. Then chow pergi GOL. Right there,trserempak ngan Julius and his gang. Then kitorg tggu Charles and yg lain utk dtg. Dah mereka sampai tu,kitorg plan nak tukar port sebab GOL bising sgt. Mmg byk kutu mlm la kat situ. Haha.  Full GOL mlm tu. Takde port utk kami kat sana. So,yeah! Kitorg plan pegi Indoor plak. And ajak Julius and his gang skali. Diorg kata nanti2 la. So,bila dah kat Indoor,kitorg duduk,blm panas lagi 'enjin' kitorg time tu. Kitorg suruh plak Bonie and Assan dtg. Kitorg plan and discuss lagi nak tambah air,beli lebih lagi sebab nanti tak cukup plak,sebab ramai yg dtg. -.-' Aku pulak time tu,suka2 duduk kat motor ngan Rahmat. Lelah aku berdir dr td,mana tak nya. Then,dari jauh nampak Bonie dtg,with his gf,Syura. Yeah! Dtg gak Bonie ni. Ingatkan kena tggu lama lagi. Then,tiba2 sis Lala a.k.a adik,tarik aku turun dr motor tu. Rupa2nya my boy dtg. =.=' Aik?? Pelik. Td time msg,takde plak dia kata otw nak ke Indoor,dgn Bonie plak tu. =.=' Sdgkan,aku bgtau dia,yg kitorg tgh tggu Bonie dtg. Dia nak surprised la konon? Aku ckp2 ngan dia jap. Pastu aku duduk tmpat lain. Dgn Cheal and Lala. Dia,aku biarkan kat sana duduk ngan yg lain. Ada 3 group time tu. Aku time tu,share apa mslh aku kat sistha2 aku ni. My God! Aku rasa sgt down. Sebab tu aku cerita kat mereka brdua and aku sggup biarkan Stan sorg2 sana dgn mereka. Takpe la. Utk sekali ni je aku biarkn dia skejap. Takkan bila dia ada around me,aku kena stay je ngan dia kan? Lagipun,aku ada sesi luahan perasaan dgn sis2 aku. :( Seriously,bila aku cerita dgn mereka2 yg sudi dgrkan aku,all of them bagi aku satu jwpn yg sama. God,i don't know what to do. :( Then,dgr pulak cerita Lala. Hmm.. Kesian adik aku ni. :( Dah selesai sesi meluah,baru la aku gi duduk kat sblh Stan. Sejokk gile mlm tu,dr awal2 kami smpai Indoor,angin bukan main la kuat. Ishhh..bikin sejuk je. Then,aku ikut dia ke depan pintu Indoor,Assan,Bonie,Tim and yg lain ada kat situ. Sampai2 je kat situ,Stan terus diberi air Vodka. Vodka okay?? Hmm.. Bonie yg tukang tuang air. Lepas tu,aku pulak diberi Vodka. Aku sambut gak. Cheal and Lala jeling aku. Aku tgk diorg mcm tak prcaya plak aku nak minum. Blm pernah tgk la kot. Then,Cheal kata,"it's okay,I see your life." Then aku kata,"you know what i've been through right??". Dia angguk. Faham bah dia yg aku sgt frust mlm tu. That's why la aku nak minum,satu glass full doh! Baru sekali tu,aku terus rasa heng! Tak pening,tak mabuk,tapi bdn aku rasa ringan je. Haha. So,aku pun ada rasa mengantok gak,so aku just duduk sebelah Stan and menyandar kat dia. Mlm tu byk pulak yg buat hal. Bila dah hengg,mcm tu la. Syura gaduh ngan Fung,gara2 Fung selalu ikut Bonie keluar. So,Bonie turut trlibat la. Syura tak puas hati kat Fung. Well,aku faham perasaan Syura sebab aku pun dah melalui benda yg sama. Dia sebagai kekasih Bonie,of course la terasa kan? Perempuan lain pulak selalu ikut kekasih kau keluar,sapa tak sakit hati. I bet Syura dah lama simpan dlm hati,so bila dia dah heng mcm tu,dia lepaskn je la apa yg dia rasa. Then,Lala pulak settle something dgn Bobo. Cheal pulak busy dilecture oleh Yon. Aku pulak menunggu diorg semua selesai. Aku nak pulang pkl 1.30am pun tak jadi sebab tnggu diorg tu habis. Aku pun adala argue sikit dgn Stan. Tapi tak seteruk mana pun,just main cakap lepas je. Hahaha! Aku kalau dah hengg,aku peduli apa kalau apa yg aku cakap tu over. :D Tapi aku tak mabuk okay?? =.='

Plan utk balik b4 pkl 12 mlm pun tak menjadi. Aku balik pkl 4am! Haishh.. Baiknya anak dara sorg ni kan?? Mana tak nya,aku kena tggu org settle hal masing2. Kalau aku yg drive,okay la. Boleh aku balik awal. Ni aku ikut org. Balik dr sana,aku,Cheal and Yon pergi KFC,tapau utk Cheal. Alaa.. sis aku ni,pagi2 nak mkn KFC. Hahaha. Then,sampai rmh almost pkl 4.30am. Tak lama lepas tu mummy bgn,nak pergi kerja. Huhu. Nasib baik time aku balik tu,dia blm bgn.  So,tak kantoi. :p So,pagi ni aku bgn lewat. Sepatutnya aku mesti sampai sklh TT sebelum pkl 6.30am utk acara Larian 1M tu. Tapi time tu jugak la aku bgn. Tak cukup tido wehh.. Aku rasa kalau aku mabuk mlm td,sah2 aku tido sampai tgh hri,tapi nasib la aku trbgn pkl 6.30am tu. So,aku cepat2 siap and dgn muka tak cukup tido,aku jalan ke SMK TT. Nasib baik dekat,kalau jauh,aku rather ponteng and kena denda. Wahaha! Then,dlm pkl 9 lebih td,aku sampai rmh,on9 kejap then aku tido smpai la pkl 12 lebih. Then bersiap2 lagi,Lala bawa keluar. =.=' Keluar lagi. Haha. Lala ada benda nak cerita bah. Sambung cerita semalam. So,demi dia,aku sggup gak keluar even aku masih lagi penat and ngantok. Kitorg jumpa kat Parkson,mkn kat KFC sementara tggu Cheal dtg. Dah hbis kami mkn,bru dia dtg with her boyfie and John. Then jalan2 pusing parkson. Pulang rmh pkl 5pm. Then ngadap lappy sampai la skrg ni. :D Nampak sgt tak boleh jauh dr internet kan?? :p

Apa2 pun,biar berapa kali aku dah meluahkan apa yg aku frustkan sgt kat mereka,mereka dan mereka,aku still tak dapat nak lupakan. Well,aku btl2 hurt dgn itu. :'( Susah. Aku tak tau keputusan apa aku harus buat. Hmm...


Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)

I am EMOTIONLESS

Tak tau nak buat apa skrg. Tak tau keputusan apa yg aku harus ambil. Tak tau mcm mana nak hadapi semua ni. Tak tau kenapa aku harus hadapi semua ni. Tak tau kenapa aku di layan sebegini rupa. Tak tau kenapa harus aku yg kena bersabar dgn semua ni. Tak tau kenapa aku tetap bersabar. Tak tau kenapa aku tetap di sini. Tak tau kenapa aku masih mampu memandang dgn sebelah mata. Tak tau kenapa aku masih mampu melemparkan senyuman kepada org di sekelilingku. Tak tau kenapa aku diperbodohkan. Tak tau kenapa aku masih boleh bersikap tidak peduli sdgkan aku peduli.

Aku tau aku terluka. Aku tau aku sedih. Aku tau aku tak gembira. Aku tau aku merana. Aku tau aku tak sempurna. Aku tau yg sbnrnya aku tak patut terima semua ini. Aku tau aku sakit hati. Aku tau aku sudah lelah dgn semua ini. Aku tau aku bukan yg terbaik utk semua org. Aku tau aku siapa. Aku tau apa yg aku inginkan. Aku tau yg aku ingin pergi tapi aku masih mahu disini. Aku tau yg aku bodoh kerana aku 'buta' mata hati. Aku tau aku tak mampu terima semua ini. Aku tau aku berhak dpt yg terbaik utk diri aku. Aku tau aku berhak bahagia. Aku tau aku berhak hidup gembira. Aku tau tak dpt menipu diri aku sendiri. Aku tau yg aku marah. Aku tau yg aku benci. Aku tau  yg aku tak suka. Aku tau yg aku geram. Aku tau yg aku sudah berubah tetapi ada sebabnya.

Mereka tak tau apa yg aku rasa. Mereka tak tau apa yg aku alami. Mereka tak tau apa2. Mereka tak tau apa yg mereka buat telah menyakitkan hati aku. Mereka tak tau yg kebenaran itu menyedihkan aku.

SO.......


AKU TAU YG AKU DAH BERUBAH. MENJADI SEMAKIN TERUK?? YAKAH? TIDAKLAH... TAPI AKU SEMAKIN MEMBERONTAK. SO,JANGAN SALAHKAN AKU BILA AKU DAH BERUBAH SEBEGINI RUPA. MASA AKAN UBATI SEGALANYA. AKU BENCI KORANG YANG BUAT AKU BEGINI. TERIMA KASIH BANYAK2 SEBAB BACKSTABBED AND MENCALARKAN KEPERCAYAAN AKU.



Suka? Click LIKE. Nak komen? Komen je. :)